• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#344458  autor: kwistas
 03 lip 2009, 14:15
Zamiast narzekać ja bym po prostu pisało do PLAY i alarmował, na pewno się zajmą ta sprawą, w końcu na tym zarabiają. :roll:

#344460  autor: kowcio
 03 lip 2009, 14:30
radeczko,
radeczko pisze:Sprawdzanie stanu konta
W Orange też jest kod, bezpłatny kod... Który funkcjonuje odkąd jest Orange w Polsce albo i jeszcze dłużej. *124*#.
radeczko pisze:tanie pakiety internetowe.
Pokaż mi tani pakiet internetowy w Play, bo ja takiego nie widzę...

Poza tym od kiedy to jest temat Play vs. Orange?

#344463  autor: radeczko
 03 lip 2009, 14:47
kowcio o takim kodzie nie miałem pojęcia. Dobrze że jest, ale pewnie z szybkością aktualizacji jest podobnie jak w 2 pozostałych kanałach. Często zaglądałem na stronę Orange i nigdy na niego nie natrafiłem. Orange.pl moim zdaniem nie informuje w sposób poprawny jasny i czytelny o ofercie. Konia z rzędem dla osoby która znajdzie mi informacje o kolejności "schodzenia minut" w ofertach dla firm?! W jasnej czytelniej tabeli jak jest w Play.

Porównuje do Orange bo muszę się do czegoś odnieść. Moim zdaniem najlepiej odnosić się do innej oferty.

Jeśli chodzi o tani Internet to 500 MB za 15 zł, 1 GB za 25 zł i 2 GB za 45 zł to najtańsze na rynku pakiety.

Pozdrawiam Radeczko

#344464  autor: kowcio
 03 lip 2009, 14:50
radeczko, nie, stan konta pod tym kodem jest aktualizowany na bieżąco :)
radeczko pisze:eśli chodzi o tani Internet to 500 MB za 15 zł, 1 GB za 25 zł i 2 GB za 45 zł to najtańsze na rynku pakiety.
Ale Ty mówisz o Play Online, tak? A ja myslę o internecie w telefonie. A jak będe miał Play online, to za dużo sobie nie pogadam.. Więc wiesz. Orange też ma niby te swoje free na kartę (wiadomo, że nie takie atrakcyjne), ale mi chodzi o pakiety w telefonie. Bo za taką ofertę internetową to ja dziękuję :)

#344465  autor: radeczko
 03 lip 2009, 14:56
kowcio pisze:radeczko, nie, stan konta pod tym kodem jest aktualizowany na bieżąco :)
radeczko pisze:eśli chodzi o tani Internet to 500 MB za 15 zł, 1 GB za 25 zł i 2 GB za 45 zł to najtańsze na rynku pakiety.
Ale Ty mówisz o Play Online, tak? A ja myslę o internecie w telefonie. A jak będe miał Play online, to za dużo sobie nie pogadam.. Więc wiesz. Orange też ma niby te swoje free na kartę (wiadomo, że nie takie atrakcyjne), ale mi chodzi o pakiety w telefonie. Bo za taką ofertę internetową to ja dziękuję :)
Widać że nie czytasz telepolis :) Mówię o pakietach internetowych w telefonie.
Informację znajdziesz tutaj http://telepolis.pl/news.php?id=15314

Pozdrawiam Radeczko

#344501  autor: kowcio
 03 lip 2009, 19:38
radeczko pisze:kowcio napisał/a:
radeczko, nie, stan konta pod tym kodem jest aktualizowany na bieżąco :)
radeczko napisał/a:
eśli chodzi o tani Internet to 500 MB za 15 zł, 1 GB za 25 zł i 2 GB za 45 zł to najtańsze na rynku pakiety.

