• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#328084  autor: jurak
 08 kwie 2009, 11:48
No tak późno :mrgreen: Także jak ktoś chce, to może jeszcze ponad tydzień poczekać :-D
Ciekawe co zaprezentują...

#328086  autor: Btk_Tomas
 08 kwie 2009, 11:52
To się Oliwa zbłaźni, obiecała nową ofertę do świąt.

#328091  autor: dominik920
 08 kwie 2009, 12:17
Może jak powróci rzecznik to ogł,osi nową taryfę

#328093  autor: babeo
 08 kwie 2009, 12:21
Po co przed świętami? Na święta jest taki ruch w sieci i tyle rozmów, że bez sensu byłoby zmniejszanie stawek przed świętami. Tym bardziej, że standardowo będą pewnie początkowe problemy z nowa ofertą, jej włączeniem, ewentualnymi pakietami itp, więc po co robić sobie problemy przed światami? :)

#328097  autor: marcinb
 08 kwie 2009, 12:35
Btk_Tomas pisze:To się Oliwa zbłaźni, obiecała nową ofertę do świąt.
Jeśli już to:
GPO: Może świąteczna niespodzianka.

:arrow: Na forum Telepolis od 29.01.2006.

#328112  autor: dj krysta
 08 kwie 2009, 14:01
tak szczerze to co za różnica, ważne że odpowiedzą i tyle.

#328113  autor: noved
 08 kwie 2009, 14:08
Btk_Tomas pisze:To się Oliwa zbłaźni, obiecała nową ofertę do świąt.
Na blogu WJ jest przytoczony zapis tej rozmowy, i nie obiecuje na święta (w sensie, że mówi "obiecuję, że będzie na święta", tylko mówi: "Może świąteczna niespodzianka"
To nie jest to samo.

#328130  autor: tomko111
 08 kwie 2009, 15:49
Wątpię, żeby Orange wprowadziło minutę połączenia do wszystkich sieci za 0,29zł - w reklamach porównawczych Playa jest mowa o tym, że każda sieć ma haczyk w swojej ofercie, zobaczymy jak będzie z Orange, nie mniej jednak optymizmem nie napawam. :wink:

#328140  autor: pablo_79
 08 kwie 2009, 16:56
Przecież Orange też zapowiedziało wejście nowej oferty. Tylko opieszale ją wprowadzają. Moim zdaniem hitu nie będzie, tylko kit. Orange raczej nie dba o prepaidowców i samo nigdy nie wprowadziło żadnych zmian na lepsze. Dopiero ostatnio w Popie pojawił się pakiet minut wymienialnych na smsy i mms- w TT był obecny od dawna. Do tej pory Pop dawał niewielkie możliwości nawet na zmniejszenie stawki do sieci- albo numerki za grosze, albo pakiet minut- to pierwsze rozwiązanie pozwalające na łączenie tańszych rozmów z wybranymi i zmniejszoną stawkę do pozostałych w sieci. W TakTaku łączenie numerków za grosze i pakietów minutowych jest od dawna. Jeśli chodzi o równą stawkę 29gr/min do wszystkich sieci, to będzie to tylko powielenie kilku istniejących już ofert (Heyah w multipakiecie "taniej do wszystkich", Fresh, Plus z "taniej do wszystkich).
Skoro Oliwa stwierdziła, że 80% ruchu w Orange to rozmowy wewnątrzsieciowe i stawka 29gr/min do wszystkich byłaby jakąś podwyżką, to wydają mi się to bardzo racjonalnym argumentem, żeby takiej oferty nie wprowadzać. Gdyby Orange się wysiliło, mogliby wprowadzić taką unikatową ofertę, jak na przykład godzina za grosze w TT, czyli godzina rozmowy w sieci i na stacjonarki za 29gr. To świetne rozwiązanie również dla takiego Orange, które deklaruje, że zdecydowana większość połączeń odbywa się wewnątrz sieci.
Ale ciekaw jestem z czym wyskoczą. Bo na razie przeciągają te premierę w nieskończoność.

#328382  autor: dominik920
 09 kwie 2009, 19:21
Zapewne rewelacji nie będzie ale czemu tak zwlekać jak już ogłosili termin wprowadzenia taryfy to czemu jeszcze nie podadzą szczegółów?

#330698  autor: mk1987
 21 kwie 2009, 17:01
Czy ktoś wie jak się aktualnie sprawa nowej taryfy ma? Jakieś konkretne dane, daty? :?

Pozdrawiam! :wave:

#330717  autor: DD7
 21 kwie 2009, 17:50
mk1987 pisze:Czy ktoś wie jak się aktualnie sprawa nowej taryfy ma? Jakieś konkretne dane, daty? :?
Na chwilę obecną wszyscy czekamy ;)

#330721  autor: Wiktor74
 21 kwie 2009, 18:38
"Witam,

Dziękujemy za przesłaną korespondencję

Dziękuję za zainteresowanie ofertą Orange. Przez pomyłkę Polsat wyemitował jedną z wersji przygotowanych przez nas reklam dotyczącej nowej oferty na kartę. Mogę tylko uprzejmie przeprosić za błąd.
W najbliższym czasie Orange obniży ceny połączeń dla Użytkowników telefonów na kartę. W chwili obecnej nie znamy jeszcze dokładnej daty wprowadzenia zmian. O komercyjnym wejściu zmian poinformujemy na naszej stronie www.orange.pl i pod numerem *500. Proszę zatem o cierpliwość i jeszcze raz serdecznie dziękuję za zainteresowanie naszą ofertą.

Pozdrawiam
Bartosz *********
Konsultant w Departamencie Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o
Tel.*100, 510100100"

"Witam,

dziękuję za przesłaną korespondencję.

Uprzejmie informuję, że dotychczasowa korespondecja zawiera wszystkie informacje posiadane przez BOKI Orange na temat zmian cenników aktualnie sprzedawanych ofert prepaid.
Przykro mi, jeżeli nasza akcja promocyjna w wyniku fatalnej omyłki spowodowała Pana niezadowolenie.

W najbliższym czasie Orange obniży ceny połączeń dla obecnych oraz nowych Użytkowników telefonów na kartę. W chwili obecnej nie znamy jeszcze dokładnej daty wprowadzenia zmian. O komercyjnym wejściu zmian poinformujemy zarówno poprzez media, jak również na naszej stronie www.orange.pl i pod numerem *500. Na chwilę obecną operator nie przekazał żadnych nowych informacji.

Pozdrawiam,

Mariola ***********
Doradca w Departamencie Obsługi Klienta Indywidualnego
PTK Centertel Sp. z o.o.
tel.: *100, 510 100 100"

...jeśli tylko mogę, zawsze chętnie pomagam...

kupię nokię 5800 nową, gwarancja producenta, bez locka

#330724  autor: Btk_Tomas
 21 kwie 2009, 18:47
Dostałem coś podobnego, nawet ten sam konsultant mi odpisał, jestem od 9 lat w tej sieci a oni mi dziękują za zainteresowanie ofertą.
Żenada normalnie.

#330737  autor: dominik920
 21 kwie 2009, 19:26
Normalna polityka pomarańczowej sieci, dla nich liczy się raczej chyba nie nasza opinia a chodzi im pewnie o to aby jak najwięcej wyciągnąć z naszych kieszeń, ale nie ma co narzekać zawsze jest konkurencja nie trzyma nas żadna umowa i w każdej chwili możemy zmienić operatora.

