• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #335510  autor: 8850
 16 maja 2009, 15:47
Panowie, doradźcie. Jak automatycznie przekierować natychmiast wszystkie rozmowy przychodzące na mój telefon kiedy jest włączony - tak - aby ktoś myślał że mam cały czas wyłaczony telefon? Czyli telefon działa ale próba dodzwonienia się do mnie konczy się od razu natychmiastowym przekierowaniem na moją automatyczną sekretarkę. Po prostu uczepił się mnie debil i ciąle wydzwania, więc chcę na tydzień zasymulować w starym telefonie że jest cały czas wyłaczony, podczas gdy chcę przyjmować caly czas smsy i je pisać. Operator to play.
Ostatnio zmieniony 16 maja 2009, 16:33 przez 8850, łącznie zmieniany 1 raz.

#335521  autor: politykier
 16 maja 2009, 16:14
Hmm wydaje mi się że wystarczy w telefonie ustawić opcję "przekazuj wszystkie połączenia przychodzące" i do: 790200200 (poczta). W ustawieniach przekazywania połączeń. A gdzie te ustawienia są to zależy od modelu telefonu.

#335527  autor: Jedrker
 16 maja 2009, 16:24
politykier,
dokładnie ;)
8850,
ja kiedyś frajera spławiłem lepszą rzeczą ;P
Przekierowałem rozmowy na numer którego w rzeczywistości nie było.
Skutek był taki, że ktoś dzwonił słyszał nie ma takiego numeru.
Kolesiowi szybko się odechciało dzwonić ;P

#335545  autor: 8850
 16 maja 2009, 18:24
Jedrker pisze:politykier,
dokładnie ;)
8850,
ja kiedyś frajera spławiłem lepszą rzeczą ;P
Przekierowałem rozmowy na numer którego w rzeczywistości nie było.
Skutek był taki, że ktoś dzwonił słyszał nie ma takiego numeru.
Kolesiowi szybko się odechciało dzwonić ;P
O! Dobry patent, ale czy motyw z przekierowaniem na inny nieistniejący nr telefonu który ustawi się z poziomu telefonu działa natychmiast jak ktoś dzwoni? Czy ten patent kosztuje jesli ktoś użytkuje operatora na kartę?

#335547  autor: Matyk
 16 maja 2009, 19:02
Lepszy będzie patent z tym nieistniejącym numerem :)
Koleś będzie myślał że Twój numer nie jest już aktualny

#335564  autor: Jedrker
 16 maja 2009, 20:38
8850 pisze:ale czy motyw z przekierowaniem na inny nieistniejący nr telefonu który ustawi się z poziomu telefonu działa natychmiast jak ktoś dzwoni?
tak, jak tylko aktywujesz sobie przekierowania wszytskie na nieaktywny numer telefonu, takie przekierowanie działa od razu, więc zaręczam Ci, że zaraz po aktywacji przekierowania na nie istniejący numer, jeśli zadzwoniłbym do Ciebie, słyszałbym że nie ma takiego numeru, choć w rzeczwistości numer jak najbardziej pozostaje aktywny ;)
Wystarczą takie dwa dni i kolesiowi od razu odechce się dzwonić ;P
8850 pisze:nieistniejący nr telefonu który ustawi się z poziomu telefonu działa natychmiast jak ktoś dzwoni? Czy ten patent kosztuje jesli ktoś użytkuje operatora na kartę?
nie.
Ponieważ przekierowanie idzie na nie istniejący numer telefonu, kasy Ci z kont anie pobieże ;]

#335602  autor: 8850
 16 maja 2009, 23:10
Dzięki chłopaki za rady, ustawiam i klikam pomógł