- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Tak, najpierw idziesz do Play, że chcesz przenieść do nich numer. Dostajesz zaświadczenie i numer sprawy. Z tymi papierami idziesz do Plusa i mówisz, że chcesz rozwiązać umowę ze względu na brak akceptacji RŚUT i chcesz przenieść numer do Play. Podajesz im numer sprawy, który dostałeś od Play i sprawa załatwiona 

A jednak po 2 tygodniach oczekiwania od czasu zerwania umowy otrzymałem pismo z potwierdzeniem. Wszystko fajnie i miło dodatkowo jest w nim paragraf, że gdybym jednak chciał zostać korzystając z oferty promocyjnej i zachować numer to pismo mam traktować jako nieważne.
No właśnie i co teraz dzwonić do nich ?? Do BOK i wypytywać się o ofertę czy przeczekać aż sami zadzwonią ?? Co proponujecie ??
No właśnie i co teraz dzwonić do nich ?? Do BOK i wypytywać się o ofertę czy przeczekać aż sami zadzwonią ?? Co proponujecie ??
Słuchajcie nie zadawajcie w kółko tych samych pytań wszystko wyżej było już pisane. Nie czekajcie na telefon,sami dzwońcie ale na 2699 że niby chce się sprawdzić czy jest w systemie wszystko i przebiega z planem przeniesienie. Można i czekać ale ja tam nie czekałem. A wtrakcie rozmowy sami zaczną pytać dlaczego itp, i wtedy pyta sie a co moga zaproponowac i już.
W sprawie rezygnacji zadzwoniłem do BOK-u i przekazałem moje sugestie odnośnie jaki abonament byłbym w stanie podpisać. A więc umowa na 12 miesięcy, cena minuty w abonamencie max 29 gr/min, po wykorzystaniu minut z abonamentu stawka max 29 gr/min (do Play może być drożej). 5 nielimitowanych numerów do Plusa, minimum 1 taki numer - w cenie 5zł, pakiet danych 5zł = 100 MB, pakiet 1000 SMS-ów do Plusa za 5zł. Wszystko zagwarantowane w postaci cennika, żadnych promocji. Przekazałem że jak coś takiego zaproponują mi to mogą się ze mną kontaktować:) w sprawie zerwania umowy 
Póki co to zostaje mixPlus III i Play Fresh. Ciekawe czy pozwolą mi połączyć te dwie oferty:)
Jak na razie cisza...
[ Dodano: 2009-06-02, 11:51 ]
Jaki sens jest w dzisiejszych czasach podpisywać abonament w cenie do 50zł?
To co Pani z BOK-u mi proponowała w ramach rezygnacji z zerwania umowy i podpisania nowej (bez telefonu). To zwykły simplus miażdżył te oferty.
A przecież w simplusie wystarczy doładować konto za 140zł (allegro) i dostać na konto 180zł co daje minutę do Plusa, Ery i Orange 23 gr/min i Play 56 gr/min.

Póki co to zostaje mixPlus III i Play Fresh. Ciekawe czy pozwolą mi połączyć te dwie oferty:)
Jak na razie cisza...

[ Dodano: 2009-06-02, 11:51 ]
Jaki sens jest w dzisiejszych czasach podpisywać abonament w cenie do 50zł?
To co Pani z BOK-u mi proponowała w ramach rezygnacji z zerwania umowy i podpisania nowej (bez telefonu). To zwykły simplus miażdżył te oferty.
A przecież w simplusie wystarczy doładować konto za 140zł (allegro) i dostać na konto 180zł co daje minutę do Plusa, Ery i Orange 23 gr/min i Play 56 gr/min.

No to gratulacje !wiper pisze:Wypowiedzialem umowe iplus z netbookiem samsunga w salonie firmowym bez najmniejszego problemu. Wczesniej odeslano mnie z punktu dealerskiego z kwitkiem wiec jesli chcecie oszczedzic sobie zbednych pogadanek walcie prosto do salonu Plusa, a zalatwicie wszystko bezproblemowo. Acha we wniosku powod wypowiedzenia musi pisac: nowy rśut-brak akceptacji. W samym salonie chwilke trzeba czekac ale kolejka szla sprawnie. Nie zaproponowano mi zadnej propozycji na pozostanie. Wzorem Allegro moge napisac komentarz w stylu: szybko, sprawnie, bezprobelmowo.

