• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #337013  autor: DUCH
 24 maja 2009, 11:12
Witam.
Interesuje mnie awaryjność tel SE w595s. Co najczęściej i najszybciej wysiada?
Jak bywa z uznamiem gwarancji?
Ostatnio zmieniony 24 maja 2009, 12:33 przez DUCH, łącznie zmieniany 1 raz.

Najbardziej stracony dla człowieka jest dzień, w którym się nie śmiał.

#337019  autor: Marek
 24 maja 2009, 11:38
nie jest to jakiś specjalnie awaryjny model, są telefony zrobione z lepszego plastiku od niego ale nie jest on awaryjny

na gwarancję wszystko przyjmą

#337032  autor: vinc
 24 maja 2009, 12:52
Marek pisze:na gwarancję wszystko przyjmą
Pewnie, że wszystko przyjmą, ale czy naprawią za darmo to już inna kwestia ;) Uszkodzenia wynikające z winy użytkownika nie podlegają naprawie w ramach gwarancji.

Obrazek

#337034  autor: Xy
 24 maja 2009, 12:56
vinc pisze:
Marek pisze:na gwarancję wszystko przyjmą
Pewnie, że wszystko przyjmą, ale czy naprawią za darmo to już inna kwestia ;) Uszkodzenia wynikające z winy użytkownika nie podlegają naprawie w ramach gwarancji.

Podlegają ;) W K700 zarżnąłem styki do ładowania i wymienili bez gadania. Tak więc zależy od serwisu. Aha, ja oddawałem do głównego punktu Ery w Lublinie.

Alcatel OT301 ➡ Motorola T180 ➡ Ericsson R310s ➡ SE K700i ➡ Samsung SGH-X450 ➡ Nokia 3310 ➡ SE K550i ➡ Nokia 6650d ➡ Xperia Neo ➡ Lumia 820 ➡ Xperia S ➡ HTC Desire 820 ➡ HTC One M8 ➡ Huawei P9 ➡ Galaxy S6 ➡ Nokia 7.2 ➡ Galaxy A71

#337039  autor: vinc
 24 maja 2009, 13:21
Xy pisze:vinc napisał/a:
Marek napisał/a:
na gwarancję wszystko przyjmą

Podlegają ;) W K700 zarżnąłem styki do ładowania i wymienili bez gadania.
Piszesz o błędzie serwisanta, a na to liczyć nie warto. Jestem ciekaw jakbyś zbił wyświetlacz to też by naprawili za darmo...
Tak więc zależy od serwisu. Aha, ja oddawałem do głównego punktu Ery w Lublinie.
Era nie naprawia telefonów, ale wysyła do serwisu danego producenta ;)

Obrazek

#337042  autor: Marek
 24 maja 2009, 13:40
vinc pisze:Jestem ciekaw jakbyś zbił wyświetlacz to też by naprawili za darmo...
takich serwisów nie ma
koledze padł w noki 3110 ekranik tak od siebie, nie upadł na ziemię czy coś podobnego, tylko rano już był czarny, w nokii powiedziano mu że sam uszkodził wyświetlacz i nie naprawią mu tego
vinc pisze:Piszesz o błędzie serwisanta
w SE naprawiają uszkodzone złącza ładowania, niedziałające klawiatury, taśmy slidera, wymieniają ekrany z martwymi pikselami itp., czyli nie tylko oprogramowanie

#337045  autor: vinc
 24 maja 2009, 13:56
Nie napisałem, że wymieniają tylko soft ;) Natomiast jakość SE jest jaka jest, to wiadomo, że części mechaniczne ulegają uszkodzeniu więc proste, że naprawią :) Chodzi o to, że nie wszystko podlega naprawie w ramach gwarancji.

Obrazek