- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Tak, dopytywałem w salonie i na 2601, bo składałem bez przeniesienia.homzik pisze:to stoi nieco w sprzecznosci z newsem ze strony, dopytywales sie w salonie, na 2601?
He he he... na moje pismo wysłane faksem (jeszcze bez rezygnacji) początkiem czerwca zareagowali w ten piątek:P Rezygnacji złożonej 12.06 do przedwczoraj nie mieli...homzik pisze:dzieki za informacje... szkoda, ze moja rezygnacja wyslana priorytetem we wtorek rano, a do piatku nie dotarla:)

Ostatnio zmieniony 28 cze 2009, 16:45 przez jab, łącznie zmieniany 1 raz.
musze zmartwic tych co chca cos ugrac
szal przenosin sie skonczyl.wiec wracaja standartowe propozycje czytaj szajsowate.....
a nokia 5800 w taryfie 90zl nie jest niczym specjalnym
podejrzewam ze wzieles 5800 na raty a pozniej bedziesz im za free placil co miesiac90zl
dodali ci choc lojalnosciowe 40minut co miesiac.?

a nokia 5800 w taryfie 90zl nie jest niczym specjalnym

podejrzewam ze wzieles 5800 na raty a pozniej bedziesz im za free placil co miesiac90zl

Wg mnie to bardzo dobra propozycja. W żadnej innej sieci przy abonamencie 90 zł brutto nie odstaniesz tej nokii za 1zł. Sam sie do niej przymierzam. Tylko umowa mi się kończy we wrześniu.J.S pisze:Pod koniec maja złożyłem wypowiedzenie bez wiekszych problemów i po ok 3 tygodniach dostałem SMS-a o wiadomej treści:że jest oferta dla mnie w salonie...jaka to wszyscy wiemy-standard.Zadzwoniłem na 2699 i dowiedziałem sie ,że jak podwyższę abonament z 50zł do 90 zł to dostane NOKIĘ 5800 Express Music za złotówkę.I zgodziłem sie ,telefon otrzymałe kurierem po 2 dniach myśle ,ze zrobiłem dobry ruch.Co o tym sadzicie?
Chyba nie wiesz o czym piszesz pod 2601 i 2699 nie mam mozliwosci wziecia telefonu na raty.pprzemo pisze:podejrzewam ze wzieles 5800 na raty a pozniej bedziesz im za free placil co miesiac90z"
Przy takiej spychologii punktow sprzedazy to oni maja chyba dziennie kilka workow wypowiedzen. Nie dziwie sie ze sie z obsluga poczty nie wyrabiaja. Pewnie mogliby pol akademika zatrudnic na zlecenie zeby to plynnie szlohomzik pisze:choc rezygnacja moglaby juz dojsc bo za 2 dni bedzie tydzien..

Przesadziles,ja tez jutro zadzwonie.Jesli zaproponuja to samo,badz w taryfie 75 za w kwocie do 300 zl,to przyjme bez zastanowienia.Wg taryfy 90 jest to i tak 150 zl taniej niz normalnie,a to sporo.Z kolei minut to wystarczy i tak az nadto,jesli ktos sie przenosi z 55,zwlaszcza ze promocyjne minuty sa przez cala umowe,a nie 12,czy 18 miesiecy.Nie jest to rewelacja,ale przyzwoita oferta dla chcacych zmienic telefon,zwlaszcza na ten konkretny model.A jeszcze jesli ktos nie chce zmieniac sieci,ani numeru,to tym bardziej.Wszedzie wychodzi on drozej...Najtaniej jest tu i w MixPlusie 100.Reszta w takich abo i mixach to jakis cyrk,a nie ceny...pprzemo pisze:musze zmartwic tych co chca cos ugracszal przenosin sie skonczyl.wiec wracaja standartowe propozycje czytaj szajsowate.....
a nokia 5800 w taryfie 90zl nie jest niczym specjalnym![]()
podejrzewam ze wzieles 5800 na raty a pozniej bedziesz im za free placil co miesiac90zl![]()
panowie ja nic nie przesadzam
bardzo przepraszam jak kogos urazilem....ale przestaje was rozumiec:) albo jestescie pracowanikami PLUS-A albo piliscie cos:P przyznajcie sie co
konkrety :wchodze na strone plusa i widzimy nokia 5800 taryfa 90 syberyjska 199zloty
a jak wiemy na tej stronie jest zawsze drozej.......wiec w czym problem.???
zarabiaja na was to obnizyli cene koma o srednio 100zl czyli standartowa procedura 2699
zawsze tak robia jak ktos ma srednie rachunki 100-200zl
mam rozumiec ze nie znacie ofert plusa podstawowych???
gdybym byl tak szalony zebym bral taryfe 90 to bym nawet nie ponizal sie zeby dzwonic pod 2699 tylko bym zaplacil te 199zl bez łaski....
jak kogos stac placic co miesiac 90zl za koma to i te 199zl jednorazowo moze zaplacic:)
ponarzekaliscie troszke a teraz bierzecie co popadnie:)
teraz wiem po co plus te glupie smsy sle bo zlapie zawsze paru takich co nieznaja ofert plusa i dadza sie sciemnic:P
pozdrawiam was i zycze milego placenia;)
[ Dodano: 2009-06-28, 23:31 ]
ps: a wogole wiecie ile macie minut do wygadania???
no chyba ze nie macie co robic tylko gadacie przez koma
ja wole w realu pogadac z ludzmi
a komorka mi sluzy do krotkich rozmow i sms:)

konkrety :wchodze na strone plusa i widzimy nokia 5800 taryfa 90 syberyjska 199zloty
a jak wiemy na tej stronie jest zawsze drozej.......wiec w czym problem.???
zarabiaja na was to obnizyli cene koma o srednio 100zl czyli standartowa procedura 2699
zawsze tak robia jak ktos ma srednie rachunki 100-200zl
mam rozumiec ze nie znacie ofert plusa podstawowych???

gdybym byl tak szalony zebym bral taryfe 90 to bym nawet nie ponizal sie zeby dzwonic pod 2699 tylko bym zaplacil te 199zl bez łaski....
jak kogos stac placic co miesiac 90zl za koma to i te 199zl jednorazowo moze zaplacic:)
ponarzekaliscie troszke a teraz bierzecie co popadnie:)
teraz wiem po co plus te glupie smsy sle bo zlapie zawsze paru takich co nieznaja ofert plusa i dadza sie sciemnic:P
pozdrawiam was i zycze milego placenia;)
[ Dodano: 2009-06-28, 23:31 ]
ps: a wogole wiecie ile macie minut do wygadania???

no chyba ze nie macie co robic tylko gadacie przez koma

dzięki takim 'ofertom' postanowiłem zainwestować w nową, bezsimlockową N5800 oraz sam abonament OnePlay95 ze zniżką roczną - doszedłem do wniosku, że u operatorów kupujemy tylko usługi, a nie telefony 

witam
ciekawy jestem na ile mogliby zejść z ceną za nokie 6210 navi w abo syberyjskie55
dostalem kilka sms z plusa na temat specjalnej oferty ale nie sprawdzalem bo nie chcę zdzierac nóg dla nokii 6300.Zastanawiam sie czy zadzwonic na 2699,tylko ze oni do mnie z tego numeru nie dzwonili.co robic?
ciekawy jestem na ile mogliby zejść z ceną za nokie 6210 navi w abo syberyjskie55
dostalem kilka sms z plusa na temat specjalnej oferty ale nie sprawdzalem bo nie chcę zdzierac nóg dla nokii 6300.Zastanawiam sie czy zadzwonic na 2699,tylko ze oni do mnie z tego numeru nie dzwonili.co robic?
Taki sam problem -rachunki w e-bok.Data płatności do 25.05.2009 ,nowy regulamin pojawił się 1.06.2009.Wypowiedzenie złożyłam 15 czerwca.Rachunek w czerwcu płatny do 24.06 .Plusik przysłał sms-a o naliczeniu kar umownych za zerwanie umów.Napisałam reklamację ,że zostałam dwukrotnie wprowadzona w błąd.Raz-data pojawienia się LISTU PRZEWODNIEGO,dwa-sama jego nazwa nic nie mówiąca ,że jest to nowy regulamin.Dzisiaj zadzwonili z 2699,miły pan pogroził karami umownymi (dwa numery +iPlus).No to ja mu grzecznie tłumaczę ,że do dnia płatności rachunku w maju na moim e-boku nie było informacji o nowym regulaminie,że pojawiła się dopiero 1 czerwca ,no to zmienił temat .Spytałam czy reklamacja już do nich dotarła? -Tak -odpowiada ten sam pan i ,że jest w trakcie rozpatrywania.Więc ja mu na to ,że skoro jest dopiero rozpatrywana to jakim prawem straszy mnie karami ?Trochę spuścił z tonu i powiedział ,że w sprawie reklamacji jeszcze będą się konsultować.I jak tu lubić PLUSA?Czekam cierpliwie,mają 30 dni na rozpatrzenie.Jak będzie negatywnie to jeszcze uderzę do UKE i do UOKiK.Nie dam się łatwo....
Zadzwonilem wiec,ale nie bylo mojego konsultanta,wiec wcisnalem opcje by oddzwonil.Zrobil to...Mial 2 oferty 75-telefon za 429(pewnie do zbicia) i 90-nokia 5800 za 1 zl.Czyli mam telefon 148 zl taniej,minut mi wiecej nie trzeba,niz te ktore tu dostaje tj 220 do wszystkich bez zadnej laski.Zostaje mi stary numer,wszelkie punkty z 5Plus,nie musze wprowadzac zadnych zmian na koncie osobistym itd itp.Oczywiscie oferta nie rzuca na kolana,ale od poczatku bylem zdecydowany przyjac cos podobnego,wiec zostalem.I tak jestem blisko 2 miesiace do przodu w stosunku do tego co mnie obowiazywalo poprzez poprzednia umowe.Owszem stac mnie placic 90 zl/mies ,ale niekoniecznie chce wydawac setki zlotych na nowy aparat,ktory moge miec w sumie za pol darmo(doliczajac koszty podwyzszonego abo).Jednak obecnie wole pieniadze przeznaczyc na wakacyjny wyjazd z rodzina,a nie zakupy za niemala gotowke telefonu.Ja wybieram jednak takie rozwiazanie,ktore umozliwia mi Plus,zwlaszcza ze jestem ich klientem od lat i jest mi z tym dobrze.Ja z kolei nie mialem zamiaru latac po Pleyach dla 10 zl i czekac npmiesiac na wybrany aparat,ani miec problemow z przelaczeniem do sieci.Jestem zbyt wygodny i wole takie rozwiazanie...i jestem trzezwy...jak zwykle 
Kubik-zsumuj ile Cie to wyniesie wzgledem mnie np...
Biore pod uwage,ze masz 3 mies za darmo,ale pozostale 21 miesiecy 5 zl drozej,wiec pozostaje roznica pi razy oko 2 miesiecy abo na Twoja korzysc,ale dochodzi zakup fona i tu roznica robi sie ogromna na moja korzysc.Oczywiscie masz tam bodaj 23 minuty wiecej miesiecznie,nawet liczone po ciut nizszych stawkach...ale najpierw trzeba jeszcze je wszystkie wygadac,by zaczac na tym zarabiac...Reasumujac,moim zdaniem wychodzimy mniej wiecej na to samo,tyle ze Ty musiales sporo nazmieniac,a ja nic.Kazdy wybiera co tam mu pasuje

