• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 249 z 318
  • 1
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 318

#341175  autor: zboro6
 16 cze 2009, 08:35
DO kolegi odpowiadającego na mój post - chyba fanatyka lub pracownika era - tak masz rację - chcę ugrać max bo dostaję po raz 3 przedłużenie na goszych warunkach niż miałem dotychczas. Może ty nie zwracasz na to uwagi i w takich sytuacjach najpierw patrzysz na to aby usługodawca miał korzystniejsze warunki ale ja jak i większosć osób patrzę na to aby to dla mnie było korzystnie. na marginesie powiem ci że za tą samą kwotę abonamentu ostatnia umowa z telefonem teraz bez telefonu i mam teraz 70 min mniej w abo. Jedyny plus to abo na 12 m-cy. A co do opisanej sytuacji to twoja odpowiedź, że to moja wina bo czekałem do końca jest conajmniej śmieszna - czy to zwalnia usługodawcę od wywiązania się z umowy?

#341228  autor: limakcki
 16 cze 2009, 15:03
zboro6 pisze:chcę ugrać max bo dostaję po raz 3 przedłużenie na goszych warunkach niż miałem dotychczas.
Wiesz zastanawia mnie jak można od 3 przedłużeń uzyskiwać coraz gorsze warunki, przecież przez kilka lat sytuacja na rynku telekomunikacyjnym zmieniła się na korzyść klienta, ja ostatnio 3 raz przedłużylem umowę, za każdym razem otrzymuję korzystniejsze warunki, bo po prostu ceny usług operatorów maleją coraz bardziej, a nie bo konsultant albo operator taki jest łaskawy. Nie żebym był złośliwy, broń Boże nie chcę ci dogryzać, ale napisz mniej więcej jak wyglądały warunki twoich ostatnich 3 umów, jeśli jest tak jak mówisz zwracam honor i chętnie przeczytam jak mój operator kombinuje.
A i jeszcze jedno pytanie, jeśli era co przedluzenie daje ci gorsze warunki, to co stoi na przeszkodzie żeby przenieść nr do innego operatora?

#341240  autor: Maz00r
 16 cze 2009, 15:41
Słyszałem ze w erze umowę można przedłużyć 3 miesiące przed jej skończeniem. Jeśli tak to czemu na stronie IBOA nie pojawiła mi się opcja przedłużenia z telefonem?
mój staż wygląda tak:
Data podpisania umowy 19-09-2003
Data podpisania aneksu 06-06-2007
Data wygaśnięcia umowy 16-09-2009 (Po tej dacie Umowa ulega przedłużeniu na czas nieoznaczony.)

#341255  autor: thonka
 16 cze 2009, 17:00
jakbys poczytal troche ten temat wiedzialbys, ze oferta z etelefonem jest obecnie prezentowana 2,5 miesiaca przed koncem umowy.
rozumiem ze ponad 300 stron to duzo, ale w ostatnich 10 stronach na 100% jest gdzies napisane ile wczesniej jest prezentowana umowa z telefonem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#341580  autor: Milon
 18 cze 2009, 07:36
Maz00r nie bądź czasem zdziwiony następną fakturą, ponieważ skończył się Tobie okres upustów (przyznawany na 24 miesiące)
dobra rada - zmniejsz maksymalnie ilość pakietów a na początku lipca sam dzwoń do BOA i pytaj kiedy będziesz mógł przedłużyć umowę!

#341603  autor: Pochi
 18 cze 2009, 11:19
Przejrzałem ostatnie 20 stron i prawie wszystko to oferty indywidualne.

Mnie interesuje jak wygląda sprawa taryfy biznes a dokładanie FIRMA 115.
Mam 5 takich taryf, które kończą mi się we wrześniu.
Interesuje mnie co mógłbym ugrać przy umowie 12 lub 24 miesiące.

Pozdrawiam

#341607  autor: Radeonik
 18 cze 2009, 11:50
Ja zdecydowalem ze o ile nie bedzie nowej oferty (nowych taryf i tanszej oferty a nie 49 gr za minute po abonamencie)to do wrzesnia zrezygnuje z ery.

Jestem w Erze od 4 lat moje srednie rachunki sa niezgorsze bo ponad 150 zl. era komorkowa + domowa

2 lata temu wzialem 5 ofert uniwersalnych po 16.50, ze znizka na 1 rok i 50% obnizki na telefon za ktory na allegro uzykalem 1100 zl. Wiec prawie rok telefon uzytkowalem za darmo. mialem 120 minut do wszystkich + 100 minut do ery i na stacjonarne + darmowy jeden numer (2000 minut) do tego dostalem jeszcze 1500 minut do ery i na stacjonarne przez caly okres umowy.
Moje rachunki w tamtym okresie (przed podpisaniem aneksu) przekraczaly 300 zl wiec dali mi sporo i z tej ofery bylem zadowolony.

Obecna oferta jest jednak slaba jak zestawie ja z playem chocby. wciagu tych 4 lat jak obliczylem wydalem na rachunki telefoniczne prawie 10 tys zlotych. nawet ze znizkami na pierwszy rok bardziej oplaca mi sie wziasc oneplay65 za 50 zl. Dodam ze mam sporo osob w erze ponad 50% wszystkich polaczen. Ale co z tego kiedy do ery obnizajacymi koszty pakietami sensowny jest tylko 5 osob 2000 minut za 15 zl. 5 osob to dla mnie zdecydowanie za malo. 10 osob i 1000 minut byloby w sam raz. Wole juz proste minuty do wszystkich i ograniczyc uzytkowanie telefonu (mam jeszcze sluzbowy wiec nie bedzie problemu). niz bawic sie w jakies pierdolkowate pakiety.

Nie dajcie sie robic na kryzysowe sciemy, zawsze taniej jest utrzymac klienta ktorego sie juz ma niz pozyskac nowego. Dla stalych abonentow oferta powinna byc po prostu lepsza a ta sie wyraźnie pogorszyla. Era spoczela na laurach. Na szczescie jest jeszcze operator ktoremu zalezy i nie odcina kuponow od tego ze kiedys byla fajna siecia...

#341673  autor: tomko111
 18 cze 2009, 16:44
Radeonik, mały off topic, promocja One Play 65 za 50zł jest już nieaktualna, a więc nie podpiszesz umowy na ten abonament w promocyjnej cenie.

#341678  autor: Radeonik
 18 cze 2009, 17:11
tomko111 pisze:Radeonik, mały off topic, promocja One Play 65 za 50zł jest już nieaktualna, a więc nie podpiszesz umowy na ten abonament w promocyjnej cenie.
luz do wrzesnia jeszcze troche czasu jest i mysle ze zalapie sie na kolejna edycje tej promocji ;)

#341719  autor: anonim69
 18 cze 2009, 20:42
Radeonik pisze:
tomko111 pisze:Radeonik, mały off topic, promocja One Play 65 za 50zł jest już nieaktualna, a więc nie podpiszesz umowy na ten abonament w promocyjnej cenie.
luz do wrzesnia jeszcze troche czasu jest i mysle ze zalapie sie na kolejna edycje tej promocji ;)
Jest już nowa oferta , w której 3 miesiące nie płaci się abonamentu, a potem ma się zniżkę 25% przez kolejne 3, średnio abonament wychodzi 52,80 miesięcznie , czyli min do wszystkich niecałe 0,32

#341766  autor: limakcki
 18 cze 2009, 23:34
anonim69 pisze:
Radeonik pisze:
Jest już nowa oferta , w której 3 miesiące nie płaci się abonamentu, a potem ma się zniżkę 25% przez kolejne 3, średnio abonament wychodzi 52,80 miesięcznie , czyli min do wszystkich niecałe 0,32
Radeonik Nie rozumiem jednej rzeczy jeśli odpowiada Ci taryfa play, w której masz za 52,8 co miesiąc 166minut, to dlaczego nie odpowiada taryfa ery gdzie przez 1rok płacisz 45zł przez kolejny 65zł średnio 55zł i masz 170 minut do wszystkich, ponadto możesz dobrać za 15zł 5numerów darmowych do ery i na stacjonarne (dla Ciebie to korzyść, bo jak napisałeś dużo dzwonisz do ery) no i korzystasz z usług operatora o dużo większym zasięgu i organizacji??????????!!!!!!!!!!!! Przenosiny do play są tutaj jakimś bezsensem... Myślisz, że zrobisz erze na złość? Myślisz, że ktoś po Tobie jednym z milionów abonentów będzie płakał - może ten konsultant co odbierze telefon jeden z tysiąca podobnych tego dnia??? Człowieku!!! Widać po Twoim opisie, że najwięcej dzwonisz do ery, taryfy play65 i NE80 niczym się nie różnią (poza tym że w erze masz usługi obniżające koszty wewnątrz sieci) więc nad czym się zastanawiasz????????????????? A tak wogóle gdybyś mógł w jakikolwiek sposób skorzystać z taryf dla firm to polecam Nowy pakiet biznes 40 - za 48,8zł masz 175minut do ery i na stacjonarne (minuta 27gr) i opcję wybrania 10 numerów za grosz do ery (opcja darmowa) tylko połączenia do innych sieci ok. 60gr.

