• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #344223  autor: maestro07
 02 lip 2009, 11:40
Witam wszystkich!

Jest to mój pierwszy post na tym forum i od razu mam pytania. Chciałbym kupić sobie se w960i, ponieważ spodobały mi się jego funkcje i wygląd :smt007 , gorzej, że mam do wydania około 550zł no może 570 :( . Na allegro najtańsze modele kosztują 600zł, lecz czasem trafiają się okazje taniej. Tu moje pytanie: kupię ten telefon za 550zł? a może poszukać czegoś innego w tej cenie? Proszę o odpowiedź

#344236  autor: orson_dzi
 02 lip 2009, 12:53
maestro07 pisze:kupię ten telefon za 550zł?
Kupisz ;) .
Mam go w planach. Jeśli nic się nie zmieni, to na przełomie lipca i sierpnia chcę go znaleźć jeśli kasa nie ucieknie.
Patrz na Allegro 3-4 razy dziennie. Zauważysz wtedy każdą nową aukcję i jak będzie coś tańszego, to bierzesz i po problemie. Czasem warto poczekać na okazję. Przykładowo na Samsunga G600 polowałem 4 dni, aż się idealna okazja trafiła.
maestro07 pisze:a może poszukać czegoś innego w tej cenie?
Najbardziej zbliżony jest SE P1i. I od razu jest tańszy. Funkcje niemalże takie same. P1i ma jednak qwerty. Nie wiem jednak o nim najważniejszej rzeczy... Jak gra na słuchawkach w porównaniu z W960i.

Może butterfly jak wpadnie na ten temat, to ma nadzieję, że coś napiszę na ten temat ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#344246  autor: butterfly
 02 lip 2009, 13:27
Ano wpadłam na ten temat ;]
maestro07, oczywiście, że idzie dostać, tylko trzeba się pogimnastykować. Jak nie Kup Teraz to zawsze zostaje aukcja. Osobiście bym wzieła P1, pewnie dlatego, że już go mam. :P Ale też dlatego, że do P1 można wgrać bez problemu Walkmana z W960 i ma klawę qwerty.
orson_dzi, sterownikami dzwięku można się pobawić.

#344303  autor: orson_dzi
 02 lip 2009, 16:24
butterfly pisze:orson_dzi, sterownikami dzwięku można się pobawić.
Wymiana wygląda tak w SE bez systemu, czy trzeba szukać specjalnych modyfikacji? Bo miałem do Ciebie w najbliższej przyszłości pisać z tym ;) .
Jedyna poprawa dźwięku na jaką wpadłem, polegała na wejściu w menu serwisowe i coś tak jog'iem trzeba było zakręcić w którymś menu i wtedy podnosił się poziom dźwięku. Jednak każde następne wejście w te menu podobno przywracało początkową wartość.
I od razu, czy P1i da się pod względem dźwięku przerobić tak, żeby był na poziomie W960i albo wyższym? Bo jak tak, to nie ma sensu przepłacać ;) .

#344306  autor: maestro07
 02 lip 2009, 16:34
Bodajże przedwczoraj był w960i za 450zł gość napisał że zależy mu na czasie, cały zestaw ale mój brat zaspał z zamawianiem :smt010 i po pół godzinie go nie było [aukcje zobaczyłem od razu jak się pojawiła]. A oprócz p1 jest jeszcze coś sensownego? zależy mi na muzyce szczególnie na słuchawkach, i musi być znośny aparat [gdyby nie to kupiłbym w950i]. Gorzej, że na allegro jest strasznie mało w960i i jak jest okazja to trzeba praktycznie w sekundzie zamawiać i nie ma czasu na zastanawianie się.A więc są jeszcze jakieś telefony w stylu w960i i w tej cenie?

#344309  autor: orson_dzi
 02 lip 2009, 16:41
maestro07 pisze:.A więc są jeszcze jakieś telefony w stylu w960i i w tej cenie?
Trochę to nie na temat ale ok ;) .
Nie ma. Nic, co oferowałoby wysokiej jakości dźwięk i przyzwoity aparat jednocześnie. Telefony typowo muzyczne (Samsung i450, Nokia 5610, Nokia N81) mają dość mizerne aparaty. Tylko 5800 jako tako wygląda ale na nią trzeba ponad 700zł jeszcze jak narazie.

Jak trochę poczekasz to spokojnie kupisz tego W960i. Na początku roku wkurzony na siebie byłem, bo W960i był za niecałe 400zł. Ale aukcja bez zdjęć i zanim mi koleś na maila odpisał, gdzie pytałem o szczegóły techniczno/wizualne (ale po prostu nie chciał napisać), to ktoś już go wziął. Okazja straszna.

