• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 97 z 131
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 131

#341347  autor: marcinb
 16 cze 2009, 22:09
awa2001 pisze: 35 zl co miesiąc od nas ( na co chcesz, rowniez na roaming)
specjalny pakiet złotówek przez caly okres umowy

jesli ta oferta zadziala ( myslę o specjalnym pakiecie zlotowek) to masz rewelacyjną ofertę.
to jest jeden pakiet zlotowek o wysokosci 35 zl tak?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#341348  autor: kamil1221
 16 cze 2009, 22:27
Jeżeli chodzi o "Specjalny pakiet zł." - funkcjonuje on od kilku dni, więc wcześniej jak mogłem o nim napisać jeśli go nie było ?

Dotyczące noki e66 i jej ceny.
Są małe szanse na zbicie ceny - w salonie raczej lepszej oferty z tym tel. nie dostaniesz, bo nawet jeśli będzie rabat na telefon to maksymalnie do 75zł (w ofercie dla indywidualnych).

#341352  autor: hans1054
 16 cze 2009, 23:57
Kamil napisał
Jeżeli chodzi o "Specjalny pakiet zł." - funkcjonuje on od kilku dni, więc wcześniej jak mogłem o nim napisać jeśli go nie było ?
Mogłeś napisać bo ja od kilku dni wałkuje ten temat. No ale przecież dla was jest ważniejsza prowizja, na szczęście nie dla wszystkich bo sa konsultanci co pracują w tej firmie z zamiłowaniem i lubia rozmawiać z klientami i pomagać im jak tez zależy im na stworzeniu dobrej oferty dla klienta. Niestety Kamil ale ja chyba muszę cie zaliczyć do pracowników którym bardziej zależy na prowizji niz na dobru klienta :(

INTERNET Beskid Media 1GB/300mb

#341357  autor: kamil1221
 17 cze 2009, 09:24
Kiedyś na początku, gdy dopiero, co zaczynałem pracę w Orange też ta myślałem - że jak będę dawać wszystkim super frykasy to ja będę zadowolony i Klient. Wystarczyło pół roku, gdy zorientowałem się że pomimo tego, że mam najwięcej propozycji na salonie nie odbija się to na mojej wypłacie gdyż wartość kontraktu dla mnie nie przekraczała 5-6zł.

Więc wychodzę z założenia - pracuje się dla pieniędzy a przyjemność jest wtedy gdy widzisz odpowiednią premię na koncie. Wtedy masz satysfakcje.

#341358  autor: awa2001
 17 cze 2009, 10:05
Specjalny pakiet funkcjonuje od dawna, nie od kilku dni, natomiast dowiadywalam sie wczoraj czy kazdy konsultant moze go dać i nic sie nie zmieniło.Daje tylko góra i kilkunastu uprawnionych w Polsce konsultantów.
Nie ma przypisanej sumy pakietu, widzialam jak klientowi z abonamentem 55 zl moglam dać pakiet 80 zł na cały okres umowy, to zalezy od zysku jaki generuje.
Najwyższy od 2 dni rabat to 100 zł, a nie 75 zł.

Uwierz mi Kamil, pracuje się z przyjemnością dopiero wtedy kiedy masz dużą premię, ale masz też maile lub telefony z podziękowaniami i życzeniami od klientów, wtedy dopiero jest pełna przyjemność.

#341359  autor: kamil1221
 17 cze 2009, 10:17
Czyli co - znajduje się w grupie uprawnionych konsultantów - no bez jaj ? :roll:

#341361  autor: _tommy
 17 cze 2009, 10:26
jacekkasperski pisze:sprawa jest taka ze juz wchodzi 5 operator a wejdzie napewno jeszcze cos. otworza rynek ogolnoeuropejski i bedzie tego multum. komuna sie skonczyla . jak firma nie dba o klienta to beda z niej odchodzic. a za plusem ktory zmienia regulamin orange jest 2 co do odejsc. a mysle ze jak sie skonczy szal w plusie to awansuje na 1 miejsce. ale co mnioe to obchodzi niech traca niech bankrutuja w spoleczenstwie wolnorynkowym zawsze mam wybor. a ce na sluchawki e66 przy abonamencie 65 na 36 miecha 429 w orange na 36 miesiecy za 75!!!!! niecale 599 jako super oferta dla przedluzajacych hehe. gdzie sens gdzie logika. 360 plus 170 niech pomysle 530 zeta na przod w play. no orange to rzeczywiscie "propozycje" ma az strach sie bac hehe. pozdro :D
odejdź.