#330744  autor: Jedrker
 21 kwie 2009, 19:44
dominik920 pisze:dla nich liczy się raczej chyba nie nasza opinia a chodzi im pewnie o to aby jak najwięcej wyciągnąć z naszych kieszeń
a może tak po prostu chcą dobrą ofertę przygotować, aby wszystkich co psioczą na Orange zaskoczyć.
I tak, nawet jeśli oferta będzie rewelacyjna, to znajdą się krzykacze, wg. których oferta będzie denna.
Dlaczego?
A no z prostego punktu widzenia, nie urodził się taki, co by każdemu dogodził.
Play ma świetną ofertę cenową, to do jasnej chole .... y po co siedzicie jeszcze w tym niedorobionym orange ?
Droga wolna, bo już od marudzenia takiego rzygać się chce.
Ponad połowa wypowiedzi na temat planów taryfowych w orange których nie ma to gadka przedszkolaków, coby tylko pisać o czymś, by zamieszanie było.
Nie macie przecież umów i zobowiązań więc co jeszcze w Orange robicie ?
Jak by taka zła sieć była, już by was dawno nie było tu ... w końcu Play już od dwóch lat jest na rynku, a jak dotąd miał najniższe stawki do wszystkich, więc czemu przez dwa lata Play nie zyskał 10 milionów największych krzykaczy ?
Bo krzykacze to ludzie, którzy uwielbiają ino w około siebie zamieszanie zrobić.

Ludzie, nikt po was płakać nie będzie, jak odejdziecie.
Łaskę robicie operatorowi że jesteście w danej sieci ?
Wolny wybór , wolna droga ...
Jeszcze jedno, i bardzo przykro mi o tym mówić, nie umiecie cieszyć się z tego co macie ?
Ci kolwiek byście nie mieli, i tak zadowoleni z tego nie będzie . Niestety Polacy to taki naród, nic tylko biadolenie zostało jak mi źle.

Ino czy ktoś was na siłę trzyma ?
Nie ?
Więc ?
Zdecydujcie w końcu w jakiej sieci chcecie być, i skończcie dywagacje na temat oferty której nie ma.
Zostanie zaprezentowana to będzie...

#330867  autor: Tajemniczy28
 22 kwie 2009, 10:57
Niestey nie można dzownić tylko w sieci a to chyba robią klienci indywidualni orange kórzy tak jego bronią (bo na firmę są lepsze taryfy-racja)to operator jest dla ludzi,nie oni dla niego. Niektórzy chyba pozapominali że gdyby nie klienci to by ich nie było. Co do nieumienia sie cieszyć z tego co sie ma - no tak jeszcze do niedawna minuta 72-60 gr do wszystkich (jak bardzo sie ciesze haah), telefony o kilka stów drożdze niż w sklepie lub u innych operatorów (chętnie podam przykłady) - no tak ale nalezy sie cieszyć:). No i super oferta dla rpzedłuzających przez internet w której dostaje się dosłownie po ustawieniu przedłuzenia 2 min wiecej do wszystkich:)A może to tak że bycie w orange to sie robi 1 wielki obicach.?To tak na marginesie,nie jestem w orange,więc z bardzo głosu zabierał nie będę. (choć byłem w nim).Więc zalecam umiar i dystans.

#330888  autor: Claudec
 22 kwie 2009, 12:21
Ja się wkurzyłem i zmieniłem operatora, nie wrócę do orange przez najbliższy rok.
Ten operator wcale nie pracuje nad nowa oferta, ona jest już gotowa od dawna tylko
starają się wyssać z ludzi więcej kasy.
Najwidoczniej nie ma tak masowych odejść wiec nie spiszą się z nowa oferta...
Ludzie czekają i czekają dając się tak oszukiwać w biały dzień :/

#330897  autor: szopen
 22 kwie 2009, 12:42
Claudec pisze:Najwidoczniej nie ma tak masowych odejść wiec nie spiszą się z nowa oferta...
Ludzie czekają i czekają dając się tak oszukiwać w biały dzień :/
Ja od świąt mam -1 zł, jest ciężko, ale się trzymam. :lol:

#330904  autor: stawrogin
 22 kwie 2009, 12:58
szopen pisze: Ja od świąt mam -1 zł, jest ciężko, ale się trzymam. :lol:
U mnie 0,47 zł na koncie i też nie jest różowo ;)