• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #32528  autor: Shila
 29 lis 2005, 19:09
Witam!

Moja kolezanka chce wziąść telefon w MIXplusie.. oto strona: http://www.plusgsm.pl/promocje/mix_plus/nieziemski_mix/

I teraz pytanie: Który z telefonów dostepnych w mixie byscie polecili?

Kolezanka podała mi mniej wiecej co ja interesuje w telefonie, a wiec:
-wytrzymała bateria
-dosc dobre zdjecia [takie jak u mnie czyli sagem my x5-2 ;) ]
-ma miec dyktafon
-dobra polifonia [czyli.. nie taka jak u mnie ;) ]

Zechce zauwazyc, ze kolezanka miala dotychczas Nokie i jest do niej przywiazana.. i niby wolalaby dalej Nokie, ale jak bedzie inny telefon, odpowiadajacy jej wymaganiom to tez dobrze..

Wiec prosze o pomoc w znalezeniu telefoniku.

Osobiscie polecilam jej SE k300i jesli chodzi o mp3, baterie.. [swoja droga dzisiaj na jeden dien zamienilam sie z kolega telefonami i wlasnie rozgryzam k300i, stwierdzam ze robi FATALNE zdjecia, ale polifonie ma bardzo dobra..]

UPDATE: Zauwazylam dosc ciekawy telefon.. Sagem myx 5-2V! widze ze ma video, dzwonki w formacie mp3 o czystym brzmieniu zapewne.. Czemu go wczesniej nie bylo!!! :( 2 miechy wczesniej.. :evil:
Ostatnio zmieniony 29 lis 2005, 19:21 przez Shila, łącznie zmieniany 1 raz.

Telepolis.pl

#32530  autor: ziomel
 29 lis 2005, 19:15
jak na dźwięk i zdjęcia to poleciłbym motorole e398....chociaz droge ale chyba najlepsza...a jak z przywiazania na nokie to 6020....a w jakim zobowiazaniu chciala by go wziasc??

#32535  autor: piotrz
 29 lis 2005, 19:54
samsung e300?
ma ładny wyswietlacz i dyktafon
motka e398
ma ładne dzwonki i zdjęcia niezłe
nokia 6020
i ten sagem x5-2v
:)

#32536  autor: Shila
 29 lis 2005, 20:05
Zapomnialam dodac: tlefon do 100zl ma byc hehe, wiec hyba Sagem 5-2V bedzie odpowiedni? Swoja droga wyczytalam ze ma mp3.. czyli mozna ustawic jako dzwonek tak jak w SE k300i? z tego co dalej zauwazylam Sagem ma 16 tonowa polifonie, czyli lipa.. ale skoro mozna mp3 ustawic jako dzwonek to hmm.. ?

Moze ktos ma tego sagema to sie wypowie? Bo kolezanka jest dnim zainteresowana

Telepolis.pl

#32541  autor: piotrz
 29 lis 2005, 20:20
to trochę komplikuje sprawe :|
do 100zł to tylko
sagem x5-2v
lg l3100??
siemens c75?
sagem z5
philips 355
gdyby miała 30zł to jeszcze nokia 6020
z tych to chyba x5-2v i siemens c75 (jeśli nie boisz się firmy :wink: )
ale i tak najlepsza jest 6020

#32542  autor: Frasio
 29 lis 2005, 20:20
No tak mi się zdaje że w X 5-2v te mp3 właśnie są głównie jako dzwonki. ;)
Osobiście brałbym sagema, na drugim miejscu SE K300i.
Jeszcze sagem Z-55. Tu masz teścik ;)

Obrazek

#32559  autor: Dragon
 29 lis 2005, 21:34
ja bym dal SE na pierwsze miejsce, zdjecai robi dobre (przynajmniej dobrze wygladaja w telefonie, a reszta jak na ta cene tez jest niezla

#32776  autor: Shila
 01 gru 2005, 17:02
Dobrze wygladaja w telefonie? Hehe :-) Dobry żart

Tak na serio.. to kolezanka porownala sobie k300i i sagema my x 5-2, jesli chodzi o zdjecia i wyswietlacz.. i powiedziala ze w zasadzie to jest niebo a ziemia.. w SE zdjecia sa .. straszne [jej slowa] natomiast u mnie sa rewelacyjne.