PS. Nie zapomnij "namówic kilkuset osób z otoczenia i kilkadziesiąt osób z rodziny, żeby zrobili to samo"
Ostatnio zmieniony 17 cze 2009, 11:25 przez _tommy, łącznie zmieniany 1 raz.

#341362  autor: awa2001
 17 cze 2009, 10:30
kamil1221 pisze:Czyli co - znajduje się w grupie uprawnionych konsultantów - no bez jaj ? :roll:
Nie wiem, byc moze pracujesz w salonie, który ma 4 poziom, być może myslisz, ze mozesz dać ten pakiet, bo Ci się wyświetla, a nie wiesz, że nie wolno, skąd ja mam wiedziec:))))))
dowiedz się po prostu. ( było wiele akcji jak wskoczyła ta usługa, ze ludzie nie wiedzieli, ze nie mozna dawać i dawali, a potem były jaja).

[ Dodano: 2009-06-17, 10:37 ]
_tommy pisze:
jacekkasperski pisze:sprawa jest taka ze juz wchodzi 5 operator a wejdzie napewno jeszcze cos. otworza rynek ogolnoeuropejski i bedzie tego multum. komuna sie skonczyla . jak firma nie dba o klienta to beda z niej odchodzic. a za plusem ktory zmienia regulamin orange jest 2 co do odejsc. a mysle ze jak sie skonczy szal w plusie to awansuje na 1 miejsce. ale co mnioe to obchodzi niech traca niech bankrutuja w spoleczenstwie wolnorynkowym zawsze mam wybor. a ce na sluchawki e66 przy abonamencie 65 na 36 miecha 429 w orange na 36 miesiecy za 75!!!!! niecale 599 jako super oferta dla przedluzajacych hehe. gdzie sens gdzie logika. 360 plus 170 niech pomysle 530 zeta na przod w play. no orange to rzeczywiscie "propozycje" ma az strach sie bac hehe. pozdro :D
zawsze mnie zastanawiają i trochę bawią ludzie, którzy tak liczą.:) Dla ceny telefonu potrafią zmienić operatora hehehe, jednorazowo zyska, niech bedzie nawet 300 zł, ale potem przez 36 miechów płaci duze rachunki, bo przeciez kto do niego zadzwoni, jak minuta 75 gr, a przeciez prezentow nie dostal do innych sieci tylko do swoich.
Jak ja policze ile dzwonię do swojego wybranego numeru w Orange i gdybym miala za to placić to głowa mała, niech to bedzie 50 zl miesiecznie za darmo ( licząć nawet po stawce,ze minuta 29 gr jak w Playu), ale w skali 36 mies. x 50 zl =1800 zl. Sory to ja se ten telefonik kupie jednak w Media Markt - raty 0% ( za Nokię N95 30 zl mies. na 30 mies.- tak płaci mój kumpel). Czasy brania telefonów w abonamencie mam nadzieje sie niedługo skończą, nie opłaca sie to kompletnie.
To oczywiście moja subiektywna opinia, nikt nie musi się z nią zgadzać;))))))))

#341380  autor: jacekkasperski
 17 cze 2009, 12:39
przegladnalem z nudy forum o umowach z orange i jak byk widac ze jest tu kilku kolesi z orange. zastanawiam sie ile dostaja za zachwalanie orange i jazde na play. 50 gr za post? hehe. ale to fakt jak sie za dlugo w usa siedzi to w d... sie przewraca. tam powiedzenie "klient nasz pan" jest tak oczywiste jak w polsce ruch.... w d... klienta z usmiechem na twarzy. dzwonila do mnie pani z orange i mowi: " mam oferte specjalnie dla pana " i jedzie oferte ogolnodostepna dla kazdego z orange.pl . ja jej na to ze tez mam internet i fajnie ze mi przeczytala stronke ale niech wreszcie powie oferte "specjalnie dla mnie" a ona ze ja wlasnie przedstawila. a ja na to czy tak was tam w tym orange szkola na robienie ludziom wody z mozgu? to powiedziala do widzenia. taaaaaaaaaaaak klient nasz pan i walka o stalych klientow. jak to pisza nastolatki. zal. ale to wynika z naszej niestety mentalnosci. siedzialem 3 lata w usa z przerwami i powiem wam jedno. nikt tak polaka nie zrobi w ciula jak 2 polak. nadajecie na zydow a oni moze i sie czepiaja ale kase zawsze umowiona wyplaca. no a pan co napisal zeby wziasc ze soba kilkadziesiat osob z rodziny i jakies tam inne farmazony gratuluje profesjonalizmu. maziezysta firma orange napewno jest dumna. tylko nie chowajcie sie pod nickami. piszcie otwarcie. robol orange albo np wierny sprzedawca orange albo dla orange zawsze oddany . a nie ze niby jestem tomek czy inny zyczliwy maciek. tak wiec ludziska. liczcie ceny sluchawek i abonametow a nie sluchajcie "obiektywnych obserwatorow" na tym forum 8) :D :D

#341425  autor: cesarz
 17 cze 2009, 15:12
Czemu się dziwisz , to forum klientów Orange . Chcesz pozytywnych wypowiedzi o Erze , Plus , Play wejdź na tamte fora . Piszą tu też sprzedawcy z salonów orange i ja to sobie cenię - piszą prawdę o możliwościach jakie daje salon. Masz możliwość podpisania umowy z każdym operatorem .

[ Dodano: 2009-06-17, 15:20 ]
Zgodzę się z Tobą w jednym , nikt nie wykorzysta z polaka tak jak drugi polak.

CNN

#341538  autor: awa2001
 17 cze 2009, 22:07
przykro mi, ale sie nie zgodzę z tym co mówisz, nie ukrywam, ze jestem pracownikiem Orange, ale uwierz ( nie masz wyjscia, bo mnie nie znasz), ze moim klientom powiem wprost "przykro mi nasza oferta nie spełni naszych oczekiwań" Jestem bardzo ostrożna wobec Playa, ze względu na dumpingowe ceny telefonów, nie wierzę po prostu, ze tak mozna długo.
Nie płacą mi ani grosza za namawianie na naszą sieć, bede jednak kazdego przekonywać, ze jesli ma najbliszych w naszej sieci, powinien w niej zostać, bo to po prostu bardziej się oplaca finansowo niz jednorazowo tanszy telefon.
Odnosnie oferty "specjalnie dla Ciebie" tez nie do konca masz rację, jeśli wybierasz oferte z telefonem rzadko kiedy przebijemy oferte na necie ( z prostej przyczyny:trzeba sie troszkę pomęczyc z konfiguracją ręczną prezentow na zawsze chociażby), jesli o umowe bez telefonu:nie ma takiej opcji, zeby na necie byla lepsza.a slowo indywidualna oferta oznacza, ze sam dobierasz prezenty, ale pomagamy w ich wyborze, robiąc wczesniej analizę Twoich potrzeb, Ty moze wiesz od razu czego potrzebujesz, ale rozmawiam z wieloma klientami, ktorzy mają pakiet sms, bo tak mu dali w salonie, tyle, ze on ich nie pisze, a nie wie, ze moze zmienic ( nie wnikam, czy go pytali i czy powiedzieli, ze moze zmienic, bo wiekszosc po prostu kompletnie nie pamieta co mu mówił konsultant)

#341542  autor: Jedrker
 17 cze 2009, 22:16
awa2001,
dokładnie !
Zgadzam sie z tym.
jacekkasperski pisze:zastanawiam sie ile dostaja za zachwalanie orange i jazde na play. 50 gr za post? hehe
a ja nie jestem ani pracownikiem play ani orange.
Mam umowy i w play i w orange.
Ze względu na jakość połaczeń sieci w play, jak i ze względu na jakość obsługi sieci play w OK uważam że play to dno.
Never again Play !
Notabene niskie ceny muszą sobie odbić na jakości obsługi, norma !
Za to po raz drugi nie wezmę Playa, wolę przepłacać, ale wiem że płacę za jakość !

