• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #334011  autor: Lukaszsz
 08 maja 2009, 14:55
Witam
Ze swojej starej E50 chciałbym zdjąć simlocka (kupuje Play Fresh). Już miałem kupować Xsim, ale skojarzyło mi się że chyba jest coś takiego, ze po zakończeniu umowy zdejmują mi w salonie simlocka bez opłaty? Czy tak jest w Orange?

Nie wiem czy to dobry dział, ale tu mi najbardziej pasowało ;)

Pozdrawiam

#334015  autor: kowcio
 08 maja 2009, 15:08
Lukaszsz pisze:skojarzyło mi się że chyba jest coś takiego, ze po zakończeniu umowy zdejmują mi w salonie simlocka bez opłaty? Czy tak jest w Orange?
Jak sobie zapłacisz 77 PLN to Ci ściągną... Tak jest w Orange, póki co... ;)

#334018  autor: nemo2009
 08 maja 2009, 15:18
kowcio pisze:Jak sobie zapłacisz 77 PLN to Ci ściągną... Tak jest w Orange, póki co...
Chciałem tylko dodać,że warto tego simlocka zdjąć,dlatego,że te wkładki x nie zawsze działają.Jeśli już działają,to niektóre funkcjonalności telefonu nie działają.Także lepiej daj zarobić pomarańczy.Nie doradzam ściągać w komisach,mimo,że może być o kilka groszy taniej. :-D

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#334032  autor: Lukaszsz
 08 maja 2009, 16:26
Hmm, w Plusie kiedyś tak było ze w trakcie umowy zdejmowali za 600 zł, a po umowie za darmo. Myślałem, ze w Orange jest tak samo... No trudno.

#334038  autor: hettman
 08 maja 2009, 16:56
nemo2009 pisze:Także lepiej daj zarobić pomarańczy.Nie doradzam ściągać w komisach,mimo,że może być o kilka groszy taniej
-no nie wiem,koszt w serwisie to okolo 30zl(nie 77) a na ten fon pewnieLukaszsz, i tak nie ma juz gwar.Dodatkowo ja jednak obstawiam ze chlopaki w DOBRYM serwisie znaja sie lepiej niz "serwisant" z orange :-D

#334068  autor: nemo2009
 08 maja 2009, 19:08
Na czym tu się znać,dostaje się kod do konkretnego egzemplarza,wstukuje się do telefonu,i już.

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#334077  autor: Lukaszsz
 08 maja 2009, 19:42
No wlasnie. W Orange zdejmują kodem, a serwisant pewnie robi to przez boxa.
Najgorsze jest, ze w cenniku Orange dla firm opłata za zdjęcie sim-locka to 610 zł :/ Pójdę jednak do salonu w poniedziałek i zapytam... Jeśli nie to pewnie będe skazany na jakiś pseudo serwis

#334085  autor: dominik920
 08 maja 2009, 20:04
Niestety Orange wciąż pobiera opłaty za ściągnięcie sim locka , obecnie tylko Era ściąga za darmo blokadę a także Play i Plus po cichu wypuszczają wybrane modele bez blokady sim lock.

#334135  autor: kwistas
 08 maja 2009, 21:51
Orange już takie jest robi wszystko z przymusu. Z drugiej strony na takim kliencie dobrze zarabiają, taki klient płacił im miesięcznie, a Orange nawet 77zł żałuje i każe jeszcze klientowi płacić.

#334151  autor: cesarz
 08 maja 2009, 22:27
Jak można zarobić 77zł to dlaczego ma tego nie robić. Wyobraź sobie że masz firmę i dyrektor Twojej firmy rezygnuje z zarobku X zł . Będzie się musiał tłumaczyć dlaczego zabiera Tobie pieniądze.W innych punktach robią to też dobrze , ściąganie simloka , w internecie do noki można znaleźć stronę i ściągnąć blokadę kodem, kolega tak zrobił, z SE jest gorzej . Albo zadajesz sobie trochę trudu albo płacisz . Ceny na niektóre usługi są zrobione zaporowo , aby zniechęcić do jej wykonania.

CNN

#334456  autor: gummy_bear
 10 maja 2009, 13:37
no właśnie, kto by pomyślał że w tych czasach po upływie umowy trzeba płacić za zdjęcie simlocka aż tyle. Też się o to pytałem i oczywiście zostałem odprawiony z kwitkiem.

:)