• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #335826  autor: express100
 18 maja 2009, 11:25
Na razie tylko wiadomo że stawka do wszystkich to 29gr. i podobno DARMOWY NET w co trudno mi uwierzyć.
Jak na razie nie działa też strona www.gaduair.pl .
Czekam na pełną ofertę nadal z nadzieją :wink:

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#335833  autor: Rezo
 18 maja 2009, 12:24
było jasne że darmowego internetu nie dadzą.

#335836  autor: potargany
 18 maja 2009, 12:36
express100 - nie do wszystkich

Minuta połączenia do Ery, Orange, Plusa, MVNO: 29 groszy
Play, Cyfrowy Polsat: 49 groszy

Pieniądze to nie wszystko ...

#335837  autor: biotyt
 18 maja 2009, 13:18
Moim zdaniem oferta jest dobra i ciekawa. Najbardziej jednak zastanawia mnie jakie będą terminy doładowań za 10, 20, 50 i 100 zł. Znam kilka młodszych osób co w Orange korzystają z pakietu danych i niewielkim miesięcznym kosztem używają GG. Zamyka się to w maksymalnie parunastu złotych miesięcznie ładując co jakiś czas kartami 5 zł. Jeśli GG wymusi doładowania za 20 zł co miesiąc nie jestem pewien czy POP-aki zaciekawią się GaduAIR.

biotyt

#335871  autor: user_delete10
 18 maja 2009, 16:29
Powiem krótko - jest się czym zainteresować. Pojawiła się na Telepolis aktualizacja info. o owej ofercie i widzimy najtańszy net jak dotąd chyba widziany u naszych opów + stała stawka 29 gr/min czyli już standard.Czyli ogólnie mówiąc bardzo interesująco.

#335880  autor: dominik920
 18 maja 2009, 16:57
Fajna oferta, atrakcyjne ceny do tego darmowe mobilne gg w telefonie, można mieć taki sam numer komunikatora i telefonu, jedyna wada to moim zdaniem to iż nie można mieć takiego numeru telefonu jak nasz obecny numer gg.

#335883  autor: Rezo
 18 maja 2009, 17:05
Uważam że do pełni szczęścia przydałyby sie jakieś pakiety bardzo tanich minut w sieci. 5gr/min byłoby wystarczające

#335888  autor: tomko111
 18 maja 2009, 17:23
fenix189 pisze:Pojawiła się na Telepolis aktualizacja info. o owej ofercie i widzimy najtańszy net jak dotąd chyba widziany u naszych opów
No chyba jesteś w błędzie kolego.

GaduAIR:
Internet 1 gr / 20 kB

czyli 5gr / 100 kB

Heyah proponuje 2 gr za 100 kB, czyli różnica aż 3gr. :wink:

#335925  autor: piotr10
 18 maja 2009, 19:51
Doładowania o nominałach:
10zł,20zł - 90 dni
50zł,100zł-180 dni.

Ważność numeru GaduAIR po wygaśnięciu okresu ważności Doładowania:
30 dni.

Pakiety i usługi:
Wybrane numery,
Pakiet 100 minut w sieci,
Pakiet NET 5 MB,
Pakiet Net 25 MB,
Pakiet NET 60 MB,
powiadomienia z serwisu moja Generacja,
powiadomienia z komunikatora Gadu-Gadu
Ważne są 30 dni.

Myślę, że gadu air pozyska trochę klientów. Dobrze by było jakby gadu air dał startery o niższych nominałach i pakiety internetowe ważne jak konto. Moim zdaniem nie jest źle.
Ostatnio zmieniony 18 maja 2009, 20:33 przez piotr10, łącznie zmieniany 1 raz.

