• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #335633  autor: marcin902
 17 maja 2009, 10:16
witam !
niedawno stalem sie nabywca tej w/w komorki :) przez pierwszy tydzien nie ladowalem go poniewaz nie mialem ladowarki :) po tym jak komorka rozladowala sie odwiedzilem pierwszy lepszy komis i zakupilem ladowarke za 10 pln :) i od czasu pierwszego ladowania zaczely sie problemy :) niby wszystko wporzadku ale zdarzaja sie takie sytuacje jak np. gdy rozsuwam telefon na wyswietlaczu widac mocno zolty odcien... samoczynnie komorka sie wylacza.. czasami wlaczy sie sama a czasami trzeba wyjac baterie i ponownie ja wlozyc aby uruchomic telefon :)
i teraz moje pytanie.. co moze byc tego powodem? czy to wina ladowarki czy moze cos innego?
czekam na odpowiedzi za ktore z gory dziekuje :)
POZDRAWIAM !

Od moda: Poprawiłem nazwę tematu....
Ostatnio zmieniony 17 maja 2009, 11:13 przez marcin902, łącznie zmieniany 1 raz.

#335642  autor: kowcio
 17 maja 2009, 11:18
marcin902, wybacz, ale jeśli używasz ładowarki made in china, która nigdy nie powinna trafić na rynek, to masz naprawdę problem :roll: Ładowarka, jest to najważniejsze akcesorium do telefonu, które musi być bezwzględnie oryginalne. nie ma wyjścia. Ja nigdy w życiu nie naładowałbym ładowarką produkowaną przez Foof bądź TF1 lub innych producentów. Wolałbym nosić wyładowany telefon. Serio. Także polecam na przyszłość- jak akcesoria, to tylko oryginalne. Pal licho baterię, ale ładowarka jest najważniejsza. Nawet mówię tutaj troszkę z doświadczenia :roll:
Teraz tego telefonu już w ogóle nie ładuj tą ładowarką. Musisz załatwić/zakupić sobie oryginalną i modlić się, żeby problem zniknął. Jak za dużo jej nie używałeś, to może przejdzie mu. Natomiast masz szczęście, że nie spaliłeś jeszcze płyty głównej i telefon się uruchamia. Nic więcej Tobie na to nie poradzę, naprawdę...

#335662  autor: marcin902
 17 maja 2009, 12:03
ok dzieki za odpowiedz:) a orientujesz sie moze jak jest koszt oryginalnej ladowarki? i ewentualny koszt naprawy tego telefonu jezeli samo mu to nie przejdzie?

http://allegro.pl/item636521385_lad_sie ... f_vat.html
czy ta ładowarka jest oryginalna? :)

#335669  autor: marcino94
 17 maja 2009, 12:18
Oryginalna Ładowarka ok. 50zł a jezeli została uszkodzona płyta główna to koszt naprawy będzie wysoki może nawet naprawa nie będzie opłacalna :wink:

#335671  autor: kowcio
 17 maja 2009, 12:24
KLIK oraz KLIK ta powinna pasować... Przypatrz się jeszcze na wtyczkę czy masz taką samą i OK. Ale na 99,99% tak ;) Bo to nowy LG jest, a były też stare ładowarki takie z bocznymi zaciskami do starych modeli. I wcale nie 50 PLN, tylko 2x mniej z przesyłką.

#335672  autor: marcin902
 17 maja 2009, 12:29
kurde no mam nadzieje ze płyta nie jest uwalona:) czyli jak bede kupowal ladowarke to taka gdzie jest ta naklejka Lg travel etc etc ?!

#335673  autor: kowcio
 17 maja 2009, 12:32
marcin902 pisze:czyli jak bede kupowal ladowarke to taka gdzie jest ta naklejka Lg travel etc etc ?!
Dałem wyżej dwie aukcje, które sa pewne i najtańsze. Także proponuję zakupić na allegro, bo w sklepie to jej pewnie nie kupisz, a jeśli tak to koszta będą ogromne ;/
W sumie to tak, sprzedawca musi też napisać czy to jest oryginalna ładowarka- jeśli nie napisze, to lepiej odpuść sobie ją.

#335675  autor: marcin902
 17 maja 2009, 12:41
dzięki wielkie za pomoc :) wysłałem już zapytanie do tego gościa z allegro z drugiego linka i czekam na odpowiedź:) aha i jeszcze jedno.. wejście w telefonie mam takie samo jak końcówka tej ładowarki ale mojego telefonu nie ma wymienionego jako kompatybilnego z ta ładowarka.. przepraszam ze tak się dopytuję ale chce mieć pewność ze nie wydam kasy na daremno :P

#335676  autor: kowcio
 17 maja 2009, 12:43
marcin902 pisze:aha i jeszcze jedno.. wejście w telefonie mam takie samo jak końcówka tej ładowarki ale mojego telefonu nie ma wymienionego jako kompatybilnego z ta ładowarka.. przepraszam ze tak się dopytuję ale chce mieć pewność ze nie wydam kasy na daremno :P
Nie ma, ponieważ nie każdy sprzedawca wymienia wszystkie. Zobacz na np. Nokię- wymienić kompatybilność ładowarki ac-3/4/5/8e graniczyłoby z cudem ;) Jeśli masz takie samo gniazdo, to musi pasować- nie ma wyjścia :) To nie Motorola :D

#335679  autor: marcin902
 17 maja 2009, 12:49
to elegencko :) w takim razie poczekam na odp z allegro i zamowie ta ladowarke :) jeszcze raz wielkie dzieki :) jak juz bede ja mial to napisze czy sie poprawilo z tym telefone czy nie :)
do uslyszenia :)