#341784  autor: adriaanek
 19 cze 2009, 00:59
limakcki pisze:
anonim69 pisze:
Radeonik pisze: luz do wrzesnia jeszcze troche czasu jest i mysle ze zalapie sie na kolejna edycje tej promocji ;)
Radeonik Nie rozumiem jednej rzeczy jeśli odpowiada Ci taryfa play, w której masz za 52,8 co miesiąc 166minut, to dlaczego nie odpowiada taryfa ery gdzie przez 1rok płacisz 45zł przez kolejny 65zł średnio 55zł i masz 170 minut do wszystkich, ponadto możesz dobrać za 15zł 5numerów darmowych do ery i na stacjonarne (dla Ciebie to korzyść, bo jak napisałeś dużo dzwonisz do ery) no i korzystasz z usług operatora o dużo większym zasięgu i organizacji??????????!!!!!!!!!!!! Przenosiny do play są tutaj jakimś bezsensem... Myślisz, że zrobisz erze na złość? Myślisz, że ktoś po Tobie jednym z milionów abonentów będzie płakał - może ten konsultant co odbierze telefon jeden z tysiąca podobnych tego dnia??? Człowieku!!! Widać po Twoim opisie, że najwięcej dzwonisz do ery, taryfy play65 i NE80 niczym się nie różnią (poza tym że w erze masz usługi obniżające koszty wewnątrz sieci) więc nad czym się zastanawiasz????????????????? A tak wogóle gdybyś mógł w jakikolwiek sposób skorzystać z taryf dla firm to polecam Nowy pakiet biznes 40 - za 48,8zł masz 175minut do ery i na stacjonarne (minuta 27gr) i opcję wybrania 10 numerów za grosz do ery (opcja darmowa) tylko połączenia do innych sieci ok. 60gr.

jestem w podobnej sytuacji. Mysle że Radeonik rozważa przejscie do PLAY, bo:

1. są tańsze telefony, (era ma każdy telefon średnio 2 razy droższy niż PLAY)
2. ma żal, że od ery za kilka lat stażu dostaje tyle, ile play daje każdemu z ulicy,
3. liczy na lepszą ofertę.

Ja dla dobra sprawy przejde do taktaka i poczekam na lepsze czasy ;) jesli do października nic się nie zmieni lub zmieni na gorsze to przejde do play.
A póki co w tak taku mogę dzwonić za 29 gr za GODZINE do kazdego w erze w każdym dniu tygodnia i o każdej porze. za co abonamentowy klient musi płacić 30 zł ( 2000 minut w weekendy do wszystkich w erze + 5 osób za darmo w erze)

a poza tym G1 staniał do 49 zł, poluje na niego od dłuższego czasu, ale troche mało minut i smsów w dedykowanym abonamencie 85 zł dają. Poczekam, aż będzie lepiej ;) a myśle że będzie, bo:

1. od lipca są niższe stawki MTR, i w końcu sztywna cena za min troszke spadnie w abo,
2. play wciąż prowadzi agresywną politykę reklamową (3 miesiace bez abonamentu),
3. kryzys nie będzie trwał wiecznie w końcu złoty nabierze na sile i telefony stanieją,
4. niestety, ale w3 bedzie musiała zacząć walczyc o lojalnego klienta, bo nowych już praktycznie nie ma... każdy praktycznie ma już komórkę ... tych co ich nie ma jest niewielu

