• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 13 z 16
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

#331443  autor: masher
 24 kwie 2009, 17:42
fenix189- ale to jest czysta glupota. to jest jawne nieszanowanie klienta.

chcialbym sie przekonac jak widzialaby to prokuratura i sad gdyby ktos zgromadzil na koncie kwote 350 zl, za 61 przenioslby numer do innej sieci i pozostala kwota by przedla. kwota przedlpacona za usluge niewykonana! to juz by byla kwota ktora w prawie przekracza niska szkodliwosc czynu i sady wydaja wyroki odsiadki juz za takie sumy. teraz przeloz to analogicznie na znikniecie twoich pieniedzy wplaconych na obluge polaczen konta prepaid gdy nie doladujesz owego w jakims czasie

ba, zadalem sobie dzis trud przegladniecia wszystkich czesci skladowych regulaminu dla pakietu NOG, dla cennikow. i nie ma tam nic o waznosci kont przez doladowania i znikaniu srodkow. wiec jak to jest? gdzie sa zapisane terminy waznosci kont i do nich regulaminy? nie ma. mozna by tak drazyc i zastanawiac sie co by bylo. ale najwazniejsze jest pytanie jak to widzi klient. klient mowi ze mu sie to nie podoba, bo nie ma ani sumowania, ani wystarczajaco dlugich okresow polaczen wychodzacych, ani zwrotow niewykorzystanych srodkow przelewem na konto lub wyplacanych w siedzibie firmy.

piszesz ze nie maja byc charytatywni. nikt tego nie oczekuje od nich. ale klient tez nie musi sie godzic na takie zmuszanie do doladowan. moze spokojnie przejsc do innej sieci z zachowaniem numeru. moze tym samym spowodowac odjescie znajomych do innej sieci... a to juz moze byc konkretny koszt. nieporownywalnie wiekszy do tego niz by przedluzyli czas na wychodzace polaczenia. to nie sa jakies cuda, to jest normalnosc ktorej klienci maja prawo sie domagac.

nikt nie oczekuje od nich cudow. niech zrobia prosty myk- za 25 zl na 3 miechy, za 50 6 miechow, za 100- 12 miechow, wtedy nie pilnujesz czasu a pilnujesz kwoty jaka masz. to od niej i tylko od niej powinno zalezec czy mozez wykonywac polaczenia czy tez nie. masz pieniadze, mozesz dwonic, nie masz doladuj konto. co ma do tego czas? jest to bzdurne podejscie do sprawy i nie dziwie sie ze nie ma tego w zadnym regulaminie.
ba, taki prosty myk z przedluzeniem terminow na wychodzace pozwoli komus kto np wyjezdza na dluzej i nie bierze telefonu ze soba, albo nie jest w stanie wygadac a potrzebuje telefonu mobilnego... nie martwic sie o to czy musi niepotrzebnie pakowac i zamrazac lub wrecz tracic wlasnych pieniadzy. nie musialby tez pilnowac terminow doladowan. ot zaladuje na pol roku i ma z glowy, a ma np drugi czy trzeci numer. ktos kto chce korzystac z promocji doladowan, dodatowych srodkow itd bedzie doladowywal czesciej. nikt nie zbiednieje a kazdy na tym skorzysta :]
Ostatnio zmieniony 24 kwie 2009, 17:53 przez masher, łącznie zmieniany 1 raz.

#331444  autor: aree1987
 24 kwie 2009, 17:49
cesarz pisze:MobilKing - doładowanie raz na 3 miesiące za 10zł i co UPADŁ .
Przecież nie upadł przez przez te doładowania co 3 mce, prędzej przez ten denny marketing.

#331446  autor: user_delete10
 24 kwie 2009, 17:53
No a jak jest w Plusie,Erze? Ja wiem,że przepadają środki tylko wracają zawsze po następnym doładowaniu,nie ważne ile by minęło.Co w Play ze przepadaniem,bo tam nie orientuję się wcale.

#331449  autor: Pawrzes
 24 kwie 2009, 18:00
W Plusie przepadają po 30 dniach od utraty ważności konta, Era i Play nie zabiera niewykorzystanej kwoty dopóki karta SIM nie zostanie odłączona od sieci.