Juz sie zdecydowala na Sagema ale tego 5-2V, bo ma mp3 jako dzwonek i video. Dziewczyna niezdecydowana.. wszystko pasuje, oprocz tego ze Sagem.. to "kloc".. nie wiem o co jej chodzi.. jak dla mnie to wcale duzy nie jest.. Niech sobie porówna z Nec e228.. heh ktory ma 13cm chyba wysokosci..

Mowila, ze woli Nokie, ale jej wytlumaczylam ze Sagem jest duzo lepszy niz Nokia, bo w tym drugim to sie placi za Marke.

Telepolis.pl

#32809  autor: piotrz
 01 gru 2005, 21:02
Shila pisze:..
Mowila, ze woli Nokie, ale jej wytlumaczylam ze Sagem jest duzo lepszy niz Nokia, bo w tym drugim to sie placi za Marke.
i bardzo dobrze jej powiedziałaś:!: :!: :!: mam takiego jednego kolege, który uznaje TYLKO nokie i przez to ma cały czas bele jaki telefon
( co prawda ja mam nokie, ale tylko dlatego, bo żadna inna firma nie produkuje przyzwoitego telefonu z symbian s60 :( )

#33704  autor: Shila
 08 gru 2005, 10:24
Mam prośbe do Was:

Sprobujcie mi podac + i - tych dwóch aparatów:
SE k300i vs Sagem my x5-2V

Poniewaz kolezanka cos woli SE.. a ja mysle ze lepiej jakby kupila Sagema i potrzebuje wyraznych argumentow, czyli + i - obydwu telefonow.

Telepolis.pl

#33717  autor: kalin
 08 gru 2005, 14:44
Mam k500 ale roznia sie tylko wyswietlaczem.Jesli ma zamiar uzywac mp3 tylko jak dzwonki to telefon nada sie do tego swietnie,o funkcji odtwarzacza nie ma nawet co marzyc.12 MB to jednak dosc malo.Menu jak dla mnie jest swietne.Nie widzialem do tej pory lepszego.Bateria trzyma okolo 4-5 dni,zalezy od uzytkowania.Filmiki nie maja ograniczenia czasowego wiec krecimy poki nie zbraknie nam pamieci.Jesli kolezanka lubi grac w gry to telefon obsluguje 3D a jesli nie to i tak mysle ze bedzie zadowolona poniewaz niczego w nim nie brakuje.Wedlug mnie najwieksza wada tego telefonu jest zacinajacy sie dzojstik.Przynajmniej dla mnie,nie wiem jak dla innych,jest to zmora.Mozna takze przyczepic sie do dosc dlugiego czasu wysylania smsow jak i dosc slabych nie oszukujmy sie raportow dostarczenia smsa.To byloby chyba na tyle.Pisalem to dosc szybko wiec moglem cos pominac,jesli sobe o czyms przypomne napewno to dopisze!

#33748  autor: Shila
 08 gru 2005, 16:59
Dzieki. Teraz bym prosila o + i - Sagema. W sumie co do k300i - joystick sie zacina, FAKT. Mnie sie zacinal, ale nie az tak czesto.

Tak sobie mysle ze Sagem ma takie same bodaj funkcje jak k300i, ale ma tez duzo lepsze zdjecia niz SE..

Telepolis.pl

#33812  autor: Frasio
 08 gru 2005, 21:52
No tu fakt Shila.
Zdjęcia ma lepsze o wiele.
SE ma więcej pamięci co jest przydatne i do tego możesz jednym przyciskiem (bocznym) sprawdzić ile ci zostało pamięci.
Kalin nie wim czemu wg ciebie smsy idą długo?
Mi idą szybko.
Raporty nie wiem bo nie sprawadzłem. ;)
Wyświetlacz sagem ma lepszy.
SE ma wg mnie lepsze menu.
Może z sagemowskim się dużo razy nie spotkałem no ale widziałem i jdnak trochę gorsze. ;)

Obrazek

#33822  autor: Shila
 08 gru 2005, 22:39
Dzięki Frasio. Chcialabym jeszcze uzyskac info na temat:

mp3 i video -> porownanie SE z Sagemem.

