• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 235 z 318
  • 1
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 318

#334156  autor: adriaanek
 08 maja 2009, 22:44
i bardzo dobrze, że wprowadzili 2,5 miesiaca przed końcem. Skończą się problemy z umowami na 29 miesięcy. A co jeśli okaże się ze w lipcu min rozmowy w abo będzie kosztowac 39 gr ? ( napewno będzie taniej niż obecnie) a Wy podpiszecie umowe w czerwcu, gdzie minuta 72 gr kosztuje ? i przez 2 lata męcz się ze stawką 72 gr ! ;P

#334157  autor: Prometo
 08 maja 2009, 22:45
st.konsultant jak to jest, że u mnie na koncie nie ma dostępnej żadnej oferty, czy to bez telefonu, czy to z telefonem tylko każą mi się udać do salonu Ery lub zadzwonić pod 602 900? Byłem w salonie i jest dla mnie przygotowana oferta i bez telefonu i z telefonem. Na i-boa tego nie widzę.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#334191  autor: stanczyk
 09 maja 2009, 08:25
adriaanek pisze:A co jeśli okaże się ze w lipcu min rozmowy w abo będzie kosztowac 39 gr ? ( napewno będzie taniej niż obecnie)
już wcześniej też ktoś chyba coś wspominał o tym, że od lipca ma być taniej, ale o co dokładnie chodzi :?: Bo coś musiałem przeoczyć :?

#334197  autor: yagi
 09 maja 2009, 08:34
stanczyk, chodzi o obnizenie stawek MTR miedzy operatorami...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#334215  autor: adriaanek
 09 maja 2009, 10:23
stanczyk pisze:
adriaanek pisze:A co jeśli okaże się ze w lipcu min rozmowy w abo będzie kosztowac 39 gr ? ( napewno będzie taniej niż obecnie)
już wcześniej też ktoś chyba coś wspominał o tym, że od lipca ma być taniej, ale o co dokładnie chodzi :?: Bo coś musiałem przeoczyć :?
dokładnie chodzi o stawki między operatorskie, czyli cena jaka sobie pałacą operatorzy między sobą za minutę połączenia.

A tak nawiasem pisząc do konca maja ma wejsc nowy, niezależny operator, więc ceny na bank spadną w abonamentach xD

[ Dodano: 2009-05-09, 10:27 ]
Prometo pisze:st.konsultant jak to jest, że u mnie na koncie nie ma dostępnej żadnej oferty, czy to bez telefonu, czy to z telefonem tylko każą mi się udać do salonu Ery lub zadzwonić pod 602 900? Byłem w salonie i jest dla mnie przygotowana oferta i bez telefonu i z telefonem. Na i-boa tego nie widzę.
na IBOA robią jakieś poprawki i czasami jest a czasami nie ma oferty dla stałych ;)

jeszcze 4 miesiące miałem 2 oferty na stronie(bez telefonu i z telefonem), później na miesiąc zniknęły a teraz znowu są;) (do końca umowy 1,5 miesiąca)

#334232  autor: stanczyk
 09 maja 2009, 11:14
Mi się umowa kończy 29 czerwca, ale skoro tak się sytuacja przedstawia to chyba trochę jeszcze poczekam z tym przedłużaniem umowy, tylko trzeba będzie zmienić taryfę, aby później nie płacić 90 zł za 120 min :D . Co prawda zaproponowali mi 50% zniżki na każdą słuchawkę, ale im będę musiał chyba na razie podziękować... Chyba poczekam do tego lipca na obniżenie stawek MTR i wtedy pomyśle o przedłużeniu...może i pakiety będą jakieś ciekawsze :?: chociaż wątpię :wink:

#334233  autor: maxbike
 09 maja 2009, 11:14
osachorzow pisze:maxbike napisał/a:
zależy mi na przedłużeniu, bo potrzebuje wyższego abonamentu. I jeszcze 1,5 miesiąca będę płacił standardowe stawki...

Przecież w trakcie trwania możesz zwiększyć sobie kwotę abonamentu bez przedłużania umowy więc jeśli już potrzebujesz więcej minut to zmień taryfę
Tak mogę, 33zł ->140 minut, zamieniłem na 40zł -> 70 minut :-D Ale dobrałem dwa pakiety i zaszczędzę na tym i tak. Przy przedłużeniu miałbym to sporo taniej...

Co do zmiany stawek MTR nie bądźcie tacy pewni, że to zmieni na lepsze. Kto wie czy oferta pakietów nie zostanie całkowicie zmieniona i przestaną być tak opłacalne...

Co do nowego operatora w maju to różnicy to na pewno nie zrobi. Wszedł Play z taką agresywną kampanią i widzicie żeby w Erze było coś taniej? Jak przedłużałem przed wejściem Play dostałem 33zł ->140 minut (100 Era, 40 wszyscy) z telefonem. Spróbujcie teraz coś takiego dostać za takie pieniądze... po wejściu Play. Nie ma jak, tylko pakietami można ratować sprawę... Także mnie nowy operator nie rusza w najmniejszym stopniu a i stawki MTR nie wydają się być znacznym wydarzeniem, oni już coś wymyślą żeby zyski zwiększyć.

#334271  autor: aussiegirl
 09 maja 2009, 15:23
maxbike pisze:
osachorzow pisze:maxbike napisał/a:
zależy mi na przedłużeniu, bo potrzebuje wyższego abonamentu. I jeszcze 1,5 miesiąca będę płacił standardowe stawki...

Przecież w trakcie trwania możesz zwiększyć sobie kwotę abonamentu bez przedłużania umowy więc jeśli już potrzebujesz więcej minut to zmień taryfę
Tak mogę, 33zł ->140 minut, zamieniłem na 40zł -> 70 minut :-D Ale dobrałem dwa pakiety i zaszczędzę na tym i tak. Przy przedłużeniu miałbym to sporo taniej...

Co do zmiany stawek MTR nie bądźcie tacy pewni, że to zmieni na lepsze. Kto wie czy oferta pakietów nie zostanie całkowicie zmieniona i przestaną być tak opłacalne...

Co do nowego operatora w maju to różnicy to na pewno nie zrobi. Wszedł Play z taką agresywną kampanią i widzicie żeby w Erze było coś taniej? Jak przedłużałem przed wejściem Play dostałem 33zł ->140 minut (100 Era, 40 wszyscy) z telefonem. Spróbujcie teraz coś takiego dostać za takie pieniądze... po wejściu Play. Nie ma jak, tylko pakietami można ratować sprawę... Także mnie nowy operator nie rusza w najmniejszym stopniu a i stawki MTR nie wydają się być znacznym wydarzeniem, oni już coś wymyślą żeby zyski zwiększyć.
Dokladnie tez tak mi sie wydaje. Tym bardziej ze na forum ktos juz wpomnial ze od lipca telefony beda drozsze jaki juz teraz ceny sa kosmiczne.

#334284  autor: adriaanek
 09 maja 2009, 16:39
maxbike pisze: Co do nowego operatora w maju to różnicy to na pewno nie zrobi. Wszedł Play z taką agresywną kampanią i widzicie żeby w Erze było coś taniej? Jak przedłużałem przed wejściem Play dostałem 33zł ->140 minut (100 Era, 40 wszyscy) z telefonem. Spróbujcie teraz coś takiego dostać za takie pieniądze... po wejściu Play. Nie ma jak, tylko pakietami można ratować sprawę... Także mnie nowy operator nie rusza w najmniejszym stopniu a i stawki MTR nie wydają się być znacznym wydarzeniem, oni już coś wymyślą żeby zyski zwiększyć.

po wejsciu play dostałes za 33 zł 140 minut. a marcu dawali 1170 minut za 70 zł (1000 Era i 170 wszyscy)

teraz tez daja 1000 minut do ery ;) trzeba tylko zapytać !

[ Dodano: 2009-05-09, 16:40 ]
więc jakby nie patrzec troszke sie poprawiło ;)

