- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Jak to jednoosobowa dzialalnosc to mozna to zrobic od razu. Wazne zeby tego nie robic 2 dni przed ani 2 dni powystawieniu faktury.
...czyli jest tak jak pisałem, wcześniej było 5 osób za 15 zł, teraz są 3 osoby za 10... z tym, że te 3 osoby mogą również do mnie dzwonić... żenujące
jak dobrze, że złożyłem wypowiedzenie ... szkoda, że po 8 latach współpracy mój operator przestał o mnie dbać, myślę, że konkurencja mnie doceni
"Jak się nie widzi przyszlości to sie odchodzi" PlusGSM
jak dobrze, że złożyłem wypowiedzenie ... szkoda, że po 8 latach współpracy mój operator przestał o mnie dbać, myślę, że konkurencja mnie doceni

"Jak się nie widzi przyszlości to sie odchodzi" PlusGSM

Ostatnio zmieniony 01 lip 2009, 21:18 przez adriaanek, łącznie zmieniany 1 raz.
20 groszy netto.kondziu pisze:Nie moge sie dobic do kosztu smsa czy ktos wie ile za jednego w taryfie firma ?
Ja nie pamietam wymienialnosci minut na SMSy w taryfach firmowych w Erze...
zapominasz tylko, ze kazda z tych osob dostaje te 2000 minut, a wtedy tylko Ty miales 2000 minut do 5 osob.adriaanek pisze:...czyli jest tak jak pisałem, wcześniej było 5 osób za 15 zł, teraz są 3 osoby za 10... z tym, że te 3 osoby mogą również do mnie dzwonić... żenujące
jak sama nazwa wskazuje - nadaje sie to do rodziny, albo dla bardzo bliskich znajomych.
promocja promocji nierowna. mnie np. lekko denerwuje jak moja dziewczyna po 5-6 razy dziennie prosi bym do niej oddzwonil, a co dopiero jak taki jak ja ma na glowie zone, syna/corke (albo nawet dwojke) i powiedzmy swoja matke... jakbym mial tak do kazdego oddzwaniac tylko dlatego, ze mam do nich darmowe to by mnie cos strzelilo...
teoretyzowanie - bylo tak, jest tak, i jest drozej, bez spojrzenia z punktu uzytkownika takich pakietow mija sie z celem, bo nie uzytkujac danego pakietu latwo powiedziec, ze cos podrozalo. na przyklad odnoszac sie do golego cennika: darmowy nr. do 1 osoby stanial. w cenniku opcja darmowy 2000 byl za 20zl, teraz jest za 15zl i dodatkowo ta druga osoba ma tez 2000 minut do dzwonienia.
podrozal napewno pakiet danych to fakt.
ja na obecnych warunkach jakie mam (200 minut, 50mb, 1 darmowy nr) place 100zl (wtedy rewelacja), przy przedluzeniu nie zaoszczedzilbym znacznie
przy ne80 (170 minut) za 70zl + 10zl + 15zl (pakiet 50mb po za promocja kosztuje tyle samo co 500mb w promocji), tu jedynym ratunkiem jest rabat 50% inaczej oferta beznadziejna...
szykuje sie na abo bez telefonu (e71 ktora mam wychodzi w tym abo drozej niz jak kupowalem ja jako nowosc na rynku ponad pol roku temu) ne60 za 30zl + 10zl + 15zl i mam za 55zl wystarczajaca ilosc minut (z minut do wszystkich wydzwaniam ok. 110-130) za zaoszczedzone 45zl w stosunku do tego co teraz place, przez 18 miesiecy nowej umowy do czegos mozna dolozyc.
zaluje jedynie, ze nie zostawili pakietu 50mb za 5zl przy ne60... zweszyli biznes, bo pewnie duzo ludzi to bralo...
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Są już może jakieś przecieki co do oferty z iPhon 3G S? Czy po wprowadzeniu do oferty nowego iPhone`a ceny "starego" zostaną obniżone, czy tylko nowy będzie kosmicznie drogi. Jak myślicie? I czy jeżeli umowa kończy mi się we wrześniu to oferta na iPhone`a będzie mnie również dotyczyła ??
Na pierwszy rzut oka ekstra oferta, właściwie można by pomyśleć, że dzwoni się do ery za darmo a do reszty jest 200minutkondziu pisze:Jesli chodzi o mnie to jednak nie targowalem sie na NE80 tylko jako ze mam tel na firme dostalem taryfe firma 115 za 61zl w tym 200 min do ery + 200 do wszystkich + za 1zl miesiecznie moge brac numery do ery za 1gr/min. Nie wiedzialem ze na firme jest tak tanio! Nawet nie chcialo mi sie targowac lepszej oferty. Dobrze zrobilem? Jutro ide podpisac umowe do salonu. Tel to Samsung S5230 za 1zl.

o boze... dzieki za informacje.. jesli to prawda to oficjalnie mozna powiedziec ze era leci w h..., szczegolnie ze konsultant nie poinformowal mnie o tym. Na szczescie nie przekraczam 400min / miesiac i to powinno starczyc. 1gr/min oczywiscie przydalby sie ale nie az tak bardzo wiec mi to lotto. Dzieki za info!limakcki pisze:Na pierwszy rzut oka ekstra oferta, właściwie można by pomyśleć, że dzwoni się do ery za darmo a do reszty jest 200minutkondziu pisze:Jesli chodzi o mnie to jednak nie targowalem sie na NE80 tylko jako ze mam tel na firme dostalem taryfe firma 115 za 61zl w tym 200 min do ery + 200 do wszystkich + za 1zl miesiecznie moge brac numery do ery za 1gr/min. Nie wiedzialem ze na firme jest tak tanio! Nawet nie chcialo mi sie targowac lepszej oferty. Dobrze zrobilem? Jutro ide podpisac umowe do salonu. Tel to Samsung S5230 za 1zl.dobrze, że idziesz dopiero dziś podpisać to Cię ostrzegę. Weź pod uwagę, że jeśli masz w abonamencie pakiet minut darmowych to reguła jest taka że przy dzwonieniu do tych 10 osób za grosz najpierw zabierane są minuty do ery, kiedy one się skończą to minuty do wszystkich, a dopiero jak już nie masz wogóle darmowych minut doliczany jest grosz/min połączenia. Podsumowując taryfa jest dobra jeśli masz zamiar się zmieścić z dzwonieniem w 200 minutach do wszystkich i 200 minutach do ery, rozumiesz o co mi chodzi????? Ja np. dzwonię niesamowicie dużo i właściwie tylko do 7 osób za grosz i dla mnie ta taryfa kompletnie się nie nadaje, w przeciwieństwie do PB gdzie grosz jest ściągany z pakietu wartościowego a nie z pakietu minut darmowych bo takich wogóle nie ma.
mtr'y poszly w dol logicznie wiec ...polaczenia w gore 
co za bezsens k'mac
ja sie przedluzylem w erze na ne80 (1 rok 45 drugi 60) + 500mb za 15zl (tyle co bez promo dostaja teraz w play one)
do 14tego matka musi wybrac czy przedluza czy nie i brat praktycznie tez
era w rodzinie chyba bedzie nam odpowiadac, szczegolnie jak mama wezmie to na siebie jako sponsor
i doda do grupy moja dziewczyne i dziewczyne brata
krag bedzie 5 osobowy wiec wydatek kolo 45zl ale chyba warto , wychodzi jakby kazdy placil z 9zl za 2000min do kregu
bo jesli dobrze rozumiem te minuty sa wykorzystywane PRZED MINUTAMI Z ABONAMENTU ? (chodzi o osobowe dolaczona do grupy)

co za bezsens k'mac
ja sie przedluzylem w erze na ne80 (1 rok 45 drugi 60) + 500mb za 15zl (tyle co bez promo dostaja teraz w play one)
do 14tego matka musi wybrac czy przedluza czy nie i brat praktycznie tez
era w rodzinie chyba bedzie nam odpowiadac, szczegolnie jak mama wezmie to na siebie jako sponsor

