• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 7 z 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11

#344970  autor: Barciur
 06 lip 2009, 16:01
krwawy pisze:Nie czytałem wszystkiego, ale przeważnie problemy z jakością połączeń są z winy telefonu, nawet bywa tak, że telefon przechodzi w serwisie testy radiowe ale to mogą być usterki okresowe które w danej chwili nie wyjdą. Połowa Samsungów się do rozmów nie nadaje. Jak kupicie sobie zabawki zamiast telefonów to się nie dziwcie że się rozmawiać nie da...
I to oczywiscie wina telefonow ze na sieci macierzystej Play GSM sa problemy a po przelaczeniu na roaming Plusa magicznie wszystko dziala.

#344973  autor: kwistas
 06 lip 2009, 16:08
Barciur ostatnio mi w zasiegu 2G PLAY na terenie Lublina nie przerywa. Cos chyba naprawili.

#344981  autor: Barciur
 06 lip 2009, 16:25
kwistas pisze:Barciur ostatnio mi w zasiegu 2G PLAY na terenie Lublina nie przerywa. Cos chyba naprawili.
Powiem ze mi rowniez. Az bylem milo zaskoczony :D
Co do błędnego działania Play to rozmowy nawet ok. Gorzej z wiadomościami. Czasami ciężko wysłać wiadomość SMS. U wszystkich znajomych w Play ten sam problem.
Hmm... nigdy sie z tym nie spotkalem szczerze mowiac.

#344984  autor: opti
 06 lip 2009, 16:39
krwawy pisze:Nie czytałem wszystkiego, ale przeważnie problemy z jakością połączeń są z winy telefonu, nawet bywa tak, że telefon przechodzi w serwisie testy radiowe ale to mogą być usterki okresowe które w danej chwili nie wyjdą. Połowa Samsungów się do rozmów nie nadaje. Jak kupicie sobie zabawki zamiast telefonów to się nie dziwcie że się rozmawiać nie da...
to lepiej przeczytaj caly tekst bo problem nie jest z winy telefonu

#345033  autor: offski
 06 lip 2009, 22:01
Hej,

Problem został rozwiązany dn. 06.07.2009, przynajmniej tak nam sie wydaje. Będę wdzięczny za wasze opinie czy rozwiąznie jest zadowalające.

pozdrawiam

#345046  autor: rogmaniek
 06 lip 2009, 22:47
offski pisze:Problem został rozwiązany dn. 06.07.2009, przynajmniej tak nam sie wydaje. Będę wdzięczny za wasze opinie czy rozwiąznie jest zadowalające.
Łał!!! Jeśli naprawdę pracujesz dla P4- to moje uznanie za zainteresowanie sprawą. Sam mam numer przeniesiony z PTC, czyli operatora jeszcze i oby jak najdłużej marki Era, do Fresh'a :-D , dlatego zależy mi, aby sieć P4 działa po prostu sprawnie. Po co bulić Polkmtelowi, gdy przecież jest budowana od podstawa własna sieć :roll: Chciałbym mieć kiedyś, znów tylko jeden numer, tzw. "główny", ale na dzień dzisiejszy- niestety- nie mam jakieś tam pewności, co do porządnej jakości BTS'ów i Node'ów P4 :P Niestety budowa stacji na starych kominach czy brak, np. ogrodzeń konstrukcji wolnostojących, jak maszty i metalowe słupy, nie napawają mnie optymizmem :x Nadal ubolewam, że P4 buduje sieć korzystając ze sprzętu Huawei, jednocześnie podziwiając szybkość budowy sieci. W Poznaniu, jak na razie na 2G Play'a narzekać nie mogę, ale będę testować... :mrgreen: Pozdro dla tych, którym się po prostu chce, aby P4 było może kiedyś Projektem nr 1! :twisted:

O2 - We're better, connected!
O2 - See what you can do!
O2 - Together is better!