#341786  autor: limakcki
 19 cze 2009, 07:01
Hmm żal żalem, ale konsultanta, który nie utożsamia się z firmą, zazwyczaj studenta pracujacego na umowie o zlecenie nic to nie obchodzi naprawdę :-) To my musimy dzwonić straszyć przeniesieniem numeru i prosić o jak najlepsze warunki. A warunki są niezmienne kazdy konsultant ma stałą standardową zniżkę dla nas. A czy z tymi telefonami za połowę ceny to nie jest tak, że to są zamienniki a nie te same modele??? Ja nigdy nie miałem zamiennika więc nie wiem jak się będą sprawować. Ten żal spowoduje, że Radeonik będzie dzwonił z sieci play do swoich przyjaciół z ery i zapłaci duuuużo więcej za rachunki, nic nie skorzysta, nikt z ery po nim nie zaplacze. A co do stażu abonenckiego to on się nie liczy nigdzie, to tylko taki chwyt pt.: "jest Pan z nami długo..." A do Ciebie mam pytanie skoro przerzucisz się tymczasowo na tak taka to czemu nie zostać na nim do grudnia takich promocji jak są na święta nie ma nigdy!!!! Aaaa i nie ma żadnego kryzysu w Polsce jesli era rekrutuje ludzi na stanowiska konsultantów i ciągle ich potrzebuje :-) a PKB w Polsce jako jednym z kilku krajów świata rośnie!!!

#341791  autor: klimasz
 19 cze 2009, 08:57
limakcki pisze:
anonim69 pisze:
Radeonik pisze: luz do wrzesnia jeszcze troche czasu jest i mysle ze zalapie sie na kolejna edycje tej promocji ;)
widzisz i tu się mylisz bo jak przenosi się numer do play'a przez cały okres umowy otrzymuje do wyboru pakiet minut do wszystkich co miesiąc bądź pakiet 500minut do play i na stacjonarne - oczywiście wykorzystywany przed pakietem z abonamentu więc po co porównujesz śmieszną na dziś Erę z Play'em tak więc podsumowując przenosząc numer do Play mam dzisiaj 166minut+70minut do wszystkich a w erze 170 minut + telefon np. nokia E51 w cenie 199 razy większej! nie widzę różnicy w zasięgu, uważam, że plus też ma dobry zasięg, a no i w Play też można wykupować pakiety obniżające koszty ;)

#341792  autor: limakcki
 19 cze 2009, 09:03
No jeśli tak jest to oferta jest ciekawsza dla osób które potrzebuja minut do wszystkich, aczkolwiek mało ciekawa chyba jednak dla Radeonika, który dzwoni głównie do ery :-)

#341796  autor: maxbike
 19 cze 2009, 09:39
Zmiana stawek MTR będzie jednak w SIERPNIU - zostałą przesunięta. Ciekawe jak to wpłynie na zmianę cen w nowych abonamentach i czy nabliższa zmiana je w ogóle uwzględni czy dopiero następna. Gdyby nie było żadnej zmiany też bym się nie zdziwił...

#341800  autor: Radeonik
 19 cze 2009, 09:58
limakcki pisze:No jeśli tak jest to oferta jest ciekawsza dla osób które potrzebuja minut do wszystkich, aczkolwiek mało ciekawa chyba jednak dla Radeonika, który dzwoni głównie do ery :-)
limakcki no wlasnie w tym mam zal ze pomimo tego iz profil dzwonienia mam wybitnie do ery to Era w zasadzie nie jest mi w stanie przedstawić lepszej oferty, niz to co oferuje mi play. Mysle ze te 240 minut co oferuje mi play mi wystarczy po prostu bede sie pilnowal i nie przekrocze minut. dodatkowo 3 osobom z bliskiej rodziny tez konczy sie umowa i jak namowie te osoby do przejscia do play to juz to bedzie innaczej wygladac.

Oferta ery dla osob ktore dzwonia tylko do ery jest slaba 5 numerow to dla mnie za malo. W Erze mam 90% rodziny jakies 20 osob i nie mam tak ze rozmawiam glownie z 5 osobami tylko bardzo roznie. Co mi wiec po tej promocji jak nawet nie wiem kogo mialbym wybrac do tych 5 numerow. taryfa dla firm bylaby lepsza ale musialbym miec numer na siebie, ojciec ma dzialalnosc ale nie chce brac telefonu na niego.

Ceny telefonow jakie sa kazdy widzi. poza tym notorycznie pojawiaja mi sie problemy z zasiegiem i zdarza mi sie przerywac polaczenia.

Nie mowie ze wszystko jest zle, podoba mi sie obsluga klienta (w porownaniu do plusa i orange wyraznie lepsza i przyjazniejsza), to ze moge miec opoznienia w placeniu faktur, pakiet blueconnect 50mb za 5zl to jest ok, telefony bez simlocka.

