• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #336210  autor: Shant
 20 maja 2009, 12:13
Witam,
Wyjezdzam niedlugo za granicę.
Dokładnie chodzi o Niemcy. Połączenia jak wiadomo sa bardzo drogie i zastanawiam się czy jest mozliwość kupna jakiegos starteru niemieckiej sieci i wziąć sobie pakiet internetowy, wiecie cos na ten temat?

Pozdrawiam

#336219  autor: thonka
 20 maja 2009, 12:52
tmobile de
karta xtracard za 10 euro, tam nielimitowane dane za dodatkowe 4,95 euro.
po 1gb mozesz sciagac tylko z przedkoscia 384kbit/s, a po 2gb z predkoscia 64kbit/s

[ Dodano: 2009-05-20, 13:04 ]
Oczywiscie 4.95 dziennie.
Oferty innych sieci moge opisac dopiero jak wroce do domu po 17.

[ Dodano: 2009-05-20, 18:15 ]
vodafone de
callya - nie wiem po ile sa startery, ale nieograniczony internet w telefonie mozna tam sobie aktywowac w taryfach prepaid za 14,95euro/miesiac. usluga nazywa sie Vodafone live! InternetFlat, pierwszy miesiac korzystania jest za darmo ;)

o2 ma jakis pakiet internetowy, ale nie jestem pewien czy w prepaidzie, bo malo na stronie o prepaidzie pisza...

eplus nie ma jako takiego pakietu internetowego w prepaidzie.

niestety nie orientuje sie w niemieckim rynku mvno wiec nie jestem w stanie napisac o ich ofercie.

pamietaj, ze kupujac prepaida w niemczech bedzie przy kupnie wymagana jego rejestracja, cobys nie byl zdziwiony jak Cie poprosza o dowod albo paszport ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#336351  autor: Shant
 20 maja 2009, 22:46
Myślałem że to będzie tańsze, 15E to prawie pół dnia pracy, to chyba sobie daruje..
Chyba że jest jakaś najtańsza
i bylbym bardzo wdzięczny jakbys mi powiedzial co po kolei robić żeby dojsc i miec pakiet internetowy (brak znajomosci niemieckiego)