• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#336079  autor: Rezo
 19 maja 2009, 17:51
A mnie zastanawia czy można wysyłać darmowe smsy z poziomu mobilnego gg do gaduair plusa i orange?

#336128  autor: aree1987
 19 maja 2009, 22:02
thonka pisze: pamietaj, ze dzialalnosc ggair nie jest ich glowna dzialalnoscia tak jak w play i glowny dochod czerpie z calkowicie innej dzialalnosci (spojrz ile kosztuje reklama w samym tylko gg, a zobaczysz na czym zarabiaja). ggair jest tylko nastepnym dodatkiem w ukladance gg network i nawet jak bedzie calkowicie deficytowa usluga to szybko z tego nie zrezygnuja.
Błąd ggair ma być działalnością typu Core dla ggnetwork co znaczy ma stać się m. in. podstawą działalności. Polecam wywiad tutaj: http://www.idg.pl/news/345221_3/MVNO.ko ... duAIR.html

#336161  autor: thonka
 20 maja 2009, 00:34
aree1987 pisze:Błąd ggair ma być działalnością typu Core dla ggnetwork
ma byc kiedystam, nie jest i jeszcze dlugo nie bedzie...
pozatym piszac 'glowny' mialem na mysli to, ze dla play uslugi komorkowe to byc albo nie byc, bo alternatywy nie maja, a gg network poradzi sobie bez tego dodatku, jakim jest ggair, bo nie jest to najwazniejszym przedsiewzieciem grupy, choc moze byc za jakis czas.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#336230  autor: katarzynka007
 20 maja 2009, 13:55
czyli.. (poprawcie mnie jesli znowu cos pokrece) - chcac miec gg w komórce, wystarczy, ze raz na 3 miesiace doladuje telefon za 10 zl ?? wowczas, koszt utrzymania tel i 'oplata' za gg wynioslaby 3 zl 33 gr miesiecznie... ?

pytam, bo o ile w Erze i Plusie mozna dosc tanio webgadu utrzymac, o tyle w Orange na stronie nic o gg nie znalazlam. musialabym pakiet pewnie kupic, oplacic gg i watpie, abym sie w 5 zl zmiescila.

CD.
oczywiscie przy zalozeniu, ze nr Gadu-Air utrzymywany by byl tylko jako nr dodatkowy, do internetu.

#336285  autor: thonka
 20 maja 2009, 18:27
katarzynka007 pisze:wowczas, koszt utrzymania tel i 'oplata' za gg wynioslaby 3 zl 33 gr miesiecznie... ?
tak wystarczy tylko 10zl na 3 miesiace i masz darmowe gg na dodatkowej karcie sim. oraz te 10zl do wykorzystania na co Ci sie podoba w ramach gg air.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#336331  autor: express100
 20 maja 2009, 21:35
Ja chyba kupię starter GduAir tylko dla najtańszego netu w pakietach oraz darmowego po doładowaniach, a dodatkowo 30% więcej po doładowaniu i to do wszystkich sieci i na wszystko. To jest najlepsza sieć MVNO.
Powinni tylko obniżyć cenę pakietu do GaduAir z 9zł na 5zł oraz dodać te premiowe złotówki oraz ten pakiet też do stacjonarnych.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#337682  autor: Vieslav
 27 maja 2009, 19:24
Gdyby nie to, że jadą po Polskomtelu to poważnie zastanowiłbym się nad przeniesieniem numeru ze względu na darmowy net po doładowaniu. A tak lipa, bo nie mam zasięgu Plusa :? .

#337958  autor: express100
 29 maja 2009, 09:54
A ja mam nawet dobry (jak włączę Sami Swoi, czy w Playu przejdę na roaming czasami), tylko czekam aż będą w kioskach tj. piszą na stronce, choć pewnie w Trójmieście nie będzie, ale na pewno zamówię na http://www.gaduair.pl

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#337960  autor: Worczynski
 29 maja 2009, 10:11
Jedna rzecz mnie zastanawia, pewnie po telefonach ze ślimokiem Plusa nie będą chciały działać, a to niestety przykro:/

Jazz do łez:)

#337990  autor: kowcio
 29 maja 2009, 12:51
Worczynski pisze:jedna rzecz mnie zastanawia, pewnie po telefonach ze ślimokiem Plusa nie będą chciały działać, a to niestety przykro:/
Dlaczego nie? To jest wirtualny operator i korzysta z sieci Plusa, więc tak jak np. Carrefour będzie działał z lockiem na Plusa, no chyba że mnie coś ominęło :?

#338024  autor: express100
 29 maja 2009, 14:58
Według mnie też będzie działało na telefonie Plusa :roll:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
 #339016  autor: kermit_to_ja
 03 cze 2009, 16:08
Witam serdecznie
Postanowiłem założyć tutaj nowy (chyba) temat dotyczący oferty GaduAir.
Nie jestem żadnym pracownikiem GA (jakby tytuł mógł źle zasugerować) tylko po prostu nowym użytkownikiem GaduAir.
Otóż chciałbym się zorientować co inni myślą o takim "stworze" jak połączenie komunikatora, telefonii internetowej voip jak i telefonii komórkowej MVNO??

Nie ukrywam mi pomysł się spodobał i pomimo iż mam już PF (znaczy dałem go rodzinie już obecnie) mam MPIII i teraz kupiłem sobie GA.
Oferta wyglądała ciekawie: 29gr do różnych polskich sieci, w pakietach 9gr do GA i tanie lub darmowe (w zamian za doładowanie) pakiety internetowe z naliczaniem c do 1kB są niewątpliwym atutem oferty.
Minusem jest to że mogli by ten pakiet 100min do GA poszerzyć o minuty na sieci stacjonarne... ale..
Trudno się mówi.
Nie ukrywam start oferty GA był nie wypałem - który skończył się pernamentną awarią wszystkich "produktów" GG network w pamiętny wieczór z czwartku na piątek.
I niby komunikator naprawili ale problemy GA były aż do poniedziałku.
dopiero za tydzień po wprowadzeniu oferty w poniedziałek wieczór byłem wstanie aktywować sobie starter.
i i tak nie wszystko działało jak należy - do wtorku były problemy z dodzwonieniem się do obsługi klienta (nr 150)
ale - w końcu zaczeło powoli wszystko działać...
i tak połaczenie dotychczasowego numeru gg (i środków gadu nagłos) z GA widzę ładnie się to połączyło i kasa skumulowała - ucieszyło mnie to nawet :)
ucieszyło mnie że normalnie z usług gg nagłos mogłem korzystać - łacznie z wieczorami na stacjonarne (jak ja to nazywam te ich "wesołe darmowe godzink"i na stacjonarne w zamian za reklamy, oraz weekendy)
połaczenie na komórce stawek z GA i na komputerze stawek GnG i możliwości komunikatora gg (wciąż używam wersji 7.7 - nowsze wersje jakoś mi nie przypadły do gustu...)
Oferta łaczna wydaje mi się ciekawa.
Zastanawia mnie to o czym jest cicho - GA nie ma swojej poczty - a chyba widać że sie do tego przymierzają bo jest w "zaloguj się do konta gg" opcja "poczta" która niestety nie działa..:(
Fajnie by było jakby połaczyli gg (zarówno komputerową jak i mobilną (komórkową) wersję gg połaczyli z pocztą gg (za free naturalnie) oferta była by fajna.
Puki co dziwi mnie fakt że nie ma możliwości sprawdzenia z pozycji komórki ile zostało pakietu danych (zarówno tych darmowych za doładowanie jak i tych płatnych) jakimś darmowym kodem (w sumie to nie ma ŻADNEJ możliwości sprawdzenia stanu pakietów danych ani bonusów z pozycji telefonu komórkowego ani nie pisze dokąt pakiet jest ważny...) jest tylko na stronie GA po zalogowaniu informacja ile MB pakietu transmisji danych zostało a nie pisze do kiedy można to wykorzystać - dziwi mnie to o tyle że jak kupiłem starter za 20zł to pod kodem *101# pisze ile mam zł na koncie wraz z dokładną datą i nawet godziną dokąd środki są ważne..)
Z jednym umieli sobie poradzić a z innymi rzeczami nie??
Zadzwoniłem do Nich - mają się tym zająć (ciekawy jestem jak szybko zadziałają i zareagują na problemy...)
Ktoś miał - ma może podobne problemy z GA??
A może inne??
Jakie widzicie wady i zalety GA??
napiszcie - pozdrawiam

być albo nie być oto jest pytanie...

#339071  autor: Rezo
 03 cze 2009, 22:42
Moim zdaniem GaduAir powinno pomyśleć na wprowadzeniem bramki sms, taką jak np Orange Multibox, tyle że z większym limitem smsów np 300 smsów miesięcznie. Bramka taka powinna być też dostępna przez strony wap telefonu. Zrekompensowało by to chociaż trochę wysoką cenę smsów w tej sieci. Można oczywiście za free używać komunikatora ale przecież nie każdy znajomy z innej sieci musi mieć gg w telefonie.

#339202  autor: ganc2
 04 cze 2009, 20:03
gregor85 pisze:powinno pomyśleć na wprowadzeniem bramki sms
GA? No bez jaj. My już parę ładnych lat czekamy na bramkę do play'a.

#339205  autor: michael_dee
 04 cze 2009, 20:31
Myślę że GA okaże się takim samym niewypałem jak Mobilking :P .
Ta oferta nie jest aż tak rewelacyjna, żeby być konkurencją dla Play Fresh.
Nie jestem zwolennikiem operatorów wirtualnych i ciesze się, że Play uwalnia się spod skrzydeł Plusa.
Jeśli chodzi o gg, to korzystam z tego komunikatora bardziej z przyzwyczajenia i dlatego, że prawie każdy posiada na dysku ten program. Wcale nie dlatego, że jest aż tak cudowny :lol: .
 #339294  autor: marcvs1
 05 cze 2009, 13:22
Witam!
Kupiłem starter przez internet :smt021
Porażka!!!!!
Czekam tydzień i nic !!!!
Może się wreszcie doczekam, ale dzisiaj piątek, więc przed weekendem nie ma na co liczyć!!!!
Mieli przysłać kurierem, z tego co wiem kurier dostarcza w ciągu 24h na terenie kraju!!!!
Jeśli to będzie tak działać w moim innov8, to szkoda takiej komórki dla takiego operatora.
Wysłałem do nich z 10 maili z ponagleniami w ciągu ostatnich dni i nic :?:
Nie da się dodzwonić również do biura obsługi klienta pod numer:729000150
Jak na razie nie polecam!
Gdy tylko dostanę starter i zacznę na nim działać to napiszę, czy warto się w to pakować.
Pozdrawiam serdecznie :-D

[ Dodano: 2009-06-05, 16:01 ]
Witam ponownie!
No wreszcie dostałem ten starter!
Jednak dalej same problemy!!
Po zalogowaniu się w sieci, i zapisaniu ustawień jak na razie wszystko chodzi.
Z jednym ale....
Nie chodzi na moim i8510 najważniejsza rzecz dla której kupiłem ten starter, czyli mobilne gadugadu !!!!
Konsultant miał wysłać do mnie maila z rozwiązaniem problemu, jednak do tej pory cisza :-D
Zobaczymy!!!
Na razie minęło już 1,5h i wykonałem dwa telefony za 1,50 zł do biura obsługi.
Poza obietnicami...... nic więcej :smt102
Zobaczymy co dalej :D
Pozdrawiam!

KOCHAM POLSKĘ!!!!!
Nie europę!!!!!

#339342  autor: express100
 05 cze 2009, 18:50
Zredukowałem zdanie nt. GGAir, patrz poniżej :smt011
Ostatnio zmieniony 13 cze 2009, 04:13 przez express100, łącznie zmieniany 1 raz.

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
 #339434  autor: tribar
 06 cze 2009, 00:23
GG ma duże szanse zaistnieć z kilku powodów, o których tu już pisano - wystarczy je zebrać:)
Jednak na początku będą problemy, a na razie widzę, że BOK sobie nie radzi. Dzwoniłem ze swoim problemem i prosili o pisemne informacje - obiecali odpisać w 24h. Napisałem, dostałem numer zgłoszenia. Minęło 72. Nawet nie widzę opcji wyszukania stanu realizacji zgłoszenia. Czyli opóźnienia jak u "marcvs1" i niedopracowana strona.

A mój problem jest taki

Połączenia pakietowe
Współpraca z programem speedalarm.pl
model telefonu Nokia E66 – oprogramowanie dość aktualne Symbian s60 3rd edition (2-3 miesiące temu aktualizowany).

Połączenie pakietowe GaduAir (przysłany SMS-em schemat GaduAir Internet-GAI) angażuje zbyt dużą liczbę połączeń telefonu z serwerem. Prawdopodobnie utrudnia również innym urządzeniom dostęp do danych.
Istotne jest, że program był już używany z kartami simplusa, play fresh i nie wystepowały opisane problemy. Był i po problemach z GAI znów używam karty Play - problemy zniknęły.

Po włączeniu program speedalarm (SA) pyta się czy zezwalam na połączenie z internetem. Proponowane jest połączenie domyślne GAI. Wyrażenie zgody nie powoduje połączenia od razu – za chwile pojawia się ponowne pytanie o wybór połączenia.
Następuje połączenie z serwerem SA. Program pyta się czy zezwalam na połączenie z wewnętrznym GPS. Zezwalam. Telefon posiada A-GPS, więc pierwsza próba pozycjonowania odbywa się zapewne za pomocą triangulacji z wykorzystaniem pozycji w sieci komórkowej. Prawdopodobnie wymagane jest również połączenie z siecią internetową.
Jednocześnie telefon sygnalizuje
„Maksymalna liczba połączeń w użyciu. Zamknij jedno z aktywnych” Akceptuję „OK”, pojawia się „Rozłącz jedno z aktywnych - GAI” Po rozłączeniu telefon traci całkowicie wszelkie połączenie z internetem. Dotyczy to zarówno opcji połączenia GPRS jak i UMTS (wybór w opcjach sposobu połączenia z siecią: tryb podwójny/UMTS/GSM) i niezależnie od uzyskanej prędkości połączenia Edge czy 3G na wskaźniku)
Zauważalne jest, że przy GAI i komunikacie „Maksymalna liczba połączeń w użyciu. Zamknij jedno z aktywnych”, A-GPS ustala pozycję dużo dłużej, niż przy używaniu innych połączeń (np z Play) – prawdopodobnie ustala tylko na podstawie tradycyjnego połączenia GPS z satelitami.
Jest to więc niekorzystne dla użytkownika. Ponadto monit pojawia sie co jakis czas. Nie wiem również, czy telefon nie zmniejsza limitu w szybszym tempie niż powinien – może np. otwierać kilka równoległych połączeń.

Co należy zmienić w konfiguracji GAI, aby połączenie nie angażowało maksymalnej liczby połączeń? Czy w ogóle użytkownik może coś zmienić? Porównałem z opcjami w połaczeniu Play i prócz żądania hasła i nazwy punktu dostępu nie ma róznic (rownież ustawienia zaawansowane).
 #339495  autor: express100
 06 cze 2009, 15:15
tribar pisze:GG ma duże szanse zaistnieć z kilku powodów, o których tu już pisano - wystarczy je zebrać:)
Jednak na początku będą problemy, a na razie widzę, że BOK sobie nie radzi. Dzwoniłem ze swoim problemem i prosili o pisemne informacje - obiecali odpisać w 24h. Napisałem, dostałem numer zgłoszenia. Minęło 72. Nawet nie widzę opcji wyszukania stanu realizacji zgłoszenia. Czyli opóźnienia jak u "marcvs1" i niedopracowana strona.

A mój problem jest taki

Połączenia pakietowe
Współpraca z programem speedalarm.pl
model telefonu Nokia E66 – oprogramowanie dość aktualne Symbian s60 3rd edition (2-3 miesiące temu aktualizowany).