#335928  autor: Worczynski
 18 maja 2009, 20:14
Ej, to nie mają być surowe dane techniczne, tylko wasze odczucia. Oferta można powiedzieć, że jak na MVNO jest świetna, szczególnie net za doładowanie jest kuszącą propozycją:) A poza tym stawki są w miarę dobre, zastanawia mnie czemu play u nich może mieć 0.49, a w Plusie i Orange musi kosztować kolejno 0.72 i 0.75. Nie jest to zrozumiałe, ale widać, że GaduAir chce trochę podziałać na rynku i nie być kolejną niszową marką:) Brawo:)

Jazz do łez:)

#335964  autor: Claudec
 18 maja 2009, 22:16
Oferta całkiem dobra ale nie dla mnie, nie trawie komunikatora GG ;]
Ciekawe kiedy się wykrwawia?

#335974  autor: Rezo
 18 maja 2009, 23:13
Mam nadzieje że do wykrwawienia nigdy nie dojdzie !!!

Wspominałem wcześniej że przydałyby się tanie minuty w sieci ale ten pakiet za 9 zł to moim zdaniem za dużo. Powinni czym prędzej zejść do 5 zł za 100 minut i pomyśleć nad dużymi pakietami - ok 300 minut do wybranej osoby w sieci za góra 10 zł

Jednak ogólnie oceniam tę ofertę pozytywnie

#335996  autor: user_delete19
 19 maja 2009, 09:16
Już wypowiadałem się na forum play, ale powtórzę - przy takiej ofercie i moim profilu używania telefonu doładowania 20zł na dwa miesiące by mi spokojnie wystarczały (włączająć bonusy/pakiety za doładowanie) i wypadały chyba nawet lepiej, niż PF ('odrobinę' drogawy net :/ ). Na razie zostałem jeszcze w orange (bonusowe środki teraz się magicznie przemieniły w darmowy net (; ).

Żeby ta oferta nie była jeszcze powiązana z GG, to byłoby cudownie ;]

#335998  autor: Worczynski
 19 maja 2009, 10:04
Co takie uczulenie na gadu?

#335999  autor: matteo
 19 maja 2009, 10:10
Claudec pisze:Oferta całkiem dobra ale nie dla mnie, nie trawie komunikatora GG ;]
Ciekawe kiedy się wykrwawia?

Ma się wykrwawić bo Ty nie korzystasz?

#336004  autor: Worczynski
 19 maja 2009, 11:28
Sieć się nie wykrwawi, bo obojętnie co ludzie mówią najczęściej jeśli posiadają internet posiadają też gadu gadu, które chcąc nie chcąć wrosło w polską kulturę internetową:) Wiadomo już gdzie można sprawić starter? Przetestuje, szczególnie, że to dosyć ciekawa alternatywa dla Play Fresh, szczególnie, że play to podobno sieć multimedialna, a tutaj pojawił się mocny konkurent:)

#336014  autor: nav
 19 maja 2009, 12:44
Worczynski pisze:Sieć się nie wykrwawi, bo obojętnie co ludzie mówią najczęściej jeśli posiadają internet posiadają też gadu gadu, które chcąc nie chcąć wrosło w polską kulturę internetową:) Wiadomo już gdzie można sprawić starter?
zgadza sie 98% osob korzystajacych z inetrnetu w Polsce korzysta z gadu w mniejszym lub wiekszym stopniu
wyglada na to ze strona gaduair juz dziala wiec starter mozesz zamowic tam klik

#336018  autor: Worczynski
 19 maja 2009, 13:28
To miło. Aj, dobrze, że robią to po Polkomtelu, gdzie indziej mogliby wprowadzić na tak szeroką skale internet, chyba żadna inna sieć nie ma w prepaid takich pakietów internetowych:)

#336026  autor: Claudec
 19 maja 2009, 14:08
matteo pisze:Ma się wykrwawić bo Ty nie korzystasz?
Nie, konkurencja jest dobra, przykład to PF od którego wszystko się zaczęło.
Z tym wykrwawieniem to miałem na myśli opłacalność interesu...
Play w końcu zacznie zarabiać na własnej sieci a GGair na czym zarobi?
A tak już wiem, reklamy będzie na sms wysyłać :D

Pewnie wprowadza tanie rozmowy w zamian za odsłuchanie reklam itd.

