• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #344313  autor: Rafael.dz
 02 lip 2009, 17:10
Od wczoraj godzin porannych mam problem z internetem w erze gdy telefon przełączy się z trybu 2g na 3g następuje zerwanie sesji . To może być dosyć kosztowne. Zgłosiłem problem do boa ery, dostałem odp. "Sprawdziliśmy zgloszony przez Ciebie problem: telefon znajduje sie na pograniczu zasiegu UMTS- sytuacja przelogowania z sieci do sieci moze powodowac zrywanie po " i tylko nawet nie wiem co dalej było w treści wiadowości, bo tylko jedna doszła,
Ostatnio zmieniony 04 lip 2009, 12:06 przez Rafael.dz, łącznie zmieniany 1 raz.
 #344325  autor: darnok
 02 lip 2009, 18:04
Rafael.dz pisze:Od wczoraj godzin porannych mam problem z internetem w erze gdy telefon przełączy się z trybu 2g na 3g następuje zerwanie sesji . To może być dosyć kosztowne. Zgłosiłem problem do boa ery, dostałem odp. "Sprawdziliśmy zgloszony przez Ciebie problem: telefon znajduje sie na pograniczu zasiegu UMTS- sytuacja przelogowania z sieci do sieci moze powodowac zrywanie po " i tylko nawet nie wiem co dalej było w treści wiadowości, bo tylko jedna doszła,
Zadzwon i zapytaj.
Pewnie ci poradza na stale sie wbicie na 2g zeby nie przerzucalo do 3g zbednie.

#344356  autor: Rafael.dz
 02 lip 2009, 21:09
darnok pisze:Zadzwon i zapytaj.
Pewnie ci poradza na stale sie wbicie na 2g zeby nie przerzucalo do 3g zbednie.
Chyba prorokiem zostaniesz, tak jak mówisz tak mi kazali zrobić, oczywiście najpierw byłem winny ja, a raczej mój zepsuty telefon, po kolejnych kilku moich telefonach okazało się że usterka taka jest i to ogólno-krajowa wiec problem jest znany i technicy pracują nad nim