• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 258 z 318
  • 1
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 318

#344271  autor: st.konsultant
 02 lip 2009, 14:15
Milon pisze:
bullay pisze:Mam pytanie. Jeśli zrobię cesje na drugą osobę, a umowa kończy mi się za 4 miesiące to czy nowy właściciel numeru będzie mógł przedłużyć umowę za 4 miesiące , czy za 6 miesięcy bez telefonu, a za 8 miesięcy z telefonem?
Z tego co się kiedyś dowiadywałem i pamiętam, to najlepiej jest najpierw przedłużyć umowę na dobrych warunkach a później cesję - jeśli zrobisz na odwrót to osoba na którą będzie cesja przez pół roku jest traktowana jak "nowy" i nie może negocjować i przedłużać umowy ale dopytaj w BOA.

Zgadza się. Warto również pamiętać, że po cesji wygasają Punkty Era Premia.

#344276  autor: thonka
 02 lip 2009, 14:21
DiAbOlO pisze:• W przypadku zmiany usługi „Grupa 3 osobowa” na usługę „Grupa 4 osobowa”„Grupa 5 osobowa” lub „Grupa 6 osobowa” opłata za usługi będzie naliczana zgodnie z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna”
czyli tak jak myslalem... promocja jest tylko na grupe 3 osobowa, a kazda inna jest wg. cennika oferty.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#344310  autor: limakcki
 02 lip 2009, 16:43
st.konsultant pisze:Zależy od promocji :)
Np. oferta dla nowych abonentów gdzie minuty promocyjne są w jednym pakiecie do wszystkich(prócz Play) i wtedy od razu leci po groszu a nie z pakietu minut. =>
http://www.era.pl/pl/bizn...j_do_wszystkich

ale już przy aneksie => http://www.era.pl/pl/bizn...zy/taryfy_firma gdzie minuty promocyjne są podzielone na minuty do Ery i minuty do wszystkich jest tak jak pisałem wyżej. Czyli najpierw minuty do Ery a później po groszu.
Dzięki za odpowiedź. Czyli podsumowując era wyciągnęła rękę w kierunku abonentów, 10 nr za grosz w taryfie firma to nie jest pic na wodę, no trzeba przyznać, że promocja jest świetna tymbardziej, że, jak ktoś napisał można jeszcze uzyskać zniżkę do 51zł.

#344408  autor: 3m
 03 lip 2009, 08:35
Może ktoś wie, czy w najbliższej przyszłości (do końca lipca) w ofercie przedłużeniowej dla biznesu nie pojawią się i8910(preferowany) lub N97(lepszy wróbel...)? Jak ktoś nie chce wyjawiać tajemnic handlowych, to proszę niech chociaż napisze czy warto się wstrzymać z przedłużeniem do końca lipca (w związku z planowaną dostępnością tych aparatów).

#344438  autor: kondziu
 03 lip 2009, 11:39
limakcki pisze:
Np. oferta dla nowych abonentów gdzie minuty promocyjne są w jednym pakiecie do wszystkich(prócz Play) i wtedy od razu leci po groszu a nie z pakietu minut. =>

ale już przy aneksie => http://www.era.pl/pl/bizn...zy/taryfy_firma gdzie minuty promocyjne są podzielone na minuty do Ery i minuty do wszystkich jest tak jak pisałem wyżej. Czyli najpierw minuty do Ery a później po groszu.
Dzięki za odpowiedź. Czyli podsumowując era wyciągnęła rękę w kierunku abonentów, 10 nr za grosz w taryfie firma to nie jest pic na wodę, no trzeba przyznać, że promocja jest świetna tymbardziej, że, jak ktoś napisał można jeszcze uzyskać zniżkę do 51zł.
W taryfie Firma minuty z 10-ciu numerow za 1 grosz rozliczane sa jednak poza pakitami minut. Mail od ery:
Natomiast kwestia rozliczania minut wygląda następująco: numery zdefiniowane w ramach usługi 10 numerów za grosz w Firmie nie są rozliczane z żadnego z dostępnego w taryfie Pakietu minut (ani z promocyjnych pakietów minut, ani z pakietu minut zawartego w abonamencie).

#344440  autor: waeren
 03 lip 2009, 11:52
A ja mam pytanie dotyczące przedłużenia na 12 m-cy bez fona, czy aby na pewno położenie wypowiedzenia będzie wystarczające czy mogą się jednak nie zgodzić na to i umowa ulegnie rozwiązaniu?

szukałem i szukałem i znów wróciłem do abo Play.....nic lepszego dla mnie na razie nie wynaleziono:)

#344444  autor: st.konsultant
 03 lip 2009, 12:28
kondziu pisze:
limakcki pisze:

W taryfie Firma minuty z 10-ciu numerow za 1 grosz rozliczane sa jednak poza pakitami minut. Mail od ery:
Natomiast kwestia rozliczania minut wygląda następująco: numery zdefiniowane w ramach usługi 10 numerów za grosz w Firmie nie są rozliczane z żadnego z dostępnego w taryfie Pakietu minut (ani z promocyjnych pakietów minut, ani z pakietu minut zawartego w abonamencie).

Ale zapytanie dotyczyło nowych umów czy aneksów?

Jeżeli o aneks, to dostałeś niestety błędną odpowiedź :?

http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... ryfy_firma

zapis z regulaminu( pkt 8 ) :
"Połączenia wykonane w ramach usługi Tanie Połączenia i Połączenia z wybranymi numerami będą rozliczane najpierw z Pakietu bezpłatnych minut do Abonentów sieci Era i Użytkowników systemu Tak Tak a następnie rozliczane będą poza minutami zawartymi w Abonamencie"

#344450  autor: Soulfly
 03 lip 2009, 13:21
Co do numerów z siecie rodzinnej-NIE MOGĄ TO BYĆ NUMERY Z TARYF BIZNESOWYH!-krotko mowiac jakas masakra

Prawda jest jak d@@a-każdy ma swoją

#344454  autor: kondziu
 03 lip 2009, 13:44
hahahahahahhahaha mam nadzieje ze ja z taryfy biznesowej moge wziac numery z indywidualnych?

cyrk na kółkach, do tego mi koles z obslugi klienta odpowiada sprzeczenie z regulaminem

edit:
no wiec ostatecznie numery za 1 grosz nie uszczuplają innych pakietów minut:
Na poczatku musimy rozgraniczyć dwa pakiety dostępne w Taryfie Firma.
Otóz są dwa pakiety z wybranymi numerami:

- Połączenia z wybranymi numerami
z 10 wybranymi numerami Abonentów sieci Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników krajowych sieci stacjonarnych (opłata jest niezależna od ilości aktywowanych numerów , w zależności od taryfy). Minuta poąłczenia z wybranymi numerami to 0,10 zł z VAT za minutę połączenia. I ten pakiet jak najbardziej jest rozliczany najpierw z Pakietu bezpłatnych minut do Abonentów sieci Era i Użytkowników systemu Tak Tak, a następnie rozliczany jest poza minutami zawartymi w Abonamencie. O tym własnie mówi punkt 8 Regulaminu.

- 10 numerów za grosz w Firmie
cena za1 minutę połączenia 1 grosz z VAT.
Abonament miesięczny za każdy numer 1,22 z VAT.
I one nie są rozliczane z żadnego dostępnego w taryfie z Pakietu minut (ani z promocyjnych pakietów minut, ani z pakietu minut zawartego w abonamencie).

Mam nadzieję, że podane informacje będa dla Pana wystarczające.
Nie nie są dla mnie wystarczające :D jestem chyba jakis uposledzony. Nie wiem co znaczy "za grosz w Firmie", czy moge wziac numery tylko mające taryfe Firma, czy np tylko numery z mojej firmy czyli pewnie znajdujace sie na moim koncie abonenckim.. ?

EDIT 2:
dostalem kolejna odpowiedz i tak jak opisal to nizej st.konsultant mozna wybrac jakikolwiek numer z ery i rozmawiac za 1grosz/min
Ostatnio zmieniony 03 lip 2009, 16:09 przez kondziu, łącznie zmieniany 1 raz.

#344467  autor: maxbike
 03 lip 2009, 15:21
st.konsultant czy dalej można uzyskać w NE60 30zł pierwszy rok i 45zł drugi?

#344470  autor: st.konsultant
 03 lip 2009, 15:37
kondziu pisze:hahahahahahhahaha mam nadzieje ze ja z taryfy biznesowej moge wziac numery z indywidualnych?

cyrk na kółkach, do tego mi koles z obslugi klienta odpowiada sprzeczenie z regulaminem

edit:
no wiec ostatecznie numery za 1 grosz nie uszczuplają innych pakietów minut:
Na poczatku musimy rozgraniczyć dwa pakiety dostępne w Taryfie Firma.
Otóz są dwa pakiety z wybranymi numerami:

- Połączenia z wybranymi numerami
z 10 wybranymi numerami Abonentów sieci Era, Użytkowników systemu Tak Tak i użytkowników krajowych sieci stacjonarnych (opłata jest niezależna od ilości aktywowanych numerów , w zależności od taryfy). Minuta poąłczenia z wybranymi numerami to 0,10 zł z VAT za minutę połączenia. I ten pakiet jak najbardziej jest rozliczany najpierw z Pakietu bezpłatnych minut do Abonentów sieci Era i Użytkowników systemu Tak Tak, a następnie rozliczany jest poza minutami zawartymi w Abonamencie. O tym własnie mówi punkt 8 Regulaminu.

- 10 numerów za grosz w Firmie
cena za1 minutę połączenia 1 grosz z VAT.
Abonament miesięczny za każdy numer 1,22 z VAT.
I one nie są rozliczane z żadnego dostępnego w taryfie z Pakietu minut (ani z promocyjnych pakietów minut, ani z pakietu minut zawartego w abonamencie).

Mam nadzieję, że podane informacje będa dla Pana wystarczające.
Nie nie są dla mnie wystarczające :D jestem chyba jakis uposledzony. Nie wiem co znaczy "za grosz w Firmie", czy moge wziac numery tylko mające taryfe Firma, czy np tylko numery z mojej firmy czyli pewnie znajdujace sie na moim koncie abonenckim.. ?

mój błąd :)
Wszystko przez te upały ;)
Pomieszało mi się z numerami po 10 groszy.

Sorki za wprowadzenie w błąd ;)

W biznesie są 2 usługi na wybrane numery, połączenia po 1 gr(usługa promocyjna). W ramach tej opcji można wybrać numery Ery(abonamentowe i Tak Taki) i przy taryfie Firma nie pomniejszają pakietu bezpłatnych minut :)
Druga opcja to połączenia po 10 gr(usługa cennikowa) gdzie można wybrać numery Ery i stacjonarne a rozliczenie jest jak pisałem w poprzednich postach.

Usług łączyć nie można.

Także kondziu jak masz taryfę firma i w promocji numery po 1 grosz to możesz wybrać każdy numer Ery i takie połączenia nie będą schodziły Ci z darmowych minut.

:-D

[ Dodano: 2009-07-03, 15:38 ]
maxbike pisze:st.konsultant czy dalej można uzyskać w NE60 30zł pierwszy rok i 45zł drugi?

Nie mam nic wspólnego z Sekcją Utrzymania Klienta więc nie wiem jak to na dzień dzisiejszy wygląda ;)

#344472  autor: Soulfly
 03 lip 2009, 15:45
maxbike pisze:czy dalej można uzyskać w NE60 30zł pierwszy rok i 45zł drugi?
30 zl pierwszy rok 50 zl drugi rok

#344475  autor: kuwejt
 03 lip 2009, 16:00
Lub, z tego co pisałeś wcześniej: 40 zl przez całe 2 lata (chyba że po prostu wcześniej napisałeś ile średnio przez 2 lata wyjdzie :D ). Ja osobiście wolałbym przez 2 lata płacic 40zł niż rok 30 i rok 50 :mrgreen: czy jest taka możliwość? i czy analogicznie jesli w NE80 też można uzyskać 50% przez pierwszy rok (czyli 40zł pierwszy rok i 70zł drugi) to można zamiast tego płacić 55zł przez 2 lata?

#344477  autor: Soulfly
 03 lip 2009, 16:41
Tak opcja 40 zl na 2 lata tez istnieje(wychodzi jak by na to samo)
NE 80-60 zl przez 2 lata albo jak bedziesz bardziej meczacy to moze Ci dadza 40 przez 1 rok a 70 przez drugi

#344479  autor: limakcki
 03 lip 2009, 16:45
No możesz przecież jesli nigdy nie przekraczasz kwoty abonamentu przelewać erze na konto przez 2 lata np. po 40zł nie musisz dostosowywać się do rachunków, obyś tylko nigdy nie miał ujemnego salda. Możesz też przez pierwszy rok przelewać po 50zł a przez 2 po 30, możesz też przelewać po 80 przez 1 rok a drugi mieć za darmo :P

#344499  autor: maxbike
 03 lip 2009, 19:36
No i przedłużyłem, mieliście rację 1 rok 30zł, drugi 50zł, swoją drogą podrożało, bo drugi rok był 45zł do tej pory i troche to denerwujące. Do tego dorzucili 60 minut Era i 20 minut wszyscy na 2 miesiące. Do tego 3 os. 10zł (rodzina) i 5zł/500sms i będzie w porządku :)

#344505  autor: jolka13
 03 lip 2009, 20:10
witam

czy teraz jest możliwe wynegocjowanie zniżki na telefon oprócz punktów z era premia?
niestety myślałam o NE100 ale obecna oferta przedłużeniowa zmusi mnie do NE80

pozdrawiam

jolka

#344507  autor: michal
 03 lip 2009, 20:31
Witam,
przed chwilką rozmawiałem z bardzo miłą osobą z BUK i dostałem propozycję:
NE60 + w rodzinie 3 osoby za kwotę 40 zł +10 zł = 50zł przez 24 miesiące umowa z telefonem.
Czy można dostać jeszcze cos lepszego ??

#344511  autor: limakcki
 03 lip 2009, 21:32
jolka13 pisze:czy teraz jest możliwe wynegocjowanie zniżki na telefon oprócz punktów z era premia?
niestety myślałam o NE100 ale obecna oferta przedłużeniowa zmusi mnie do NE80
Raczej nie ma, era prowadzi polityke taka, że wyciąga rękę do klienta jeśli chodzi o zniżki na abonament, ale co do telefonu cena jest stała
michal pisze:przed chwilką rozmawiałem z bardzo miłą osobą z BUK i dostałem propozycję:
NE60 + w rodzinie 3 osoby za kwotę 40 zł +10 zł = 50zł przez 24 miesiące umowa z telefonem.
no przeczytaj 3 posty wyżej co napisał kolega maxbike!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#344521  autor: maxbike
 03 lip 2009, 22:35
Nic więcej uzyskać się nie da. 40zł przez 24 miesiące czy 1 rok 30zł, drugi 50zł to maksimum... Jakby nie patrzeć odrobine podrożało, bo poprzednio można było ugrać średnią 37,5zł. Jednak hasło "im dłużej z nami tym więcej korzyści" zobowiązuje :lol:

Może pakiety minut dasz rade wynegocjować konkretniejsze, ale cen telefonów, ani cen opcji dodatkowych nie obniżysz. Cudów nie ma, ale po dobraniu 3 os. rodziny i 500sms/5zł wychodzi znacznie ciekawiej niż Play...

Podsumowując bierz to co dają, bo więcej raczej nie da rady. Tak na marginesie wziąłem Samsunga Solid B2100 za1zł - ciekawy na sprzedaż.

P.S.
Mój nick jest okropny, ale łatwy do zapamiętania :-D
  • Strona 258 z 318
  • 1
  • 256
  • 257
  • 258
  • 259
  • 260
  • 318
  • 1
  • 256