• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 40 z 54
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 54

#342055  autor: yagi
 20 cze 2009, 15:55
dg pisze:Mieszasz w głowach panie moderator. Paragraf 16 pkt 1 RŚUT -
Cytat:
"Za dzień złożenia wypowiedzenia umowy przyjmuje się (...) dzień nadania do Działu Obsługi Klienta POLKOMTEL listu poleconego, zawierającego wypowiedzenie umowy"
W takim razie bylem w bledzie i osoba, na ktora sie powolalem tez - do tej pory nigdy sie nie mylila w tych sprawach, wiec zacytowalem. Przepraszam za wprowadzenie w blad 8)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#342066  autor: ywis
 20 cze 2009, 17:33
yagi pisze:dg napisał/a:
Mieszasz w głowach panie moderator. Paragraf 16 pkt 1 RŚUT -
Cytat:
"Za dzień złożenia wypowiedzenia umowy przyjmuje się (...) dzień nadania do Działu Obsługi Klienta POLKOMTEL listu poleconego, zawierającego wypowiedzenie umowy"

W takim razie bylem w bledzie i osoba, na ktora sie powolalem tez - do tej pory nigdy sie nie mylila w tych sprawach, wiec zacytowalem. Przepraszam za wprowadzenie w blad
W takim razie każda osoba podaje inne informacje, w salonie firmowym jak również w BOK uzyskałem odpowiedź, że liczy się pieczęć stempla pocztowego.

#342081  autor: sonicpb
 20 cze 2009, 19:44
Witam,
wypowiedziałem umowę polkomtel, play powiadomił mnie że plus uwolni mój numer 18 lipca, jednak dostałem od plusa pismo w którym pisze, ze jeżeli jestem zainteresowany dalsza współpracą z polkomtel (a jestem zainteresowany) to mogę zapoznać się z atrakcyjnymi ofertami pod nr 2601.
Przed zadzwonieniem do nich, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już próbował w ten sposób zostać w SIMPLUSIE, czy to dotyczy tylko ofert abonamentowych?

#342082  autor: kubik
 20 cze 2009, 19:50
no to się zaczęło :P punkt 19:00 Plus wyłączył mi numer, 'Rejestracja karty SIM nieudana' - buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu :P a Play zapewne aktywuje mi go dopiero ok 1:00, więc 6cio godzinny urlop :lol:

Co ja pacze? Operator blokuje aktualizację!

http://facebook.com/OperatorBlokujeAktualizacje

#342100  autor: nicram
 20 cze 2009, 20:44
sonicpb pisze:Witam,
wypowiedziałem umowę polkomtel, play powiadomił mnie że plus uwolni mój numer 18 lipca, jednak dostałem od plusa pismo w którym pisze, ze jeżeli jestem zainteresowany dalsza współpracą z polkomtel (a jestem zainteresowany) to mogę zapoznać się z atrakcyjnymi ofertami pod nr 2601.
Przed zadzwonieniem do nich, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś już próbował w ten sposób zostać w SIMPLUSIE, czy to dotyczy tylko ofert abonamentowych?
W simplusie możesz zostać przechodząc do Play Fresh, a później z Play Fresh do Simplusa. Play zaniechaj pobierania opłaty za przenoszenie numeru dlatego będzie Cię to kosztować tylko 50 zł.

Ja też rozwiązanie umowy przewidziane mam na 17 lipca, a 18 jestem już w Play. Nie mogę się doczekać kiedy przestanę przepłacać :) Drugiego numeru z Play-a nie będę kupował bo nie chcę robić zamieszania :)

#342110  autor: pprzemo
 20 cze 2009, 21:58
sonicpb pisze:Witam,
tylko abonament:) a ich super oferty to mozna se wsadzic xxx wiesz gdzie :-D

#342113  autor: ywis
 20 cze 2009, 22:18
pprzemo pisze:tylko abonament:) a ich super oferty to mozna se wsadzic xxx wiesz gdzie
Nie do końca, mi proponowano pozostanie na warunkach takich jak połowa iPlus prywatnie 60 pln brutto, czyli płaciłbym 30 pln brutto przez najbliższy rok trwania umowy, bo na tyle by była podpisana nowa umowa jeśli bym reflektował pozostanie, oczywiście wszystkie pakiety tak jak w iPlus 60 + modem za 1 pln, no ale dla mnie nawet gdybym miał za 1 pln abonament, to bym nie wziął, bo nie korzystam już po prostu z tej formy internetu.

