• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #342301  autor: piotrek1690
 22 cze 2009, 12:20
Witam!

Mam pytanie. Po jakim czasie od aktywacji numeru pre-paid w jednej sieci mogę przenieść go do post-paida w innej sieci. Konkretnie chodzi mi o przeniesienie numeru z Tak-Taka do abonamentu w Play.

Pozdrawiam

piotrek1690
Ostatnio zmieniony 24 cze 2009, 20:27 przez piotrek1690, łącznie zmieniany 1 raz.

#342306  autor: Artur051
 22 cze 2009, 12:42
piotrek1690 pisze:Witam!

Mam pytanie. Po jakim czasie od aktywacji numeru pre-paid w jednej sieci mogę przenieść go do post-paida w innej sieci. Konkretnie chodzi mi o przeniesienie numeru z Tak-Taka do abonamentu w Play.

Pozdrawiam

piotrek1690
Jak tylko zarejestrujesz numer i wykonasz co najmniej jedno połączenie z karty sim TakTak możesz już przenosic numer.

#342628  autor: niezwiadek
 24 cze 2009, 15:42
Musisz zarejestrować numer w Erze na siebie lub firmę załadować konto za 60 zł i pójść do PLAY. Przeniesienie trwa 7 dni. Prawdopodobnie zwrócą Ci 50 zł.

#342640  autor: Artur051
 24 cze 2009, 16:08
niezwiadek pisze:Musisz zarejestrować numer w Erze na siebie lub firmę załadować konto za 60 zł i pójść do PLAY. Przeniesienie trwa 7 dni. Prawdopodobnie zwrócą Ci 50 zł.
Błędne informacje. Wystarczy, że masz 50zł na koncie + zarejestrowany numer w Erze to raz a dwa - jak wcześniej pisałem musisz wykonac conajmniej jedno połączenie z karty SIM TakTak. Ale jak Ci się nie spieszy poczekaj do 6 lipca - wtedy za darmo przeniesiesz numer.

#342912  autor: express100
 25 cze 2009, 22:06
Rejestrujesz numer (można listownie), czekasz na SMSa o rejestracji, wykonujesz połączenie, doładowujesz konto za 50zł (jeżeli możesz poczekać do 6. lipca to doładuj tylko za 25zł (przeniesienia będą bezpłatne), bo to będzie potrzebne do przedłużenia o miesiąc, bo musisz mieć wychodzące aktywne). I jeżeli złożyłeś wniosek przed 6. lipca to możesz sobie wygadać kwotę startera np. 8zł lu 20zł., a jeżeli złożysz wniosek 6. lipca to wygadaj wszystko.
Można też zrobić tj. ja chcę sobie zrobić po 6. lipca.
Zarejestrować starter TT listownie, jak się dowiem, że jest zarejestrowany to go aktywuję (starter TT za 9zł, który ma wychodzące 14 dni i 8zł na koncie), tego samego dnia składam wniosek i wygaduję 8zł żeby im nic nie zostawić :twisted:
niezwiadek, czemu za 60zł, jeżeli pyta o Tak Taka, gdzie jest 50zł za przeniesienie do 6.lipca :?: :!: :!: :!:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#342937  autor: piotrek1690
 25 cze 2009, 23:14
Przeniesieni będzie po 6 lipca. Ale mam taki starter prezent z dość fajnym numerem, ale nie wiem czy jest coś na nim na koncie. Będe musiał go doładować?

EDIT:

Na koncie jest 3 zł i jest aktywny przez 14 dni. To wystarcza?

#342940  autor: bledos
 25 cze 2009, 23:21
Era nigdy nie spieszyła się z wyłączaniem numerów w TakTaku, więc nie powinieneś mieć problemu nawet po przekroczeniu 14 dni. Na pewno po tych 14 dniach jest jeszcze okres pasywny, czyli tylko odbieranie połączeń.

Jeśli zaś chodzi o rejestrację to myślę, że najszybciej będzie w salonie, tym bardziej, że nie zarejestrują numeru, póki nie wykonasz z niego minimum jednego połączenia (info z BOK).

Posiadasz zbędne ramki SIM? Skontaktuj się, jeśli nie widzisz jej na zdjęciach: https://goo.gl/photos/wGazR6P1LQtsuaTC9

#342949  autor: osachorzow
 25 cze 2009, 23:49
express100 pisze:bo musisz mieć wychodzące aktywne
tego nie jestem pewien... w regulaminie przenoszenia pisze tylko a AKTYWNYM numerze... więc może być również AKTYWNY na połączenia przychodzące wg mnie ;) ale jak wiadomo kopanie z koniem nie ma sensu i jak odmówią przeniesienia to chyba lepiej doładować i wygadać niż walczyć ;)

#343007  autor: Durek
 26 cze 2009, 11:29
Ja mam numer TT wazny na wychodzace do 8 lipca. 6 lipca wybieram sie zlozyc wniosek o przeniesienie numeru. Ciekawe czy Era nie wywinie jakiegos numeru...

#343330  autor: PiotrG-dz
 27 cze 2009, 22:44
Mam taki sam przypadek NR mam nieodpalony a chciałbym przenieść do PF .Czytałem ze po 6 lipca wystarczy iść do PLAY a oni zarejestrują nowy numer z TT wysyłając faks i potem zajmą się przeniesieniem.Prawda :?:

#343340  autor: osachorzow
 27 cze 2009, 23:08
tepsaslave, prawda ale zanim era zrobi pożytek z faxu to trochę trwa... szybciej będzie jak pójdziesz do salony Ery, zarejestrują numer od ręki, wydrukują wniosek jako potwierdzenie rejestracji i wtedy masz pewność, że Twoje dane są w Erze i można spokojnie składać wniosek o przeniesienie...