Użytkownik
mariusz9a
Mam tak samo w Plusie u mnie.Szalony pisze:W Łodzi na 3G trzyma Plus ładnie tylko przełącza w czasie rozmowy jak jakość Ecno spada do -13 okolo sygnal nawet jak jest np -105dBM a jakosc Ecno jest np -10 to w 3G rozmowę trzyma.
Skoro Play nie naciska to po co się męczyć? To nie ich klienci maja problem, a Ty chyba podpisałeś umowę z P4 a nie z Polkomtelem więc wszelkie pretensje do P4Claudec pisze:Kiedy Play startował to pisali o tym problemie (rozłączenia przy zmianie sieci), podobno Plus pracował
nad jego rozwiązaniem... Widać jak naprawił :/
Tak, u mnie dzisiaj ta kombinacja, szkoda że nie jest tak w odwrotnym przypadku.d361005 pisze:Metoda przetestowana na kilku telefonach, eliminująca problemy z BTS-ami Playa i przełączaniem plus<->play, przynajmniej w moim regionie:
- wyłącz 3G
- ustaw ręczne wybieranie sieci GSM
- wybierz sieć PLUSa
Jeszcze nie słyszałem o handoverach z sieci do sieci... ani mi sie to nigdy nie zdarzylo np. T-Mobile -> AT&T itp. zawsze zrywa polaczenieBo tak niestety jest, ale tylko w Play.
Proszę, zdaj relację, będe w Lublinie przez 1,5 miecha od czerwca, chcialbym wiedziec czego sie spodziewac ;]Chyba kupię starter fresha i potestuję. W Lublinie mamy 2G i 3G Playa, zastanawiam się, jak to będzie działać...
![]()
To akurat powinna być norma... karta SIM powinna kazać telefonowi trzymać się sieci macierzystej niezależnie od mocy sygnałuCo ciekawe, jeśli w trybie automatyczny wybór sieci wybiorę Plusa, to po chwili telefon sam wraca do "słuchania" Play, mimo, ze Plus ma lepszy sygnał.
W Warszawie to się nie sprawdzi, ponieważ zarówno Play jak i Plus mają Cell Info WARSZAWA.Claudec pisze:Ja patrze po tym jakie miasto pisze na telefonie (informacja o stacji bazowej).
Jeśli pisze Laziska to jest to sieć Plus'a a jeśli mam LAZISKA to jest to sieć Play'a.
Powiem Tobie szczerze, że mnie też to intryguje. Mapkę chciałem juz robić, ale to wymaga czasu. Z tej samej lokalizacji 2G po prostu nie ma, a UMTS jest 4 na 5 kresek. ;> trochę dalej łapie i to i to. Jest to teren zalesiony. Wykonałem poł. wideo bez żadnego problemu.Mulder pisze:Zdziwiło mnie, że w tamtej okolicy jest 3G a nie 2G, które ma silniejszy zasięg.