Jeśli chodzi o P4, to Koninianie mogą się cieszyć- oto przybyła nowa lokalizacja GSM/UMTS. Myślę, że P4 w tym mieście będzie mieć już dość dobre pokrycie zasięgiem chociażby 2G

We Wrześni też będziemy mieć drugi GSM i oczywiście dwa Node'y. W Poznaniu też kilka stacji przybyło, chociaż mogli by odpalić te BTS'y, na które dostali pozwolenia w tamtym miesiącu. Co ciekawe, chyba będzie pierwsza stacja BTS, która pojawi się w Centrum Handlowym, w tym przypadku "Pestka"

Jak już pisałem, o ile zasięg 3G jest w Poznaniu zadowalający, wg mnie, to już 2G mogli by jeszcze poprawić.
Co ciekawe zauważyłem w przypadku PTC i Polkomtela, w moich rodzinnych okolicach, pozwolenia na UMTS'ik, po jednym Node B, we wioskach, chociaż jest na to wytłumaczenie. Te stacje wybudowane są dość blisko A2
Muszę jeszcze pochwalić PTC, za konsekwentne rozbudowanie sieci w Poznaniu i okolicach. Ogółem w tym mieście mają wszystkich stacji najwięcej, a znów przybyło kilkanaście pozwoleń, na 2G i/lub 3G- brawo

Mam nadzieję, że nikt nie napiszę znów, że co z tego, bo sieć zła i takie tam. Moim zdaniem lepiej, że jest tych stacji więcej, niż mniej. A dodam tylko, że chwalę za to PTC pomimo, że nie jestem już ich klientem- wiadomo dlaczego
Pozdrawiam