- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Tylko, że to co napisałeś w poście wyżej różni się od tego co napisałeś w cytowanym przeze mnie poście. Jaka jest prawda??
nie rozni sie niczym.laryzbyszko pisze:Tylko, że to co napisałeś w poście wyżej różni się od tego co napisałeś w cytowanym przeze mnie poście. Jaka jest prawda??
zobacz najpierw ile kosztuje wg. oficjalnego cennika kazda opcja nowej ery, dla ulatwienia dodam, ze nie bez powodu oznaczenia sa NE20, NE40, NE60, NE80, NE100 itd.
a wiec wg. cennika, 50% kwoty abonamentu z NE100 to nie mniej, nie wiecej niz 50zl i analogicznie dla NE80 40zl, dla NE60 30zl itd.
drugi rok natomiast dostaje sie taki sam jak kazdy przedluzajacy czyli 15-20zl znizki, zaleznie od wybranej opcji.
prosciej tego mechanizmu nie jestem w stanie opisac.
postem wyzej chcialem Tobie uzmyslowic, ze 50% upustu istnieje, ale wcale nie musza Tobie go dac oraz to co trzeba mniej wiecej mowic, by negocjacja tej znizki przebiegla w miare szybko i komfortowo.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Dzięki. Z poprzedniego postu wywnioskowałem, że już w drugim roku trzeba płacić 100% ceny, bez jakiejkolwiek promocji
Umowa kończy mi się we wrześniu. Pierwszy mail do BOA i z 65 zł za NE 80 zrobiło się 60 zł przez 24 miesiące, czyli oszczędzam na przedłużeniu 5 zł razy 24 miesiące= 120 zł mniej od tego co oferują w standardzie.
Z tego co czytam jedyne co mogę próbować jeszcze wytargować to zniżka do 40 zł przez 12 miesięcy a przez kolejne 12 mies. 65 zł, czyli tutaj oszczędność wynosi 25 zł razy 12 miesięcy = 300 zł. Różnica między pierwszą a drugą ofertą to 180 zł.
Czy mój tok rozumowania jest poprawny ?
Z tego co czytam jedyne co mogę próbować jeszcze wytargować to zniżka do 40 zł przez 12 miesięcy a przez kolejne 12 mies. 65 zł, czyli tutaj oszczędność wynosi 25 zł razy 12 miesięcy = 300 zł. Różnica między pierwszą a drugą ofertą to 180 zł.
Czy mój tok rozumowania jest poprawny ?
Tak, możesz jeszcze obniżyć cenę telefonu pkt. ErapremiaExeqtor pisze:Czy mój tok rozumowania jest poprawny ?
Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl
http://www.forum-soccer.home.pl
Telefon pewnie i tak pójdzie na sprzedaż zatem to sprawa drugorzędna. Chodzi mi głównie o uzyskanie zniżki na abonament. Pytanie czy dalsze negocjacje prowadzić emailem czy może telefonicznie ?Prometo pisze:Tak, możesz jeszcze obniżyć cenę telefonu pkt. ErapremiaExeqtor pisze:Czy mój tok rozumowania jest poprawny ?
I druga sprawa: czy do telefonu, który w załączniku cenowym nie ma przypisanej możliwości zakupu słuchawki BT za 1 zł jest możliwość jej uzyskania przy przedłużaniu umowy?
Poprzednim razem jak brałem telefon z taką opcją to akurat im się "skończyły" i oczywiście jej nie otrzymałem.
Ja negocjując e-mailowo dostałem tylko zniżkę o 5 zł na cały okres umowy. Po telefonie mam NE 80 - pierwszy rok 40 zł, a drugi 65 zł. Miałem coś ok 3200 pkt Era Premia to mi dołożyła sympatyczna pani do 3500, dzięki czemu zniżka na nowy tel 100 zł. Także z własnego doświadczenia już wiem, że lepiej zadzwonićExeqtor pisze:Pytanie czy dalsze negocjacje prowadzić emailem czy może telefonicznie ?

nic wiecej niz te 50% na pierwszy rok nie uzyskasz.Exeqtor pisze:Chodzi mi głównie o uzyskanie zniżki na abonament. Pytanie czy dalsze negocjacje prowadzić emailem czy może telefonicznie ?
mailem niewarto sobie glowy zaprzatac, bo aktualnie odpowiadaja na nie glownie szeregowi konsultanci, ktorzy nic po za 'standard' nie oferuja... takie negocjacje zalatwia sie tylko i wylacznie telefonicznie.
mozesz sprecyzowac o co Tobie chodzi? bo rozumiem to tak, ze chcialbys dostac sluchawke, ktorej nie przewidziano dla danego modelu w cenniku dla przedluzajcych.Exeqtor pisze:I druga sprawa: czy do telefonu, który w załączniku cenowym nie ma przypisanej możliwości zakupu słuchawki BT za 1 zł jest możliwość jej uzyskania przy przedłużaniu umowy?
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
i niczego więcej nie oczekuję. Muszę tylko teraz ich przekonać do tych 50%. Trzeba chyba będzie użyć argumentu "Play'a". Poprzednio z niego nie skorzystałem.thonka pisze:nic wiecej niz te 50% na pierwszy rok nie uzyskasz.

