• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #342509  autor: vectra2.0
 23 cze 2009, 19:20
szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem. Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze oferty. dziś dokładniej przyjrzałem się ofercie heyah i przykuła moją uwage tym, że internet jest bardzo tani i połączenia takie jak w play fresh. na początku myślałem że wybiore play ale czytając o tym rozłączaniu podczas rozmowy i to mnie trochę "odrzuca". Znowu jestem w erze i tu problemu nie ma, a połączenia do play (cenowo) mają sie zmniejszyć. proszę o przedstawienie waszych opini na ten temat i podanie plusów i minusów. dziękuje

#342512  autor: elrond
 23 cze 2009, 19:41
Jestem w dokładnie takiej samej sytuacji. Połączenie ofert Play Fresz (konto ważne rok, darmowe smsy) i Heyah (cena internetu, połączenia w UE) stworzyło by ofertę praktycznie idealną jak na aktualne warunki.

Heyah przyciąga na pewno bardzo tanim internetem - 2 gr za 100 kb to o cały grosz (czyli 33%) mniej niż w dedykowanych taryfach data, jak Play Online na karte, i podobne blueconnect, iplus simdata). No i te połączenie do UE (nawet po podwyżce) są bardzo tanie.

W Freszu są darmowe smsy i konto ważne przez rok. W moim przypadku wyjściem będzie prawdopodobnie dual sim - Heyah okazjonalnie do internetu, Fresz do normalnego korzystania z połączeń i smsów.

#342530  autor: Blackall
 23 cze 2009, 21:24
elrond pisze:jak Play Online na karte
tutaj bym polemizował, bo przy doładowaniu 30 masz w Playu 2GB wiec wychodzi nieco inna stawka (a przy 50 - 4GB) - ale fakt, podstawowa jest 3gr/100KB tak jak w innych sieciach.

A co do reszty to jedynie sie moge podpisac rekami i nogami - połączenie heyah + fresh jest idealne. Choć ja osobiście z neta w telefonie korzysta okazjonalnie, czasem np jak jade pociągiem wchodze na jakiegos lajta, jakiś blog czy forum więc jest to ok 2-3MB/mies - wiec powiedzmy, ze nie oplacaloby sie miec drugiej karty na utrzymaniu, bo zdecydowanie wiecej pisze i dzwonie po różnych sieciach - włącznie z playem.
Ale jesli ktoś używa internetu w komórce częściej - heyah jest idealna.

SymbianOS.pl
Mobility

#342629  autor: Claudec
 24 cze 2009, 15:45
vectra2.0 pisze:Na początku myślałem że wybiore play ale czytając o tym rozłączaniu podczas rozmowy i to mnie trochę "odrzuca".
Ja mam Play i mnie nic nie przerywa! Natomiast na Heyah/ Era przerywa i zrywa połączenia...
I co, też zrezygnujesz z tego operatora?
Tym się nie sugeruj że komuś przerywa rozmowę, bo może mieszkać np w piwnicy!
U mnie w centrum miasta Era nie ma swoich przekaźników, żeby pogadać to trzeba wyjść
przed dom albo przynajmniej przy oknie stać.
Kup starter Heyah oraz Play Fresh i przetestuj co lepiej działa w twojej miejscowości.
 #342634  autor: matteo
 24 cze 2009, 15:58
vectra2.0 pisze:szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem. Chciałbym was prosić o pomoc w wyborze oferty. dziś dokładniej przyjrzałem się ofercie heyah i przykuła moją uwage tym, że internet jest bardzo tani i połączenia takie jak w play fresh. na początku myślałem że wybiore play ale czytając o tym rozłączaniu podczas rozmowy i to mnie trochę "odrzuca". Znowu jestem w erze i tu problemu nie ma, a połączenia do play (cenowo) mają sie zmniejszyć. proszę o przedstawienie waszych opini na ten temat i podanie plusów i minusów. dziękuje

Skąd wiesz że mają się zmniejszyć ? Obniżenie MTRu nie jest pewniakiem do obniżenia cen. Możę PTC będzie liczyć na niewiedzę Klientów i jeszcze przez długi czas utrzyma starą stawkę?

#342893  autor: Prometo
 25 cze 2009, 21:17
Zauważcie że od 5 lipca drożeją rozmowy w Heyah do UE z 0,44 gr na 0,59 gr i bardzo mi się to nie podoba bo mam nr w Heyah, głównie po to aby dzwonić za granicę :(

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#342921  autor: vectra2.0
 25 cze 2009, 22:32
mnie obie oferty cieszą bo można wybrać co kto woli, ale znowu mam zgryz co wybrać:/
Nie dzwonie zagranice więc to mnie nie martwi, ale chce zacząć korzystać z internetu więc heyah ma ode mnie +. z kolei fresh mnie przyciąga doładowaniem na 365 dni. Sms i rozmowy w obu taryfach są porównywalne więc tu jest akurat "z górki"

#342929  autor: elrond
 25 cze 2009, 22:49
Prometo pisze:Zauważcie że od 5 lipca drożeją rozmowy w Heyah do UE z 0,44 gr na 0,59 gr i bardzo mi się to nie podoba bo mam nr w Heyah, głównie po to aby dzwonić za granicę
Żadna podwyżka nie jest przyjemna, w szczególności jeśli się z usługi dużo korzysta, ale nleży także zauważyć, że w innych sieciach połączenia za granicę zaczynają sie ob bodaj 2 zł/min w górę. I tak oferta jest bardzo konkurencyjna.