#342116  autor: Antalus
 20 cze 2009, 22:31
Witajcie,
ja nie mialem az takich przygod z rozwiazywaniem umowy :) u przedstawiciela firmowego chcialem zlozyc rezygnacje z umowy w zwiazku z brakiem akceptacji RŚUT - przygotowany bylem na niedzialajacy system, wiec gdy juz uslyszalem od Pani ze im system niedziala,poprostu wyszedlem.Dzien pozniej bylem w Klodzku gdzie mila Pani wziela ode mnie papiery z Play wklepala do systemu moja rezygnacje bez problemu.Dzis kontrolnie zadzwonilem na biuro obslugi klienta gdzie poprosilem o sprawdzenie rezygnacji - jest normalnie z przeniesieniem do Play. Z dniem 31.07.2009 przechodze wiec do Play Fresh, po 8miu latach bycia w Plus.
Pozdrawiam
Antalus

#342122  autor: sonicpb
 20 cze 2009, 23:18
nicram pisze:Play zaniechaj pobierania opłaty za przenoszenie numeru dlatego będzie Cię to kosztować tylko 50 zł.
rzecz w tym ze z 6 lipcem wchodzi ta ustawa o darmowym przenoszeniu wiec nie chce im jako jeden z ostatnich klientow placic za przenoszenie numeru, w poniedzialek zadzwonie i sie dowiem co maja mi do zaoferowania
pprzemo pisze:tylko abonament:) a ich super oferty to mozna se wsadzic xxx wiesz gdzie :-D
zgadzam sie:)

#342132  autor: pprzemo
 21 cze 2009, 09:05
zadzwon odrazu pod 2699 ale twardzo sie trzymaja:) hmm sprobuj im zrobic gnoj ze oszukali cie........smsy o super promocjach itp:P

znizke na koma moze ze 100zl ci dadza a reszta taka sama jak dla innych klientow +25min lojalnosciowe.........to zenada biorac pod uwage ze te dodatkowe pakiety w taryfie 55 daja mi na 18 miechow:/

a ty co chcesz wywalczyc.?? kom + abo.??

patrz play taryfa wiosenna 65 za 50zl +pakiet za 10zl 50minut to daje 216minut do wszystkich + nokia 6220 clasic za 1 zl:)
zastanawia mnie jedno 6220clasic jest drozsza na allegro od 6210navigator :roll: ciekawe czemu.......

ps: jak przenosisz po 7 lipca to nie powinni ci kasy za to brac:) tak na logike

#342134  autor: kalion
 21 cze 2009, 09:33
Ale tych co rozwiązują umowę obowiązuje chyba stare prawo telekomunikacyjne i stary regulamin tak na logikę :P. Druga sprawa w nowym nie można rozwiązać już umowy w związku ze zmianami w regulaminie.

#342145  autor: pprzemo
 21 cze 2009, 10:56
kalion pisze:
Ale tych co rozwiązują umowę obowiązuje chyba stare prawo telekomunikacyjne i stary regulamin tak na logikę :P. Druga sprawa w nowym nie można rozwiązać już umowy w związku ze zmianami w regulaminie.
mozna by dyskutowac czy obowiazuje:) przekonamy w lipcu czy na rachunku bedzie kasa do zaplacenia czy nie:P moj numer wygasa 11lipca.......
ps: w sumie play zwraca te 50zl w minutach........hmm ciekawe czy to prawda...... :mrgreen:

#342151  autor: big_muzzy
 21 cze 2009, 11:48
25 lipca mam wyłączone 2 telefony w tym jeden iplus i w związku z tym mam pytanie, czy mogę na ten ostatni miesiąc trwania umowy zmienić sobie taryfe z iplus 60 (limit 1 GB)
na iplus 60 (1,5 GB) ??
Czy to w jakiś sposób wiąże się z wypowiedzeniem umowy, czy np taka zmiana wycofuje wypowiedzenie? :D

#342155  autor: sonicpb
 21 cze 2009, 12:01
pprzemo pisze:ps: w sumie play zwraca te 50zl w minutach........hmm ciekawe czy to prawda......
zwraca, tyle ze nie w minutach a w zlotowkach
Przez pierwsze 3 miesiące od przeniesienia numeru dostaniesz co miesiąc 20 zł na połączenia, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci.
źródło: http://web.playmobile.pl/pl/play-karta/ ... index.html

