• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#331496  autor: vinc
 24 kwie 2009, 21:18
senshiro pisze:czy w salonie mogą wpisywać takie informacje do karty gwarancyjnej?
Teoretycznie nawet jak ściągniesz sam simlocka to nie tracisz gwarancji, ale praktycznie różnie to bywa :? Natomiast lepiej dostać taką pieczątkę niż jej nie dostać. Mimo wszystko jakby były jakieś problemy z gwarancją to i tak Play ma odnotowany ten fakt. Wobec tego zawsze w razie problemów można udowodnić producentowi, że op sam zdjął blokadę.

Obrazek

#331499  autor: tomko111
 24 kwie 2009, 21:27
vinc, gwarancje dopiero traci się gdy ściągniecie simlocka spowoduje jakąś usterkę w oprogramowaniu, albo coś w tym stylu... TEORETYCZNIE, bo praktycznie ściągniecie simlocka jest równoznaczne z utratą gwarancji.

#331501  autor: vinc
 24 kwie 2009, 21:39
tomko111 przeczytaj jeszcze raz to co napisałem... Przecież ty napisałeś to co ja... Tylko "ubrane" w inne słowa :roll:

Obrazek

#331505  autor: nemo2009
 24 kwie 2009, 21:53
tomko 111.Jesteś pewien,że z modemów można ściągać simlocki.Dotychczas nie było to możliwe.Możesz napisać na jakiej podstawie tak uważasz?. Będę wdzięczny za odpowiedż.Jeśli tak jest ,to heja do Play,jutro.Ściągnąłem w Play simlocka z Samsunga Z 370.Pieczątka z adnotacją znalazła się w gwarancji.Potem dałem wgrać w autoryzowanym serwisie w ramach gwarancji,niebrandowany firmware Samsunga.Wszystko bez problemu i za darmo. :-D

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#331507  autor: tomko111
 24 kwie 2009, 21:57
nemo2009, czytałem to na blogu Playa oraz potwierdził to rzecznik Gruszka - a więc jest to jak najbardziej możliwe od dzisiaj. :wink:

#331511  autor: nemo2009
 24 kwie 2009, 22:39
Tak,czytałem to na Blogplay,ale to nie jest strona Play,ale nijakiego dlluka.Na stronie rzecznika Play nie ma takiego info.Jutro udam się do salonu Play i się dowiem.Jak będzie ,napiszę. :-D

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą,najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu,a póżniej pokona doświadczeniem"

#331515  autor: tomko111
 24 kwie 2009, 22:54
nemo2009, to jest strona Łukasza który jest w jakiś sposób spokrewniony z Play i rozmawiałem z nim na gadu i ta informacja jest potwierdzona. :wink:

#331522  autor: nemo2009
 24 kwie 2009, 23:14
tomko 111.Dzięki za info,jutro idę do Play z moim E160. :wink:

#331579  autor: thonka
 25 kwie 2009, 12:13
tomko111 pisze:jest w jakiś sposób spokrewniony z Play i rozmawiałem z nim na gadu i ta informacja jest potwierdzona. :wink:
wiele z jego informacji sie tez nie sprawdzalo, wiec poki nie bedzie oficjalnego info ze strony sieci lepiej poczekac, bo znow beda cyrki w salonach, ze 'oni z modemow nie zdejmuja'...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#331585  autor: DevilishChaos
 25 kwie 2009, 12:34
W punkcie musza ci podbic gwarancje z adnotacja ze simlock zostal zdjety przez operatora, bez tego napewno serwis anuluje gwarancje...
Co do sciagania simlockow z modemow, to rzeczywiscie od wczoraj wprowadzono taka opcje, ale... w odroznieniu od telefonow simlocki z modemow nie sa sciagane na miejscu w salonie, tylko musza zostac odeslane do serwisu... wiec niestety zostajesz bez modemu przez 1-2 tyg...