O to mi chodzi. Chciałbym dostać słuchawkę BT za 1 zł do Samsunga, dla którego ona nie jest przewidziana w cenniku dla przedłużających. Czy jest taka możliwość ?thonka pisze:mozesz sprecyzowac o co Tobie chodzi? bo rozumiem to tak, ze chcialbys dostac sluchawke, ktorej nie przewidziano dla danego modelu w cenniku dla przedluzajcych.
Jeśli pierwszy mail podpisał ktoś z BUK to dzwoń na BOA i powiedz że chcesz rozmawiać na temat tej przedstawionej oferty i od razu Ciebie przełączą do Działu - a tam to już wiesz co masz mówić!Exeqtor pisze:Pytanie czy dalsze negocjacje prowadzić emailem czy może telefonicznie ?
maila podpisała pani na stanowisku Starszy Konsultant ds. Utrzymania Klienta. Czyli ona jest z Biura Utrzymania Klienta.Milon pisze:Jeśli pierwszy mail podpisał ktoś z BUK to dzwoń na BOA i powiedz że chcesz rozmawiać na temat tej przedstawionej oferty i od razu Ciebie przełączą do Działu - a tam to już wiesz co masz mówić!Exeqtor pisze:Pytanie czy dalsze negocjacje prowadzić emailem czy może telefonicznie ?
w takim razie przeczytaj jeszcze raz to co napisales i odpowiedz sobie sam na te pytanieExeqtor pisze:Chciałbym dostać słuchawkę BT za 1 zł do Samsunga, dla którego ona nie jest przewidziana w cenniku dla przedłużających. Czy jest taka możliwość ?

zapytac mozesz czy nie dorzuca Ci takiego prezentu, ale raczej bym na to nie liczyl.
Witam
aktualnie zaproponowali mi NE100 - 75x24 albo NE100 za 50 zł x 12 + 12 x 85 i powiedzieli, że to ostateczna decyzja.
no i pakiet w tej taryfie kosztuje 15 zł
Jednak niestety P4 pod tym względem przebija ofertą ERY mimo rabatu stałego klienta itp.
236 (166+70) minutek vs. 220 ERY
opłata. 20 zł przez 6 miesięcy (w tym okresie bonusowo 50 minut dodatkowo), a potem 65 zł tak było tydzień temu. a aktualnie play-one 65 kosztuje 50 zł (w promocyj)
jedynie co mnie trzyma przy Erze to to, że mam w niej parę osób co często dzwonie.
i sam już nie wiem co wybrać
aktualnie zaproponowali mi NE100 - 75x24 albo NE100 za 50 zł x 12 + 12 x 85 i powiedzieli, że to ostateczna decyzja.
no i pakiet w tej taryfie kosztuje 15 zł
Jednak niestety P4 pod tym względem przebija ofertą ERY mimo rabatu stałego klienta itp.
236 (166+70) minutek vs. 220 ERY
opłata. 20 zł przez 6 miesięcy (w tym okresie bonusowo 50 minut dodatkowo), a potem 65 zł tak było tydzień temu. a aktualnie play-one 65 kosztuje 50 zł (w promocyj)
jedynie co mnie trzyma przy Erze to to, że mam w niej parę osób co często dzwonie.
i sam już nie wiem co wybrać

nic lepszego nie dostaniesz.kiaad pisze:albo NE100 za 50 zł x 12 + 12 x 85 i powiedzieli, że to ostateczna decyzja.
cenowo pod wzgledem ilosci minut, moze i lepiej ale skoro piszesz, zekiaad pisze:a aktualnie play-one 65 kosztuje 50 zł (w promocyj)
to moze bardziej oplaca Ci sie sie wziac nizszy abonament np. ne80 (40zl przez pierwszy rok i potem 65zl) albo nawet ne60 i do tego za 15zl 2000 minut do 5 numerow do ktorych czesto dzwonisz. napewno wydasz wtedy mniej niz w play'u na polaczenia z tymi numerami.kiaad pisze:jedynie co mnie trzyma przy Erze to to, że mam w niej parę osób co często dzwonie.
jedyny minus takiego rozwiazania to to, ze telefony w erze sa znacznie drozsze i nie zanosi sie na to by byly tansze.
obecnie mam taryfę Era Nowy Komfort i ofertę z przyjacielem. Gdy podpisywałem umowę w skład "oferty z przyjacielem" wchodziły darmowe rozmowy z jednym numerem (dotyczy to era, heyah i stacjonarne). W obecnych taryfach widzę, że heyah zostało wykluczone...
Jeśli nie przedłużę umowy z erą (czyli będzie obowiązywała na czas nieokreślony) to czy będę mógł korzystać z obecnej taryfy?
Jeśli nie przedłużę umowy z erą (czyli będzie obowiązywała na czas nieokreślony) to czy będę mógł korzystać z obecnej taryfy?
Tak, ale za kazdy pakiet zaplacisz 30 zl...qba84 pisze:to czy będę mógł korzystać z obecnej taryfy?