Nie przegra. Pozew Ery, Orange i Play to gra na zwłokę. W lipcu wchodzi nowelizacja prawa telekomunikacyjnego, w którym jest zapis o tym, że jeśli regulamin zmienia się na korzyść klienta, to umowy nie można zerwać. Więc na zrywanie umow z kimkolwiek oprócz Plusa bym nie liczył...dakoolk pisze:Czekam tylko aż Era przegra w sądzie, ale do tego czasu może jakieś ciekawsze słuchawki się pojawią
cześć wszystkim,
27/04/2009 podpisałem umowę z Plusem (mój 3 numer w abonamencie), i pewnie będę rezygnował z dwóch, jak da rade to ze wszystkich. Właśnie jak da rade. Czy umowa z 27/04/2009 jest już z nowym regulaminem ?
27/04/2009 podpisałem umowę z Plusem (mój 3 numer w abonamencie), i pewnie będę rezygnował z dwóch, jak da rade to ze wszystkich. Właśnie jak da rade. Czy umowa z 27/04/2009 jest już z nowym regulaminem ?
Nie daj się oszukać!
Ja miałem problemy dziś w salonie playa w Lesznie - gościu upierał się przy tym że nie można zgłaszać rezygnacji w salonach plusa, prawie 15 minut się z nim spierałem, na szczęście nie udało mi się podpisać dzisiaj przeniesienia bo mieli awarie systemu. Jutro jeszcze raz idę i czy mógłby mi ktoś jeszcze raz na forum wypisać co sie mówi jakich dokumentów sie żąda u obu operatorów, jak wygląda po prostu droga przechodzenia do drugiego operatora (najlepiej jakby wypowiedziała sie osoba która przenosiła numer na abo w playu) i czy trzeba samemu przenosić numer czy można to zlecić playowi po podpisaniu pełnomocnictwa. Ja tą odpowiedz sobie wydrukuje i pokaże gościowi ciekawe co powie. Z góry dzięki za pomoc
zanim plus uwolni twój numer odwiedzasz salun playa i kupujesz tam starter za 9 pln (jeśli to ma być pre paid). W moim przypadku numer zostanie uwolniony 7 lipca, a od 15 czerwca mam zaproszenie do zakupu startera fresh'a.sonicpb pisze:a moje pytanie brzmi, gdy już plus uwolni mój nr i play zacznie działać z przeniesieniem nr to idę po odbiór karty sim[...]
Kupno startera za 9pln.sonicpb pisze: i czy z wymianą tej karty wiążą się jakieś dodatkowe opłaty? czy tylko te 50zł które płace plusowi?
A czy w zwiazku ze zmianą regulaminu przez polkomtel moge swój numer w 36.6 przenieść do play bez ponoszenia 'opłaty dodatkowej"??
Ewentualnie co moge uzyskac na tej sytuacji jako użytkownik pre paid?
Sagem MC815->Motorola M3228->Sagem MYx-1->Siemens a65->Sony EricssonK700i->Sony Ericsson K550i->Samsung u900 Soul->Nokia 5730 XpressMusic->Nokia 5800 XpressMusic->HTC Desire->Sony Xperia P( jeszcze Motorola v3x ,LG c3310,Sony Ericsson K750,Nokia 3120CLS)
Nie możesz. Zmiana dotyczy tylko regulaminu do umów na abonement. I w żaden sposób nie wykorzystasz tej sytuacji będąc użytkownikiem prepaid.adx992 pisze:A czy w zwiazku ze zmianą regulaminu przez polkomtel moge swój numer w 36.6 przenieść do play bez ponoszenia 'opłaty dodatkowej"??
...::: Made for loneliness :::...