Osobiście sądzę że to nawet całkiem dobra oferta ale niestety ja z GG nie korzystam.
Wywaliłem ten komunikator 3 lata temu za bany/pady serwerów/ niedochodzące wiadomości/spam

#336049  autor: thonka
 19 maja 2009, 15:23
mowcie co chcecie, ale z tak poteznym kanalem reklamowym jakim jest gg nie ma opcji, zeby ten projekt padl.
MB za doladowania super sprawa,
pakiety danych rozliczane co 1kB tez niczego sobie przy czym cenowo sa takie same jak w simplusie czy 36i6, ale o wiele korzystniej rozliczane.
darmowe gg w telefonie mnie jakos specjalnie nie rajcuje, ale jest bardzo milym dodatkiem.

teraz simplus oplaca sie tylko do smsow i dla darmowego numeru, reszta jest o wiele lepiej rozwiazana w ggair.

nie bez znaczenia tez jest bonus przy doladowaniach ze strony. 30% wiecej z doladowania? przy doladowaniu za 50zl mamy 100mb na 1 miesiac i dodatkowo 224minuty co daje realna cene minuty na poziomie ponizej 23gr bez zbednych kombinacji i pakietow.

idealna oferta dla osob, ktore chca korzystac tanio z internetu.
w heyah by wykorzystac chocby 20mb trzeba zaplacic 4zl, a tu mamy tyle danych za darmo przy doladowaniu 10zl. inny przyklad to 25mb za 5zl (czyli wychodzi po tyle samo w gg jak i w heyah) z ta roznica, ze pakiet w ggair jest rozliczany co 1kB, a w heyah taryfikacja jest co 100kB, przy krotkich sesjach na onet lajt czy innych portalach dostosowanych pod urzadzenia przenosne taryfikacja w ggair wygrywa.
nie chce negowac uniwersalnosci heyah, ale wyrosl im wielki konkurent.

[ Dodano: 2009-05-19, 15:36 ]
Claudec pisze:Z tym wykrwawieniem to miałem na myśli opłacalność interesu...
Play w końcu zacznie zarabiać na własnej sieci a GGair na czym zarobi?
glownie reklamy, durne zmiany opisow itp. bajery za 10gr, gdzie koszt takiej operacji jest znikomy, polaczenia (cene minuty w hurcie napewno maja ponizej 20gr) no i przedewszystkim smsy, ktorych koszt obslugi tez jest bardzo niski, a ktorych target ggair sle na potege (pomijam fakt, ze z oferty beda korzystac tez ludzie chcacy miec tania transmisje danych - w mobilkingu target tez byl inny niz wiekszosc jego uzytkownkow).
pamietaj, ze dzialalnosc ggair nie jest ich glowna dzialalnoscia tak jak w play i glowny dochod czerpie z calkowicie innej dzialalnosci (spojrz ile kosztuje reklama w samym tylko gg, a zobaczysz na czym zarabiaja). ggair jest tylko nastepnym dodatkiem w ukladance gg network i nawet jak bedzie calkowicie deficytowa usluga to szybko z tego nie zrezygnuja.

pomoze im bardzo zmiana PT, ktora umozliwi darmowe przenosiny do innego operatora.
Claudec pisze:Wywaliłem ten komunikator 3 lata temu za bany/pady serwerów/ niedochodzące wiadomości/spam
a moze na fali popularnosci jabbera i tlena? ;) a tak na serio od tamtego czasu wiele sie zmienilo. bany rzadkie, ale sa (glownie dla tych co trzeba), padow nie zauwazylem wiekszych od ponad roku, spam jest, ale jest to koszt uzywania popularnego komunikatora (patrz np. ilosc wirusow dla windowsa, a linuksa)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet