• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #332991  autor: user_delete10
 03 maja 2009, 18:11
W związku z zamieszaniem na rynku ofert pre-paid chciałbym zasięgnąć opinii forumowiczów.Obecnie jestem w Orange i dotąd była to dla mnie najlepsza sieć.Przez najbliższe 5 miesięcy nie widzę możliwości zmiany sieci/taryfy z powodu sporego konta. Zastanawiam się ale czy nie było jeszcze lepszej oferty dla mnie. Mam bardzo specyficzne potrzeby.Raz bywa tak,że lepiej gdybym miał taniej do Plusa,raz lepiej gdybym miał do Orange.Różnie się układa.Stawiam na połączenia nie smsy,choć nie ukrywam,że czasem są one nieodzowne.Przede wszystkim nr.z mojej puli kształtują się po równo w sieci Plus - Orange.Bardziej jednak utrzymuję kontakt z siecią Plus,no ale zdarza się i tak,że przez pewien czas dużo wydaję na kontakt z Orange. Tu powstaje pytanie czy przy dzisiejszych stawkach 29gr/min,nie wspominając o niziutkich stawkach do Orange,ta sieć najlepiej się dla mnie nadaje,czy jednak Plus może mi coś więcej zaoferować obecnie w taryfach na kartę?Proszę o opinie.

#332996  autor: pacyna
 03 maja 2009, 18:43
Wg mnie powinieneś...poczekac jeszcze te 5miesięcy - jesli przez tyle nie będziesz zmianiał :wink: To dużo czasu i może będą jakies nowe promocje do tej pory.

#332997  autor: user_delete10
 03 maja 2009, 18:48
Wyboru nie mam mając na koncie 120zł.Następne promocje będą na lato chyba,okres wakacji,ale tu raczej chodzi mi o zmiany stałe w taryfach,nie okresowe promocje.

#332999  autor: kowcio
 03 maja 2009, 18:56
fenix189 pisze:Wyboru nie mam mając na koncie 120zł.Następne promocje będą na lato chyba,okres wakacji,ale tu raczej chodzi mi o zmiany stałe w taryfach,nie okresowe promocje.
No własnie..
Słuchaj, ja myślę że nie warto jest zmieniać sieci w Twoim przypadku.. Tu masz 29gm/minuta, tam też masz 29gr ale musisz pierw zapłacić 1,5 PLN....
W Orange co jakiś czas są te promocyjne doładowania, z których warto skorzystać, tam nie masz. Jeśli zechcesz przenosić numer, to na chwilę dzisiejszą 61 PLN będziesz musiał zapłacić- czy to zwróci się Tobie? Poza tym jest masa usług/pakietów, które umożliwiają Ci Tobie jeszcze taniej komunikować się w sieci. Nie wiem czy masz NOG czy POP, ale mówię jak jest.
Osobiście nie ruszałbym, jeśli jesteś zadowolony to bądź, później okaże się Tobie że czegoś innego oczekiwałeś od Plusa i będziesz znowu zmieniał sieć :roll:

#333002  autor: user_delete10
 03 maja 2009, 19:12
Właśnie przeglądnąłem "Twój Profil" Plusa i rewelacji ta nie ma.Drożyzna w każdej taryfie,Nowy SimPlus,Team 7 itd.Tanio jest ale tylko gdzie pakiety i to jest ten problem.Gdzie nie spojrzeć to żeby cokolwiek było taniej to trzeb aktywacji pakietów,które mają ograniczoną ważność.Wydaje się,że przy 29gr/min choćbym nawet się zdecydowanie w większości kontaktował z Plusem a sporadycznie z Orange i tak jest łatwiej i lepiej niż pre-paid Plusa.

#333068  autor: Vieslav
 04 maja 2009, 10:35
Kup sobie drugą kartę Plusa i jeśli zajdzie potrzeba intensywnego kontaktu z Plusowcami wtedy włączasz pakiet maxi minuty w nowym simplusie. Innego rozwiązania nie widzę, sieci nie opłaca ci się zmieniać, bo w Plusie przy Twoim Profilu masz albo tanio do plusa, albo do wszystkich. A taniej do plusa jest tylko o 10 gr (choć przy dużej ilości rozmów może się opłacić). Jednak polecam pierwsze rozwiązanie.

#333082  autor: dominik920
 04 maja 2009, 11:35
Ja na Twoim miejscu nie zmieniał teraz operatora bo nie zauważysz znaczącej różnicy bo ceny w Orange i Plusie są niemal identyczne, ja bym poczekał na Twoim miejscu do wakacji kiedy z pewnością pojawią się nowe promocje i wtedy podjął ewentualną decyzję o zmianie operatora.

#333126  autor: mariusz9a
 04 maja 2009, 14:31
Nie zmieniaj na Plusa - tak jak mówią przedmówcy - ceny są niemalże takie same. Plus nie oferuje w zasadzie nic więcej co by Orange nie dawało. Chyba że zależy Ci na tanim necie i darmowym numerze - tego w Orange nie ma.

