Witam. Mam orange na kartę i na parę miesięcy chcę mieć starter playa w telefonie z nowym numerem. Czy za kilka miesięcy gdy włożę starter orange do telefonu wyświetlą mi się smsy z całego okresu gdy miałem playa w telefonie? Wiem do kiedy mam ważne konto na połączenia przychodzące, więc w grę nie wchodzi wcześniejsze zablokowanie konta. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi! :)
- Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
Nie wiem czy dobrze Cię zrozumiałem, ale jeśli masz zapisane sms na karcie, to nie będzie problemu z tym aby ponownie Ci się one wyświetliły w momencie powrotnego włożenia karty. Inaczej może być z sms, które będą do Ciebie wysyłane, bo karta będzie nieczynna i niestety sms nie będą do Ciebie dochodzić tylko będą w oczekiwaniu na odbiór przez Twój nr telefonu, a jak wiadomo można ustawić ważność wysyłanych wiadomości w telefonie nadawcy, także w sumie tutaj zależy też dużo od nadawcy na ile ma ustawioną ważność wiadomości wychodzących.
Wiem, że przy ustawieniu na maksymalny limit w Plusie, wiadomość jest usuwana po 7 dniach jeśli nie zostanie odebrana. Jeśli ustawimy sobie np 1 dzień, wiadomość zostanie skasowana po 24h. Dostajemy wtedy raport że wiadomość nie dotarła do odbiorcy.
w telefonach jest ustawienie ile ma byc wiadomosc trzymana w centrali, zazwyczaj nie jest to wiecej niz 7 dni i pewnie to jest maksymalny czas na doreczenie wiadomosci. po tym czasie, orange pewnie bedzie kasowac oczekujace na Ciebie wiadomosci.
pamietam, ze gdy wysylalem smsy z orange w przypadku kiedy odbiorca mial wylaczony telefon dluzej niz 3 dni to dostawalem raport, ze wiadomosci nie dostarczono.
pamietam, ze gdy wysylalem smsy z orange w przypadku kiedy odbiorca mial wylaczony telefon dluzej niz 3 dni to dostawalem raport, ze wiadomosci nie dostarczono.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet