• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki LG oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #334918  autor: FallenEagle
 12 maja 2009, 20:58
Witam mam telefon w Simplusie LG KF750 Secret i nie mogę w nim skonfogurować usługi mms i GPRS Problem polega na tym że na stronie internetowej nie ma tego telefonu w ofertach plusa i nie można go skonfigurować przez internetowy konfigurator. Wie ktoś jak go skonfigurować abym mógl wysyłać i odbierać mmsy i łaczyć się z internetem?

#334920  autor: vinc
 12 maja 2009, 21:04
Przecież dostępne są na stronie Plusa ustawienia uniwersalne do wklepania ręcznego ;)

Obrazek

#334922  autor: FallenEagle
 12 maja 2009, 21:09
Byłem w salonie plusa to mi facet powiedział że to nie da rady... Poza tym jak klikam
Aby dowiedzieć się, jakie parametry wpisać w przypadku Twojego telefonu, kliknij tu.
to wyskakuje Error 404 mógłby mi ktoś powiedzieć to krok po kroku?

#334925  autor: vinc
 12 maja 2009, 21:22
Spróbuj na początek wysłać sobie ustawienia ze strony Plusa na inny nowszy model LG. Natomiast jeśl nic z tego nie wyjdzie może te ustawienia ręczne pomogą
KLIK

Obrazek

#334927  autor: FallenEagle
 12 maja 2009, 21:25
Próbowałem nowszy model i nic dalej nie mogę wysyłać tak samo auto konfigurator nie ma tego modelu po wybraniu nowszego dalej to samo... czyli nic Oczekiwanie... Wysyłanie...Oczekiwanie... itd
Ostatnio zmieniony 12 maja 2009, 21:36 przez FallenEagle, łącznie zmieniany 2 razy.

#334928  autor: vinc
 12 maja 2009, 21:31
To wpisz te ręczne ustawienia ;)

Obrazek

#334932  autor: FallenEagle
 12 maja 2009, 21:37
Ok wlazłem w ustawienia ręczne Wiadomości Ustawienia MMS ale niegdzie nie można nic wpisać dostępne opcje to tryb odbierania/raport doręczenia/ Potw odczytu/ Ważność/ okres ważności/ Czas trwania slajdu/ Tryb tworzenia

Natomiast w ustawieniach internetu i profili do kont ręcznej mam tylko Nazwe/ Adres i jako jaki profil ma być zapisane (WAP MMS itd)
nie ma natomiast czegos takiego
Proxy wybieramy włącz
Proxy podstawowe wpisujemy 212.002.096.016
Port potwierdzamy 8080
Proxy drugorzędne pozostawiamy puste
Podstawowy adres DNS pozostawiamy puste
Drugorzędny adres DNS pozostawiamy puste
Nośnik danych potwierdzamy GPRS Ustawienia nośnika
Punkt dostępu wpisujemy mms.plusgsm.pl
Typ uwierzytelniania wybieramy normalne
Nazwa użytkownika pozostawiamy puste
Hasło pozostawiamy puste
Aktywne ustawienia multimediów: Wybieramy profil Plus MMS
Wiem głupie ale zielony jestem

#334933  autor: vinc
 12 maja 2009, 21:39
FallenEagle pisze:Natomiast w ustawieniach internetu i profili do kont ręcznej mam tylko Nazwe/ Adres i jako jaki profil ma być zapisane (WAP MMS itd)
nie ma natomiast czegos takiego
Ponieważ musisz stworzyć nowe profile ;)

Obrazek

#334937  autor: FallenEagle
 12 maja 2009, 21:47
Ok wchodzę w internet --> ustawienia --> i teraz mam do wyboru 1. Profile 2. Ust wyglądu 3. Pamięc Cache 4. Pliki Cookie 5. Zabezpieczenia. 6 resetuj wchodzę w profile i mam Empty biorę dodaj profil ( z opcji dodaj edytuj pokaz zaznacz odznacz usuń) i dalej mam tylko te 3 opcje (tytuł rodzaj strona... ) dzięki że mi pomagacie ale dalej mam problem ;/

#335033  autor: vinc
 13 maja 2009, 16:49
Wobec tego wpisz ręcznie tam gdzie można coś wpisać, chociaż pewnie nic to nie da :? Natomiast ustawienia mms chyba są w ustawieniach wiadomości...

Obrazek