Oferta konkurencji jest jednak ciekawsza a ja nie mam bezsensownego przywiazania do numeru(a teraz bede mogl go za darmo przeniesc), sieci wiec sprawdze jak to wyglada w playu. I nie lubie oligopoli wiec przyczynie sie do powstania wielkiej czworki. Czas na zmiany :)

#341804  autor: margeo
 19 cze 2009, 10:51
Byłem przedwczoraj w Erze. Miałem umowę do 6 września 2009, a 18 lipca kończyły mi się promocyjne stawki za oferty (uniwersalne, taniej w sieci, multimedialna...). Zapytałem, czy po 18 lipca mogę zmienic abonament na nowszą taryfę, ale o niższej wartości niż wynikałoby to ze stawek, które musiałbym płacić po zakończonych upustach na abonament (czyli zamiast 120zl - np 60). Usłyszałem, że nie (choć przez tel do BOA mówiono mi, że tak - nie mniej jednak wolałem się upewnic w salonie), ale mogę już podpisać aneks (wiedziałem o tym, miałem ofertę od kwietnia). Powiedziałem, że obecna oferta na tle ofert innych operatorów nie jest specjalnie korzystna i rozważam przejście do innej sieci, dlatego chciałem obniżyć abonamant do końca umowy - zresztą zapis w regulaminie był taki, że konsultantka w pierwszej chwili sama zwątpiła. W każdym razie powiedziała, że mogłaby zaoferować mi już teraz aneks na 12 miesięcy na tych samych warunkach, ale bez 50% upustów na jedną z trzech usług (typu 200min w weekendy za 5zl). Zgodziłem się... Nie muszę czekać do września, płacić 120zł - od wczoraj mam abonament za 30zł/120min + blueconnect + pakiet sms/mms - wychodzi korzystniej :)
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 15:18 przez margeo, łącznie zmieniany 1 raz.

POZDRAWIAM!

#341822  autor: thonka
 19 cze 2009, 13:07
anonim69 pisze:a potem ma się zniżkę 25% przez kolejne 3,
pod warunkiem zakupu przez eshop, a wiec bez mozliwosci przeniesienia numeru. gdy nie kupujesz przez eshop sredni abo wychodzi 57zl czyli wyraznie drozej niz bylo 50zl na 24 miesiace. gdy przenosisz nr jest promocja - rabat 50% na okreslony czas w zaleznosci od abonamentu
margeo pisze:Nie muszę czekać do września, płacić 120zł - od wczoraj mam abonament za 30zł/120min + blueconnect + pakiet sms/mms - wychodzi korzystniej
uniknales placenia 120zl, ale pamietaj, ze aneks i tak zakonczy Ci sie we wrzesniu 2010, a promocyjne warunki znow skoncza sie w czerwcu i zostaniesz z 60zl na te ostatnie 3 miesiace... od tego nie uciekniesz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#341832  autor: margeo
 19 cze 2009, 13:50
thonka pisze:uniknales placenia 120zl, ale pamietaj, ze aneks i tak zakonczy Ci sie we wrzesniu 2010, a promocyjne warunki znow skoncza sie w czerwcu i zostaniesz z 60zl na te ostatnie 3 miesiace... od tego nie uciekniesz.
Po pierwsze wiem o tym doskonale :) ale zawsze lepiej zapłacić 60zł niż 120 - niesądzisz?
A po drugie - mogę uniknąć, bo zawsze mogę podpisać kolejny aneks :P Jeśli warunki są korzystne - nie jest to dla mnie problemem. Abonament w erze mam już 11 lat...

Póki co płacę za wszystko 40zł a mam prawie to samo, co poprzednio (trochę mniej minut, ale osoby z którymi najczęściej rozmawiam zakupiły ostatnio podobnie jak ja dodatkowy starter fresh i można rozmawiać za 5gr wieczorami - w ciagu dnia i tak nie mam czasu na dłuższe rozmowy).
Ostatnio zmieniony 30 cze 2009, 15:20 przez margeo, łącznie zmieniany 1 raz.

POZDRAWIAM!
  • Strona 249 z 318
  • 1
  • 247
  • 248
  • 249
  • 250
  • 251
  • 318
  • 1
  • 247
  • 248