#341550  autor: krelke
 17 cze 2009, 22:34
Jeżeli komuś zależy na dobrej obsłudze i nie owijaniem w bawełnę z poziomami etc. polecam salony TP & Orange - takich hybryd jest niewiele w PL ale są... z autopsji wiem (przynajmniej w Poznaniu m.in. Galeria Pestka), że mimo wszystkiego czego by można się po nich spodziewać - nie wciskają niczego na siłę, bo (prawdopodobnie) nie mają premii od wykorzystania poziomów negocjacji, usług dodatkowych itd ;)

#341557  autor: piokuk
 17 cze 2009, 23:07
Poziom konsultantów Orange? Dajcie spokój. Głupia zmianą planu taryfowego OPOP na NOG i doładowaniem startera z internetu zajmowało się dzisiaj 5 osób. Z czego dwóch tak krańcowych prymitywów intelektualnych, że aż dziwie się, że ktoś ich w ogóle przyjął do pracy na infolinii.

#341565  autor: awa2001
 17 cze 2009, 23:29
piokuk pisze:Poziom konsultantów Orange? Dajcie spokój. Głupia zmianą planu taryfowego OPOP na NOG i doładowaniem startera z internetu zajmowało się dzisiaj 5 osób. Z czego dwóch tak krańcowych prymitywów intelektualnych, że aż dziwie się, że ktoś ich w ogóle przyjął do pracy na infolinii.
Jesli generalizujesz w ten sposób wszystkich konsultantów to gratuluje Twojego poziomu, mamy kiepskich polityków, mamy kiepskich lekarzy, szewców i hydraulików, mamy też kiepskich forumowiczów, ale to nie oznacza, ze wszyscy są kiepscy

#341602  autor: marcinb
 18 cze 2009, 11:14
Co niektórym pomyliły się wątki i fora. Moderatorzy śpią?

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#341611  autor: helmutthegreat
 18 cze 2009, 12:13
Mam pytanie do osób, które się zajmują przedłużaniem umów.

Będę teraz przedłużał umowę babci, to jest jakiś stary orange dla firm za 36 złotych (2 abonament od dołu wtedy) i do tego babacia ma 5 numerów za 5 złotych (czy coś w tym stylu ;d).
Oczywiście mogę zostać w swojej taryfie? Bo te 5 darmowych numerów jest absolutnie konieczne.
Po 2 cena telefonu standardowo dla mnie to ciągle cena z 2 abonamentu od dołu?
I kolejne pytanie: rok temu przedłużałem mamie i wynegocjowałem jakiś głupi pakiet minut i mmsów i cenę telefonu z wyższej taryfy (zamiast jakichś 300 złotych był za złotówkę). Czy w tym roku można coś takiego osiagnąć, czy z powodu 'kryzysu' już nie? Bo nie ukrywam, ze ceny telefonów nie są już tutaj atrakcyjne, ale do Play nie ma mowy, żeby przejść, bo babcia musi mieć te 5 darmowych numerów w orange.

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners

#341633  autor: Adamos88
 18 cze 2009, 14:11
To ja zadam jeszcze inne pytanie.

Czu uda mi sie uzyskać coś takiego?

Abonament za 75zł
Jeden darmowy numer (teraz mam taka usluge w abo 35) lub przyjaciel w orange ale na 24 miesiace
400sms
jakies tansze minuty w sieci czy cos takiego

Cena telefonu Noki e63 np za 100zł lub za 1zł w abo na 30miesiecy.
Punkty profit około 2000 staż w sieci 7 lat.

