• Wszystko, co związane z Symbianem
Wszystko, co związane z Symbianem
 #342287  autor: synkopa
 22 cze 2009, 09:51
Zauważyłem problem z odbiorem MMS'ów w sieci Plus (nie ważne czy na karcie post czy prepeid) w formacie video.3gp. Do terminala dochodzą jedynie animowane gify i plik dźwiękowy amr jako składowe części pliku video, oraz sms z kodem do odebrania pliku na stronie www. Wygląda na to, że operator nie dodał specyfikacji Nokii E75 do serwera MMS lub wykryłem błąd w firmware telefonu. Być może przed transmisją gprs, a już po otrzymaniu smsa WAP Push (znawcy wiedzą o co chodzi, innym polecam Wikipedię) serwer MMS nie otrzymuje od terminalu poprawnej informacji o typie telefonu. Niech ktoś to sprawdzi u siebie nie tylko w Plusie. Można wysłać MMS od siebie do siebie.

Moderatora proszę o nie przenoszenie tematu. Problem może dotyczyć stricte telefonu E75.

[ Dodano: 2009-06-22, 11:58 ]
Dziś również sprawdziłem telefon na sieci ERA (brak simlocka). Jest to samo, czyli na 99% odkryłem pierwszy być może bug wersji firmware. Jest już nowa, ale niestety na razie jedynie dla telefonów prosto z salonów Nokia.
Ostatnio zmieniony 22 cze 2009, 17:40 przez synkopa, łącznie zmieniany 1 raz.

#342346  autor: Prometo
 22 cze 2009, 17:39
1. Źle zatytułowany temat.
2. Zły dział.
3. Tematy dotyczące telefonów z Symbianem należy zakładać tutaj.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#342538  autor: RM
 23 cze 2009, 22:18
A teraz pytanie jakiej wielkości jest plik który wysyłasz mms-em.

#342580  autor: synkopa
 24 cze 2009, 11:29
Testy robiłem na plikach od 50 do 280 kB przy ustawieniu trybu "wolny" w ustawieniach MMS. Wolałbym bardziej merytoryczną rozmowę z osobami, które mają E75 i mogą potwierdzić testy.