Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Czyli w zasadzie nie można miec neo, a net od innych dostawców tak...strona tepsy pisze:Abonenci planu tp socjalnego nie mogą korzystać z usług stałego dostępu do Internetu: sdi tp, neostrada tp plus, neostrada tp, dostęp do Internetu DSL tp i innych, za wyjątkiem dotychczasowych Abonentów pakietu oszczędnego, którzy w momencie zakwalifikowania do planu tp socjalnego korzystali z ww. usług.
Dzięki za odp.kowcio pisze:Wiesiu79, ja mam socjalny i Internet z Orange Freedom- tylko tak można. A Neostrada niczym się od Freedoma nie różni, niczym. Poza tym Neostrada znika z rynku po mału i niedługi Internet będzie sprzedawany pod marką Orange- pewnie pozostanie ten Freedom. No i jeszcze nie tyle że mało płacę, ale mam co miesiąc 20 lub 30 PLN na telefon do wydzwonienia do OrangeWidzę, że masz telefon w Orange więc same zalety dla Ciebie płyną z tego
Kasa jest co miesiąc, przez cały okres trwania umowy. Z Internetu jestem bardzo zadowolony- zero jakichkolwiek problemów od września 2008 roku.
Chyba ta Pani miała zbyt dobre poczucie humoru. Ja mam Internet podłaczony do dwóch routerów- jeden jest zwykły ADSL, drugi DSL z Wi-Fi. Spokojnie jednocześnie korzystam bezprzewodowo na laptopie za pomocą wi-fi (teraz własnie stukam tego posta tak), stacjonarka też ma kartę Wi-Fi i bez problemów Internet śmiga na dwóch komputerach.Wiesiu79 pisze:Przyznam że nie za bardzo jestem w temacie ale chyba jakaś różnica jednak jest między neo i orange. Tzn jak kiedys sie dowiadywałem to Pani w salonie tłumaczyła mi że z freedom można kożystać tylko na jednym laptopie ( akurat w moim domostwie byłby to kłopot) i do tego po kablu. Ale moze coś sie zmieniło?
Może chodziło jej o to, że modemu jakoś nie można podzielićkowcio pisze:Chyba ta Pani miała zbyt dobre poczucie humoru. Ja mam Internet podłaczony do dwóch routerów- jeden jest zwykły ADSL, drugi DSL z Wi-Fi. Spokojnie jednocześnie korzystam bezprzewodowo na laptopie za pomocą wi-fi (teraz własnie stukam tego posta tak), stacjonarka też ma kartę Wi-Fi i bez problemów Internet śmiga na dwóch komputerach.Wiesiu79 pisze:Przyznam że nie za bardzo jestem w temacie ale chyba jakaś różnica jednak jest między neo i orange. Tzn jak kiedys sie dowiadywałem to Pani w salonie tłumaczyła mi że z freedom można kożystać tylko na jednym laptopie ( akurat w moim domostwie byłby to kłopot) i do tego po kablu. Ale moze coś sie zmieniło?
Także wystarczy kupić tylko router i korzystać ile się chce
Dodam, że moje routery są cały czas podłączone- 24h na dobę, 7 dni w tygodniu i jeszcze nigdy mi się nic nie zawiesiło ani ni rozłączyło jak korzystałem. Nigdy.
Może tak, choć istnieje możliwość skonfigurowania sieci choćby przez kabel Ethernet, tylko warunek jest taki, że musi być właczony ten komputer do którego mamy przyłączony modem poprzez USB. W praktyce to nie jest wygodne. Polecam kupić dobry router i cieszyć się. Ja za swojego zwykłego ADSLa bez wi-fi dałem 189 PLN, nie żałuję w ogóle- to nie był najtańszy router. Z Wi-fi to wydatek rzędu powyżej 200 PLN najtańszy jak się nic nie zmieniło.blade_ninja pisze:kowcio napisał/a:
Wiesiu79 napisał/a:
Przyznam że nie za bardzo jestem w temacie ale chyba jakaś różnica jednak jest między neo i orange. Tzn jak kiedys sie dowiadywałem to Pani w salonie tłumaczyła mi że z freedom można kożystać tylko na jednym laptopie ( akurat w moim domostwie byłby to kłopot) i do tego po kablu. Ale moze coś sie zmieniło?
Chyba ta Pani miała zbyt dobre poczucie humoru. Ja mam Internet podłaczony do dwóch routerów- jeden jest zwykły ADSL, drugi DSL z Wi-Fi. Spokojnie jednocześnie korzystam bezprzewodowo na laptopie za pomocą wi-fi (teraz własnie stukam tego posta tak), stacjonarka też ma kartę Wi-Fi i bez problemów Internet śmiga na dwóch komputerach.
Także wystarczy kupić tylko router i korzystać ile się chce
Dodam, że moje routery są cały czas podłączone- 24h na dobę, 7 dni w tygodniu i jeszcze nigdy mi się nic nie zawiesiło ani ni rozłączyło jak korzystałem. Nigdy.
Może chodziło jej o to, że modemu jakoś nie można podzielić
Witam!kowcio pisze:Wiesiu79, ja mam socjalny i Internet z Orange Freedom- tylko tak można. A Neostrada niczym się od Freedoma nie różni, niczym. Poza tym Neostrada znika z rynku po mału i niedługi Internet będzie sprzedawany pod marką Orange- pewnie pozostanie ten Freedom. No i jeszcze nie tyle że mało płacę, ale mam co miesiąc 20 lub 30 PLN na telefon do wydzwonienia do OrangeWidzę, że masz telefon w Orange więc same zalety dla Ciebie płyną z tego
Kasa jest co miesiąc, przez cały okres trwania umowy. Z Internetu jestem bardzo zadowolony- zero jakichkolwiek problemów od września 2008 roku.
Więc, jeśli ja mam tel w Orange na kartę i jest zarejstrowany (tzn zbieram punkty w Proficie) a stacjonarka nie jest na mnie to czy mogę podać swój numer i system to przyjmie? A czy ewentualnie później można podać inny numer gdyby system mój odrzucił?kamil1221 pisze:Ostatnim czasem podpisałem 3 freedomy i już nie ma takiej dowolności co kiedyś. Jeżeli ktoś ma telefon na mixa lub abo. i nie jest pod niego przypisany numer to system nie przepuści takiego numeru.
Kartę przepuszcza raczej bez większych problemów.
Więc teraz po prostu się pytam, czy numer jest pod klienta czy na kogo innego.
to w takim razie jak to jest?????Od teraz Pakiet Złotówek możesz przekazać również Twoim bliskim, którzy mają telefon z abonamentem, mix lub na kartę - oferta dostępna dla nowych klientów Orange Freedom.