Witam
Dzisiaj (07.07.2009) złożyłem wraz z żoną (też ma abo w Plusie) wniosek o przeniesienie nr do Play Fresh. Ja mam Taryfe Kubali 55 (90 min) + 5 zł za Internet dla Ciebie 20 MB, żona Taryfe Kubali 40 (60 min) + darmowy nr do mnie.
Mam okres rozliczeniowy od 5 do 4 kolejnego miesiąca. Żona od 25 do 24 kolejnego miesiąca. Rachunki ja 60-70 zł żona 40-50 zł. Jesteśmy w Plusie już chyba z 8-9 lat.
Oczywiście w salonie Plusa za przedłużenie proponują śmieszne warunki.
W zawiązku w powyższym mam kilka pytań:
1. W Play poinformowano mnie, że w Plusie jest 30 dniowy okres wypowiedzenia i po tym terminie nr zostanie przeniesiony. Jak to się ma do okresów rozliczeniowych? Bo gdzieś wyczytałem, że okres wypowiedzenia trwa od dnia wypowiedzenia jeden pełny cykl rozliczeniowy czyli jeżeli mam cykl od 5 a złożyłem wypowiedzenie 7 to będę miał aktywny numer jeszcze 2 miechy

tak? A jak w przypadku mojej żony?
2. Rozumiem, że Plus będzie do mnie dzwonił z, mam nadzieje, przyzwoitą ofertą. Czy przy Play Fresh mogę w każdej chwili (oczywiście do dnia aktywowania nr w Play Fresh) zrezygnować z przeniesienia (tak samo jak przy przejściu z abo Plus -> abo Play)? Jaka jest procedura rezygnacji, czy muszę coś w Plusie podpisywać (oprócz wiadomo nowej umowy)?
3. Czy Plus 2699 zawsze dzwoni?
4. Bardzo zależy mi na darmowym numerze, bo często rozmawiam z żoną, z tego co wiem to już nie ma takiej opcji w Plusie (są z limitami, a bez przy drogich abo)? Czy mogę żądać takiego darmowego numeru? Czy ktoś coś takiego wywalczył?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam