Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
ezaq pisze:Znalazłem też ciekawe CIDy w Warszawie:
LAC: 1111 CID: 1199 4/5/6 - ul. Waszyngtona 2B
LAC: 1111 CID: 1199 9 - lokalizacja nieznana, jeszcze
Do tej pory wszystkie CIDy w Warszawie i oklicy zaczynały się 18xxx.
Zalezy na jakim modelu Nokii. Widzę, że korzystasz z Nokii E51 - w takim razie zainstaluj sobie jakiś program do skanowania sieci typu celltrack - i już będziesz wiedzial po kodzie sieci gdzie jestes zalogowany. Ja sam z PF korzystam na Nokii 6020 - i tutaj sprawa jest prosta - na stacjach Play-a jest samo PLAY, a na Plusa - Plus GSM a na dole dopisek PLAY ;]rogmaniek pisze:Bo chyba na Nokii i Sony Ericsson'ie nie da się sprawdzić czy jesteśmy w roaming'u krajowym Polkomtela czy w zasięgu stacyjek P4?!
Zależy od konfiguracji sieci w danym mieście. W Płocku w PTC Samsung U900 Soul pokazuje ikonkę 3g w maxymalnym zasięgu, a już w Sierpcu jest ikonka 3g+.rogmaniek pisze:Na tym samym telu już Polkomtel czy PTC (zgniłej Poręczy nie sprawdzałem) pokazuję napis: 3G.
Dzięki za info, często zapominam, ile możliwości może dać mi moja Nokia E51, oprócz doskonałej "czułości" na zasięgArtur051 pisze:Zalezy na jakim modelu Nokii. Widzę, że korzystasz z Nokii E51 - w takim razie zainstaluj sobie jakiś program do skanowania sieci typu celltrack - i już będziesz wiedzial po kodzie sieci gdzie jestes zalogowany. Ja sam z PF korzystam na Nokii 6020 - i tutaj sprawa jest prosta - na stacjach Play-a jest samo PLAY, a na Plusa - Plus GSM a na dole dopisek PLAY ;]
Nio tak, widocznie Wielkopolskę Polkomtel i PTC "traktują" podobnieArtur051 pisze:Zależy od konfiguracji sieci w danym mieście. W Płocku w PTC Samsung U900 Soul pokazuje ikonkę 3g w maxymalnym zasięgu, a już w Sierpcu jest ikonka 3g+.