#331589  autor: express100
 25 kwie 2009, 12:52
telemaniak93 pisze:2. Czy telefon trzeba zostawić na dłużej (chodzi mi konkretnie o Z170)?
Ja niestety musiałem zostawić Playseta i również trzeba zostawić np. SE K530i

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c

#331591  autor: tomko111
 25 kwie 2009, 12:59
thonka, gdyby nie miał pewności, że jest taka możliwość to napisałby na blogu, że prawdopodobnie można ściągnąć za darmo, a napisał, że jest to możliwe, więc jest, zresztą mój znajomy dzisiaj ściągnął w Katowicach bez problemu. :wink:

#331593  autor: thonka
 25 kwie 2009, 13:05
tomko111 pisze:gdyby nie miał pewności, że jest taka możliwość to napisałby na blogu, że prawdopodobnie można ściągnąć za darmo,
ostatnia wpadka bylo jak napisal, ze w play obniza cene 5800 (czyli dzien, dwa temu), a potem sie okazalo, ze jednak tak nie bedzie.
nie jest o oficjalny blog ze strony sieci i wpadki sie zdarzaja.
tomko111 pisze:napisał, że jest to możliwe, więc jest
a ja powiem, ze nie jest wiec nie jest. wierzysz we wszystko co przeczytasz? jestem nastawiony na 'nie' tylko dlatego, ze bylo kilka informacji na blogplay, ktore nie byly sprawdzone.
zresztą mój znajomy dzisiaj ściągnął w Katowicach bez problemu. :wink:
sciagnal czy oddal modem?

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#331613  autor: tomko111
 25 kwie 2009, 15:05
thonka, sam rzecznik napisał, że cena noki 5800 ulegnie zmianie.

http://ludzie.playmobile.pl/partner/11/ ... jutra.html
A i zmieniamy cenę Nokii 5800. Oczywiście ceny dostaną najpierw nasi handlowcy w odpowiednich komunikatach.

#331629  autor: thonka
 25 kwie 2009, 16:20
thonka, sam rzecznik napisał, że cena noki 5800 ulegnie zmianie.
przeczytaj sam sobie te strone z blogu rzecznika, ktora podales. duzo tego nie ma, a wiele wyjasnia.
coby oszczedzic Ci szukania:
2faces 24.04.09 godz. 17:45
korekta, zmiany cen 5800 nie będzie.
chyba wiesz pod jakim nickiem pisuje pan Gruszka.

mam tylko nadzieje, ze rzeczywiscie sciaganie blokad z modemow wejdzie do salonow (tym razem szybciej niz zdejmowanie blokad z telefonow), wtedy sam pojde odblokowac modem.

#331828  autor: gummy_bear
 26 kwie 2009, 17:38
nie byłbym tego taki pewien bo wtedy okazało by się, że ludzie nie korzystają z internetu Play, tylko od innych operatorów.

:)

#331877  autor: ~R
 26 kwie 2009, 21:57
tomko111 pisze:thonka, gdyby nie miał pewności, że jest taka możliwość to napisałby na blogu, że prawdopodobnie można ściągnąć za darmo, a napisał, że jest to możliwe, więc jest, zresztą mój znajomy dzisiaj ściągnął w Katowicach bez problemu. :wink:
Wygląda to następująco
Od Kwietnia zaczynają trafiać do Salonów PLAY niektóre telefony już bez blokady, natomiast jeżeli takie komuś się trafią z blokadą całkowicie bezpłatnie może taką blokadę ściągnąć, czasami sprawa jest załatwiona już kolejnego dnia.

#331882  autor: nemo2009
 26 kwie 2009, 22:06
~~R.tomko111 pisał o ściąganiu simlocków z modemów,twój post jest nie na temat. :-D

#331884  autor: ~R
 26 kwie 2009, 22:09
SORY, nieudacznik ze mnie, przepraszam,

Dla moderatora, żeby nie było że spamuje albo nabijam posty w razie czego wykasuj moje wiadomości albo tą ostatnią jak uważasz. Przepraszam jeszcze raz Dopiero co się zarejestrowałem.

#331952  autor: nemo2009
 27 kwie 2009, 15:25
Dzisiaj byłem pytać w salonach Play o ściąganie simlocków z modemów.Historia znowu się powtarza,byłem w dwóch salonach,w jednym wiedzą o co chodzi i można załatwić wszystkie formalności,co do modemu{ściągnąć simlock z modemu}.W drugim miejscu nic o tym nie wiedzą. :-D

[ Dodano: 2009-04-27, 15:52 ]
Przed chwilą przeczytałem na blogu p. Gruszki,że simlocków z modemów Play nie ściąga.Teraz będą szukać winnego,kto wysłał instrukcje do salonów w sprawie modemów.Niezły bałagan w tym Play.Z telefonami też niezłe było zamieszanie. :-D