Widać że nie czytasz telepolis :) Mówię o pakietach internetowych w telefonie.
Informację znajdziesz tutaj http://telepolis.pl/news.php?id=15314
Faktycznie. Czyli jest tak jak mówisz z tymi pakietami. Aż zatkało mnie ;) Czytać czytam, zazwyczaj raz na dobę przejrzę newsy :)

#344516  autor: Marens
 03 lip 2009, 22:15
Jak dla mnie Play ma kłopoty z jakością połączeń oraz obsługą klienta.
Nadrabiają to cenami usług i innowacyjnymi pomysłami. Myślę że niepotrzebne jest takie wieszanie psów na Playu bo w Plusie/Erze/Orange można również znaleźć ciekawe kwiatki.

#344875  autor: radeczko
 06 lip 2009, 08:07
Kowcio z ciekawości wbiłem podany przez Ciebie kod *124*# w telefonie z Orange. Zagnij co mi się pokazało?! Cytuję "Dziękujemy" i tyle, hehe :)
kowcio pisze:radeczko,
W Orange też jest kod, bezpłatny kod... Który funkcjonuje odkąd jest Orange w Polsce albo i jeszcze dłużej. *124*#.

Pozdrawiam Radeczko

#344884  autor: kowcio
 06 lip 2009, 09:25
radeczko, widocznie musiałeś wbić ten kod do telefonu z post-paidem :roll:

Normalnie dostajesz taką wiadomość flash:
Obrazek

I od tej pory koniec OT. To jest temat o Play, a nie o kodach w Orange.

#344886  autor: radeczko
 06 lip 2009, 09:36
Tak, zgadza się. Wszystko co pisałem wcześniej dotyczyło oferty post-paid. Czyli wnioskuję że w tej ofercie nie mamy możliwości kontrolowania na bieżąco i bezpłatnie wydatków. Co ma szczególne znaczenie za granicą. a OK, już nie będzie o Orange :)

Pozdrawiam Radeczko

#344902  autor: amigo007
 06 lip 2009, 10:48
Do radeczko żeby to ostatecznie wyjaśnić i nie offtopować :? W telefonie orange post paid (nie działa w abo firmowym) wbij *100*# a dalej to już sobie chyba poradzisz :smt006

#344910  autor: muddy
 06 lip 2009, 11:31
radeczko pisze:Posiadałem telefon w Orange dla Firm ponad 5 lat. Dlatego pozwolę sobie na porównanie Playa do tej właśnie sieci.
Pozwól, że skoryguję nieco informacji na temat Orange - sam jestem klientem. Trudno, będzie off-topic, ale to nie ja zacząłem ;-)
radeczko pisze:Zasięg w bloku w centrum Krakowa:
Orange: fatalny przełączanie się miedzy nadajnikami, zanikanie dźwięku. Mały zasięg 3G nawet w centrum Krakowa.
Dziwne, mam dokładnie przeciwne odczucia: w całym Krakowie (a nie tylko w centrum) doskonały zasięg 3G, przełączyłem nawet telefon na "tylko 3G". Może Ty masz pecha (albo ja szczęście).
radeczko pisze:Opłaty:
Orange: wysokie ceny, masa drogich pakietów które realnie nie przynosiły zauważalnych oszczędności. Tu w szczególności biję do usługi "zatrzymaj czas" - połączenie w cenie 2 minut. Niestety działa po wykorzystaniu abonamentu!
To chyba o jakiejś innej usłudze piszesz, bo Zatrzymaj czas działa także dla minut abonamentowych - korzystam.
Orange: - płatny SMS lub *500 i kod *124# - sposoby sprawdzania stanu kontra mają jednak ogromną wadę.
Albo nowy bezpłatny kod *100*1# - pod *100*# jest menu USSD, ale można opcje wybierać "bezpośrednio" podając poszczególne podnumerki po gwiazdkach. Tak to nawet w Play nie działa ;-)
radeczko pisze:Stan konta pokazywany jest zawsze z bardzo dużym poślizgiem. np. wykonamy 2 godzinną rozmowę i sprawdzimy stan konta, to niestety nie zauważymy zmiany. Jakiego rzędu to opóźnienie tego nie wiem ale kilka godzin na pewno.
Hm, dziwne, u mnie jest "prawie-online", opóźnienie sięga najwyżej kilku-kilkunastu minut.

