• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 11 z 16
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 16

#331162  autor: marcinb
 23 kwie 2009, 14:42
Claudec pisze:Jakoś Play nie ma drogo do Polsatu, place wszędzie 29gr/min
Prosimy o poważne przykłady.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#331167  autor: aree1987
 23 kwie 2009, 15:03
marcinb pisze:
To jest bardzo poważny przykład, wyobraź sobie, że taki cyfrowy polsat jest dla playa, jak play dla w3. Takie same proporcje wielkości.
Dlaczego w biznesie da sie zrobić stawki do playa takie same jak do w3, a dla indywidualnych to nie jest oplacalne? Bo wasi kochani operatorzy jadą Was równo bez mydła.

#331169  autor: Varssaux
 23 kwie 2009, 15:13
Nie wiem czy to ma cos wspolnego ze zmianami w Orange, ale zadzwonilem na *500 zeby sprawdzic ile mam na koncie i uslyszalem ze mam 5800 darmowych sms-ow. (dzwonilem drugi raz zeby sie upewnic i to samo)

Czy to tez jakas propomcja ? Bo z tego co wiem to poineinem miec ok 300 sms-ow za doladowanie za 50 zł - mam w orange music

#331170  autor: DD7
 23 kwie 2009, 15:17
aree1987 pisze:
marcinb pisze:
To jest bardzo poważny przykład, wyobraź sobie, że taki cyfrowy polsat jest dla playa, jak play dla w3. Takie same proporcje wielkości.
Dlaczego w biznesie da sie zrobić stawki do playa takie same jak do w3, a dla indywidualnych to nie jest oplacalne? Bo wasi kochani operatorzy jadą Was równo bez mydła.
Tylko tutaj wchodzimy już na liczbę klientów- a tych Play ma niebagatelnie więcej, więc takie gadanie jest bez sensu, aczkolwiek jakiś tam argument jest.

Czyli tak, za doładowanie 100 (10zł bonusu), dostajemy:

*550 minut do Orange,
*379 minut do prawie wszystkich,
*146 minut do Play i 183 minuty do Cyfrowego Polsatu,
*11000 SMSów do Orange,
*611 SMSów do wszystkich,
*5500 MMSów do Orange,
*366 MMSów do wszystkich,
*darmowe 2h do wszystkich na 2 miesiące (jeśli doładujemy konto w przeciągu 25 dni od poprzedniego),
*darmowy numer w Orange na 2 miesiące.

Powiem szczerze- NIE jest źle ;)
Ostatnio zmieniony 23 kwie 2009, 15:46 przez DD7, łącznie zmieniany 1 raz.

#331171  autor: marcinb
 23 kwie 2009, 15:31
aree1987 pisze:
marcinb pisze:
To jest bardzo poważny przykład,
Nie sądzę.
Poczytaj skąd asymetryczny MTR, później ewentualnie możemy pogadać (na poziomie).

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#331172  autor: Btk_Tomas
 23 kwie 2009, 15:40
blade_ninja pisze:darmowe 2h do wszystkich na 2 miesiące,
Wszystko ładnie opisałeś tylko by dostać te 120 min na 2 miesiące trzeba konto doładować dwa razy w ciągu 25 dni.

#331175  autor: aree1987
 23 kwie 2009, 15:44
marcinb pisze:
aree1987 pisze:
marcinb pisze: Prosimy o poważne przykłady.
To jest bardzo poważny przykład,
Nie sądzę.
Poczytaj skąd asymetryczny MTR, później ewentualnie możemy pogadać (na poziomie).
Wiem skąd się biorą te stawki. Nie wiem czemu nie odniesiesz się do całości mojej wypowiedzi, tylko przytaczasz fragment, który jest tylko wstępem, do do całości. Także to Ty masz jakieś problemy ze swoim poziomem, bo ja do swojego nie mam zastrzeżeń.

#331176  autor: Varssaux
 23 kwie 2009, 15:44
A nie wiecie skad te 5500 sms na moim koncie xD ?