#342159  autor: muza_tv
 21 cze 2009, 12:28
pprzemo pisze:
kalion pisze:
mozna by dyskutowac czy obowiazuje:) przekonamy w lipcu czy na rachunku bedzie kasa do zaplacenia czy nie:P moj numer wygasa 11lipca.......
ps: w sumie play zwraca te 50zl w minutach........hmm ciekawe czy to prawda...... :mrgreen:
Raczej stare z opłatą ;)
I chyba lepsze to.
Bo gdyby obowązywało nowe prawo - jak piszesz - to przypominam, że rozwiazanie z powodu zmiany regulaminu jest niemożliwe i wtedy nalicza Ci karę :)))))

#342166  autor: pprzemo
 21 cze 2009, 13:09
sonicpb pisze:
pprzemo pisze:ps: w sumie play zwraca te 50zl w minutach........hmm ciekawe czy to prawda......
zwraca, tyle ze nie w minutach a w zlotowkach
Przez pierwsze 3 miesiące od przeniesienia numeru dostaniesz co miesiąc 20 zł na połączenia, SMS-y i MMS-y do wszystkich sieci.
źródło: http://web.playmobile.pl/pl/play-karta/ ... index.html
ale ja jestem w abonamencie:P to promocja play fresh :roll:

#342170  autor: kubik
 21 cze 2009, 13:17
echhh tak narzekałem na brak problemów przy składaniu rezygnacji, ale za to przy przeniesieniu numeru już mam pole do działania. przenosiłem już 5 numerów w tym samym kierunku (Plus>Play), ale przy tym dopiero pojawiła się taka afera, że zaczyna mi już brakować sił.
wniosek złożony był 14go maja ( :!: ) ale Play wysłał zapytanie o numer dopiero... 20go czerwca (sic!), stąd mój numer zamiast dzisiaj, będzie aktywny najwcześniej jutro lub planowo we wtorek! grrrr :twisted:

#342175  autor: tomko111
 21 cze 2009, 13:28
Ja składałem wypowiedzenie z pełnomocnictwem 16 czerwca, jestem ciekaw kiedy otrzymam zgodę operatora na oddanie numeru.

kubik, jaką datę masz na stronie http://przeniesnumer.playmobile.pl/mnpstatus/ jako datę oddania numeru?

Czy ktoś może mi powiedzieć ile dni operator ma na wyrażenie zgody na oddanie numeru? Obiło mi się o uszy, że 14, bo pełnomocnictwo w Playu jest ważne tylko 21 dni, stąd moje pytanie.

#342177  autor: kubik
 21 cze 2009, 13:47
tomko111, wniosek złożony był 14.05, od razu pojawiła się data uwolnienia numeru - 21.06 - na stronie statusu od początku była informacja:
Po otrzymaniu Twojego numeru od dotychczasowego operatora, już w dniu 2009-06-21 przeniesiemy Twój numer do sieci PLAY. O aktywacji numeru zostaniesz poinformowany poprzez SMS lub e-mail.
szkoda tylko, że po serii rozmów naprzemiennie z BOK Plus/Play dowiedziałem się w końcu w Plusie, że Play wysłał zapytanie o mój numer w sobotę (20.06) o godzinie 16.00 - trzy godziny później, 19.00, Plus wyłączył mi numer i odesłał odpowiedź do Play, a niestety ich system (zalany wnioskami o MNP?) zakolejkował numer do aktywacji dopiero na 22.06.

śmieszne jest w tym wszystkim to, że Pan Gruszka zapewnia że ich system jest gotowy na jednodniowe przeniesienie, a jakoś wychodzi na to, że nawet z 6cio tygodniowym przeniesieniem nie potrafią sobie dać rady.

gdyby nie oferta na którą podpisałem umowę, to dawno bym wycofał ten wniosek. mam tylko cichą nadzieję, że przez najbliższe 12 miesięcy nie będzie podobnej rangi 'ficzerów'.

#342184  autor: pprzemo
 21 cze 2009, 15:07
nie ma co narzekac:) poprostu nie wyrabiaja.......do konca lipca tak bedzie i mosimy sie z tym pogodzic:) nie jestes jedyny i wyjatkowy zeby ci przeniesli numer expresowo....takich jak my jest setki jak nie wiecej;)
  • Strona 40 z 54
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 54
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40