#344311  autor: maestro07
 02 lip 2009, 16:59
Czyli krótko i na temat: nic oprócz p1 w tym stylu nie znajdę, a już na pewno nie w tej cenie.Telefon jest świetny :D .Powinienem go kupić za 550zł jeśli trochę poczekam.A więc pozostały mi 2 pytania: ile powinienem czekać? chciałbym go zamówić do 15 lipca; da radę? Drugie pytanie: czy opłaca się wymieniać standardowe słuchawki na jakieś inne? [ep 630, cx300] i nie chodzi tu aż tak bardzo o jakość ale przede wszystkim o głośność [choć trzeszczeć nie wiadomo jak też nie mogą] proszę o odpowiedź szczególnie na to 2 pytanie

#344318  autor: butterfly
 02 lip 2009, 17:41
orson_dzi pisze:Wymiana wygląda tak w SE bez systemu, czy trzeba szukać specjalnych modyfikacji?
Wgrywa się bezpośrednio sterowniki na dysk C.
orson_dzi pisze:Jedyna poprawa dźwięku na jaką wpadłem, polegała na wejściu w menu serwisowe i coś tak jog'iem trzeba było zakręcić w którymś menu i wtedy podnosił się poziom dźwięku. Jednak każde następne wejście w te menu podobno przywracało początkową wartość.
Nie, chodzi mi o coś innego.
maestro07 pisze:Czyli krótko i na temat: nic oprócz p1 w tym stylu nie znajdę, a już na pewno nie w tej cenie.
Nie.
maestro07 pisze:A więc pozostały mi 2 pytania: ile powinienem czekać? chciałbym go zamówić do 15 lipca; da radę?
Jak się bedziesz czaił na allegro to jasne, że da.
maestro07 pisze:czy opłaca się wymieniać standardowe słuchawki na jakieś inne
Ja w ogóle nie słycham muzyki, żeby się dowiedzieć musiałbyś zajrzeć na forum uiq, tam znajdziesz odpowiedz.

#344322  autor: maestro07
 02 lip 2009, 17:53
A więc wielkie dzięki wszystkim za odpowiedzi, na allegro to ja codziennie po 15 razy patrzę czy nic nowego nie ma :) jak już go kupię to napiszę oby to nastąpiło jak najszybciej!

#344373  autor: orson_dzi
 02 lip 2009, 22:10
To póki jeszcze temat żyje ja mam jedno pytanie.
butterfly, jak z Pop-Portem w P1i? Wyrabia się jakoś ponadprzeciętnie czy jakoś się trzyma? W W810i po jakimś czasie przyzwyczaiłem się już do tego, że jak gdzieś wychodziłem to słuchawki musiałem plastrem przytwierdzać ;) .

#344377  autor: butterfly
 02 lip 2009, 22:36
Trzyma wg mnie. I w SE to sie zwie fastport.

#344388  autor: orson_dzi
 02 lip 2009, 23:24
butterfly pisze:I w SE to sie zwie fastport.
Oj, no tak. Zdecydowanie za dużo Nokii ostatnio ;) .
Bardzo dziękuję. maestro07, kliknij w "Pomógł" koleżance, bo ja nie mogę. Może tylko założyciel tematu.

#361101  autor: Marcin1979
 22 wrz 2009, 09:34
To i ja się podepnę - jeśli chodzi o wnętrze tych telefonów (w960i vs p1i) to który jest lepiej wykonany i szybszy (i jeśli ktoś może porównać do w950i to też chętnie przeczytam)? W porównaniu do w950i jak jest z ekranem dotykowym? Czy mają jakieś uciążliwe wady (w950i miał felerne mocowanie rysika, resztę da się przeżyć)?
Kupiłem samsunga i550w ale jakoś nie mogę przeżyć bez dotykowego ekranu ;) jestem nawet gotów zamienić symbiana s60 na uiq pomimo oczywistej przewagi tego pierwszego, stąd moje pytania.

P.S. Z tego co znalazłem to wnętrze tych telefonów jest identyczne więc i działanie będzie takie samo, a i w porównaniu do w950i procesor jest ten sam.

#361168  autor: butterfly
 22 wrz 2009, 15:41
P1 i W960 mają tak samą szybkość. W950 jest ponoć ciut wolniejszy, ale w sumie jest to mało zauważalne.