#345049  autor: linchpin
 06 lip 2009, 23:16
offski pisze:Hej,

Problem został rozwiązany dn. 06.07.2009, przynajmniej tak nam sie wydaje. Będę wdzięczny za wasze opinie czy rozwiąznie jest zadowalające.

pozdrawiam
Jeśli to rzeczywiście jest prawda to bardzo dziękujemy za zainteresowanie tematem i szybką interwencję. W takim razie przełączam się na BTSy Play i zaczynam testowanie.

#345055  autor: gomez
 06 lip 2009, 23:30
offski pisze:Hej,

pozdrawiam
Dziś miałem kilka dłuższych rozmów. Na moim numerze w Pile o dziwo wszystko było ok (raz minimalnie przycieło w sumie na 20minut rozmów). Teraz potrzeba kilka dni czasu na testy.

Uff, Freshcie :-D

#345072  autor: case
 07 lip 2009, 08:44
offski pisze: Problem został rozwiązany dn. 06.07.2009, przynajmniej tak nam sie wydaje.

Super, że ktoś się zainteresował :D A na czym polegał ów problem? I dlaczego wam się tylko wydaje? :D

Pozdrawiam,

#345079  autor: Marens
 07 lip 2009, 10:27
offski pisze:Będę wdzięczny za wasze opinie czy rozwiąznie jest zadowalające.
Wrzucam nowy problem:

24.playmobile niesamowicie się wykarzacza i sypie błędami.
Czasami trzeba po kilka razy logować się i odświeżać stronę.

#345147  autor: Claudec
 07 lip 2009, 17:34
Marens, jaki to ma związek z przerywaniem rozmów w Play?

#345150  autor: kwistas
 07 lip 2009, 17:53
U mnie nadal piękna jakość połączeń, dzisiaj wykonałem ze 20 połączeń + 30 przychodzących zero przerywania. Naprawdę coś się ruszyło w Play. Brawo!

#345153  autor: Marens
 07 lip 2009, 18:07
Claudec pisze:Marens, jaki to ma związek z przerywaniem rozmów w Play?
Taki oto aby się zajął tym ktoś kompetentny.
Jak dzwonisz na *500 i zgłaszasz to każą się ponownie logować a sprawę mają jak zwykle gdzieś.

#345160  autor: user_delete7
 07 lip 2009, 19:06
w Poznaniu nadal jest problemprzez 2G Play z rozmowami więc tu zapraszam techników żeby coś zdziałali :-) dziękuję za uwagę

#345161  autor: rogmaniek
 07 lip 2009, 19:17
TSB pisze:w Poznaniu nadal jest problemprzez 2G Play z rozmowami więc tu zapraszam techników żeby coś zdziałali dziękuję za uwagę
A co też w Poznaniu na 2G przerywa? Ja głównie rozmawiam z tela 3G na tel 3G, więc takiego problemiku nie zauważyłem, też testowałem na drugim numerze i rzeczywiście jakoś rozmowy podczas 2G na 2G jest jakby gorsza, ale nie przerwało rozmowy. Podkreślę jednak, że to były testy, a wiec nie gadałem, np. pół godziny :P Ale jak możesz, to napisz, co się dzieje na 2G u nas w mieście? :roll: Pozdro!
Ostatnio zmieniony 07 lip 2009, 19:26 przez rogmaniek, łącznie zmieniany 1 raz.

O2 - Together is better!

#345163  autor: linchpin
 07 lip 2009, 19:19
Ja jeszcze za mało połączeń dziś wykonałem, żeby stwierdzić, że coś się poprawiło, ale co by nie mówić, może to akurat przypadek, ale słowa rwało zdecydowanie mniej, jednak nie wcale, więc postuluję o dalsze podkręcenie kurka (nie wiem od czego, to tylko taka przenośnia :)). Sama jakość/czystość dźwięku w 2G Play jest sporo lepsza niż w 2G Plusa, przynajmniej w moim przypadku, gdyby tylko nie rwało to byłoby git.

