• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 226 z 318
  • 1
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 318

#330582  autor: st.konsultant
 21 kwie 2009, 00:42
Ja mogę w 100% potwierdzić to co już pisałem wcześniej, w ofercie bez telefonu czas umowy liczy się od momentu wejścia na konto nowej taryfy(nie ma znaczenia kiedy się kończy stara umowa) a przy ofercie z telefonem jest jak było wcześniej, czyli umowa leci od momentu wygaśnięcia starej a nie od momentu zawarcia aneksu.

Zmiany są od niedawna więc być może dlatego takie rozbieżności.

#330583  autor: lukaszek1234
 21 kwie 2009, 00:59
ktoś wcześniej mówił, że pół roku wcześniej pojawiają się oferty z telefonem. Ja mam 5 miesięcy i dopiero pojawiła się oferta bez telefonu. Mam abo 30 zł - jedna oferta nowy komfort i rachunki średnie ok. 50 zl widać jestem zbyt kiepskim klientem na szybsze zaproponowanie oferty

Alcatel OT Club --> Motorola C350 --> Sony Ericsson T68i --> Siemens SL45i --> Siemens C75 --> Siemens AX75 --> Samsung X660 --> Nokia 6310i --> Motorola V3 --> Sony Ericsson K550i -- > Nokia E51

#330585  autor: st.konsultant
 21 kwie 2009, 02:14
Oferty z telefonem pojawiają się 4 miesiące przed końcem umowy, nie wiem skąd info o 6 miesiącach...

#330586  autor: thonka
 21 kwie 2009, 02:58
margeo pisze:no to ja już nic nie rozumiem w takim razie... Jesli jest jak mowicie - dlaczego w salonie ściemniają? :/ niedouczeni?
douczeni douczeni, a ze sciemniaja to swoja droga o czym nizej...
znajomy dzisiaj przedluzyl umowe na 1 numer z rachunkami ok. 100-120zl przy czym platnosci czasem zdarzaly sie z opoznieniami do nawet 2-3 miesiecy, a wyszedl z 4 numerami. przedluzal z 4 ofert uniwersalnych (oplata 80zl), a po omamienu korzysciami z brania wyzszej taryfy (= wyzszej oplaty) wzial ne200 + 2000 minut i oczywiscie pan w salonie zapewnial go, ze robi super deal biorac przy tym abo 6500slide za 1zl, a w promocji jako, ze jest w erze 10 lat to tylko i wylacznie dla niego z racji stazu (akurat...) robia promocje i moga im dac tak calkowicie od siebie rok z 50% upustem, a potem oplata to tylko 170zl tez oczywiscie tylko i wylacznie dla niego, bo innym takich rzeczy nie proponuja...
jakby tego bylo malo zaoferowali mu drugie abo z obecnej promocji dla przedluzajacych z k770i za 75% normalnej ceny (ne80 za 60zl czyli standard). oczywiscie do tego nie moglo zabraknac 2 starterow taktaka coby jeszcze wiecej numerow nabic za jedyne 20zl...

jak to uslyszalem, skwitowalem to skromnym o (tu slowo na k), ales sie chlopie dal zrobic...
oczywiscie byl z siebie zadowolony, ze ma nowy telefon i tyle minut i to jeszcze taka super promocja 50% na 1 rok. na pytanie jak chce dokonac tego by oplacic to wszystko w drugim roku trwania umowy nastala wymowna cisza...
chyba dopiero wtedy dotarlo do niego, ze upustem przez pierwszy rok wyciagneli od niego dodatkowe zobowiazanie ma drugie abo.

a moze nie spodobalo sie mu to, ze skwitowalem te 10 lat w sieci jako pic na wode z docinka, iz kazdy nawet 2 letni abonent to dostaje, gdy tylko troche pomarudzi?

anyway - mimo swiadomosci tego, ze czytaja to ludzie troche bardziej rozgarnieci niz w/w osobnik, wniosek nasuwa sie jeden - chlodno kalkulowac ew. zyski i rozeznac sie w terenie to polowa sukcesu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#330589  autor: vinc
 21 kwie 2009, 07:41
margeo jest tak jak piszą, że umowa bez telefonu na dwa lata nie idzie od końca obecnej, ale od podpisania aneksu. Jeśli natomiast w to nie wierzysz to przecież jak podpisujesz aneks masz datę do kiedy będzie trwała umowa i jeśli będzie inaczej po prostu nie podpiszesz...

