Witam serdecznie
Postanowiłem założyć tutaj nowy (chyba) temat dotyczący oferty GaduAir.
Nie jestem żadnym pracownikiem GA (jakby tytuł mógł źle zasugerować) tylko po prostu nowym użytkownikiem GaduAir.
Otóż chciałbym się zorientować co inni myślą o takim "stworze" jak połączenie komunikatora, telefonii internetowej voip jak i telefonii komórkowej MVNO??
Nie ukrywam mi pomysł się spodobał i pomimo iż mam już PF (znaczy dałem go rodzinie już obecnie) mam MPIII i teraz kupiłem sobie GA.
Oferta wyglądała ciekawie: 29gr do różnych polskich sieci, w pakietach 9gr do GA i tanie lub darmowe (w zamian za doładowanie) pakiety internetowe z naliczaniem c do 1kB są niewątpliwym atutem oferty.
Minusem jest to że mogli by ten pakiet 100min do GA poszerzyć o minuty na sieci stacjonarne... ale..
Trudno się mówi.
Nie ukrywam start oferty GA był nie wypałem - który skończył się pernamentną awarią wszystkich "produktów" GG network w pamiętny wieczór z czwartku na piątek.
I niby komunikator naprawili ale problemy GA były aż do poniedziałku.
dopiero za tydzień po wprowadzeniu oferty w poniedziałek wieczór byłem wstanie aktywować sobie starter.
i i tak nie wszystko działało jak należy - do wtorku były problemy z dodzwonieniem się do obsługi klienta (nr 150)
ale - w końcu zaczeło powoli wszystko działać...
i tak połaczenie dotychczasowego numeru gg (i środków gadu nagłos) z GA widzę ładnie się to połączyło i kasa skumulowała - ucieszyło mnie to nawet

ucieszyło mnie że normalnie z usług gg nagłos mogłem korzystać - łacznie z wieczorami na stacjonarne (jak ja to nazywam te ich "wesołe darmowe godzink"i na stacjonarne w zamian za reklamy, oraz weekendy)
połaczenie na komórce stawek z GA i na komputerze stawek GnG i możliwości komunikatora gg (wciąż używam wersji 7.7 - nowsze wersje jakoś mi nie przypadły do gustu...)
Oferta łaczna wydaje mi się ciekawa.
Zastanawia mnie to o czym jest cicho - GA nie ma swojej poczty - a chyba widać że sie do tego przymierzają bo jest w "zaloguj się do konta gg" opcja "poczta" która niestety nie działa..

Fajnie by było jakby połaczyli gg (zarówno komputerową jak i mobilną (komórkową) wersję gg połaczyli z pocztą gg (za free naturalnie) oferta była by fajna.
Puki co dziwi mnie fakt że nie ma możliwości sprawdzenia z pozycji komórki ile zostało pakietu danych (zarówno tych darmowych za doładowanie jak i tych płatnych) jakimś darmowym kodem (w sumie to nie ma ŻADNEJ możliwości sprawdzenia stanu pakietów danych ani bonusów z pozycji telefonu komórkowego ani nie pisze dokąt pakiet jest ważny...) jest tylko na stronie GA po zalogowaniu informacja ile MB pakietu transmisji danych zostało a nie pisze do kiedy można to wykorzystać - dziwi mnie to o tyle że jak kupiłem starter za 20zł to pod kodem *101# pisze ile mam zł na koncie wraz z dokładną datą i nawet godziną dokąd środki są ważne..)
Z jednym umieli sobie poradzić a z innymi rzeczami nie??
Zadzwoniłem do Nich - mają się tym zająć (ciekawy jestem jak szybko zadziałają i zareagują na problemy...)
Ktoś miał - ma może podobne problemy z GA??
A może inne??
Jakie widzicie wady i zalety GA??
napiszcie - pozdrawiam
być albo nie być oto jest pytanie...