Który z tych telefonow ma lepsze mp3 i video.

Telepolis.pl

#33836  autor: Frasio
 09 gru 2005, 06:34
Tu ci mogę powiedzieć tylko o SE.
Dźwięk jest dobrej jakości, jedynie mp3 gdy przekonwertuję na mniejszy rozmiar to słychać metaliczny dźwięk.
Video są dość dobrej jakości.
Mogę porównać z 5140 kolegi no to różnica w nagrywaniu i oglądaniu jest OGROMNA na korzyść SE oczywiście.
Ja mówię o K508i, ale to prócz wyświetlacza niczym się nie różni. ;)

Obrazek

#33837  autor: Misza
 09 gru 2005, 07:26
Ja tak apropo aparatów tzw. "fotograficznych" w telefonach - ludzie, zejdzicie na ziemię!! Te zdjęcia do niczego się nie nadają - no dobra, jak się zmniejszy to ostatecznie można w necie w celach poglądowych. Ale żeby robić fotki u "cioci na imieninach"?? Żałosne, widziałem ostatnio odbitki 10x15 z jakiegoś telefonu - pusty śmiech mnie ogarnął! Po przesiadce z N6610 na N6230i zrobiłem DWA zdjęcia - jedno o tak sobie a drugie żonie, żeby mieć w kontaktach.

Podsumowując - jeśli ktoś zdroworozsądkowo podchodzi do wyboru tel. chyba na jednym z ostatnich miejsc powinien brać pod uwagę "aparat fotograficzny" w telefonie - to urządzenie służy do dzwonienia a nie robienia zdjęć. Zresztą nazywa się "aparat telefoniczny" a nie "fotograficzny". ;)

I jeszcze jedna sprawa - jest to moja opinia w której będę nieprzejednany. Proszę nie wysuwać argumentów ZA aparatem foto w komórce - nie przekonają mnie! NIE będę podejmował dyskusji w tym temacie.

#33876  autor: Vin
 09 gru 2005, 15:59
No comment......

#33937  autor: Dragon
 09 gru 2005, 23:23
Forum jest od dyskusji wiec niestety ale sie nie powstrzymam
Aparat w telefonie to JEST zabawka, nigdy profesjonalista nie zamienie lustrzanki na zaden tam wbudowany aparat w telefonie ale zwyklu uzytkownik moze od czasu do czasu wykorzystac telefon jako normalny aparat, 1,3mpix to juz sie da na kompie ogladac, a na ekrany komorki to juz nawet za duzo

#33940  autor: makabras
 09 gru 2005, 23:44
temat aparatow w komorce,
ja sie przesiadlem z vga w moto v300 na 1,3 mpx w siemens s65 i roznica totalna, nastepny bedzie chyba k750 albo d600 z 2mpx, wlasnie ze wzgledu na aparat. Do Miszy: musisz zaakceptowac ze swiat sie rozwija (w przeciwienstwie do ciebie) i ze komorki nie sluza juz tylko do telefonowania. Poza tym aparatu nie nosze ciagle przy sobie, a czasem fajnie zrobic jakies smieszne zdjecie. No ale kazdy ma swoj rozum i swoje zdanie.

#33948  autor: piotrz
 10 gru 2005, 08:58
makabras pisze:. Poza tym aparatu nie nosze ciagle przy sobie, a czasem fajnie zrobic jakies smieszne zdjecie. No ale kazdy ma swoj rozum i swoje zdanie.
bo właśnie o to chodzi w aparatach w telefonie :? :P
poza tym temat się nazywa "telefon z mix plusa" a nie "co myślicie o aparatach cyfrowych w komórkach"...krótko mówiąc:
OFFTOPIC!!!!!!!!!!