hettman pisze:aby Ci doradzic to napisz ile (srednio)rozmawiasz i z jakimi sieciami oraz jaki fon Cie interesuje-wtedy policzymy-zobaczymy
Po przeglądnięciu ofert sklepów z elektroniką, w połączeniu z faktem, iż nie zawsze sklepy te są w moim zasięgu troche ochota na taką zabawe mi przechodzi. Dlatego właśnie od zawsze pasował mi abonament - telefon do ręki i spokojnie sobie płacisz abonament bez żadnych dodatkowych umów itd (na pozór zwykłe raty, nawet te najmniejsze są jednak kredytem, w którym mogą się kryć różne opłaty...). Jak już mówiłem, próbuje coś kombinować że względu na dużo lepsze warunki jakie dostaje pre-paid. Nie chce żeby wyznacznikiem oferty był wybór telefonu ale...
Wracając - co do telefonu to na dzień dzisiejszy miałby to być przyzwoity model 3G,
najlepiej klapka(z tego właśnie względu u opór wybór marny), prosty, ładny i funkcjonalny. Z dodatków - tylko obsługa kart pamięci i profilu A2DP,
aparat totalnie nieistotny, ładny wyswietlacz. W sumie tyle. Myślałem też o czymś na Symbianie/WM lub dotykowym a także Samsungu i550w (Play) choć to nie jest konieczne. Także telefon raczej do komunikacji, ładnie wyglądający niż do zbędnej zabawy.
Dzwonienie - w sumie zamyka się to w Play Abonament 30. Dzwonie do różnych sieci, ale do swojej prawie wcale

Chyba najwięcej plus... choć to różnie jest. Do tego troche sms, i do przeżycia przydałoby się średnio 3-5 MB danych, choć nosze się z myślą zakupu latopa więc tu wartość ewentualnie mogłaby wzrosnąć.