fenix189 pisze:Ja się wypowiem,jak ja to widzę ze strony Orange: ja bym podobnie postąpił będąc w zarządzie.Za całym szacunkiem,ale niby czemu oni mają oferować 29gr/min komuś kto nie ma nawet kasy,żeby sobie utrzymać na przyzwoitym poziomie stan konta,doładowanie za 5zł to żaden zysk i żaden klient.Dalej, dlaczego 5zł ma przedłużać o rok ważność karty?Dla mnie to nie jest wartościowy, lojalny klient, dający 5zł przychodu, to jest dobra stawka do nagłej potrzeby,a nie na dłuższy okres.Play jak zwykle szuka sensacji i wielkiego licznika kart SIM,które ma w posiadaniu,jako wciąż nowicjusz. Lojalny klient to ten,który na bieżąco ładuje,przynosi zyski stałe,niekoniecznie to brzmi jak "abonament",bo o tym już było,jak komu pasuje,pre-paid lub abo., ale lojalność jest jedna.Jak się ładuje regularnie i dużo to znaczy,że się ma zamiar być w Orange i korzystać z usług tej sieci.Takie osoby powinny być obsypywane promocjami i mieć niziutkie stawki.
Ja się trochę nie zgodzę, bo tak, ja osobiście przy obecnych stawkach i takich usługach jak Ty i 3 potrzebuje w skali roku na rozmowy nie więcej niż 100 zł (dzwonię głównie na 1 numer w Orange do żony - generalnie dzwonię mało więcej ludzi dzwoni do mnie) - a przez to że minimum raz na 3 miesiące muszę doładować to mam 200zł w skali roku a tyle nie potrzebuje i efekt taki że mam na koncie głównym 140 zł i 60 na promocyjnym, co wystarczyłoby mi na jakieś półtorej roku ale niesety za niecałe 3 miechy i tak będę musiał doładować - a w play nie.
Jeśli Orange nie interesują klienci z takim budżetem i potrzebami to wg mnie trochę niepoważne, bo myślę że takich jak ja jest więcej.
Nie mówię że od doładowania za 5zł ma być rok ważności konta ale mogli to trochę wydłużyć, np. przy kwocie 50zł.
Sorry, ale niepotrzebuje przepłacać i mieć satysfakcję, że jestem w Orange, bo to operator nie dla plebsu!
Niestety mam zetafon i tak szybko do play nie przejdę, ale jak minie okres obowiązywania umowy to przechodzimy razem z żoną do play - dwóch klientów mniej a w skali kraju myślę że tysiące
No chyba że coś zmienią w tej kwestii, ale wątpie bo w simplusie po obniżeniu stawek chyba tego też nie zmienili...
Reasumując koło stówki rocznie można zaoszczędzić x2 - to jakby nie patrzeć w budżecie domowym zostaje 200zł rocznie więcej
pozdr.