• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 233 z 318
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 318

#333701  autor: alohura85
 07 maja 2009, 09:29
witam ponownie,
przy przedłużaniu zdecydowałam się na NE60, zamówiłam wczoraj przez iboę w ofercie z telefonem. wybrałam ten abonament, ponieważ potrzebuję ok 50mb transferu miesięcznie. zgodnie z tabelką http://www.era.pl/r/era_pl_repo1/img/in ... on_tab.jpg Internet w telefonie 50mb kosztuje 5zł. weszłam dzisiaj na Iboa żeby włączyć pakiet... i tam cena wynosi 15zł! o co chodzi czy to jakiś błąd? czy ktoś też tak miał?

#333713  autor: thonka
 07 maja 2009, 10:45
alohura85 pisze:Internet w telefonie 50mb kosztuje 5zł. weszłam dzisiaj na Iboa żeby włączyć pakiet... i tam cena wynosi 15zł! o co chodzi czy to jakiś błąd?
zapewne blad w systemie. zadzwon i zapytaj o co chodzi, tak bedzie najszybciej i najprosciej zarazem ;)

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#333724  autor: alohura85
 07 maja 2009, 11:47
thonka: czyli oferta 50mb/5zł jest nadal aktualna i dotyczy wszystkich stałych? zadzwonić będę mogła dopiero po 16 bo wtedy kończę zajęcia a do tej pory niepewność może mnie zabić ;)

EDIT

właśnie przyjrzałam się dokładnie cennikowi http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... wa_era.pdf i tam stoi, że usługa promocyjna blueconnect 50 MB kosztuje 50zł :/ nie wiem co o tym myśleć, zaczynam czuć się oszukana..

#333729  autor: stanczyk
 07 maja 2009, 12:02
alohura85, jest zapewne tak jak mówi thonka, że jakiś błąd w systemie bo dla taryf Nowa Era 20, Nowa Era 40, Nowa Era 60 Blueconnect w telefonie 50MB za 5 zł. Jeszcze przed chwilą sprawdzałem maila którego dostałem z iBOA. Musisz jakoś doczekać do tej 16 :D

#333735  autor: Mel
 07 maja 2009, 12:16
Proszę mi wybaczyć jakość, ale możliwość zeskanowania będę miała dopiero za kilkanaście godzin.

Podpisałam dziś aneks do umowy, NE40 na 24 mce i min dostałam to:

Obrazek

Obrazek

Tak więc, jak pisali poprzednicy tak się kształtują ceny.

#333870  autor: yagi
 07 maja 2009, 21:12
alohura85 pisze:weszłam dzisiaj na Iboa żeby włączyć pakiet... i tam cena wynosi 15zł! o co chodzi czy to jakiś błąd? czy ktoś też tak miał?
IBOA nigdy nie pokazuje promocyjnych cen tylko cennikowe. Jak wlaczysz 50 MB w ciagu 60 dni od aneksu to bedziesz miala ten pakiet za 5 zl.
alohura85 pisze:że usługa promocyjna blueconnect 50 MB kosztuje 50zł
50 zl kosztuje pakiet 500 MB w cenniku taryfy Nowa Era ;)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#333876  autor: bartektofik
 07 maja 2009, 21:31
w jaki sposób przeprowadzić rozmowę w celu uzyskania lepszych warunków z biurem utrzymania klienta? najpierw zadzwonić do normalnego biura i powiedzieć od razu zeby przełączyli do tego biura? czy najpierw pomarudzic im że chce zrezygnować i żeby mnie przełączyli. i jak już to zrobią w jaki sposób dalej gadać. czy zapytać co mogą mi zaoferować czy jak? co jeśli np ja twardo nie będę sie decydował i powiem że rezygnuje. czy później jest jeszcze możliwe anulowanie tego( rezygnacji?) nigdy nie rozmawiałem z tym biurem, zawsze podpisywałem co mi pod nos podali i jestem ciekaw jak to zrobic i co to da? z góry dziękuję za podpowiedzi.