#342945  autor: ezaq
 25 cze 2009, 23:43
Jutro ma się pojawić informacja dot. nowej promocji w Play Fresh. Mam nadzieję, że będzie ona dotyczyć transmisji danych. Na blogplay.eu napisano, że Play na 24.playmobile.pl zaczął inaczej ją oznaczać na własnych stacjach, a inaczej na Plusa.

#343225  autor: tomko111
 27 cze 2009, 15:14
ezaq, szczerze wątpię. Dowiedziałem się, że najprawdopodobniej internet będzie działać również na na nadajnikach 2G Playa, stąd mogli zmienić to w Play 24.

#343246  autor: Blackall
 27 cze 2009, 16:36
ale internet działa na nadajnikach 2g playa ;) Jedynie play online nie - choc ponoc nieoficjalnie da sie go uruchomic.

SymbianOS.pl
Mobility

#343250  autor: vectra2.0
 27 cze 2009, 16:47
podejrzewam, że nawet gdyby zmienili cene internetu w play to i tak nie spadła by ona do 2gr za 100kb

#343256  autor: Blackall
 27 cze 2009, 17:08
na nadajnikach p4? noo znając playa - moze byc ciekawie. :wink:

SymbianOS.pl
Mobility

#343264  autor: tomko111
 27 cze 2009, 18:36
Blackall, przecież to oczywiste, że chodziło mi o Play Online. Zwykły internet to i nawet na Plusowych działa.

#343267  autor: Blackall
 27 cze 2009, 18:41
tomko111 pisze:Blackall, przecież to oczywiste, że chodziło mi o Play Online. Zwykły internet to i nawet na Plusowych działa.
no wlasnie dla mnie nie bylo to specjalnie oczywiste, bo rozmawiamy tu caly czas o freshu a nie play online.
A to ze internet dziala na nadajnikach plusa wyobraz sobie ze wiem..

SymbianOS.pl
Mobility

#343346  autor: kwistas
 27 cze 2009, 23:37
Play ma za mały zasięg żeby konkurować z Erą,a dokładniej Heyah. Internet już na nawet działających ledwo zipiących nadajnikach P4, będzie dość ograniczony nie dość że technologicznie to jeszcze zasięgiem.

#343408  autor: Vieslav
 28 cze 2009, 12:31
Zapytam założyciela tematu; dlaczego bierzesz pod uwagę tylko te dwie oferty? Są przecież operatorzy wirtualni, którzy oferują darmowy internet za doładowanie bądź darmowy pakiet co miesiąc no i mają dłuższy niż w Heyah (ale ofc krótszy niż w Play) czas na wykonywanie połączeń po doładowaniu. Stawki za połączenia są teraz wszędzie identyczne więc nie ma co o tym pisać. Dodatkowo Heyah i Play ucinają prędkość transmisji do 1 mb/s, pozostali operatorzy tego nie robią. Miałem Heyah żeby dzwonić za granicę i korzystać z internetu. Playa też miałem ale tylko do testów zasięgu i po ustawowym czasie wygasła karta (szkoda mi było 5 zł żeby doładowywać :P ).

#343412  autor: marcinb
 28 cze 2009, 12:55
Mulder pisze:Zapytam założyciela tematu; dlaczego bierzesz pod uwagę tylko te dwie oferty? Są przecież operatorzy wirtualni, którzy oferują darmowy internet za doładowanie bądź darmowy pakiet co miesiąc no i mają dłuższy niż w Heyah (ale ofc krótszy niż w Play) czas na wykonywanie połączeń po doładowaniu. Stawki za połączenia są teraz wszędzie identyczne
Czy jest operator który oferuje niskie stawki do wszystkich, w miarę korzystną cenę za transmisje danych lub pakiet danych ale dodatkowo jakąś zniżkę lub pakiet minut do wykorzystania w swojej sieci i na stacjonarne?
Dwa pierwsze warunki spełnia np. heyah i mbank ale tam już niestety nie ma zniżek do swoich i na stacjonarne (nie biorę pod uwagę fresha).

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#343422  autor: Vieslav
 28 cze 2009, 13:48
A GaduAir? ;-)

#343435  autor: vectra2.0
 28 cze 2009, 14:48
brałem tylko te 2 opcje pod uwagę, gdyż patrząc na inne oferty nie znalazłem takich warunków jak play i heyah. w 36i6 internet jest droższy od heyah o 5 razy jeżeli się nie mylę (przeprowadziłem proste wyliczenie i o to co mi wyszło: 5zł to 25mb, w przeliczeniu wychodzi że 2gr za 100kb, 20gr za 1mb, 2zł za 10mb, 4zł za 20mb i 5zł za 25mb) i jeszcze może być tak że nie zdążę wykorzystać tych pakietów, a w heyah bez pakietu mam 2gr za 100 czyli wychodzi to samo bez zobowiązań. zaciekawiły mnie tylko te darmowe pakiety po doładowaniu ale odstraszyły stawki połączeń po 60gr to bardzo dużo, a wykupywać kolejny pakiet żeby za numer płacić co miesiąc 1 zł żeby mieć po 29gr to chyba kpina. heyah i play to już mają w standardzie, dlatego 36i6 odpada. mbank też bo nie mam konta a poza tym nie lubię kombinować. proszę was jeśli ktoś ma jakąś ciekawą ofertę do zaprezentowania to bardzo był bym wdzięczny. chodzi o jak najtańsze połączenia sms też jak najbardziej, ale to już na 2 plan schodzi i internet.