tomko111, wniosek złożony był 14.05, od razu pojawiła się data uwolnienia numeru - 21.06 - na stronie statusu od początku była informacja:
Po otrzymaniu Twojego numeru od dotychczasowego operatora, już w dniu 2009-06-21 przeniesiemy Twój numer do sieci PLAY. O aktywacji numeru zostaniesz poinformowany poprzez SMS lub e-mail.
szkoda tylko, że po serii rozmów naprzemiennie z BOK Plus/Play dowiedziałem się w końcu w Plusie, że Play wysłał zapytanie o mój numer w sobotę (20.06) o godzinie 16.00 - trzy godziny później, 19.00, Plus wyłączył mi numer i odesłał odpowiedź do Play, a niestety ich system (zalany wnioskami o MNP?) zakolejkował numer do aktywacji dopiero na 22.06.
śmieszne jest w tym wszystkim to, że Pan Gruszka zapewnia że ich system jest gotowy na jednodniowe przeniesienie, a jakoś wychodzi na to, że nawet z 6cio tygodniowym przeniesieniem nie potrafią sobie dać rady.
gdyby nie oferta na którą podpisałem umowę, to dawno bym wycofał ten wniosek. mam tylko cichą nadzieję, że przez najbliższe 12 miesięcy nie będzie podobnej rangi 'ficzerów'.