#333912  autor: Prometo
 08 maja 2009, 00:09
bartektofik pisze:najpierw zadzwonić do normalnego biura i powiedzieć od razu zeby przełączyli do tego biura? czy najpierw pomarudzic im że chce zrezygnować i żeby mnie przełączyli
Jak powiesz, że przygotowana oferta jest dla Ciebie niesatysfakcjonująca i chcesz się dowiedzieć co musisz zrobić, żeby rozwiązać umowę to sami Cie przełączą. Przygotuj się do rozmowy i powiedz że konkurencja ma dla Ciebie lepsze warunki jeśli przejdziesz do nich. Podczas rozmowy bądź grzeczny i kulturalny. Rozmawiaj na luzie, z uśmiechem na twarzy.
bartektofik pisze:co jeśli np ja twardo nie będę się decydował i powiem że rezygnuje. czy później jest jeszcze możliwe anulowanie tego( rezygnacji?
Tak, jest możliwe anulowanie rezygnacji przed zakończeniem obecnej umowy. Wystarczy jak zadzwonisz do BOA lu przejdziesz się do salonu Ery. Powodzenia w negocjacjach.

Pozdrawiam - Prometo
http://www.forum-soccer.home.pl

#333973  autor: rmvbhd
 08 maja 2009, 13:08
Kiedy pojawi mi się oferta z telefonem w Erze ? (umowa do Października) bo jednak zostanę, wezmę Nokię 6300 i sprzedam.

#333986  autor: alohura85
 08 maja 2009, 13:39
Mel pisze:Proszę mi wybaczyć jakość, ale możliwość zeskanowania będę miała dopiero za kilkanaście godzin.

Podpisałam dziś aneks do umowy, NE40 na 24 mce i min dostałam to:

[url=http://img4.imageshack.us/img4/9895/dscn9088d.th.jpg]Obrazek[/URL]

[url=http://img4.imageshack.us/img4/4488/dscn9089.th.jpg]Obrazek[/URL]

Tak więc, jak pisali poprzednicy tak się kształtują ceny.
ale ja w ogóle nie mam w umowie takiego zapisu :(

#333987  autor: szarzeski
 08 maja 2009, 13:43
Witam.

Mam sytuację awaryjną więc liczę na waszą pomoc i szybką odpowiedź - wziąłem abo na rok niecałe 10 dni temu (NE80) tylko właśnie telefon mi się zaczął sypać...moje pytanie jest takie - czy mogę zrezygnować z tej umowy na rok i wziąć coś na dwa lata z telefonem??

#333991  autor: thonka
 08 maja 2009, 13:55
Kiedy pojawi mi się oferta z telefonem w Erze ? (umowa do Października) bo jednak zostanę, wezmę Nokię 6300 i sprzedam.
poczytaj kilka stron wstecz.... :?
alohura85 pisze:ale ja w ogóle nie mam w umowie takiego zapisu :(
w aneksie do umowy (przedluzeniu) ktory trzeba podpisac powinna byc szegolowo opisana promocja wraz z cenami tak j/w.

[ Dodano: 2009-05-08, 13:56 ]
Mam sytuację awaryjną więc liczę na waszą pomoc i szybką odpowiedź - wziąłem abo na rok niecałe 10 dni temu (NE80) tylko właśnie telefon mi się zaczął sypać...moje pytanie jest takie - czy mogę zrezygnować z tej umowy na rok i wziąć coś na dwa lata z telefonem??
zalezy czy byla to umowa zawarta przez kuriera czy w salonie.
jezeli w salonie to masz pozamiatane, jezeli przez kuriera to dzwon i pytaj o warunki anulowania umowy, masz na to 10 dni od podpisania.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#333999  autor: alohura85
 08 maja 2009, 14:21
thonka pisze:alohura85 napisał/a:
ale ja w ogóle nie mam w umowie takiego zapisu :(
w aneksie do umowy (przedluzeniu) ktory trzeba podpisac powinna byc szegolowo opisana promocja wraz z cenami tak j/w.
u mnie jest tak: [Wymiana telefonu z dostawą do klienta]

28.2 Usługa blueconnect 50mb
- promocyjny abonament za usługę blueconnect 50mb przez pierwsze 2 pełne cykle rozliczeniowe od momentu aktywacji wynosi 0zł
- po okresie 2 pierwszych pełnych cykli rozliczeniowych od momentu aktywacji usługi abonament za usługę będzie naliczany zgodnie z cennikiem nowa era

Obrazek

już zgłupiałam całkowicie.. a na IBOA dalej jest Blueconnect 50MB [100/100kB] za 15zł.. to jest jakieś oszustwo, na stronie jest taki regulamin http://www.era.pl/repositories/era_pl_r ... rier11.pdf miałam go czytać przy kurierze i sprawdzać czy nic nie zmienili? ile mam czasu na anulowanie i czy mogę to zrobić w salonie?

