News Telepolis.
Ciekawi mnie dlaczego u każdego operatora są tak tanie jeżeli np. z Play płaci dużo Erze i odwrotnie jest jeszcze drożej.
Kiedyś był w Playu pakiet 1000 SMSów/MMSów do wszystkich które kosztowały w nim tylko po 1gr. za 300kB., a przecież płacą sobie 90groszy za 100kB, czyli 2,70zł/201-300kB
W Playu były różne stawki od 1gr(w starym pakiecie) do 20gr (w Nowy Play na Kartę), ale za 300kB.
W Erze, TT i Heyah jest już naliczanie za każde rozpoczęte 100kB- po 40gr.
W Orange od 15gr (w Music) do 30gr (W NOG) i kiedyś były pakiety po doładowaniu w Orange Music w którym dostawało się do 1000SMS/MMS do wszystkich sieci.
W plusie kosztuje MMS za 300kB- 40gr, a w 36i6- 20gr.
SMSy dostaje się w Playu za doładowania, w Heyah za 5,90zł lub za 50zł doładowanie, w Simplusie niektórzy użytkownicy dostają SMSy do wszystkich sieci po doładowaniu, a w 36i6 każdy dostaje się do 1000SMSów do wszystkich.
W MultiBoxie dostaje się co miesiąc 30SMSów do wszystkich, a jeżeli ma się darmowy MultiBox GOLD przy darmowym starterze to dostaje się 100SMSów w miesiącu, a jeszcze do tego dodatkowe esy po doładowaniu.
Są jeszcze bramki SMSowe
np. SMSBOX gdzie płaci się tylko SMSem za rejestrację, a później nie, to chyba taka bramka nie ma co liczyć na zwrotny SMS, bo przeważnie ktoś odpisze na komórkę.
P.S. Jeżeli umieściłem w złym dziale (a długo się nad tym zastanawiałem) proszę o przeniesienie.

Doładowania do wszystkich sieci-
www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c