#341741  autor: awa2001
 18 cze 2009, 22:27
helmutthegreat pisze:Mam pytanie do osób, które się zajmują przedłużaniem umów.

Będę teraz przedłużał umowę babci, to jest jakiś stary orange dla firm za 36 złotych (2 abonament od dołu wtedy) i do tego babacia ma 5 numerów za 5 złotych (czy coś w tym stylu ;d).
Oczywiście mogę zostać w swojej taryfie? Bo te 5 darmowych numerów jest absolutnie konieczne.
Po 2 cena telefonu standardowo dla mnie to ciągle cena z 2 abonamentu od dołu?
I kolejne pytanie: rok temu przedłużałem mamie i wynegocjowałem jakiś głupi pakiet minut i mmsów i cenę telefonu z wyższej taryfy (zamiast jakichś 300 złotych był za złotówkę). Czy w tym roku można coś takiego osiagnąć, czy z powodu 'kryzysu' już nie? Bo nie ukrywam, ze ceny telefonów nie są już tutaj atrakcyjne, ale do Play nie ma mowy, żeby przejść, bo babcia musi mieć te 5 darmowych numerów w orange.
Przykro mi, ja sie nie zajmuje firmami, co do cen telefonów, jasne, ze nadal znajdą sie takie za złotówkę, zalezy jakie masz oczekiwania co do telefonu:)

[ Dodano: 2009-06-18, 22:34 ]
Adamos88 pisze:To ja zadam jeszcze inne pytanie.

Czu uda mi sie uzyskać coś takiego?

Abonament za 75zł
Jeden darmowy numer (teraz mam taka usluge w abo 35) lub przyjaciel w orange ale na 24 miesiace
400sms
jakies tansze minuty w sieci czy cos takiego

Cena telefonu Noki e63 np za 100zł lub za 1zł w abo na 30miesiecy.
Punkty profit około 2000 staż w sieci 7 lat.
w abonamencie za 75 zł masz obligatoryjnie 720 minut w prezentach na zawsze, mozesz je wiec skumulować na 1 osobę, ( 4 x 180 min.usluga "wybrany numer"),jeśli chcesz jeszcze smsy to 3x180 min=540 min+ pakiet sms)
zaleznie od telefonu być może bedzie mozna dać Ci dodatkowo uslugę Twój numer ( 1000 minut).
Nokię E63 dostaniesz za 1 zl w pakiecie gotowym, ale wtedy umowa 36 mies.( plus taki, że jeden rok bedziesz placic 55 zl abonamentu).
2000 pkt, to niecale 100 zł ( 2500 pkt=100zł). więc to mozesz odjąć ( sprawdź na necie cenę ab75zl/30 mies.i odejmij 100 zl i dojdzie jeszcze nasz rabat.( nie wiem jaki bo nie znam Twojego zysku, ale max 100zł netto).
staż jest nieważny, liczy się zysk jaki generujesz, a tego nie wiem.

#341773  autor: helmutthegreat
 19 cze 2009, 00:07
Przykro mi, ja sie nie zajmuje firmami, co do cen telefonów, jasne, ze nadal znajdą sie takie za złotówkę, zalezy jakie masz oczekiwania co do telefonu:)
Ja wiem, ze są za złotówkę, chodzi mi tylko o to, czy ciągle jest możliwy zakup telefonu po cenie z wyższej taryfy? Bo pani z biura mi powiedziała, że czegoś takiego nigdy nie było, ale ja własnie rok temu takie coś dostałem ;)
Bo jeśli nie obniżą, to na razie nie ma co przedłużać, bo sorry, ale 360 złotych w abo za 36 złotych (+ 25 złotych za darmowe numery) za SE C702 to trochę śmiech na sali ;)

Jest: BlackBerry 9700 + Nokia E51

Było: Samsung I550w, Motorola E8, Nokia E52, i200, SE K530i, Nokia E50, E590, Motorola Z6w, Motorola V3, Siemens CXV 70, Nokia 3100, Nokia 8210,

http://www.lastfm.pl/user/dzoners
  • Strona 97 z 131
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 131
  • 1
  • 95
  • 96