#334289  autor: thonka
 09 maja 2009, 16:50
adriaanek pisze:teraz tez daja 1000 minut do ery ;) trzeba tylko zapytać !
nie "tylko zapytac", ale wybrac oferte abonamentu rekomendowanego czyli zazwyczaj wyzszego od tego, ktory sie aktualnie posiada.
dla mnie przy abonamencie rzedu 100zl najblizsza oferta rekomendowana to ne200 za skromne 170zl co jest wartoscia duzo za duza...
adriaanek pisze:marcu dawali 1170 minut za 70 zł (1000 Era i 170 wszyscy)
zapomniales dodac, ze przy ne80 (za 65zl) oraz, ze to tylko ze strefy domowej w obrebie miejsca zamieszkania, a komorka z zalozenia jest urzadzeniem mobilnym...
pamietaj, ze wyzej byla mowao ofercie z telefonem.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#334305  autor: hamster84
 09 maja 2009, 18:12
Witam forumowiczow!
Czy prawda jest, ze podpisanie aneksu z telefonem bedzie mozna zrobic tylko 2,5 miesiaca przed koncem umowy?
Jesli tak to chyba wybiore opcje bez telefonu juz teraz...
Pytanie: jaka oferte mozna obecnie wynegocjowac?
Do konca umowy mam 5 miesiecy, srednie rachunki z ostatnich 6 msc-y to 78zl
Aktualnie mam oferte Nowy Komfort 120min wszyscy+100min era za 66zl brutto (poprzedni aneks z tel).
Z tego co widze chyba nie warto czekac na oferte z telefonem, czy sie myle?
Pozdrawiam:)

#334342  autor: st.konsultant
 09 maja 2009, 21:19
hamster84 pisze:Witam forumowiczow!
Czy prawda jest, ze podpisanie aneksu z telefonem bedzie mozna zrobic tylko 2,5 miesiaca przed koncem umowy?
....

Tak to prawda.

[ Dodano: 2009-05-09, 21:21 ]
Prometo pisze:st.konsultant jak to jest, że u mnie na koncie nie ma dostępnej żadnej oferty, czy to bez telefonu, czy to z telefonem tylko każą mi się udać do salonu Ery lub zadzwonić pod 602 900? Byłem w salonie i jest dla mnie przygotowana oferta i bez telefonu i z telefonem. Na i-boa tego nie widzę.

Jak już ktoś pisał wcześniej, prawdopodobnie jest to jakiś błąd w systemie. Zadzwoń do BOA albo napisz maila na [email protected] i zgłoś taki problem.

#334387  autor: anonim69
 10 maja 2009, 00:00
Witam
Dziś przedłożyłem umowę na 2 abonamenty .
Zadzwoniłem do BOA , po rozmowie z konsultantem, który oczywiście nie mógł mi nic więcej zaproponować niż abonament ze standardową zniżką 15 zł zaproponował mi dodatkowo 1000 min do Ery i na stacjonarne do wykorzystania przez 12 miesięcy. Oferta nie do przyjęcia wiec poprosiłem o przełączenie do działu rezygnacji aby się dokładnie dowiedzieć o ewentualne rozwiązanie umowy lub przeniesienie numeru do innej sieci . Po przełączeniu bardzo miła Pani Aneta , dała mi umowę 50% pierwszy rok i 65zł rok drugi ,umowa NE80 czyli 170 min do wszystkich ,dodatkowo dorzuciła po 40 min do wykorzystania przez 2 pierwsze miesiące( nie mieli słuchawki Bluetooth za 1zł), chciałem dodatkowo za 5 zł 200 min do jednej osoby, niestety nie miała takiej możliwości więc zaproponowała za 5 zł 200min w wieczory ( od 16) i weekendy do Ery i na stacjonarne.

Co do tel. Nokia 6500Slide za 49zł reszta pkt Era 3500pkt ,drugi abonament Nokia E51 za 69 zł ,100 zł z Era premia . Miła Pani Aneta oznajmiła mi, ze od poniedziałku tel. biedą droższe w sieci Era , jak widać czas tanich tel w Erze się kończy , gdybym nie dostał tej zniżki 50%na pierwszy rok , oczywiście bym przeszedł do systemu Tak-Tak lub Playa po skończeniu się umowy abonamentowej z Erą, jedna kończy się pod koniec lipca ,drugi abonament początek września .Jest jeszcze trzeci ale to dopiero za rok w kwietniu umowa się kończy .
Biorąc wszystko do kupy czyli pkt, Era premia (nagrody lub zniżka na słuchawkę ), pakiety np. do 5 osób (które mi się kiedyś przydały, mam sporo znajomych i rodziny w Erze ), zniżka na abonament którą dostałem, minuta w abonamencie niecałe 31gr. zadecydowały, że nadal będę z Erą.

#334519  autor: aussiegirl
 10 maja 2009, 19:35
Kurcze... To sie w ogole zapowiada ze cos bedzie lepiej czy jednak nie za bardzo? Dzwonil dzisiaj do mnie facet i proponowal standardowa oferte. POwiedzialam ze nie jestem zadowolona, to powiedzial ze postara sie cos wykombinowac i da znac gdzies za tydzien, ale jak wtedy telefony beda drozsze to juz lipa. Czemu ceny tych telefonów tak drozeja?

#334563  autor: DiAbOlO
 10 maja 2009, 22:27
aussiegirl pisze:Kurcze... To sie w ogole zapowiada ze cos bedzie lepiej czy jednak nie za bardzo? Dzwonil dzisiaj do mnie facet i proponowal standardowa oferte. POwiedzialam ze nie jestem zadowolona, to powiedzial ze postara sie cos wykombinowac i da znac gdzies za tydzien, ale jak wtedy telefony beda drozsze to juz lipa. Czemu ceny tych telefonów tak drozeja?
Jakbyś spytała się ważniaków z Ery, to powiedzieliby to, co się teraz wszędzie słyszy i traktuje jako idealną wymówkę - KRYZYS... I wszystko jasne...

...:::DiAbOlO:::...

#334588  autor: yagi
 11 maja 2009, 00:18
DiAbOlO, nie do konca. Zwroc uwage na to ze wszystko polecialo w gore. To co operatorzy mieli na magazynach bylo zakupione po starych cenach. To co teraz przychodzi do magazynow to juz po wyzszych kursach walut. Operatorzy to nie fundacje charytatywne - z tym trzeba sie pogodziec.

Do tego zaczal sie proces odchodzenia od masowego dotowania telefonow i skupienie sie na sprzedazy uslug. 3-4 telefony w nizszych cenach a reszta za wysokie ceny. Jak ktos bedzie chcial wypas telefon to bedzie musial albo wziac wysoki abo albo zaplacic za sluchawke...

Play sie pograza cenami i jego przyszlosc jest niepewna... Pytanie tylko kiedy zostanie sprzedany i komu...

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#334589  autor: arek1969
 11 maja 2009, 00:44
yagi pisze:[b[/b],

Play sie pograza cenami i jego przyszlosc jest niepewna... Pytanie tylko kiedy zostanie sprzedany i komu...

Jedno pytanko
czy taki tekst powinien pisać moderator forum czy nie??

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 11 maja 2009, 10:22 przez arek1969, łącznie zmieniany 1 raz.

#334598  autor: Milon
 11 maja 2009, 07:26
arek1969 pisze:yagi napisał/a:
[b[/b],

Jedno pytanko
czy taki tekst powinien pisać moderator forum czy nie??
a Moderator nie może wyrazić już swojej opinii na forum?

Co do cen telefonów szkoda że na wolnym rynku ceny słuchawek jakoś drastycznie nie drożeją?!

#334605  autor: lukaszek1234
 11 maja 2009, 08:08
Ja tylko chcę dodać, że ceny telefonów w play już tak rewolucyjnie niskie nie są. W ogóle mają ofertę porównywalną, niewiele lepszą

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#334611  autor: DiAbOlO
 11 maja 2009, 09:49
Milon pisze:
Co do cen telefonów szkoda że na wolnym rynku ceny słuchawek jakoś drastycznie nie drożeją?!
I w tym jest właśnie sęk. Wiadome jest, że kursy walut są wyższe niż było to w sierpniu ubiegłego roku. Jednak skoro w internecie jakoś ceny drastycznie nie poszły w górę, to dlaczego w Erze jest inaczej?
Ludzi nie obchodzi, co będzie z Play'em za kilka lat. Ich interesuje, to by mieć w rozsądnej cenie telefon i płacić rozsądny abonament.
W Erze przedłużając umowę mamy niejednokrotnie wyższe ceny telefonów niż Ci przychodzący do salonu po nową aktywację. Podobnie jest z prezentami dla nowych, które już są płatne dla przedłużających (mam na myśli obecną promocję).
Stąd też są takie a nie inne wyniki migracji do fioletowej sieci.

...:::DiAbOlO:::...
  • Strona 235 z 318
  • 1
  • 233
  • 234
  • 235
  • 236
  • 237
  • 318
  • 1
  • 233
  • 234