• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #342753  autor: Barcelonista
 25 cze 2009, 00:38
WItam musze kupic starter simplusa chce wziasc taryfe twoj profil i darmowy nr moze mi ktos pomoc jak to zrobic musze kupic starter i dalej co?Bo naprawde to jest tak zamotane ze glowa mala jezeli chodzi o profil to wiis mi jaki jest tylko zalezy mi na darmowyn numerze.Bede wdzieczny za pomoc.
Ostatnio zmieniony 25 cze 2009, 17:19 przez Barcelonista, łącznie zmieniany 1 raz.

#342756  autor: BL9393
 25 cze 2009, 00:50
1). Sprawdzasz taryfę - *147#
Jeśli masz taryfę Twój Profil to przechodzisz do pkt 3

2). Zmiana taryfy na Twój Profil - *147*50#

3). Swobodny numer - *104*50*48nr_tel#
aktywacja kosztuje 10zł / miesiąc i dostajesz darmowe połączenia głosowe oraz SMSy z 1 wybranym nr w sieci PLUS (tzn abonament, MixPlus, Sim+ i 36,6)

czas na Orange

#342758  autor: Barcelonista
 25 cze 2009, 00:55
Dzieki:)

#342855  autor: cudny
 25 cze 2009, 16:40
a jak jest z tym numerem? Faktycznie jest darmowy? Bez żadnych limitów? A co z mmsami? Bo szukam czegoś dla siostry bo chce z chłopakiem nawijać i nie wiem, w orange jest oferta abonamentowa przyjaciel bez ograniczeń i tam bezpłatnie albo za opłatą 14.90 jest jeden numer z rozmowa smsami i mmsami nielimitowany. Ale to z drugiej strony abo a nie karta.

#342856  autor: kowcio
 25 cze 2009, 16:42
cudny pisze:a jak jest z tym numerem? Faktycznie jest darmowy? Bez żadnych limitów?
Tak. Jest limit 720h, czyli 30 dni :D
cudny pisze:co z mmsami?
Normalnie pobiera kasę.
cudny pisze:Bo szukam czegoś dla siostry bo chce z chłopakiem nawijać i nie wiem, w orange jest oferta abonamentowa przyjaciel bez ograniczeń i tam bezpłatnie albo za opłatą 14.90 jest jeden numer z rozmowa smsami i mmsami nielimitowany. Ale to z drugiej strony abo a nie karta.
Bierz Simplusa, do tego nadaje się w 100%! ;)

#343055  autor: cudny
 26 cze 2009, 16:05
no właśnie tylko rozmowy są, więc opcja orange chyba przoduje z nielimitowanymi minutami smsami i mmsami. Wprawdzie odrobinę droższa ale dzięki mmsom bezpłatnym się wyrównuje.

#343067  autor: mariusz9a
 26 cze 2009, 17:18
cudny pisze:no właśnie tylko rozmowy są,
I SMSy. I to pre-paid...
cudny pisze:Wprawdzie odrobinę droższa ale dzięki mmsom bezpłatnym się wyrównuje.
A gdzie te MMSy? Bo w regulaminie wyraźnie jest napisane że połączenia głosowe oraz SMSy są nielimitowane. LINK

To w czym ta usługa jest lepsza od Simplusowej? Tym że droższa o 5zł + koszt SMSa aktywującego?

#343094  autor: guzikowalbn
 26 cze 2009, 21:04
To w czym ta usługa jest lepsza od Simplusowej? Tym że droższa o 5zł + koszt SMSa aktywującego?
a no, na przykład tym, że zamówienie na aktywację można złożyć bezpłatnie poprzez Orange on-line.

Mało tego wystarczy jednorazowa dyspozycja by z usługi korzystać do woli - przez cały okres trwania umowy.

A w simplusie z tego, co czytam co miesiąc trzeba pilnować, co by nie zapomnieć jej włączyć. :P

#343099  autor: mariusz9a
 26 cze 2009, 21:15
guzikowalbn pisze:a no, na przykład tym, że zamówienie na aktywację można złożyć bezpłatnie poprzez Orange on-line.
W Simplusie aktywacja jest bezpłatna, tzn ponosimy tylko i wyłącznie koszt za usługę niezależnie w jaki sposób ja aktywujemy - online, kod USSD, BOK (koszt połączenia z konsultantem). Także argument bez sensu.
guzikowalbn pisze:Mało tego wystarczy jednorazowa dyspozycja by z usługi korzystać do woli - przez cały okres trwania umowy.
To jest zaleta :-)
guzikowalbn pisze:A w simplusie z tego, co czytam co miesiąc trzeba pilnować, co by nie zapomnieć jej włączyć.
Powiadamiają SMSem o końcu ważności usługi i zachęcają do wykupienia jej ponownie.

Ale czy warto za to płacić 5zł co miesiąc więcej :roll: (za ten jeden w zasadzie malutki plusik – że aktywujemy raz)

#343682  autor: cudny
 29 cze 2009, 16:47
A poza tym rozważamy tu opcję że płacimy za to 14.90 ale dla nowych klientów i przedłużających jest bezpłatnie czyli o 10pln mniej niż w plusie

#343689  autor: thonka
 29 cze 2009, 17:11
cudny pisze:dla nowych klientów i przedłużających jest bezpłatnie
chyba mylisz darmowy nielimitowany nr w orange, z 180 minutami do nr w orange.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#343696  autor: mariusz9a
 29 cze 2009, 18:22
cudny pisze:A poza tym rozważamy tu opcję że płacimy za to 14.90 ale dla nowych klientów i przedłużających jest bezpłatnie czyli o 10pln mniej niż w plusie
Przedłużających umowę... W Simplusie nie ma umowy. A w abonamencie na przedłużenie możesz dostać za darmo tą usługę (jeśli chcesz).

#343886  autor: cudny
 30 cze 2009, 15:34
thonka właśnie nic nie myę, w przyjacielu przy podpisaniu nowej umowy albo przedłużeniu starej przyjaciela bez ograniczeń dostajesz bezpłatnie, i to właśnie jest przewaga abo nad prepaidem.

#343939  autor: express100
 30 cze 2009, 19:50
Ja wybrałbym Simplusa, bo:
1. Nie wiążesz się z nikim na 2-3 lata, a w każdej chwili, możesz np. stracić pracę i nie mieć kasy na abo
2. Ceny będą spadać, a jak się podpisze umowę to nikt Ci nie obniży stawek
Ja wybrałbym SimPlusa :)

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c