Połączenie pakietowe GaduAir (przysłany SMS-em schemat GaduAir Internet-GAI) angażuje zbyt dużą liczbę połączeń telefonu z serwerem. Prawdopodobnie utrudnia również innym urządzeniom dostęp do danych.
Istotne jest, że program był już używany z kartami simplusa, play fresh i nie wystepowały opisane problemy. Był i po problemach z GAI znów używam karty Play - problemy zniknęły.

Po włączeniu program speedalarm (SA) pyta się czy zezwalam na połączenie z internetem. Proponowane jest połączenie domyślne GAI. Wyrażenie zgody nie powoduje połączenia od razu – za chwile pojawia się ponowne pytanie o wybór połączenia.
Następuje połączenie z serwerem SA. Program pyta się czy zezwalam na połączenie z wewnętrznym GPS. Zezwalam. Telefon posiada A-GPS, więc pierwsza próba pozycjonowania odbywa się zapewne za pomocą triangulacji z wykorzystaniem pozycji w sieci komórkowej. Prawdopodobnie wymagane jest również połączenie z siecią internetową.
Jednocześnie telefon sygnalizuje
„Maksymalna liczba połączeń w użyciu. Zamknij jedno z aktywnych” Akceptuję „OK”, pojawia się „Rozłącz jedno z aktywnych - GAI” Po rozłączeniu telefon traci całkowicie wszelkie połączenie z internetem. Dotyczy to zarówno opcji połączenia GPRS jak i UMTS (wybór w opcjach sposobu połączenia z siecią: tryb podwójny/UMTS/GSM) i niezależnie od uzyskanej prędkości połączenia Edge czy 3G na wskaźniku)
Zauważalne jest, że przy GAI i komunikacie „Maksymalna liczba połączeń w użyciu. Zamknij jedno z aktywnych”, A-GPS ustala pozycję dużo dłużej, niż przy używaniu innych połączeń (np z Play) – prawdopodobnie ustala tylko na podstawie tradycyjnego połączenia GPS z satelitami.
Jest to więc niekorzystne dla użytkownika. Ponadto monit pojawia sie co jakis czas. Nie wiem również, czy telefon nie zmniejsza limitu w szybszym tempie niż powinien – może np. otwierać kilka równoległych połączeń.

Co należy zmienić w konfiguracji GAI, aby połączenie nie angażowało maksymalnej liczby połączeń? Czy w ogóle użytkownik może coś zmienić? Porównałem z opcjami w połaczeniu Play i prócz żądania hasła i nazwy punktu dostępu nie ma róznic (rownież ustawienia zaawansowane).
Pewnie jak ja dostanę swój starter i będzie tak jak u Was też będę narzekał. Trzeba na nich po prostu presję wywierać przez telefon bo na maila to wiadomo jak odpowiadają :evil:

PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP

#339530  autor: thonka
 06 cze 2009, 17:12
marcvs1 pisze:Mieli przysłać kurierem, z tego co wiem kurier dostarcza w ciągu 24h na terenie kraju!!!!
kurier ma 72 godziny na dostarczenie przesylki, gdy ja dostanie.
marcvs1 pisze:Nie chodzi na moim i8510 najważniejsza rzecz dla której kupiłem ten starter, czyli mobilne gadugadu !!!!
zapewne to kwestia konfiguracji internetu i wlasciwego klienta gg na symbiana/jave...
tribar pisze:Telefon posiada A-GPS, więc pierwsza próba pozycjonowania odbywa się zapewne za pomocą triangulacji z wykorzystaniem pozycji w sieci komórkowej. Prawdopodobnie wymagane jest również połączenie z siecią internetową.
agps w nokiach laczy sie bezposrednio z internetem i stad moze sie brac dluzsze ustalanie polozenia satelit - polaczenie do serwera supl.nokia.com przez GA moze byc wolniejsze niz przez sieci Play.

nie jest przypadkiem tak, ze speedalarm nie wykorzystuje maksymalnej ilosci dostepnych polaczen?