• Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
Wszystko, co związane z systemami z rodziny Windows
 #332710  autor: Vadim
 01 maja 2009, 17:33
Witam, mam okazje kupic od znajomego HTC TyTN II. Chcialbym dowiedziec sie o ogolna opinie o tym telefonie. Pozatym telefon jest juz roczny (a wiec jeszcze rok gwaracji) i ma 22h polaczen na liczniku. Czy to duzo? Moze to jakos oddzialwyac na jakosc rozmow? Ogolnie telefon jest zadbany i ladny, ale niepokoi mnie te 22h polaczen. Prosze o odpowiedzi, z gory dziekuje i pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2009, 18:30 przez Vadim, łącznie zmieniany 1 raz.

#332712  autor: hettman
 01 maja 2009, 18:03
Vadim pisze:Ogolnie telefon jest zadbany i ladny, ale niepokoi mnie te 22h polaczen
to ten twoj kolega malo rozmawial przez ten telefon(110 min /miesiac)-moja 3letnia nokia1600 ma na liczniku 173h i wszystko dziala :-D

#332713  autor: elrond
 01 maja 2009, 18:10
Ogólnie rzecz biorąc HTC to dobry i solidny sprzęt. Produkuje tylko zaawansowane telefony, które wyrobiły mu dobrą opinię na rynku. Ilością rozmów się nie przejmuj, to właściwie nie ma nic do rzeczy. Poza tym 22 godziny to wcale nie tak dużo, ot zwykłe korzystanie z telefonu bez jakiś "darmowych numerów". Jeśli Ci telefon pasuje, soft działa dobrze (może trzeba będzie zaktualizować) i nie ma poważnych problemów z kluczowymi elementami jak wyswietlacz czy system rozsówania to nie widze przeciwskazań. W razie czego masz jeszcze zabezpieczenie w postaci gwarancji.

#332714  autor: Vadim
 01 maja 2009, 18:17
A co do tego softu to dodam jeszcze ze aparat byl w serwisie na upgradzi ROMu. Aparat pracuje na WM 6.1 Czy to wszysko w porzadku? Ja sie kompletnie nie znam :( A i jeszcze, w razie czego, da se jakos samemu simlocka zdjac z tego telefonu? Ew. ile to kosztowaloby w serwisie?

#332718  autor: abramek92
 01 maja 2009, 19:06
Z Kaisera bez problemu w domu zdejmiesz simlocka - bardzo proste, już nie raz to robiłem, wgrasz nawet WM 6.5 bo takie romy w sieci są.

#332733  autor: kowcio
 01 maja 2009, 20:34
Ja takie 22h to wygadałbym w kilkanaście dni, gdybym się postarał :shock: Ale też zwróć uwagę, że licznik mógłbyś zerowany wcześniej?

PS. Dla porównania- moja N6151 ma wygadane 278h... Wcześniej licznik był zerowany... Po prostu jest intensywnie użytkowana... Jedyny znak tego to to, że bateria mi trzymała ~2 dni, a nowa trzyma ponad tydzień :D Jakość połączeń jest na najwyższym poziomie- żaden telefon jej nie dorównuje.
Także możesz spokojnie brać. Jak to napisał elrond, HTC to naprawdę porządne telefony, a raczej smartphone...

#332819  autor: vinc
 02 maja 2009, 13:59
Jeśli wszystko jest sprawne to tylko brać :) Oczywiście jeśli cena jest atrakcyjna ;) Odnośnie ROM'ów to masa jest tego w sieci i wybierzesz taki, który będzie Ci odpowiadał, a jak napisał abramek92 to simlock'a sam sobie ściągniesz :) Natomiast WM 6.1 to na dzień dzisiejszy najstabilniejsza i najszybsza wersja WM. Natomiast WM 6.5 aktualnie nie polecam...

Obrazek

#332993  autor: Vadim
 03 maja 2009, 18:15
A wlasnie, wytlumaczy mi ktos w ogole co to jest ten ROM? :D

I tak przy okazji, wie ktos jakie wejscie sluchawek ma TyTN II? Glosnik glosno gra? A i co jest z tym GPS, czytalem rozne opinie, ze gps slabo odbiera i trzeba korzystac z jakis anten zewnetrznych. I dziekuje osobom ktore juz sie wypowiedzialy :D Pozdrawiam.