Kubik-zsumuj ile Cie to wyniesie wzgledem mnie np...
Biore pod uwage,ze masz 3 mies za darmo,ale pozostale 21 miesiecy 5 zl drozej,wiec pozostaje roznica pi razy oko 2 miesiecy abo na Twoja korzysc,ale dochodzi zakup fona i tu roznica robi sie ogromna na moja korzysc.Oczywiscie masz tam bodaj 23 minuty wiecej miesiecznie,nawet liczone po ciut nizszych stawkach...ale najpierw trzeba jeszcze je wszystkie wygadac,by zaczac na tym zarabiac...Reasumujac,moim zdaniem wychodzimy mniej wiecej na to samo,tyle ze Ty musiales sporo nazmieniac,a ja nic.Kazdy wybiera co tam mu pasuje

michal218 prezentujesz typowa postawe "POLAKA marudy" ponarzekales i pomarudziles a i tak wzieles to co mogles miec od poczatku.!!!!
fragmenty z twoich postow:
szczerze mowiac potrzebowales duzo czasu zeby dojsc do tego co mogles miec od poczatku
i daje glowe ze nie wygadujesz tych minut za ktore zaplaciles
na poczcie nie masz telefonu.????
w koncu tam pracujesz jak pisales...ale coz twoja sprawa i kasa
tylko prosze skoncz juz wychwalac swoja oferte i zalety jej....
fragmenty z twoich postow:
gratulacje juz ci zazdroscimy towarzystwa...Znajac ostatnie ich kroki do zatrzymania abonenta,pewnie ta sama zwykla oferta.Banda oszolomow i nic wiecej...
ty wiesz co w koncu chcesz.?Mnie z kolei interesuje przejscie do MixPlusa.Pewnie bedzie ta sama historia z przeniesieniem numeru.Trudno wezme nowy,ale w abo nie zostane,gdyz doslownie nic mi nie oferuja,poza jakimis tam minutami,ktore szczerze mowiac mam gdzies.
i nie mylilem sie dla 5800 bys wziol nawet taryfe 120Mam wiec 2 opcje:kupic telefon normalnie w sklepie i faktycznie pojsc do Fresha,albo podniesc taryfe w Plusie i brac co daja,minimalnie targujac sie na infolinii..

szczerze mowiac potrzebowales duzo czasu zeby dojsc do tego co mogles miec od poczatku

na poczcie nie masz telefonu.????

Hm, ja dostałem w Plusie dwie oferty (bez telefonu chciałem)
ostatnia: abonament za 110 zł z rabatem 40% plus dodatkowo 40 minut, do tego 10 zł 3 darmowe numery w plusie. Całość 76 zł, w czym miałbym 220 albo 240 minut do wszystkich i 3 numery darmowe.
Oczywiście nie przyjąłem tej oferty.
Według mnie średnia jak na 9 letni staż i patrząc na to że bez telefonu.
Myślę że spokojnie powinni mi dać 50% zniżki na abo (zamiast telefonu) i godzinę do wszystkich gratis (za 9 letni staż)
A Wy co sądzicie?
Rachunki średnio 110.
ostatnia: abonament za 110 zł z rabatem 40% plus dodatkowo 40 minut, do tego 10 zł 3 darmowe numery w plusie. Całość 76 zł, w czym miałbym 220 albo 240 minut do wszystkich i 3 numery darmowe.
Oczywiście nie przyjąłem tej oferty.
Według mnie średnia jak na 9 letni staż i patrząc na to że bez telefonu.
Myślę że spokojnie powinni mi dać 50% zniżki na abo (zamiast telefonu) i godzinę do wszystkich gratis (za 9 letni staż)
A Wy co sądzicie?
Rachunki średnio 110.
krzysiaq - no ale Ci dali oferte! smiech na sali:-) w standardowej taryfie taniorozmownej za 79 zl masz 240 minut do wszystkich i do tego nokie e51, ktora mozesz zgolic za 500 zl.
[ Dodano: 2009-06-30, 07:28 ]
michal218 - wg skrzydelko.pl mogles miec ta nokie za 49 zl przy abonamencie miesiecznym 75 zl w umowie minutowej. Tak, ze zrobiles slaby interes.
[ Dodano: 2009-06-30, 07:28 ]
michal218 - wg skrzydelko.pl mogles miec ta nokie za 49 zl przy abonamencie miesiecznym 75 zl w umowie minutowej. Tak, ze zrobiles slaby interes.