Obrazek

#330591  autor: Drakan83
 21 kwie 2009, 08:33
thonka pisze:
margeo pisze:no to ja już nic nie rozumiem w takim razie... Jesli jest jak mowicie - dlaczego w salonie ściemniają? :/ niedouczeni?
znajomy dzisiaj przedluzyl umowe na 1 numer z rachunkami ok. 100-120zl przy czym platnosci czasem zdarzaly sie z opoznieniami do nawet 2-3 miesiecy, a wyszedl z 4 numerami. przedluzal z 4 ofert uniwersalnych (oplata 80zl), a po omamienu korzysciami z brania wyzszej taryfy (= wyzszej oplaty) wzial ne200 + 2000 minut i oczywiscie pan w salonie zapewnial go, ze robi super deal biorac przy tym abo 6500slide za 1zl, a w promocji jako, ze jest w erze 10 lat to tylko i wylacznie dla niego z racji stazu (akurat...) robia promocje i moga im dac tak calkowicie od siebie rok z 50% upustem, a potem oplata to tylko 170zl tez oczywiscie tylko i wylacznie dla niego, bo innym takich rzeczy nie proponuja...
jakby tego bylo malo zaoferowali mu drugie abo z obecnej promocji dla przedluzajacych z k770i za 75% normalnej ceny (ne80 za 60zl czyli standard). oczywiscie do tego nie moglo zabraknac 2 starterow taktaka coby jeszcze wiecej numerow nabic za jedyne 20zl...

jak to uslyszalem, skwitowalem to skromnym o (tu slowo na k), ales sie chlopie dal zrobic...
oczywiscie byl z siebie zadowolony, ze ma nowy telefon i tyle minut i to jeszcze taka super promocja 50% na 1 rok. na pytanie jak chce dokonac tego by oplacic to wszystko w drugim roku trwania umowy nastala wymowna cisza...
chyba dopiero wtedy dotarlo do niego, ze upustem przez pierwszy rok wyciagneli od niego dodatkowe zobowiazanie ma drugie abo.

a moze nie spodobalo sie mu to, ze skwitowalem te 10 lat w sieci jako pic na wode z docinka, iz kazdy nawet 2 letni abonent to dostaje, gdy tylko troche pomarudzi?

anyway - mimo swiadomosci tego, ze czytaja to ludzie troche bardziej rozgarnieci niz w/w osobnik, wniosek nasuwa sie jeden - chlodno kalkulowac ew. zyski i rozeznac sie w terenie to polowa sukcesu.
Niech zrezygnuje...ma 10 dni od dnia podpisania umowy na rezygnacje bez jakichkolwiek konsekwencji

#330594  autor: st.konsultant
 21 kwie 2009, 09:05
Drakan83 pisze:
thonka pisze:

Niech zrezygnuje...ma 10 dni od dnia podpisania umowy na rezygnacje bez jakichkolwiek konsekwencji
Z opisu wynika, że umowa była przedłużona w salonie. 10 dni na odstąpienie jest tylko przy zamawianiu kurierem.

#330655  autor: theking
 21 kwie 2009, 15:02
Witam,

Jest to mój pierwszy post, ale forum przeglądam od dłuższego czasu. Dzięki Wam "wytargowałem" NE80 za 40 zł przez 12 miesięcy i 65 przez kolejne 12. Ofertę tą miałem już na początku marca, jednak wolałem trochę poczekać by zbyt wcześnie nie podpisywać aneksu(umowa do maja), a także telefony za bardzo mi nie odpowiadały. Teraz wiem, że nic ciekawego nie doszło, przynajmniej w interesujących mnie cenach ;/ Jedyne co to telefony podrożały, a także jak z forum wynika straciłem zniżkę 50%.

I tutaj mam właśnie pytanko do kogoś kto się orientuje. Czy da się odzyskać tą zniżkę 50% na telefon? Wydawało mi się, że chyba st.konsultant gdzieś pisał, że jeśli się miało ją wcześniej to powinienem mieć ją także teraz, ewentualnie powinni mi przywrócić, ale pani w punkcie obsługi powiedziała, że nie ma.

Drugie pytanko to czy w najbliższym czasie można się spodziewać nowego cennika telefonów i czy będą jakieś zmiany na plus bądź na minus?

Jeśli jakiś konsultant;) lub osoba znająca temat wie coś na ten temat, to prosiłbym o info. Muszę jak najszybciej podpisać umowę, ponieważ już zaczęli mi naliczać po 30 zł za ofertę uniwersalną;/

Pozdro!

#330689  autor: szarzeski
 21 kwie 2009, 16:30
witam.
orientuje się ktoś może jak to jest z tymi umowami na rok tzn. te pakiety w promocyjnej cenie tj. weekendy są nadal w cenie promocyjnej takiej jak przy podpisywaniu na 24m czy z racji podpisywania na rok trzeba zapłacić za to wg. cennika??

#330710  autor: thonka
 21 kwie 2009, 17:28
theking pisze:Drugie pytanko to czy w najbliższym czasie można się spodziewać nowego cennika telefonów i czy będą jakieś zmiany na plus bądź na minus?
strzelam w ciemno, ze raczej w najblizszym czasie nie bedzie nowego cennika, bo aktualny dla przedluzajacych nie ma nawet 2 tygodni... pozatym jesli wierzyc niektorym wypowiedziom jasnie nam panujacego pana prezesa, to przy najblizszej aktualizacji cennika calkiem mozliwe sa dalsze podwyzki cen...
Jeśli jakiś konsultant;) lub osoba znająca temat wie coś na ten temat, to prosiłbym o info. Muszę jak najszybciej podpisać umowę, ponieważ już zaczęli mi naliczać po 30 zł za ofertę uniwersalną;/
jezeli masz OU wiecej niz 1 to zawsze mozesz sobie zmniejszyc ich ilosc poprzez iboa (oczywiscie ze wszystkimi tego nastepstwami w postaci mniejszej ilosci minut). tylko podczas umowy terminowej jest obowiazek posiadania pewnej minimalnej ilosci ofert.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#330714  autor: boczi
 21 kwie 2009, 17:46
Średnie rachunki około 230zł, obecnie Nowa Era 100,
wynegocjowałem NE200 za 100 przez 12mc, potem 170 przez 12mc.
I co ciekawe - 50% zniżki na tel. Biorę więc iPhone 16GB za 100zł (dodatkowo po zniżce z Premii), by go sprzedać - chyba na innym telefonie tyle nie zarobię
Słyszałem coś o jakichś 1000 minut do Ery - da się coś wynegocjować?

#330733  autor: vinc
 21 kwie 2009, 19:19
szarzeski pisze:witam.
orientuje się ktoś może jak to jest z tymi umowami na rok tzn. te pakiety w promocyjnej cenie tj. weekendy są nadal w cenie promocyjnej takiej jak przy podpisywaniu na 24m czy z racji podpisywania na rok trzeba zapłacić za to wg. cennika??
Pakietów w promocyjnej cenie nie ma przy umowie na 12 miesięcy i płacisz za nie w cenie standardowej...
boczi pisze:Słyszałem coś o jakichś 1000 minut do Ery - da się coś wynegocjować?
Dobrze słyszałeś i pewnie przeczytałeś bo to było kilka stron wstecz :P

Obrazek

#330747  autor: theking
 21 kwie 2009, 19:49
Dzięki thonka za info:)

Czyli raczej będe zmuszony coś wybrać z obecnie dostępnych modeli.

A jak wygląda sprawa z 50% zniżką na telefon? Jeśli dostałem ją wcześniej to nadal mi się powinna należeć?

#330748  autor: aussiegirl
 21 kwie 2009, 19:51
Hej

Śledze juz watek od jakiegos czasu. Powiedzcie prosze, jak jest mowa o tym, ze dostaliscie maila z iboa, to przyszla normalnie wiadomosc z oferta na maila czy wy jakos sie upominaliscie?

Ja mam 100 min do ery + 40 do wszytskich + 2000 do jednej osoby za 60 zl, za rachunki place ok 100 zl, wiec oferta na przedluzenie jest dla mnie bardzo niekorzystna.

#330749  autor: vinc
 21 kwie 2009, 19:54
aussiegirl pisze:Powiedzcie prosze, jak jest mowa o tym, ze dostaliscie maila z iboa, to przyszla normalnie wiadomosc z oferta na maila czy wy jakos sie upominaliscie?
Zaloguj się na iBoa i wyślij zapytanie odnośnie oferty dla stałych klientów, a po jakimś czasie odpiszą Ci na maila ;)

Obrazek

#330752  autor: aussiegirl
 21 kwie 2009, 20:03
Aaaa rozumiem. :) W sumie to jestem w kropce bo z jednej strony chcialabym zmniejszyc koszty - moze ten abonament za 45 zl ale w tym abonamencie ten telefon ktory chce kosztuje 400 zl wiec to troche przeginka, 200 kosztuje przy abonamencie za 65 ale dodajac jeszcze 2000 minut do jednej osoby to znow 10 zl wiecej wiec juz prawie 80 :( A czy do okazji telefonicznej tez mozna doddtawac te pakiety?

#330767  autor: st.konsultant
 21 kwie 2009, 20:46
aussiegirl pisze:Aaaa rozumiem. :) W sumie to jestem w kropce bo z jednej strony chcialabym zmniejszyc koszty - moze ten abonament za 45 zl ale w tym abonamencie ten telefon ktory chce kosztuje 400 zl wiec to troche przeginka, 200 kosztuje przy abonamencie za 65 ale dodajac jeszcze 2000 minut do jednej osoby to znow 10 zl wiecej wiec juz prawie 80 :( A czy do okazji telefonicznej tez mozna doddtawac te pakiety?

Można, ale wg normalnych stawek cennikowych, bez żadnych upustów (np 2000 min z 5 numerami normalnie za 30zł a nie za 15zł).

[ Dodano: 2009-04-21, 20:49 ]
boczi pisze:Średnie rachunki około 230zł, obecnie Nowa Era 100,
wynegocjowałem NE200 za 100 przez 12mc, potem 170 przez 12mc.
I co ciekawe - 50% zniżki na tel. Biorę więc iPhone 16GB za 100zł (dodatkowo po zniżce z Premii), by go sprzedać - chyba na innym telefonie tyle nie zarobię
Słyszałem coś o jakichś 1000 minut do Ery - da się coś wynegocjować?
W tym przypadku, przy takiej średniej, żeby dostać jeszcze 1000 minut do Ery i stacjonarnych niestety musiałbyś wybrać taryfę Era Relaks.

[ Dodano: 2009-04-21, 20:54 ]
theking pisze:Dzięki thonka za info:)

Czyli raczej będe zmuszony coś wybrać z obecnie dostępnych modeli.

A jak wygląda sprawa z 50% zniżką na telefon? Jeśli dostałem ją wcześniej to nadal mi się powinna należeć?

Jeżeli wcześniej ktoś Ci taką opcję przedstawiał, to powinna być teraz też taka możliwość.

#330782  autor: aussiegirl
 21 kwie 2009, 21:44
A co moge ugrac przy tym co mam teraz? :) Fakt umowa konczy mi sie w pazdzierniku, ale dwa lata temu przedluzylam umowe w czerwcu i w tym roku chce zrobic podobnie.

#330803  autor: adriaanek
 21 kwie 2009, 22:51
era zapowiada program oszczędnościowy dla nowych i obecnych klientów, wiec na lepsze oferty nie ma co liczyć, z oferty na ofertę będzie coraz gorzej ...

http://media2.pl/telekomunikacja/50227- ... enowa.html

Wnioski:

- trzeba było podpisywać umowy, jak było 1000 minut za free przy abo 80 , a iphone kosztował 799 zł... teraz o takiej ofercie możemy sobie pomarzyć,

- przejść do Play i zgarnąć Bonusy z tego tytułu płynące lub...

- przenieść numer do TAK TAK, i mieć godzinę rozmowy za 29 gr do wszystkich w erze/stacjonarne w standardzie niż prosic sie o promocje w abonamencie...
nie potrzeba będzie nam wtedy abonamentowa promocja 5 osób za 15 zł czy tez weekendy za 15 zł...

- po przejsciu na TT, mozna skorzystac z opcji ZBIERAJ MINUTY za polaczenia przychodzace, oraz kupic smsy - 6 zł - 600 SMS

#330952  autor: k_luke
 22 kwie 2009, 15:31
Witam, dziś negocjowałem przedłużenie dwóch umów w Erze (mojej i ojca)... po raz kolejny pomocne okazało się to forum. W poniedziałek wysłałem z IBOA prośbę o przesłanie oferty dla obu numerów. Wczoraj otrzymałem standardową podstawową ofertę... więc na jednego e-maila odpowiedziałem, że taka oferta mnie nie interesuje i że liczę na coś korzystniejszego wraz z wymianą aparatu. Dziś oddzwoniła Pani z zespołu utrzymania klienta i mówi mi, że ta oferta mi przedstawiona jest naprawdę korzystna... w krótkiej rozmowie przedstawiłem jej swój pogląd więc zaproponowała NE100 za 75zł (24m), ja natomiast zapytałem się o ofertę ze zniżką na pierwszy rok (niższa średnia) - za 50zł, kolejne za 85zł. Ona na to skąd znam taką ofertę;) Więc mówię, że kilka osób przedłuża u mnie umowy więc się wymieniliśmy poglądami. Zapytała się wprost (aby mieć podkładkę) czy jeśli nie dojdziemy do porozumienia - czy będę chciał zmienić operatora - ja na to, że razem z ojcem myśleliśmy o PLAYu. Skończyło się taką ofertą jak z tego forum NE100 za 50zł + 85zł (drugi rok) + Nokia E51 za 49zł + Jabra 2070 za 1 zł. Na drugi numer NE60 za 30zł + 45zł (drugi rok) + SE K770i za 1zł. Z tego niestety co słyszałem oferty Ery się nie poprawią, wręcz mogą być gorsze...
  • Strona 226 z 318
  • 1
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 228
  • 318
  • 1
  • 224
  • 225
  • 226