krag bedzie 5 osobowy wiec wydatek kolo 45zl ale chyba warto , wychodzi jakby kazdy placil z 9zl za 2000min do kregu
bo jesli dobrze rozumiem te minuty sa wykorzystywane PRZED MINUTAMI Z ABONAMENTU ? (chodzi o osobowe dolaczona do grupy)
tak sa wykorzystywane przed. czasy kiedy minuty preferencyjne schodzily po minutach do wszystkich w erze minely jakies 2-3 lata temu (w biznesowkach jeszcze nie). po za wszystkimi minutami schodzily tylko promocje typu darmowe 1000-2000 minut do ery na caly czas trwania umowy.deni28s pisze:krag bedzie 5 osobowy wiec wydatek kolo 45zl ale chyba warto , wychodzi jakby kazdy placil z 9zl za 2000min do kregu
jezeli twoja mama przedluzalaby z obecna promocja to warto sie zapytac, czy oplata wzrasta proporcjonalnie wraz z ulga (czyli 10zl za 3 osoby + 10 za kazda nastepna), czy tez ulga do 10zl na 3 osoby dotyczy tylko tego jednego przypadku grupy 3 osobowej i kazda inna kombinacja skutkuje wylaczeniem oplaty promocyjnej (czyli 15zl za 2 osoby + 10 za kazda nastepna). w pierwszym przypadku jest ciekawie, bo masz 5 osob za 30zl, w drugim natomiast wychodzi 45zl i jest to troche drozej.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Wycinek z regulaminu "Wymiana telefonu":thonka pisze: jezeli twoja mama przedluzalaby z obecna promocja to warto sie zapytac, czy oplata wzrasta proporcjonalnie wraz z ulga (czyli 10zl za 3 osoby + 10 za kazda nastepna), czy tez ulga do 10zl na 3 osoby dotyczy tylko tego jednego przypadku grupy 3 osobowej i kazda inna kombinacja skutkuje wylaczeniem oplaty promocyjnej (czyli 15zl za 2 osoby + 10 za kazda nastepna). w pierwszym przypadku jest ciekawie, bo masz 5 osob za 30zl, w drugim natomiast wychodzi 45zl i jest to troche drozej.
8.1. Usługa „Grupa 3 osobowa”
• Promocyjny abonament za usługę „Grupa 3 osobowa” wynosi 10 zł z VAT przez okres 24 pełnych Cykli rozliczeniowych
• Po okresie promocyjnym opłata za usługę będzie naliczana zgodnie z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna”.
• Usługę „Grupa 3 osobowa” Abonent może wyłączyć w dowolnym momencie trwania Umowy terminowej. Ponowne uruchomienie usługi spowoduje naliczanie opłaty zgodne z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna”.
• Szczegółowe warunki naliczania opłat i świadczenia usługi „Grupa 3 osobowa” opisane są w Warunkach oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna”
• W przypadku zmiany usługi „Grupa 3 osobowa” na usługę „Grupa 4 osobowa”„Grupa 5 osobowa” lub „Grupa 6 osobowa” opłata za usługi będzie naliczana zgodnie z Warunkami oferty promocyjnej usługi „Era Sieć Rodzinna”.
• Usługa „Grupa 3 osobowa” na warunkach promocyjnych dostępna jest przy wyborze taryfy Nowa Era 60, Nowa Era 80, Nowa Era 100, Nowa Era 120, Nowa Era 200
...:::DiAbOlO:::...
limakcki pisze:Na pierwszy rzut oka ekstra oferta, właściwie można by pomyśleć, że dzwoni się do ery za darmo a do reszty jest 200minutkondziu pisze:Jesli chodzi o mnie to jednak nie targowalem sie na NE80 tylko jako ze mam tel na firme dostalem taryfe firma 115 za 61zl w tym 200 min do ery + 200 do wszystkich + za 1zl miesiecznie moge brac numery do ery za 1gr/min. Nie wiedzialem ze na firme jest tak tanio! Nawet nie chcialo mi sie targowac lepszej oferty. Dobrze zrobilem? Jutro ide podpisac umowe do salonu. Tel to Samsung S5230 za 1zl.dobrze, że idziesz dopiero dziś podpisać to Cię ostrzegę. Weź pod uwagę, że jeśli masz w abonamencie pakiet minut darmowych to reguła jest taka że przy dzwonieniu do tych 10 osób za grosz najpierw zabierane są minuty do ery, kiedy one się skończą to minuty do wszystkich, a dopiero jak już nie masz wogóle darmowych minut doliczany jest grosz/min połączenia. Podsumowując taryfa jest dobra jeśli masz zamiar się zmieścić z dzwonieniem w 200 minutach do wszystkich i 200 minutach do ery, rozumiesz o co mi chodzi????? Ja np. dzwonię niesamowicie dużo i właściwie tylko do 7 osób za grosz i dla mnie ta taryfa kompletnie się nie nadaje, w przeciwieństwie do PB gdzie grosz jest ściągany z pakietu wartościowego a nie z pakietu minut darmowych bo takich wogóle nie ma.
Nie do końca masz rację;)
Kolejność schodzenia minut jest następująca przy założeniu, że dzwonimy na jakiś numer, który mam wybrany jako połączenia za 1 grosz. Najpierw leci pakiet dodatkowych minut do Ery ale później z minut do wszystkich już nie. Jak się skończą minuty do Ery to połączenia są taryfikowane wtedy po 1 grosz.
Więc pod względem osób które naprawdę dużo dzwonią na numery po groszu jest to korzystne, bo nie wydzwonią od razu minut do wszystkich.
kondziu napisz co i jak, jakbyś już podpisał umowę, ja napisałem na [email protected] z zapytaniem co mam zrobić, aby rozwiązać umowę - tzn., aby nie przekształcała się wraz z końcem na umowę na czas nieokreślony otrzymałem taką oto odpowiedź:
opisała miła Pani jak mogę rozwiązać umowę, a potem przedstawiła oczywiście ofertę tylko dla "wybranych"

opisała miła Pani jak mogę rozwiązać umowę, a potem przedstawiła oczywiście ofertę tylko dla "wybranych"

jakby nie patrzeć kilka złotówek mniej za Firmę 115Mam przyjemność przedstawić indywidualną ofertę przygotowaną specjalnie dla Pana. Jako Stały Abonent sieci Era, zyskuje Pan możliwość skorzystania z propozycji: Oferty dla Wymagających.
Oferta dla Wymagających jest związana z wymianą aparatu i można ją zrealizować w taryfach Nowy Pakiet Biznes lub w taryfach Firma.
Taryfy Nowy Pakiet Biznes umożliwiają proste zarządzanie kosztami przy pomocy Pakietów wartościowych, czyli deklarowanej miesięcznej kwoty, z której rozliczane są koszty rozmów, SMS-ów oraz usług dodatkowych.
Taryfy Firma umożliwiają korzystanie z dużych pakietów minutowych.
Pod podanymi adresami znajdują się szczegółowe opisy taryf:
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/ofer ... iet_biznes
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/ofer ... ryfy_firma
OFERTA W TARYFACH NOWY PAKIET BIZNES:
W ramach oferty otrzyma otrzyma Pan możliwość wyboru jednej z opcji:
1. Specjalny upust do abonamentu na cały okres trwania promocji w zależności od wybranej opcji, który nie pomniejsza kwoty do wykorzystania z Pakietu Wartościowego.
- Nowy Pakiet Biznes Prestiż w promocyjnej cenie 237,90 zł z VAT
- Nowy Pakiet Biznes 230 w promocyjnej cenie 140,30 zł z VAT
- Nowy Pakiet Biznes 120 w promocyjnej cenie 102,48 zł z VAT
- Nowy Pakiet Biznes 70 w promocyjnej cenie 65,76 zł z VAT
- Nowy Pakiet Biznes 40 w promocyjnej cenie 41,48 zł z VAT
- Nowy Pakiet Biznes 20 w promocyjnej cenie 21,90 zł z VAT
2. Dodatkowy Pakiet Minut do wszystkich sieci krajowych przez 18 pełnych Cykli rozliczeniowych w zależności od wybranej taryfy:
- Nowy Pakiet Biznes Prestiż - dodatkowo 660 minut
- Nowy Pakiet Biznes 230 - dodatkowo 360 minut
- Nowy Pakiet Biznes 120 - dodatkowo 240 minut
- Nowy Pakiet Biznes 70 - dodatkowo 120 minut
- Nowy Pakiet Biznes 40 - dodatkowo 60 minut
- Nowy Pakiet Biznes 20 - dodatkowo 30 minut
Dodatkowo otrzyma Pan możliwość korzystania z promocyjnej oferty:
- Połączenia za grosz - w ramach promocji połączenia z 10 wybranymi numerami komórkowymi sieci Era, będą realizowane w cenie 1gr netto (1.22 gr brutto) za minutę.
Przygotowana promocja umożliwi Panu zakup nowego aparatu w cenie promocyjnej uzależnionej od wybranej taryfy. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach Pakiet Biznes jest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:
http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... 070207.pdf
OFERTA W TARYFACH FIRMA:
W ramach oferty otrzyma otrzyma Pan możliwość wyboru jednej z opcji:
1.Upust na Abonament w wysokości do 50% przez okres 18 pełnych Cykli rozliczeniowych , w zależności od wybranej taryfy:
-Firma 55 w promocyjnej cenie 22,50 zł. netto
-Firma 115 ? w promocyjnej cenie 42,50 zł. netto
-Firma 215 w promocyjnej cenie 72 zł. netto
-Firma 325 w promocyjnej cenie 84,50 zł. netto
-Firma 445 w promocyjnej cenie 102 zł. netto
-Firma 700 w promocyjnej cenie 125 zł. netto
2. Dodatkowy Pakiet Minut przez okres 24 pełnych Cykli rozliczeniowych, w zależności od wybranej taryfy:
-Firma 55 -10 dodatkowych minut do wszystkich sieci oraz 65 minut na połączenia z numerami komórkowymi sieci Era
-Firma 115 - 85 dodatkowych minut do wszystkich sieci oraz 200 minut na połączenia z numerami komórkowymi sieci Era
-Firma 215 - 135 dodatkowych minut do wszystkich sieci oraz 350 minut na połączenia z numerami komórkowymi sieci Era
-Firma 325 - 175 dodatkowych minut do wszystkich sieci oraz 500 minut na połączenia z numerami komórkowymi sieci Era
-Firma 445 -205 dodatkowych minut do wszystkich sieci oraz 650 minut na połączenia z numerami komórkowymi sieci Era
-Firma 700 -300 dodatkowych minut do wszystkich sieci oraz 1000 minut na połączenia z numerami komórkowymi sieci Era
- Połączenia za grosz - połączenia za 1 grosz netto (1,22 gr. z VAT) /za minutę z 10 wybranymi numerami komórkowymi sieci Era bezpłatnie przez 24 Cykle Rozliczeniowe
Przygotowana promocja umożliwi Panu zakup nowego aparatu w cenie promocyjnej uzależnionej od wybranej taryfy. Wykaz wszystkich aparatów wraz z cenami promocyjnymi przy poszczególnych taryfach Firmajest dostępny na naszej stronie internetowej pod adresem:
http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/docume ... _firma.pdf

Hmmm to ciekawe, zadałem sobie trud poczytania regulaminu, a zniego wynika jeszcze lepiej niż napisałeś tzn: "Numery zdefiniowane w ramach usługi 10 numerów za grosz w Firmie nie są rozliczane z żadnego dostępnego w taryfie z Pakietu minut (ani z promocyjnych pakietów minut, ani z pakietu minut zawartego w abonamencie)." To by znaczyło, że od razu leci 1gr/min i że taryfa jest naprawdę super. Zechcesz to skomentować?st.konsultant pisze:Nie do końca masz rację;)
Kolejność schodzenia minut jest następująca przy założeniu, że dzwonimy na jakiś numer, który mam wybrany jako połączenia za 1 grosz. Najpierw leci pakiet dodatkowych minut do Ery ale później z minut do wszystkich już nie. Jak się skończą minuty do Ery to połączenia są taryfikowane wtedy po 1 grosz.
Więc pod względem osób które naprawdę dużo dzwonią na numery po groszu jest to korzystne, bo nie wydzwonią od razu minut do wszystkich.
limakcki pisze:Hmmm to ciekawe, zadałem sobie trud poczytania regulaminu, a zniego wynika jeszcze lepiej niż napisałeś tzn: "Numery zdefiniowane w ramach usługi 10 numerów za grosz w Firmie nie są rozliczane z żadnego dostępnego w taryfie z Pakietu minut (ani z promocyjnych pakietów minut, ani z pakietu minut zawartego w abonamencie)." To by znaczyło, że od razu leci 1gr/min i że taryfa jest naprawdę super. Zechcesz to skomentować?st.konsultant pisze:Nie do końca masz rację;)
Zależy od promocji

Np. oferta dla nowych abonentów gdzie minuty promocyjne są w jednym pakiecie do wszystkich(prócz Play) i wtedy od razu leci po groszu a nie z pakietu minut. =>
http://www.era.pl/pl/biznes/taryfy/ofer ... wszystkich
ale już przy aneksie => http://www.era.pl/pl/biznes/moje_konto/ ... ryfy_firma gdzie minuty promocyjne są podzielone na minuty do Ery i minuty do wszystkich jest tak jak pisałem wyżej. Czyli najpierw minuty do Ery a później po groszu.
Z tego co się kiedyś dowiadywałem i pamiętam, to najlepiej jest najpierw przedłużyć umowę na dobrych warunkach a później cesję - jeśli zrobisz na odwrót to osoba na którą będzie cesja przez pół roku jest traktowana jak "nowy" i nie może negocjować i przedłużać umowy ale dopytaj w BOA.bullay pisze:Mam pytanie. Jeśli zrobię cesje na drugą osobę, a umowa kończy mi się za 4 miesiące to czy nowy właściciel numeru będzie mógł przedłużyć umowę za 4 miesiące , czy za 6 miesięcy bez telefonu, a za 8 miesięcy z telefonem?