#334003  autor: thonka
 08 maja 2009, 14:37
wszystko jasne.
w czasie kiedy przedluzylas umowe byly inne promocje.
naprawdopodobniej przedluzalas jak w promocji bylo 1000 minut do ery i na stacjonarne za 5zl lub darmowe 2000 minut do 5 osob w erze stad te rozbieznosci..

to co jest teraz to zupelnie inna promocja i niestety nie mozesz z niej skorzystac.

pozostaje Ci oferta wg. cennika nowej ery oplata za 50mb wynosi 15zl.

#334010  autor: alohura85
 08 maja 2009, 14:51
ale ja tę umowę zamówiłam 2 dni temu a kurier przyniósł mi ją do podpisania dzisiaj! więc jak to możliwe że wtedy były inne promocje? poza tym jestem pewna że na IBOA była taka umowa https://i-boa.era.pl/iboa3/pdf/WymianaT ... kurier.pdf

czyli już nic nie mogę zrobić?

#334012  autor: thonka
 08 maja 2009, 15:04
to ja w takim razie zglupialem...

2 miesiace testow 50mb za free bylo w poprzednich promocjach dla przedluzajacych, aktualnie jej na 100% nie ma, wiec najprawdopodobniej wyslali Ci stara oferte... :shock:
raczej niemozliwe jest, by 2 dni temu zaprezentowali Ci na przedluzenie stara oferte.
jak dla mnie wyglada na to, ze ktos w BOKu sie walnal i wyslal inny aneks.
jest oczywiscie tez taka opcja, ze kiedys proponowali Ci juz przedluzenie wlasnie na tych starych warunkach. tak juz u nich zostalo i poszlo w swiat...

tak czy inaczej mozesz to zmienic.
jezeli podpisalas te umowe przez kuriera, to masz 10 dni na rezygnacje, potem podpisac nowy aneks.
tu raczej jednak bedzie potrzebny znow kontakt z BOK
Ostatnio zmieniony 08 maja 2009, 15:10 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#334016  autor: alohura85
 08 maja 2009, 15:10
thonka pisze:jezeli podpisalas te umowe przez kuriera, to masz 10 dni na rezygnacje.
dzięki wielkie, jutro biegnę do salonu i tak zrobię. rozumiem, że wiąże się to z oddaniem przeze mnie telefonu oraz zwróceniem mi pięniędzy za niego? w nagłówku umowy jest info, że to oferta z 26.01. a te nowe są od 14.04. czyli chyba faktycznie dostałam starą. no zawsze pod górkę! :(

#334017  autor: thonka
 08 maja 2009, 15:14
nie wiem czy znow po to kurier nie bedzie musial podjechac... oczywiscie zwrot sprzetu w kazdym przypadku.
zadzwon do BOKu i zapytaj co musisz zrobic by zrezygnowac z tego 'starego' aneksu i podpisac nowy, bardziej aktualny. kilka osob tutaj mialo juz takie przygody. trwa to troche, ale ostatecznie wychodzi. najwazniejsze jest szybkie dzialanie.

powodzenia ;)

#334033  autor: Soulfly
 08 maja 2009, 16:32
U W A G A ! ! !

Od 11.05 oferta przeluzeniowa z telefonem bedzie mozliwa na 2,5 miesiaca przed przedluzeniem umowy a nie 4 jak bylo dotychczas.
Natomiast wszyscy ktorzy przed 11.05 mieli oferte z telefonem na swoim koncie beda ja miec nadal-czyli generalnie krok w tył

Prawda jest jak d@@a-każdy ma swoją

#334036  autor: arek1969
 08 maja 2009, 16:45
Witam
U mnie oferta przedłuzeniowa z telefonem, powinna pojawic sie 10.05.
Jejciu, jakbym sie cieszył z tego faktu, ze pojawi sie na 1 dzien, przed zmiana zasad.
Uwazalbym sie za urodzonego w czepku, ze trafiła mi sie taka okazja.
A tak, na powaznie, juz mi nie zalezy na ich propozycjach, decyzja podjęta, byle dotrwac do wrzesnia i papa Ero.
  • Strona 233 z 318
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233
  • 234
  • 235
  • 318
  • 1
  • 231
  • 232
  • 233