• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 3 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

#340159  autor: Pijo
 09 cze 2009, 21:51
Claudec pisze:Przerywa niektórym rozmowę ponieważ telefon skacze pomiędzy Play 2G a Plus 2G.
Fail. Ta teoria jest nieprawdziwa w moim przypadku.

fubb4 pisze:Kolego, przecież piszę, że na co dzień korzystam z E-GSM Play, tak więc o przeskokach między sektorem Playa, a sektorem Plusa nie ma mowy. To jakiś błąd w systemie Playa, który nie ma podłoża w "interopowych" handoverach.
True. Tez "wisze" tylko na GSM Play i nie mam handów z Play na Plusa czy Plusa na Playa. Play ma problemy z handoverami miedzy swoimi BTS E-GSM

Dlatego wymuszam ręcznie GSM Plusa.

#340217  autor: majki84
 10 cze 2009, 12:52
U mnie i u dziewczyny (N95 8Gb i N81) byl tez problem ze gubil dzwiek na 2 sekundy. Nie dalo sie rozmawiac. Oboje mielismu ustawiony tryb GSM i auto. Przelaczenie na plusa nic dalo, bo tylko przez 3 sek trzymal plusa i potem znowu sie pojawial play na tapecie. Przelaczylismy na UMTS i wybor auto i juz jest ok :) Szkoda ze gsm nie dziala jak trzeba, bo bateria n95 slabiutko trzyma sama w sobie a aco dopiero na umts :(

#340227  autor: Claudec
 10 cze 2009, 13:52
Tak się rozczulacie nad ta baterią, przecież ładowanie nie trwa tygodniami!
Co do Play to w każdym mieście są inne problemy, mnie np w domu potrafi zerwać połączenie na zakresach 900MHz i tyczy się to Play oraz Plusa.
Na terenie otwartym nie ma żadnych problemów, w domu znowu wymuszam 3G Play ;]

#340272  autor: Pijo
 10 cze 2009, 17:30
majki84 pisze:mielismu ustawiony tryb GSM i auto.
A czemu ustawiony GSM i auto ??? Tylko i wyłącznie: GSM i ręcznie na PLUS, nie ma mowy żeby przerzuciło na Play (przynajmniej u mnie w E51 nigdy nie przełączyło ).

#340281  autor: majki84
 10 cze 2009, 18:25
U mnie po recznym i gsm i tak wraca na play po paru sekundach (przynajmniej logo play mam na tapecie). Sprawdze jeszcze jak u mamy na starym samsungu czy da sie gsm plus ustawic na stale.

#340285  autor: Sławek
 10 cze 2009, 19:04
Ja mam recznie wybrany PLAY, bo u mnie z zasiegiem tej sieci nie ma problemu. Gorzej, ze co jakis czas podczas rozmowy, przez 3-4 sekundy jest taki metaliczny poglos, ktory utrudnia, lub wrecz uniemozliwia zrozumienie rozmowcy.

#340292  autor: user_delete7
 10 cze 2009, 19:43
majki84 pisze:U mnie po recznym i gsm i tak wraca na play po paru sekundach (przynajmniej logo play mam na tapecie). Sprawdze jeszcze jak u mamy na starym samsungu czy da sie gsm plus ustawic na stale.
dlatego masz play bo na karcie sim jest wpisana nazwa <PLAY> drukowanymi literami coś jak w Orange- MILEGO DNIA i zasłania nazwę Plusa . A oryginalnie jest <Play> jak telefon jest zarejestrowany w sieci

#340309  autor: Claudec
 10 cze 2009, 20:59
Jedna rada: Ręczne wybieranie sieci + ręczne wskazanie Plusa nawet jeśli jest już wybrany.
Mnie w takim ustawieniu telefon nie zmienia sieci nawet kiedy mam brak zasięgu Plusa,
pokazuje się tylko napis "Wybrać sieć?".

#340312  autor: Pijo
 10 cze 2009, 21:10
majki84 pisze:U mnie po recznym i gsm i tak wraca na play po paru sekundach (przynajmniej logo play mam na tapecie). Sprawdze jeszcze jak u mamy na starym samsungu czy da sie gsm plus ustawic na stale.
CellTrack albo PhoneNetINfo powie ci do czyjej sieci jestej zalogowany , a nie napis na wyswietlaczu (oba programy na symbiana)

260 01 = Plus
260 06 = Play

Plusem Celltracka jest to ze możesz zostawić go w tle i przeglądać później do jakich stacji sie logował telefon.