#332995  autor: vinc
 03 maja 2009, 18:27
Vadim pisze:A wlasnie, wytlumaczy mi ktos w ogole co to jest ten ROM?
Jest to system operacyjny do ppc, czyli jak jego odpowiednik do PC. Instalacja nowego ROM'u = format urządzenia i instalacja nowego systemu.
Vadim pisze:I tak przy okazji, wie ktos jakie wejscie sluchawek ma TyTN II?
Mini USB.
Vadim pisze:Glosnik glosno gra?
Za bardzo subiektywne wrażenie, ale bez rewelacji. Natomiast połączenie przychodzące usłyszysz ;)
Vadim pisze:A i co jest z tym GPS, czytalem rozne opinie, ze gps slabo odbiera i trzeba korzystac z jakis anten zewnetrznych.
Nic nie trzeba, a GPS działa bardzo dobrze.

p.s. W związku z rozwinięciem tematu przenoszę do odpowiedniego działu.

Obrazek

#334256  autor: Vadim
 09 maja 2009, 13:52
Witam, dzis otrzymalem tego HTC :) Ale jest maly problem, jak wlaczam aparat fotograficzny to ekran jest czarny a za chwile wyskakuje informacja ze nie mozna przechwycic klatki z aparatu. Czy to cos powaznego? Ogolnie to lajkiem jestem i zabardzo tego telefonu jeszcze nie ogarniam. Pozdrawiam ;)

Btw, jak zablokowac klawiature aby mi sie w kieszenie nie wciskaly przyciski i poprzez dotykowy ekran nie wlaczaly sie jakies menu, itp? ;d

#334294  autor: vinc
 09 maja 2009, 17:25
Vadim pisze:Ale jest maly problem, jak wlaczam aparat fotograficzny to ekran jest czarny a za chwile wyskakuje informacja ze nie mozna przechwycic klatki z aparatu. Czy to cos powaznego?
Nic strasznego czego nie można naprawić ;) Tylko mam pytanie czy masz ROM z WM 6.1? Jeśli tak to pewnie system masz 6.1, a radio zostało z 6.0 i stąd taki problem. Wobec tego wgraj WM 6.0 i sprawdź czy aparat działa. Jeśli będzie działał to problem rozwiązany. Natomiast jeśli będziesz chciał ponownie wgrać WM 6.1 to pamiętaj by wgrać też odpowiednie radio ;)
Vadim pisze:Btw, jak zablokowac klawiature aby mi sie w kieszenie nie wciskaly przyciski i poprzez dotykowy ekran nie wlaczaly sie jakies menu, itp?
Przyciśnij delikatnie przycisk włącz/wyłącz, który usypia również PDA :)

Obrazek

#334301  autor: Vadim
 09 maja 2009, 17:57
A jak to sprawdzic z tym ROMem? Wiem tylko ze mam WP 6.1 i ze Kaiser byl w serwisie na upgradzie ROMu :s A teraz jeszcze troche kombinowalem i zauwazylem ze gdy wlacze nieszczesny aparat foto, to po jego wylaczeniue telefon dziwnie sie zachowuje, np. nie slychac muzyki odtwarzanej w WMP czy tez nie slysze osoby ktora do mnie dzwoni. Pomaga tylko reset... :(
Ostatnio zmieniony 09 maja 2009, 19:01 przez Vadim, łącznie zmieniany 2 razy.

#334312  autor: vinc
 09 maja 2009, 18:52
Vadim jeśli chodzi o wprowadzanie w arkana WM i Kaisera polecam lekturę tego tematu KLIK Świetnie przygotowane, ładnie i przyswajanie opisane dla początkujących. Dowiesz się bardzo dużo o swoim nowym nabytku ;)

Obrazek

#334313  autor: Vadim
 09 maja 2009, 19:09
Ok, dzieki za artykul :) W telefonie znalazlem takie dane dotyczace tego ROMu:
Wersja pamieci ROM: 3.31.69.0 PLK
Wersja Radia: 1.70.OliNex
I jak, trzeba bedzie wgrywac WM 6.0 albo aktualizowac te radio?

Btw. gdy chce sprawdzic stan konta (era) i wpisze *101# i zatwierdze to wyskakuje "nieprawidlowy format kodu", jak sobie z tym poradzic?

#334315  autor: vinc
 09 maja 2009, 19:18
Vadim pisze:I jak, trzeba bedzie wgrywac WM 6.0 albo aktualizowac te radio?
Najlepiej wgraj odpowiednie radio z ROM'em WM 6.1
Vadim pisze:gdy chce sprawdzic stan konta (era) i wpisze *101# i zatwierdze to wyskakuje "nieprawidlowy format kodu", jak sobie z tym poradzic?
Widocznie ROM nie obsługuje kodów USSD. Wobec tego poszukaj takiego, który będzie je obsługiwał ;)

Obrazek