• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 260 z 318
  • 1
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 318

#344904  autor: q3sniper
 06 lip 2009, 10:52
thonka pisze:
q3sniper pisze:bo inaczej to raczej będzie obciach jak zaproponują obecne ceny. Wiadomo w ogóle kiedy w erze będzie nowy iPhone??
plotki glosza, ze ma byc dostepny od jutra, jednak w erze twierdza, ze nic o tym nie wiedza i oficjalna wersja brzmi przelom lipca/sierpnia

generalnie ceny tych urzadzen ustala apple wiec jest jakas szansa, ze obecne stanieja po wejsciu nowego modelu aczkolwiek w naszych sieciach wszystko jest mozliwe i wcale sie nie zdziwie jak ceny starego modelu zostana takie same, a nowy bedzie drozszy.

co do samej oplaty - niestety, ale abonamentow dedykowanych nie mozna negocjowac.
Ok, co to abonament dedykowany - niezmienialny czy co?
Generalnie mogę poczekać do września, bo wtedy kończy mi się umowa, teraz tylko rozeznaję temat.

#344905  autor: maniek
 06 lip 2009, 11:08
q3sniper pisze:co to abonament dedykowany - niezmienialny czy co?
Abonament stworzony specjalnie dla jednego modelu telefonu zawierajacy w cenie abonamentu pakiet minut oraz pakiet MB transmisji danych np. dla iphonea.

#344916  autor: q3sniper
 06 lip 2009, 12:01
maniek pisze:
q3sniper pisze:co to abonament dedykowany - niezmienialny czy co?
Abonament stworzony specjalnie dla jednego modelu telefonu zawierajacy w cenie abonamentu pakiet minut oraz pakiet MB transmisji danych np. dla iphonea.
Dzięki za odpowiedź. W takim razie czekam na pojawienie się iPhone`a 3G S i obnizenie cen :)

#344938  autor: klimasz
 06 lip 2009, 14:10
mnie miło dzisiaj zaskoczyli, chciałem przenieść początkowo numer, tak jak pisałem kilkanaście postów wcześniej napisałem maila i dostałem taryfę Firma 115 ze zniżką 15% przez pierwsze 18 miesięcy dzisiaj dzwonię do BOA i mówię, że przedstawiono mi mailem taką i taką ofertę przełączyli mnie do sekcji utrzymania klienta, czy coś takiego :P i tam miła Pani powiedziała, że tą zniżkę będę miał nie na 18 tylko na 24 miesiące :D bardzo przyjemna wiadomość do tego zamówiłem Samsunga Avilę 50zł zniżki, więc zapłacę za niego 8zł z groszami, do tego chciałem za punkty EraPremia zamówić słuchawkę Bluetooth, a miła Pani powiedziała, że za 12zł brutto mogę ją zamówić z telefonem - w cenniku nie było dostępnej słuchawki (w promocyjnej cenie) z telefonem! także myślę, że bardzo fajnie mi to wyszło
51,85 brutto w tym 200 minut do Ery i 200 do wszystkich a za numery dodatkowe po 1gr/min mam nie płacić 1,22 opłaty :D nigdzie na dzień dzisiejszy nie dostanę takiej oferty :)

#344960  autor: limakcki
 06 lip 2009, 15:47
klimasz pisze:do tego zamówiłem Samsunga Avilę 50zł zniżki, więc zapłacę za niego 8zł z groszami
Oooo jeśli to co mówisz jest prawdą tzn. że era, przynajmniej w taryfach biznesowych, daje znizki na telefony
klimasz pisze:a za numery dodatkowe po 1gr/min mam nie płacić 1,22 opłaty :D
ooo kolejne zaskoczenie jeśli mówisz prawdę to taryfa firma 115 wymiata!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#344971  autor: klimasz
 06 lip 2009, 16:04
Oooo jeśli to co mówisz jest prawdą tzn. że era, przynajmniej w taryfach biznesowych, daje znizki na telefony
tu nie dodałem, że niestety zniżka EraPremia ;)

a co do tych numerów powtarzam, co usłyszałem w słuchawce, a przetestuje na bank czy nie oszukiwali :)

P.S. możliwe jest, że mogą dać zniżkę na telefon pod warunkiem, że nie dadzą jej na abo :] (miałem mieć zniżkę na 18 m, a tutaj niespodzianka na 24 więc 60 zeta w kieszeni = może zniżka na tel.?) i tak tutaj wychodzi wyśmienita cena min, a z sms praktycznie nie korzystam więc mam min do wszystkich po 26gr! + telefon i 200 min do Ery plus te numery po groszu :) i tak uważam taką ofertę za świetną :D

#345027  autor: adisz93
 06 lip 2009, 21:46
Witam!
Mam pytanie 10 pazdziernika konczy mi sie umowa z era chodzi mi o jej przedluzenie a konkretnie o dokladna date. Kiedy bede mogl sie wybrac do salonu i przedluzyc umowe . Chodzi mi przede wszystki o jakis fajny telefon umowa mogla by byc nawet na 36 miesiecy w gre wchodzi abonament okolo 45 zlotowy .niewiem czy to cos da ale w programie era premia mam 4000 pkt

#345034  autor: klimasz
 06 lip 2009, 22:05
3 miesiące przed zakończeniem umowy bodajże? rozumiem, że w Twoim przypadku wchopdzi w grę tylko oferta dla indywidualnych? nie ma się co spieszyć pewnie w Twoim przypadku bo we wrześniu Era będzie miała urodziny więc powinno być coś minimalnie lepszego, bo na dzień dzisiejszy jeżeli umowa kończyłaby Ci się niedługo najlepsze byłoby chyba przejście do Play'a bo tam akurat za 45 zł masz dzisiaj 150 min do wszystkich + jakiś tel w miarę, a 4000 pkt. EraPremia daje Ci na dzień dzisiejszy 100zł zniżki na telefon

#345039  autor: adisz93
 06 lip 2009, 22:22
to jak to jest przedluzenie mozna zrobic 3 miesiace przed koncem czy 2 i pol miesiaca

#345043  autor: Alvaro
 06 lip 2009, 22:35
2,5 miesiąca przed końcem umowy można przedłużyć ofertę z telefonem

#345044  autor: adisz93
 06 lip 2009, 22:36
era 2 i pol miiesiaca przed koncem sama sie odezwie czy ere to nie interesuje i trzeba samemu sie zglosic

#345065  autor: limakcki
 07 lip 2009, 01:00
Musisz zadbać o to sam, pamietaj, żeby dzwoniąc spytać jak przenieść numer do innego operatora to przełączą cię do sekcji utrzymania klienta, inaczej będziesz się niepotrzebnie męczyć

[ Dodano: 2009-07-07, 01:04 ]
a co do 4000pkt ja na twoim miejscu zakupiłbym w tym miesiącu 4 kody doładowujące na 50zł do taktaka (tylko w tym miesiącu jest promocja 1000pkt za kod zamiast 2000) i sprzedał je na allegro po 40zł - chętni się znajdą od razu a ty bedziesz miał 160zł na telefon zamiast 100zł.

#345082  autor: adisz93
 07 lip 2009, 11:03
Dzieki za rade

[ Dodano: 2009-07-07, 17:00 ]
Acha i mam jeszcze jedno pytanie jak bedzie 2 i pol miesiaca przed zakonczeniem umowy to na stronie ery po zalogowaniu sie na moj profil bedzie oferta bo oferta bez telefonu sie ukazala czy taka z telefonem tez sie ukaze??

#345152  autor: limakcki
 07 lip 2009, 18:05
wiesz co, nie zwracaj uwagi na to czy jest juz oferta na iboa czy jest oferta w punkcie itd. Zadzwoń najlepiej 1,5 miesiaca przed zakończeniem okresu minimalnego i przedłuż tak jak Ci mówiłem. U mnie na kontach była tylko oferta z telefonem, ale nawet jej nie przeglądałem.

#345236  autor: Radeonik
 08 lip 2009, 09:02
a ja dzisiaj wzialem g1 w dedykowanym abonamencie za 85 zl(przedluzenie umowy) i jestem bardzo zadowolony.