#340329  autor: Barciur
 10 cze 2009, 22:30
dlatego masz play bo na karcie sim jest wpisana nazwa <PLAY> drukowanymi literami coś jak w Orange- MILEGO DNIA i zasłania nazwę Plusa . A oryginalnie jest <Play> jak telefon jest zarejestrowany w sieci
Jak ja bym chcial zeby mozna bylo wywalic to co jest napisane na SIM i dac to co emituje siec :/

#340330  autor: kwistas
 10 cze 2009, 22:33
Barciur, to kup sobie Nokie 3510i tam zawsze pisze w jakim zasięgu sieci jesteś na wyświetlaczu. :wink:

#340346  autor: Barciur
 11 cze 2009, 00:36
:lol:
no w mojej 5300 pisze PLAY.
szkoda :(

#340674  autor: mariusz10406
 12 cze 2009, 23:41
w Gorzowie Wlkp jakość rozmów 3G jest na bardzo wysokim poziomie.Nie mam mowy o zrywaniu połączeń ani o przesk.na zasięg 2G.(Orange i Era mają gorszą jakośc połączeń 3G)Oczywiście jest mowa o macierzystym zasięgu Playa a nie o Plusie.

#340706  autor: user_delete7
 13 cze 2009, 10:49
ja mimo tych problemów będę czekał na reakcje Play bo na pewno nie na tym forum ten temat jest poruszony i myślę ,że ktoś śledzi opinie urzytkowników czy skargi..... 8)

#342598  autor: michalx703
 24 cze 2009, 12:29
Witam! Relacja z krakowa i okolic. JEzeli chodzi o ten rejon Play zarowno na 2G jak i 3G NIE MA PROBLEMOW. nawet gdy przeskakuje z play 2g na play 3g nie ma zaklocen! NAtomiast dzisiaj bylem w okolicach debicy (woj. podkrpackie) i Play 2G mniej wiecej co 30 sekund 2-3 sekundu ciszy. nie wiem z czego to wynika skoro u mnie dziala wszystko ok. pozdr

MICHALX703

#342625  autor: Claudec
 24 cze 2009, 15:35
Właśnie wszystko zależy od danego regionu, najwięcej problemów stwarza roaming plusa oraz mała ilość BTSów Play.
Z sieci Play 2G/3G korzystałem w Łaziskach Górnych/Średnich/Dolnych, Katowicach, Tychach oraz w Mikołowie i nigdzie mi nic nie zrywało połączenia.

#342626  autor: niezwiadek
 24 cze 2009, 15:39
Powiedzcie mi czy jak się prze łącze z sieci PLAY na PLUS z zasięgiem czy będę ponosi jakieś konsekwencje pieniężne?

#342630  autor: dominik920
 24 cze 2009, 15:46
Nie poniesiesz żadnych dodatkowych konsekwencji finansowych może będziesz mieć jakieś problemy z jakością ale na pewno nie będziesz musiał dopłacać, Play się rozbudowuje a pieniądze na roaming Plusa czerpie z większych stawek MTR od innych operatorów.

#342637  autor: Pijo
 24 cze 2009, 16:04
Claudec pisze:Właśnie wszystko zależy od danego regionu, najwięcej problemów stwarza roaming plusa oraz mała ilość BTSów Play.
Z sieci Play 2G/3G korzystałem w Łaziskach Górnych/Średnich/Dolnych, Katowicach, Tychach oraz w Mikołowie i nigdzie mi nic nie zrywało połączenia.

Dlaczego uważasz ze problemem jest roaming Plusa ? Problemem jest 2G Playa i błędy techniczne po stronie Playa.

U mnie nie rzuca po nadajnikach, cały czas trzyma się 2G Playa - i co ??? totalna kaszana - urwanie słów rozmówcy.

Specjalnie odpalałem Celltracka żeby sprawdzić do jakich stacji loguje sie telefon.

Wymuszam 2G Plusa żeby normalnie prowadzić rozmowę (3G pomijam bo to działa dobrze i nie o tym temat)

#342645  autor: Claudec
 24 cze 2009, 16:21
Pijo, no dobra może u ciebie przerywa ale u mnie działa dobrze GSM oraz 3G.
Ile masz kresek zasięgu kiedy masz przerwy w rozmowie?
Jak już pisałem, wszystko zależy od danej lokalizacji, jednym przerywa na orange a innym na Play.
  • Strona 3 z 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5