Cześć,
To znowu ja. Niedługo zostanę posądzony o robienie czarnego PR Playowi, ale naprawdę to nie moja wina, że każdy mój kontakt z BOK niedoszłego "Monkey-a" kończy się porażką. No ale po kolei...
Na początku czerwca zmigrowałem z Play Lajt do Fresha, nie bez kłopotów (szczegóły proszę tutaj
link ). Po zlikwidowaniu wszelkich problemów migracyjnych, Uruchomiłem usługi: zbieraj minuty, program doładowań, 100 min do Play i na stacjonarne i myślałem, że już wszystko ok. Po aktywacji doładowałem w sumie za 60 zł czekałem na moje bonusy w ramach Programu Doładowań. Niestety żadnych bonusów nie było.
Napisałem więc, jak bozia przykazała reklamację przez stronkę www (podobnie z resztą jak powyżej)i czekałem na naliczenie zaległych bonusów. Po kilku dniach uzyskałem taką odpowiedź.
Szanowny Panie/Szanowna Pani, dziękujemy za zgłoszenie, przesłane za pośrednictwem strony internetowej dnia 12 czerwca 2009 roku. Uprzejmie informujemy, że zgodnie z §8 pkt.2 Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych przez P4 sp. z o.o. dla Użytkowników, przed wniesieniem reklamacji/rozpatrzeniem przez nas zgłoszenia Użytkownik powinien się zarejestrować. Zapraszamy do najbliższego Punktu Sprzedaży w celu rejestracji. Prosimy pamiętać, aby zabrać ze sobą dowód osobisty i numer PUK. Po tej czynności, prosimy o ponowny kontakt poprzez naszą stronę internetową, pisząc na
[email protected] bądź dzwoniąc na naszą infolinię na numer 790 500 500. Prosimy o powołanie się na numer powyższego zgłoszenia. Czekamy na kontakt z Pani/Pana strony z danymi na temat imienia i nazwiska osoby, na którą telefon jest zarejestrowany, hasła abonenckiego oraz numeru telefonu, którego dotyczy sprawa. Informujemy, że w serwisie Play24 na stronie
www.moj.playmobile.pl znajdują się szczegółowe informacje dotyczące stanu konta, historii połączeń oraz dostępnych usług. Poprzez Play24 może Pan/Pani również skontaktować się z Obsługą Klienta, na bieżąco śledzić status swojego zgłoszenia oraz zobaczyć naszą odpowiedź. Ufamy, że niniejsza odpowiedź jest pełna i porusza opisaną przez Pana/Panią kwestię. W razie jakichkolwiek pytań zapraszamy do kontaktu z naszą Obsługą Klienta pod numerem telefonu *500 lub 790500500, za pomocą strony internetowej, e-mailem. Z poważaniem,
Szczerze pisząc zdziwiło mnie to bardzo, gdyż wydawało mi się wcześniej, że nie ma związku między rejestracją numeru a składaniem reklamacji. Zapytałem jeszcze Kumpla, pracownika pracującego u jednego z W3 który potwierdził moje przypuszczenia, dodając że jego BOK prosi jedynie o adres korespondencyjny jeśli odpowiedź ma być wysłana listownie.
Przy okazji pytanie do Was: co o tym sądzicie? Spotkaliście się z takim uzasadnieniem odmowy reklamacji?
Postanowiłem udać się do punktu sprzedaży Play (Saturn, Galeria Krakowska) by zarejestrować numer. Pani nie udało się go zarejestrować gdyż formularz nie przyjmował tego numeru, bo już widniał w systemie. Ręce opadają!
Znowu mi przyjdzie pisać do Rzeczonego Rzecznika Gruszki...
Ehhh, życie
Pozdrawiam,
sporysz