#333155  autor: taktakowiec
 04 maja 2009, 15:51
mariusz9a pisze:i darmowym numerze - tego w Orange nie ma.
Jest w nowym Orange GO.

#333217  autor: mariusz9a
 04 maja 2009, 19:52
taktakowiec pisze:
Jest w nowym Orange GO.
Bez limitów? Rozmowy + SMSy bez ograniczeń?

#333236  autor: Aen Hen Cerbin
 04 maja 2009, 21:05
mariusz9a pisze:
taktakowiec pisze:
Jest w nowym Orange GO.
Bez limitów? Rozmowy + SMSy bez ograniczeń?
Rozmowy - tak, SMS - niekoniecznie.

Nie wiem czy jest to feature w NOG, ale 1200 minutek do wybranej blondynki, które dostałem po doładowaniu za 100 zł, nie jest chyba w jakiś sposób ograniczone czasowo...
W każdym razie od doładowania minęło już ponad 80 dni, a od aktywacji ponad 70, a na koncie dodatkowym, w pozycji "minuty na połączenia z Wybranym Numerem" jest 1140 minutek bez terminu ważności.

SVP.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2009, 21:59 przez Aen Hen Cerbin, łącznie zmieniany 1 raz.

#333251  autor: mariusz9a
 04 maja 2009, 21:42
Aen Hen Cerbin pisze:ale 1200 minutek do wybranej blondynki, które dostałem po doładowaniu za 100 zł
Czyli z limitami :-/ 1200minut dla ludzi którzy na prawdę używają darmowego numeru to niewiele, a nie będą doładowywać konta co tydzień za 100zł (o zgrozo). Do tego SMSy...
Reasumując – jednak nie da Ci tego Orange, ale jeśli ktoś tego nie potrzebuje (darmowego numeru i/lub tanich pakietów Internetowych) to jak napisałem wcześniej nie ma sensu zmieniać Orange na Plusa.

#333263  autor: taktakowiec
 04 maja 2009, 22:00
Zgadza się.1200 minut do wybranego numeru + smsy po 1 groszu.1200 minut ro jest 20 godzin.Mi w miesiącu nie udaje sie tego wykorzystać.

#334667  autor: katarzynka007
 11 maja 2009, 16:55
Aen Hen Cerbin pisze:na koncie dodatkowym, w pozycji "minuty na połączenia z Wybranym Numerem" jest 1140 minutek bez terminu ważności.
a to dziwne, bo ja tez korzystam z NOG i mam zawsze limit 60 dni na rozmowy z wybranym numerem :). tak jest tez w regulaminie uslugi.
ale jesli jakims cudem Ciebie to omija, to nic tylko sie cieszyc :).

a jesli chodzi o te ograniczenia, to znam osobiscie parę, ktora korzysta z simplusa i chyba niektorym ludziom brak ograniczen szkodzi na mozg, bo sie malo co nie posr... ;-). Polak jak uslyszy ze darmowe to chcialby sie nachapac na zaś ...
ale niewazne :)...

a autorowi postu moge tylko powiedziec to, co juz zostalo powiedziane.
ja tam nie chcialabym sie babrac w tych pakietach, bo to mi sie kojarzy z dziecmi, nie wiem czemu.

zreszta co to za paranoja? albo masz do wszystkich rowna stawke albo do plusa taniej? :)
w Orange jest 29 do wszystkich (75 play), 20 do orange.
prosto, bez komplikacji.

ale fakt, ten darmowy, nieograniczony limitami numer w Simplusie dla niektorych moze byc karta przetargowa :P.

#334670  autor: taktakowiec
 11 maja 2009, 17:07
Weź pod uwagę jeszcze to że "darmowy" numer np w mixplusie jest bez limitów tylko do lipca (nie orientuję sie jak w simplusie sprawa wygląda),później nie wiadomo czy nie nałożą limitu 1200 minut tak jak zapowiadali już wcześniej.

#334674  autor: katarzynka007
 11 maja 2009, 17:17
ooo tego nie wiedzialam. hmm... ale pewnie calkowicie uslugi nie zniosa, ew tak jak mowisz, moze naloza jakies ograniczenie.

#337422  autor: user_delete10
 26 maja 2009, 15:35
Coraz bardziej jednak się przekonuję do tego,że trzymanie się w Orange jest u mnie bez sensu,bo Plus jest już praktycznie moją priorytetową siecią.Tylko wg.cenników jest mi na prawdę trudno określić co się opłaca,dlatego jeszcze raz proszę o radę. W SimPlusie albo 19gr/min do swoich,reszta drogo,albo 29gr/min do wszystkich no a smsy bez pakietu też drogie.W Orange mam de facto te same ceny smsów co Plus do swoich.18gr a Plus ma chyba 15gr bez pakietu.A połączenia wychodzą całkowicie drożej jak uprę się przy tych 19gr/min do samego Plusa,bo na reszcie stracę.Jest więc coś w tym SimPlusie co przemawia na jego korzyść gdy potrzebuję największego kontaktu właśnie z tą siecią?