#331177  autor: DD7
 23 kwie 2009, 15:45
Btk_Tomas pisze:
blade_ninja pisze:darmowe 2h do wszystkich na 2 miesiące,
Wszystko ładnie opisałeś tylko by dostać te 120 min na 2 miesiące trzeba konto doładować dwa razy w ciągu 25 dni.
Zapomniałem o tym ;) A miało być tak pięknie ;D Poprawione.

#331196  autor: Dworek
 23 kwie 2009, 16:43
Minuty Non-stop mają być ważne przez 31 dni bez względu na wysokość doładowania, a nie jak pisano wcześniej na 14/30/60 dni. W dodatku będzie je można wykorzystać na połączenia do Play i Cyfrowego Polsatu.

#331216  autor: user_delete10
 23 kwie 2009, 18:36
Ja się wypowiem,jak ja to widzę ze strony Orange: ja bym podobnie postąpił będąc w zarządzie.Za całym szacunkiem,ale niby czemu oni mają oferować 29gr/min komuś kto nie ma nawet kasy,żeby sobie utrzymać na przyzwoitym poziomie stan konta,doładowanie za 5zł to żaden zysk i żaden klient.Dalej, dlaczego 5zł ma przedłużać o rok ważność karty?Dla mnie to nie jest wartościowy, lojalny klient, dający 5zł przychodu, to jest dobra stawka do nagłej potrzeby,a nie na dłuższy okres.Play jak zwykle szuka sensacji i wielkiego licznika kart SIM,które ma w posiadaniu,jako wciąż nowicjusz. Lojalny klient to ten,który na bieżąco ładuje,przynosi zyski stałe,niekoniecznie to brzmi jak "abonament",bo o tym już było,jak komu pasuje,pre-paid lub abo., ale lojalność jest jedna.Jak się ładuje regularnie i dużo to znaczy,że się ma zamiar być w Orange i korzystać z usług tej sieci.Takie osoby powinny być obsypywane promocjami i mieć niziutkie stawki.

#331220  autor: marektomek
 23 kwie 2009, 18:52
fenix189 pisze:Ja się wypowiem,jak ja to widzę ze strony Orange: ja bym podobnie postąpił będąc w zarządzie.Za całym szacunkiem,ale niby czemu oni mają oferować 29gr/min komuś kto nie ma nawet kasy,żeby sobie utrzymać na przyzwoitym poziomie stan konta,doładowanie za 5zł to żaden zysk i żaden klient.Dalej, dlaczego 5zł ma przedłużać o rok ważność karty?Dla mnie to nie jest wartościowy, lojalny klient, dający 5zł przychodu, to jest dobra stawka do nagłej potrzeby,a nie na dłuższy okres.Play jak zwykle szuka sensacji i wielkiego licznika kart SIM,które ma w posiadaniu,jako wciąż nowicjusz. Lojalny klient to ten,który na bieżąco ładuje,przynosi zyski stałe,niekoniecznie to brzmi jak "abonament",bo o tym już było,jak komu pasuje,pre-paid lub abo., ale lojalność jest jedna.Jak się ładuje regularnie i dużo to znaczy,że się ma zamiar być w Orange i korzystać z usług tej sieci.Takie osoby powinny być obsypywane promocjami i mieć niziutkie stawki.
Ale o co ci chodzi? Że Play dał ważność konta na rok to jest źle? W końcu zbliżamy sie z tym do Europy. Po co doszukujesz sie w tym drugiego dna? Gdybyś miał możliwość wyboru w orange czy doładowanie przedłuża ważność konta tak jak teraz albo o rok to rozumiem że byś wybrał tak jak jest teraz tak? Wtedy czułbyś sie ważnym klientem

#331222  autor: Pawrzes
 23 kwie 2009, 19:00
Klient który doładowuje 5 zł na rok ale odbiera dużo połączeń jest lepszym klientem niż ten który dużo dzwoni ale prawie nic nie odbiera.