Pozdrawiam

#331452  autor: masher
 24 kwie 2009, 18:08
no i wlasnie o to chodzi, w orange masz tylko 5 dni na zwrot srodkow, pozniej przepadaja bezpowrotnie.

w erze jest sumowanie czasow doladowan, tam masz 30 dni a jesli nie doladujesz w tym czasie to tez nie przepadaja bo beda zwrocone jak tylko doladujesz. w plusie nie wiem, nie patrzylem. w play nie przepadaja i masz 12 miesiecy bez roznicy jaka kwota doladujesz. wiec jak wyglada na tym polu orange z przepadaniem i trzymanymi terminami waznosci kont wyliczonymi dla czasow kiedy minuta rozmowy kosztowala ponad 2 zl.

w tej chwili mam trzy numery w domu, jeden abonament, dwa nog. z jednego noga leci praktycznie co do czasu waznosci przy doladowaniach za 50 zl, drugi praktycznie jest zapchany kwota 150 zl ktorej sie nie wygada a numer jest potrzebny i nie zrezygnuje z niego. mam pozniej doladowywac konto kolejna kwota 50 zl i tak do zajechania sie? przecie to sie kupy nie trzyma. mam isc na allegro i opychac przelew sms za 50/60% wartosci srodkow i kombinowac jak lysy pod gore? chce jak normalny uczciwy czlowiek zaladowac kwota i olac terminy. po to mam prepaid a nie abo w tych dwoch przypadkach aby sie nie chlastac z fakturami, terminami i innymi durnoctwami.

#331483  autor: nav
 24 kwie 2009, 20:08
a ja zauwazylam ze wydaje wiecej odkad obnizyli stawki np kiedys rozmowa trwala 10 sekund przy stawce 65 gr a teraz przy 29 gr rozmawiam dluzej bo jakos nie jest mi zal wydac tych pieniedzy wiec faktycznie nic by nie stracili na doladowaniach jesli przedluzyliby ich waznosc kto sie ma ladowac ten bedzie kto nie ten nie ja mam 3 nr w orange 2 laduje raz w roku a 3 co okolo 3 miesiace na ktorym gromadze pieniadze ;/ z tych 3 numerow bo co mi zostanie z tych 2 pozostalych przlewam na ten jeden glowny tego glownego tez bym nie ladowala gdyby nie to cholerne konto promocyjne po prostu zal zeby kasa przepadla ;/

#331487  autor: dominik920
 24 kwie 2009, 20:19
Jakby jeszcze tylko wydłużyli ważność konta dla połączeń iwykonywanych chociażby aby 25 zł przedłużało o 3 miesiące a 50 zł o 6 miesięcy to byłby duży krok naprzód ze strony Orange.

#331503  autor: kuba144
 24 kwie 2009, 21:49
Hm... Mam ten sam problem. 50zł na 3 miesiące to dla mnie za dużo. Myślę, że na 6 miesięcy byłoby idealnie. No i niestety coś mnie podkusiło i wziąłem zetafona... teraz w sumie żałuję. Na szczęście jeszcze tylko 150dni do końca.
Ja spojrzę na to trochę inaczej. Czy orange przypadkiem nie zobowiązało się do oferowania wszystkich promocji i usług pre-praid zetafonowi? W takim razie musieli by najpierw zakończyć w ogóle zetafona, aby przedłużyć okres wychodzących, bo niestety ale im to się nie będzie zwyczajnie opłacać.

#331509  autor: Btk_Tomas
 24 kwie 2009, 22:09
kuba144 pisze:W takim razie musieli by najpierw zakończyć w ogóle zetafona, aby przedłużyć okres wychodzących, bo niestety ale im to się nie będzie zwyczajnie opłacać.
Dlaczego mieliby likwidować Zetafona, przecież można go zostawić na dotychczasowych warunkach.

#331560  autor: pacyna
 25 kwie 2009, 10:33
dominik920 pisze:Jakby jeszcze tylko wydłużyli ważność konta dla połączeń iwykonywanych chociażby aby 25 zł przedłużało o 3 miesiące a 50 zł o 6 miesięcy to byłby duży krok naprzód ze strony Orange.
Na to poczekasz sobie bardzo długo. Ale wątpię, byś się doczekał bo nikt z W3 nie dał przynajmniej zbliżonych warunków pod tym względem do PlayFresh. Chyba że coś przeoczyłem za co z góry przepraszam :D

#331561  autor: kuba144
 25 kwie 2009, 10:36
No dobrze, a czy przypadkiem w umowie zetafona nie ma, że orange deklaruje się oferować wszystkie usługi i promocje z pre-praida?

Jeżeli tak to czy w takim razie doładowanie też się zalicza to w ogóle inna bajka?

#331564  autor: Btk_Tomas
 25 kwie 2009, 10:47
Wracając do naszych reklamacji właśnie dzwoniła do mnie konsultantka Orange i mówiła o pomyłce z błędnie wyemitowanymi reklamami, oraz że nowa oferta została już wprowadzona.
Przyznała mi rekompensatę w wysokości 15 zł, wyjaśnienie ma przyjść również pocztą.

#331665  autor: user_delete10
 25 kwie 2009, 21:17
Plus nie ma w ofercie nawet standardowo stawki 29gr/min. Trzeba to aktywować za 1.5zł jak pamiętam. Też nie ma się z czego cieszyć. Play ma smsy po 9gr bez rozróżnienia na "swoje" i "obce". Także idealnie ma nigdzie.

#331668  autor: Vieslav
 25 kwie 2009, 21:23
Tak się zastanawiam... Skoro każdy starter Orange ma aż rok ważności (podejrzewam, że związane jest to z "podbijaniem" statystyk) to jaki problem dać też rok wazności na wychodzące po doładowaniu? Na jedno wychodzi, bo przecież nikt nie utrzyma przez rok 5 zł na koncie! Kiedyś trzeba będize pakiet kupić i poleci 2 x 5zł. A lepiej brzmi 12 miesięcy na wychodzące niż na przychodzące. :lol:
Jeśli chodzi o reklamacje to ja dostałem przeprosiny za pomyłkę :evil: .

#331676  autor: kowcio
 25 kwie 2009, 21:36
Mulder pisze:Jeśli chodzi o reklamacje to ja dostałem przeprosiny za pomyłkę :evil: .
No właśnie. Dostałeś. A ja co dostałem? Dwa takie same @ podpisane przez dwie różne osoby (jedna od kobiety, druga od faceta), wysłane w odstępie kilku godzin (20 kwietnia):
Witam serdecznie,

Dziękuję za przesłaną korespondencję.

Uprzejmie informuję, że zgłoszenie zostało przekazane do działu reklamacji.

Chciałabym podkreślić, że w zdecydowanej większości przypadków czas rozpatrzenia reklamacji/zgłoszenia to 14 dni. Maxymalny czas realizacji to 30 dni. Proszę, zatem, cierpliwie oczekiwać na odpowiedź zwrotną z naszego biura.

Pozdrawiam
Oraz:
--------------------------------------------------------------------------------
Witam serdecznie,

Dziękuję za przesłaną korespondencję.

Uprzejmie informuję, że zgłoszenie zostało przekazane do działu reklamacji.

Chciałbym podkreślić, że w zdecydowanej większości przypadków czas rozpatrzenia reklamacji to 14 dni. Maksymalny czas realizacji to 30 dni. Proszę, zatem, cierpliwie oczekiwać na odpowiedź zwrotną z naszego biura.

Pozdrawiam
I odpowiedzi się nie doczekam, albo jak już napiszą mi: Proszę nie robić z nas głupków, nowa oferta została już dawno wprowadzona w życie :lol:

#331784  autor: express100
 26 kwie 2009, 13:44
A ja żałuję, że wprowadzili, bo już kasy codziennie nie dostaję :cry:
ta reklama która leciała w Polsacie od 16.04 to dotyczyła też Orange MUSIC, a mówili (Ci z Orange) że to Polsat się pomylił, a to na pewno tak nie jest, bo teraz lecie reklama tylko z Go i POP, już Music nie leży na leżaczku, a chyba Polsat aż tak by nie chciał 'dokopać' Orange, żeby samemu dorabić/domalowywać Orange Music do reklamy.

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#331835  autor: user_delete10
 26 kwie 2009, 18:36
Nowa oferta Orange jest gorsza tylko od Play,a co z resztą? Reszta gdzieś tam umieściła cenę 29gr/min ale to nie są tak oczywiste i standardowe ceny jak w Orange.Jakieś aktywacje,dodatkowe koszty ponoszone z tytułu aktywacji ceny 29gr/min.Bardziej bym się uczepił już Plusa i Ery.

#331924  autor: taktakowiec
 27 kwie 2009, 12:01
Ja bym sie uczepił Plusa.W mixie są pakiety do wszystkich ze stawką 40gr.Nie dość że wielka łaska w postaci pakietu to jeszcze stawka kosmiczna porównując do innych opów.

#332040  autor: user_delete10
 27 kwie 2009, 19:46
We wszystkich abonamentach i mixach jak leci są kosmiczne stawki, w porównaniu ze pre-paidem. 40/35/30 minut za 25zł? Przeliczmy ile za to mam minut w pre-paidzie obecnie w najlepszym razie: ok.82 min. Pogadane.

#332110  autor: cesarz
 27 kwie 2009, 21:48
Jeśli weźmiesz tylko kartę SIM ( w abonamencie lub mix )to dostajesz 100% więcej i dodatkowo prezenty ( jeden numer, sms 400, weekendy ) , stawka za połączenia jest porównywalna.25zł + 100% = 80minut + np.400sms.

CNN
  • Strona 13 z 16
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 1
  • 11
  • 12