Testowania ciąg dalszy, po kilku dniach napiszę czy coś się zmieniło na plus, a raczej na play :P

#345187  autor: user_delete7
 07 lip 2009, 20:51
rogmaniek pisze:
TSB pisze:w Poznaniu nadal jest problemprzez 2G Play z rozmowami więc tu zapraszam techników żeby coś zdziałali dziękuję za uwagę
A co też w Poznaniu na 2G przerywa? Ja głównie rozmawiam z tela 3G na tel 3G, więc takiego problemiku nie zauważyłem, też testowałem na drugim numerze i rzeczywiście jakoś rozmowy podczas 2G na 2G jest jakby gorsza, ale nie przerwało rozmowy. Podkreślę jednak, że to były testy, a wiec nie gadałem, np. pół godziny :P Ale jak możesz, to napisz, co się dzieje na 2G u nas w mieście? :roll: Pozdro!
nie będę się rozpisywał sprawdzałęm na Grunwald,Milostowo,Stare miasto,Junikowo, Wilda w tych dzielnicach rozmawiałem i tu rozmowy były zakłócane ciszą co jakieś 20 może 10sek. Piatkowo jedyne miejsce gdzie można było korzystać z usług sieci bez problemu, też masz napisane w pierwszym poście napisane to samo troszkę szczegółowiej . Był bym wdzięczny za reakcje, bo w E-bok to mnie zbyli sto pytań do że człowiekowi się odpisywać nie chce a po co dlaczego z kim i jak .... Pozdrowionka :-)

#345196  autor: rogmaniek
 07 lip 2009, 21:37
TSB pisze:nie będę się rozpisywał sprawdzałęm na Grunwald,Milostowo,Stare miasto,Junikowo, Wilda w tych dzielnicach rozmawiałem i tu rozmowy były zakłócane ciszą co jakieś 20 może 10sek. Piatkowo jedyne miejsce gdzie można było korzystać z usług sieci bez problemu, też masz napisane w pierwszym poście napisane to samo troszkę szczegółowiej . Był bym wdzięczny za reakcje, bo w E-bok to mnie zbyli sto pytań do że człowiekowi się odpisywać nie chce a po co dlaczego z kim i jak .... Pozdrowionka
Ale ja nie jestem technikiem pracującym dla P4, ale coś mam wspólnego z nimi... Chyba będę musiał porobić więcej testów na 2G. Bo mieszkam na Winogradach i może rzeczywiście tu sieć 2G działa lepiej? Ciekawe, jak się "odczuwa" te urywanie rozmowy, co np. 20 sekund? :roll:

O2 - Together is better!

#345199  autor: kowcio
 07 lip 2009, 21:46
rogmaniek, ja Ci powiem tyle- w Poznaniu to nie dało się rozmawiać w ogóle. Często sieć była przepełniona, albo po prostu telefon szalał jak głupi- raz zajęte, raz w ogóle nie chcial łączyć itd. Nie wiem jak teraz, pewnie się nie dowiem. A najgorsze jest to: mimo, że połaczyłeś się i rozmawiasz, przerywa i rwie, a po chwili zupełnie się rozłącza. Akurat u mnie połączenie się z Play graniczyło z cudem, a w roamingu też mi jakoś nie widzi się nosić telefon. Ciekawe, jak teraz sytuacja wygląda. Jak ktoś będzie w Poznaniu i jak będzie mógł to niech potestuje. Najgorzej bywało na Półwiejskiej i w Starym Browarcu.
Jak na Winogradach to wygląda tego nie wiem, tam nie testowałem. Ale wiem, że ani w domu sobie nie mogłem pogadać, ani w mieście. To wystarczyło, abym zrezygnował z Play na dobre. Ale na Winogradach też może być problem, bo tam chyba wieżowce są, więc też czasami może być przepełniony nadajnik.

#345345  autor: user_delete7
 08 lip 2009, 17:54
ja se dziś zobaczę jak jest na winogradach ide do znajomych akurat. więc napisze jutro o ile będę w stanie jak poszedł test. ale dodam że na starołęce dziś rozmowa była bardzo głośna i czyściutka , że jak to się mówi jedna jaskółka wiosny nie czyni 8)
  • Strona 7 z 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 11
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7