Myslalem powaznie o playu bo bylem rozczarowany tym co sie dzieje ostatnio w erze, no ale coz pobawilem sie chwile g1 w salonie i na tyle mnie android zauroczyl ze w tym samym dniu udalo mi sie podpisać umowe.

Dodam ze umowe podpisalem wczesniej niz na 2.5 mc(umowa konczy mi sie 28 września) Nie mialem oferty z telefonem na koncie ale Pani sprawdzila tylko ze przez ostatnie 24 mc moje rachunki byly wyzsze niz 2000 netto i od razu zaoeforowala telefon.

Tak wiec jak komus sie spieszy to w salonie ery firmowym mozna cos takiego zalatwic, u autoryzowanych przedstawicieli ponoć nie ma takiej mozliwosci.

Moze komus sie przyda taka informacja

#345256  autor: q3sniper
 08 lip 2009, 11:33
Dostał ktoś już może nową ofertę dla iPhone`a ? Kolega mówił, że podobno 10 lipca będzie oficjalnie podana na stronie ery ale już wysyłają oferty. Podobno ipgone 3G potaniał a najniższy abonament iphone 3G S to ok 200 pln. Może to ktoś potwierdzić??

#345263  autor: qba84
 08 lip 2009, 12:03
Sorry za off-top-a:
Radeonik - czy jest już sposób na bluetooth w G1 (żeby dało się pliki przesyłać) i czy to prawda, że telefon ten cały czas się łączy z netem? Niedługo kończy mi się umowa i również zastanawiam się nad G1, chociaż jest to tylko jedna z opcji :)

#345266  autor: Radeonik
 08 lip 2009, 12:12
odp na 1 pytanie jeszcze nie ma takiej mozliwosci, ale to kwestia czasu 2 tak ale mozna to wylaczyc dodatkowym programem dostepnym ma markecie.

#345277  autor: Comiccon
 08 lip 2009, 13:08
Witam,

od razu zaznaczam, że forum czytam od dawna i ostatnie 40 stron mam zaliczone. Za niecały miesiąc kończy mi się umowa z Erą, i na dzień dzisiejszy nie wiem za bardzo co zrobić. Z przedłużaniem czekam od kwietnia, naiwnie sądząc, że oferta zmieni się na lepsze, a jak jest, wiadomo...Pojawił się żal, że era nie docenia paroletniego abonenta itd. Na dzień dzisiejszy sytuacja wygląda tak, że większość książki adresowej jest w Orange, jednak najbliższa mi osoba jest w Erze, do której miałem 2000 minut za darmo, i właściwie tylko dlatego w tej sieci się znalazłem. Nowy telefon generalnie mnie nie interesuje, raczej zależy mi na ograniczeniu kosztów, czyli oferta bez telefonu, która oferowana jest na 18 miesięcy. Odchodząc z Ery musiałbym szukać oferty abonamentowej, czy prepaid z dużą ilością minut do wszystkich (w domyśle do Ery). Dziewczynie umowa kończy się za rok; rozmawiając ze znajomą, która prowadzi autoryzowany salon Ery, doradziła mi, bym spróbował wynegocjować z biurem utrzymania klienta umowę bez telefonu na rok - czy ktoś słyszał, by taką rzecz udało się od ery wyciągnąc?. No i prośba o generalne sugestie co zrobić, bo sytuacja jest lekko patowa.

pozdrawiam

#345282  autor: klimasz
 08 lip 2009, 13:23
napisz do BOA w jaki sposób rozwiązać umowę, spróbuj przy tym zaznaczyć w jakiś delikatny sposób, że myślałeś o ofercie bez telefonu na 12 miesięcy może zadziała?

a no i myślę, że warto dowiedzieć się, czy Play daje darmowe minuty przy przejściu jeżeli tam bierze się umowę bez tel.? jeżeli by tak było mógłbyś wziąć sobie 150 min za 25 zł do wszystkich :P chociaż brzmi to aż za kolorowo :P
  • Strona 260 z 318
  • 1
  • 258
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 318
  • 1
  • 258
  • 259
  • 260