MM

#345767  autor: pprzemo
 10 lip 2009, 16:59
skoro temat o PLAY to 1 dzien wzorowo przeniesienie z plusa w 12h co jak widza z forum to znakomity wynik:) jakosC rozmow POZNAN idealna moze jak ktos pisal ma znaczenie telefonik ...nokia 6220c narazie nie moge narzekac:)

#345830  autor: kwistas
 10 lip 2009, 23:09
Orange: - płatny SMS lub *500 i kod *124# - sposoby sprawdzania stanu kontra mają jednak ogromną wadę.
Albo nowy bezpłatny kod *100*1# - pod *100*# jest menu USSD, ale można opcje wybierać "bezpośrednio" podając poszczególne podnumerki po gwiazdkach. Tak to nawet w Play nie działa ;-)"

W Play jest to kod *111#, można też sprawdzić stan konta, minut, pakietów MB itp., oraz w abo sprawdzić ilość darmowych minut. :wink:

#347109  autor: Gadulski
 17 lip 2009, 20:24
Tak na prawdę wszystko zależy od lokalizacji... Gdyż po co komukolwiek oferta 29 gr/ minutę; 5000 smsów do wszystkich sieci po doładowaniu 50 zł; 5 gr za minutę do PLAYA w pakiecie jak w domu i okolicach nie ma zasięgu... Do niedawna byłem w takiej sytuacji, że ani PLUS ani PLAY w miejscu, w którym mieszkam nie zapewniał full zasięgu, jednak teraz po odpaleniu 3G PLAY w okolicy jakosć rozmów i zasięg znacznie sie poprawiły :D
Play dopiero buduje infrastrukturę, a budowa jej idzie - moim zdaniem - bardzo szybko, więc myslę, że niebawem problemy ze zrywaniem połączeń przejdą do historii... :)
Pozdrawiam.

Obrazek

#347573  autor: maku
 20 lip 2009, 17:09
witam, jako ze jestem zielony kompletnie jesli chodzi o te sprawy to prosze o wyrozumialosc :-)

mianowicie jestem w play juz 3 rok. niedawno podpisalem umowe na rok w abonamencie za 25 zl/miesiac i chcialbym sie zapytac czy ktos sie orientuje ile by mnie kosztowalo zerwanie tej umowy ?

pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.

#347576  autor: Gadulski
 20 lip 2009, 17:24
przeczytaj uwaznie umowę, którą podpisałeś. Tam na pewno jest podana kwota, która zobowiązujesz sie zapłacić w przypadku zerwania umowy z operatorem...

Obrazek

#348114  autor: ezaq
 23 lip 2009, 00:23
Od kilku dni jestem zmuszony używać Play Fresh jako podstawowego numeru i zauważyłem nieco irytującą rzecz związaną z SMSami. Mianowicie przychodzące wiadomości dłuższe niż 160 znaki przychodzą z opóźnieniami dochodzącymi do 5 minut między poszczególnymi częściami. Dzieje się to w sieci 2G na Nokii 3310. Też tak macie?

#348121  autor: Barciur
 23 lip 2009, 03:43
Nie, aczkolwiek mialem czesto tak ze smsy krotsze niz 160 znakow dochodzily z opoznieniami czesciami.. ale to bylo tak ze przez 15 sekund dochodzil caly po otworzeniu natychmiastowym wiec tak tragicznie nie bylo.

#348158  autor: osachorzow
 23 lip 2009, 10:52
Barciur, SMS krótszy niż 160 znaków nie może przyjść na raty ;) Tylko smsy dłuższe mogą przyjść z opóźnieniem bo to faktycznie osobne smsy są ;)

ezaq, ja kilka dni temu (około niedzieli) skończyłem paczkę 500sms i nie mogę potwierdzić opóźnień... nawet największy sms - składający się z 51 smsów - przychodził na bieżąco i jak dotarła ostatnia cześć to ładnie się wyświetlił, mimo że miał ponad 7700 znaków ;) Więc może to jakiś problem lokalny...