Witam wszystkich.
Potrzebuję waszej pomocy - opinii.
Jestem posiadaczem telefonu Noki N93i, zakupiłem go 2 lata temu w sklepie firmy Intercom w Krakowie - telefon był nowy. Jakieś 3 miesiące temu telefon zaczął się psuć. Bateria po pełnym naładowaniu działała jakieś 4 - 7 godzin, przy czym nie dzwoniłem nigdzie! Pomyślałem sobie że bateria - więc kupiłem nową. Okazało się że problem nie znikł.
Postanowiłem oddać telefon do naprawy, Nokia nadal była na gwarancji, ale firma Intercom już nie istnieje! Zaniosłem więc telefon do autoryzowanego serwisu Nokii w Nowym Sączu. Na miejscu nie potrafili go naprawić, ani określić usterki, więc odesłali go do centrali w Warszawie. Po tygodniu telefon wrócił do serwisu - nie naprawiony - "centrala nie podejmie się naprawy"
Po kilku telefonach do Nokii - dowiedziałem się że muszę wysłać e-mail do działu reklamacji zawierający opis problemu, wszystkie papiery telefonu itp.. Po kilku tygodniach oczekiwania otrzymałem odpowiedź:
"Uprzejmie informujemy, że Pana aparat Nokia N93 o numerze IMEI: 353248010273793 został wyprodukowany na rynek Afrykański.
W związku z powyższym aparat nie jest objęty Ograniczona Gwarancja Producenta Nokia Poland.
Z poważaniem
Nokia Poland
Malwina Zalewska"
No i smutek! Co dalej? Czy coś się da jeszcze zrobić z moim telefonem? Czy warto? Dodam jeszcze że bardzo lubiłem ten telefon i bardzo bym go chciał przywrócić do życia.
Ja mieszkam w Irlandi a telefon znajduję się u rodziny w Nowym Sączu
Proszę was o pomoc!
Pozdrawiam
Marcin (
[email protected])