Co do połaczeń to jakość wyższa jest w 3G, ale nie zgodzę się z tym że SMSy szybciej się wysyłają i komunikaty z sieci szybciej docierają do nas, na pewno nie w Orange. Ale muszę przyznać, że widać różnicę między 2G Orange a 2G Plusa- w Plusie SMS jest prawie 2x szybciej wysłany niż w Orange. Nie wiem czemu

Tylko dwa razy testowałem ich usługi. Najpierw zamawiając dwa startery na necie, po wprowadzeniu Nowego Go- wtedy dość pozytywnie mnie zaskoczył ten prestiż, m.in. prostotą oferty, a udało mi się wybrać jeden dość fajny numer

Później kumpel dał mi niepotrzebny starter Płopa. To tylko wykorzystałem kwotę i jeszcze zrobiłem im debecik na -1zł- wiadomo jak

W tym czasie tylko raz dałem zarobić łorynży, kupując kartę, "aż" 5zł, tak do testów

Dodam jeszcze, że był czas, jakoś tak drugi kwartał 2005r., kiedy to chciałem przejść do ciekawej oferty Jedna Idea

Ale dobrze, że tak nie postąpiłem, bo przecież już wtedy dni marki Idea były policzone, o czym wtedy raczej nie wiedziałem

Dlatego nie wiem, jaka jest różnica między 2, a 3G w orżnąć klienta.
Jak sam zauważyłeś, w Polkomtelu jest znacznie szybciej na 3G. W P4 tak samo. Też szybszą komunikację można zauważyć w PTC, ale moim zdaniem, ta różnica jest najmniej "odczuwalna". Może, to też zależy, np. od platformy bilingowej operatora, jeszcze i oby jak najdłużej, Eruni?! Bo na 2G, jeśli chodzi o komunikaty sieciowe, trochę dłużej czeka się na odpowiedź, niż na 2G Polkomtela, korzystając z extra, hiper słynnej (z padów

) platformy "2-giej generacji" operatora Plusa