aizo, jak kontaktujesz się głównie z Plusem i Orange, to ja Ci nade wszystko polecę Orange i mój wariant, czyli doładowanie za 100 PLN w Orange GO, które starcza na ho, ho

Wiesz, Orange GO to taryfa malejąca, więc im więcej doładujesz, tym mniej płacisz wewnątrz sieci (dlatego polecam doładowania za 100 PLN). Gwarantuję Ci, że te 100 PLN wystarczy Tobie na dłużej niż te za 50 PLN

Sam posiadam SimPlusa (taryfa Twój Profil i głównie korzystam z Darmowego Numeru), a praktycznie wszystkich znajomych jak na razie mam w Orange i prędko się to nie zmieni.
A więc w Orange zakładając że masz te NOG i doładujesz raz za 100 PLN i masz spokój na kupe czasu

Płacisz do Plusa 0,18 PLN za SMS (rewelacji nie ma, ale to przecież oczywiste jest) i 0,29 PLN za minutę rozmowy, z sekundowym naliczaniem żeby nie było ^^ MMS kosztuej 0,30 PLN do 300 KB.
Wewnątrz sieci SMS kosztuje Cię 0,01 PLN bez
żadnych pakietów i innych wydziwień, oraz 0,20 PLN za minutke rozmowy

MMS kosztuje 0,02 PLN.
Internet- tutaj rewelacji nie ma. Pakiet 5 MB za 5 PLN i 20 MB za 10 PLN ważny przez 30 dni,a el jeśli zostanie Ci trochę MB, a kupisz kolejny przed końcem tamtego to zsumuje Ci się i wydłuży ważność o 30 dni. Nie ma znaczenia, czy kupisz 5 MB czy 20 MB, bo te MB z pakietu sa na jednym koncie. W Plusie musiałbyś czekać do końca ważności starego pakietu i dopiero nowy mógłbyś wykupić, co za tym idzie mogłoby Ci coś tam przepadać. Ja w Orange kupuję raz w miesiącu 20 MB, w następnym 5 MB, w następnym 20 MB i tak w kółko- bo więcej mi nie potrzeba
aizo pisze:Play zdecydowanie nie !
Nie chce podpisywać żadnych umów, itp itd
No, dobrze gadasz
Także ja Ci polecam NOG i doładowania za 100 PLN, które znacznie korzystniej wyjdą dla Ciebie niż te za 50 PLN, a co dopiero 25 PLN nie wspominając o 5 PLN

Prosta taryfa i to mnie odpowiada w niej. Od dłuższego czasu doładowuję telefon za 100 PLN i zrobiła się niezła skarbonka na koncie, a wcześniej lądowałem za 25 PLN/50 PLN i czasami miałem problem ze stanem konta.