Pozdrawiam

#331225  autor: user_delete10
 23 kwie 2009, 19:09
To jest dla mnie punkt widzenia zarządców sieci,moim zdaniem.Tak jak napisałem,Play się złapie wszystkiego,żeby natrzepać sobie ludzi,ale sensu to większego nie ma.Jakiś nastolatek nie dostanie kasy,lub też nie zarobi i ma ciągle mieć aktywny nr.którego nie otrzymuje,które nie generuje zysku,jak się uda za 6 miesięcy powiedzmy,wrzuci 25zł i tak w kółko.Uważam, że 5zł to jest kwota ratunkowa konta,ale nie taka,która dałaby jakiś zysk,przez którą ktoś mógłby mieć kolejne miesiące nr.włączony,przy założeniu,że nie zrobi kolejnych doładowań przez wiele następnych miesięcy,co już wyżej opisałem.Jak komuś braknie 50zł np. daje 5ke i wszystko gra.Ale dać 5zł tylko po to,żeby mieć nr.aktywny i odbierać rozmowy to trochę bez sensu.Jak mamy tel. to z niego korzystamy i nie ma opcji,ze tylko do nas będą zewsząd dzwonić a my nic,po to się nie kupuje komórki.

#331240  autor: balek
 23 kwie 2009, 20:27
fenix189 pisze:Ja się wypowiem,jak ja to widzę ze strony Orange: ja bym podobnie postąpił będąc w zarządzie.Za całym szacunkiem,ale niby czemu oni mają oferować 29gr/min komuś kto nie ma nawet kasy,żeby sobie utrzymać na przyzwoitym poziomie stan konta,doładowanie za 5zł to żaden zysk i żaden klient.Dalej, dlaczego 5zł ma przedłużać o rok ważność karty?Dla mnie to nie jest wartościowy, lojalny klient, dający 5zł przychodu, to jest dobra stawka do nagłej potrzeby,a nie na dłuższy okres.Play jak zwykle szuka sensacji i wielkiego licznika kart SIM,które ma w posiadaniu,jako wciąż nowicjusz. Lojalny klient to ten,który na bieżąco ładuje,przynosi zyski stałe,niekoniecznie to brzmi jak "abonament",bo o tym już było,jak komu pasuje,pre-paid lub abo., ale lojalność jest jedna.Jak się ładuje regularnie i dużo to znaczy,że się ma zamiar być w Orange i korzystać z usług tej sieci.Takie osoby powinny być obsypywane promocjami i mieć niziutkie stawki.
Ja się trochę nie zgodzę, bo tak, ja osobiście przy obecnych stawkach i takich usługach jak Ty i 3 potrzebuje w skali roku na rozmowy nie więcej niż 100 zł (dzwonię głównie na 1 numer w Orange do żony - generalnie dzwonię mało więcej ludzi dzwoni do mnie) - a przez to że minimum raz na 3 miesiące muszę doładować to mam 200zł w skali roku a tyle nie potrzebuje i efekt taki że mam na koncie głównym 140 zł i 60 na promocyjnym, co wystarczyłoby mi na jakieś półtorej roku ale niesety za niecałe 3 miechy i tak będę musiał doładować - a w play nie.
Jeśli Orange nie interesują klienci z takim budżetem i potrzebami to wg mnie trochę niepoważne, bo myślę że takich jak ja jest więcej.
Nie mówię że od doładowania za 5zł ma być rok ważności konta ale mogli to trochę wydłużyć, np. przy kwocie 50zł.
Sorry, ale niepotrzebuje przepłacać i mieć satysfakcję, że jestem w Orange, bo to operator nie dla plebsu!
Niestety mam zetafon i tak szybko do play nie przejdę, ale jak minie okres obowiązywania umowy to przechodzimy razem z żoną do play - dwóch klientów mniej a w skali kraju myślę że tysiące :lol:
No chyba że coś zmienią w tej kwestii, ale wątpie bo w simplusie po obniżeniu stawek chyba tego też nie zmienili...
Reasumując koło stówki rocznie można zaoszczędzić x2 - to jakby nie patrzeć w budżecie domowym zostaje 200zł rocznie więcej :D

pozdr.

#331243  autor: user_delete10
 23 kwie 2009, 20:39
Bardzo trafne i ciekawe uwagi. Ja mam pyt.odnośnie tych gratisów w postaci minut: godzina za 50zł, 2 godz. za 100zł widnieje na stronie na tym trójkącie w ofercie NOG.To są na prawdę stałe gratisy za każdym razem do tych doładowań? Po za aktywacją smsem to jest 100% za darmo zawsze? Tego nie było,to nowość.

#331260  autor: Eon
 23 kwie 2009, 21:53
fenix189 pisze:Bardzo trafne i ciekawe uwagi. Ja mam pyt.odnośnie tych gratisów w postaci minut: godzina za 50zł, 2 godz. za 100zł widnieje na stronie na tym trójkącie w ofercie NOG.To są na prawdę stałe gratisy za każdym razem do tych doładowań? Po za aktywacją smsem to jest 100% za darmo zawsze? Tego nie było,to nowość.
na razie te minuty są jeszcze niedostepne bo ta oferta wchodzi od 29.IV. jako nowe minuty non-stop wiec regulaminu ze szczegołami do tego jeszcze nie ma. Wiadomo tylko ze trzeba doładowywac za minimim 25zł co 25 dni i te minuty gratisowe bedą wazne przez 31dni. Ale wg mnie oferta ta jest dobra tylko dla tych co czesto doładowuja duzymi kwotami bo jesli bedzie sie doładowywac za 25zl to wtedy bedziemy miec stawke 49gr a nie 29gr wiec lipa :(

#331264  autor: balek
 23 kwie 2009, 22:02
fenix189 pisze:Bardzo trafne i ciekawe uwagi. Ja mam pyt.odnośnie tych gratisów w postaci minut: godzina za 50zł, 2 godz. za 100zł widnieje na stronie na tym trójkącie w ofercie NOG.To są na prawdę stałe gratisy za każdym razem do tych doładowań? Po za aktywacją smsem to jest 100% za darmo zawsze? Tego nie było,to nowość.
Te minuty dostaje się chyba za regularne doładowania (max 25 dni) ale to już było chyba tzn. chodzi mi o minuty Non-stop a jeśli to jest to samo to zostało nawet okrojone, bo wcześniej było 120 minut za 50 zł (teraz 60) i wystarczało doładowanie co 31 dni (zostało 25 dni) ...

ale to już nie będzie się tak nazywało bo na stronie jest info " że z dniem 29.04.2009r. zakończy się promocja Minuty Non-stop"

#331272  autor: Atlan
 23 kwie 2009, 22:22
Jak Wam stawki w GO nie pasują, to przejdźcie na POPa. W sumie to jest dużo lepszy od GO, a jedyną wadą jest to, że opłata za taki MultiPOP nie schodzi z promocyjnego, tylko z głównego...

Ja chciałbym jeszcze coś powiedzieć odnośnie tych 5zł i ważności konta przez rok. Kurcze, jak ja nie lubię skrajności. To dość oczywiste, że kwota 5zł nie starczy na normalne korzystanie z telefonu przez rok. Ale 50zł może wystarczyć na 4 miesiące? No przecież może... A 25zł może komuś starczyć na 2,5miesiąca jak korzysta w sumie tylko z Tyi3 tak jak kolega wyżej i do tego ma bonusy typu 200%? No też starczy.
Chodzi głównie o to - ładuję wtedy kiedy chcę, a nie kiedy muszę. A to czy 25zł starczy mi na miesiąc, czy 3 to już moja sprawa. Nie mówcie tutaj o 5zł/rok, a mówcie o tym co dotyczy wielu osób, gdzie zostaje te 10-15zł, trzeba ładować, dojdzie jakiś bonus i już jest te kilkadziesiąt złotych, które się gromadzą...

#331273  autor: express100
 23 kwie 2009, 22:23
Orange o 17 przysłało mi SMSa o treści:
Kod: Zaznacz cały
W Nowym Orange Go  pelen luz! Nic nie musisz robic a stawka sama spada-od teraz dzwonisz juz od 29 gr/min do wszystkich sieci! Wiecej na www.orange.pl
Wysłane z numeru: 29gr/min

Doładowania do wszystkich sieci- www.blue.pl
PLAY- STARA, NOWA, FRESH
Orange- NOGo, OPOP
T-Mobile- NTT i Happy8, Heyah NOWA i PAKIETOWA
mBank mobile 19gr+50MB+100zł/m-c
  • Strona 11 z 16
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12